yaramazz çocuklar

Hayret o kişi bu konuyu basmamış
Ben lisede çocuk gelişimi okudum
Üniversitede okul öncesi öğr
Şimdi ise aynı alanda yükseklisans
Ama ben bile çocukları sevmeme rağmen bazen tahammül edemiyorum
Çocukalr cidden artık fazla biliyorlar her şeyi

Çocukların bu tuhaf davranışlarında anne babanın rolü çok büyük.
Hele o gittikleri yerde çocukları etrafa salan ve bir daha ilgilenmeyen annelerin nesli tükenmedikçe bu çocuklar da tükenmez.

Katılıyorum çocuklar konusundaki fikirleirnize.artık eskisi gibi değil çocuklar.ve bilinçli yapıyorlar herşeyi.ben öyle ailelerle görüşmüyorum

Bende sevmiyorum.Böyle konularda da insanlara hemen "aa çocuk sevmiyormusun,gerçekten çok garipsin" diyen tiplere de ayrıca bir gıcık oluyorum.Herkes çocuk sevmek zorunda değil.Bende istemiyorum,şuan doğurmuyorum da.Birgün istersem,Allah'ta verirse doğururum bilemiyorum.Hele bir de çocukları hatalı bile olsa laf söyletmeyen,toz kondurmayan insanlar var,ayaklarını yaya yaya oturup,"aman çocuk ayol bu ellemeyin herşeyi yapar" diyerek yerinden kalkmayan,çocuklarına sahip çıkmayan insanlara hiç tahammülüm yok.Zaten o tarz insanlarla da muhabbetim yoktur,çevremde barındırmam.Çocuk seven insana saygım var,isteyen 10 tane doğursun umrumda bile değil,ama lütfen sevmeyen insanlara da saygı gösterilsin.Hele ki böyle insanların evine misafirliğe gidildiyse lütfen insanlar kendi evinde gibi davranmasın,çocuklarına sahip çıksın eğer ki çıkamıyorsa evinde otursun,kimseyi rahatsız etmesin.Kimse kimsenin çocuğunu sevmek,şımarıklıklarını çekmek zorunda değil.Bir anne için kendi çocuğu dünyada ki herşeyden önemli,hayatının odak noktası olabilir.Ama diğer insanlar için sıradan bir çocuk sadece.O yüzden çocuklarına kendilerinin sevdiği gibi sevgi gösterilmesini,tahammül edilmesini beklemesin kimse.

Cocuklarıni misafirlikte salan anneler bilerek yapiyor ya kendi rahatini bozmuyor ya da gittigi evi mahvetmesini istiyorlar hoslarina gidiyor bu durum. kıskançlık ya da kadin rekabeti sebebi ile. Cok kez sahit oldum gulerek anlatıyorlar "hihi evi mahvetti hihii" diye.

Başkalarının çocukları yüzünden çocuklardan soğumak yada sevmemek bana yanlış geldi açıkçası..Evet bazı çocuklar insanı çileden çıkarabiliyor kabul ediyorum ama bunu genellememek ve böyle çocuk istemiyorum gibi düşünceler oluşturmamak lazım.Bir oğlum var ve öğretmenim.Her türden çocuk gördüm ama biliyorum ki çocuk yetiştirdiğin gibi oluyor ve ben de bu mantıkla eğer bir şeyleri sevmeyeceksem ebeveynlerini sevmemeyi tercih ederim.

Çocuk ne yaşarsa ne gorürse onu yapıyor. Bakın kızımın kreşinde öğretmenin arkasını dönmesini bekleyip,o arada kızıma vuran kız çocuğu var 3 yaşında daha. Öğretmen bakarken yapmıyor kesinlikle. Öğretmenine söyledim kızım bana söylediğinde,bir kontrol edermisiniz,kızım söylüyor bana vurdu diye aslı varmı diye. Öğretmeni yakalamış vururken. Arkamı dönünce yapıyormuş,iyiki söylediniz dedi kadın. Yani şimdi 3 yaşındaki çocuğa bunu öğreten kim. Kendi mi karar verdi öyle durup dururken vurmaya hayır. Evinde gördü,kuzeni ona yaptı aynısını veyahut öyle öğrendi vs vs. Ama sonuçta bir başkasından öğrendi bunu dolayısıyla, doğrudan çocuklar sinsi,çocuklar azgın vs dememek gerekiyor bence. Aileleri hatalı,aileleri ilgisiz. Çocuk ne yapsın.

Milletin 5 yaşındaki çocuğu piyano çalarken bizimkiler "aman çocuk o anlamaz" diyip saldıkları için çocuklara ben de tahammül edemiyorum. Doğurmayacağım.
Tersine sizin gibi bilincli insanlarin cocuk yapmasi hatta en az 3 tane yapmasi lazim :)

Doğur ama

Senin gibi bilinçli annelerin yetiştirdiği çocuklara da ihtiyaç var yoksa bizimkiler yalnız kalır diğerleri gibi olmak zorunda kalır
hahaha :) senin yorumunu gormeden ayni yorumu yaptim azonce. sen benden cok yasayacaksin :))

bence siz 2 yaşındaki yeğeninizi çok sahiiplenmişsiniz ondan başkası size yaramaz, beyni küçük, tahammül edilemeyecek gibi geliyor.. belki yeğeninizde başka ebeveynlere itici geliyordur kimbilir!

valla bizde cocuk olduk misafirlige gittigimizde annemin yanından ayrılamazdım.simdiki ebeveynlere sasırıyorum gercaekten umursamaz bi tavır aman doksun aman kırsın cocuk o cocuklarına laf soyletmemeler falan bize büyüklerimiz kızınca bide annem kızardı ne hata yaptın diye simdikiler nerdeyse kavga etcek durumdalar benim cocuguma nasıl dur dersin diye saygısız bi nesil geliyoo üzücü gercekten...

Doğur ama

Senin gibi bilinçli annelerin yetiştirdiği çocuklara da ihtiyaç var yoksa bizimkiler yalnız kalır diğerleri gibi olmak zorunda kalır

hahah bayıldım mesajına.. ben de çocuğunu çok salan anne babayı sevmiyorum ama çocukta mum gibi olmaz ki. 22 aylık oğlum var peşinde geziyorum ya da onu oyalayacak şeyler buluyorum. yoksa durmuyor napalım... eskiden de çocuklar yaramazdı ama enerjimizi sokakta atardık. misafirliğe gittiğimizde ev sahibinin çocuklarıyla dışarı çıkardık. ee evde çocuk olmayınca tabi misafirlikte bir sorun olmuyordu..

tabiki haklısınız cocuk bu oynıycak evin icinde kosturcak ama bir misafirlige gidilince koltuk tepelerinde zıplamalar vitrin icleri cekmece karıstırmalar dokmeler kırmalar olmıycak yani anne takipte olucak saldım cayıra mevlam kayıra olmıycak bi yere zarar verse o cocuk ev sahibi kim bilir nasıl üzülcek bisey kolay alınmıyo catalla koltugun derilerine dürtenler biliyorum yazık hayat pahalı bunu kimsenin evine yapmaya hakkı yok hic kimsenin cocugu bence

o deri yırtma yerine hiç girmiyorum bile yaşadığım şeydi. meyve bıçağını koltuğun derisine sokmaya çalışan 10 yaşındaki çocuk misafirdi bana..

ama genel olarak çocuklardan nefret etmek yanlış. çocuğun yapısında var bu hareketlilik. o çocukların ebeveynlerine kızılır nefret edilebilir.. ama çocuktan nefret etmek bana doğru gelmiyor..

Ben çocukları değil aile yapılarını sinsi buluyorum. Nitekim onları biz büyütüyoruz.
su içmemizden konuşmamıza kadar tamamen bizi rol model alıyorlar.
Bu arada ne demek çocuktan nefret etmek dermişim

Halanız psikologdan çok gelecek gören falcı gibi. Nasılda anladı hemen depresif olacağınızı vallahi bravo

zaten evebeynlere kızılıyo ama cocuk yaptıgı icin cocuk batıyo göze ben cocuklardan degilde ilgisiz sımarık yetiştiren annlerden nefret ediyorum

Cok hareketli bir cocuk olmama ragmen kardeslerim ve ben daha cok kucuk yaslarda misafirlikte annem tarafindan asketi disiplin altindaydik. Annemden izinsiz yerimizden kalkmamak hicbir yeri karıştırmamak birsey ikram edilirse 1 tane almak hatta oturuş seklimiz bile belliydi. bir şey sorulmadan konusmazdik. Bir sey yenecekse annem yere oturtur altimiza bez sererdi. cay zaten icirmezdi...bunlara uymazsak sonumuz belliydi. Bu da abarti tabii ama bir duzen disiplin kurmak lazim cocuk ailenin aynasidir.

Ben sadece anladigim konu üzerinden yorum yapayim.
Çocukların özgür olmak kadar kurallara da ihtiyaçları da var.
Anneler ve babalar bunu öğrendiği gün, birbirimizin özgürlük alanini taciz eden insanlar olmaktan vazgececegiz.
Çocuk guzel şey sen yap yinede; )

Ben çocuklardan nefret ediyorum derken yeğenimi zeki onları gerizekali yapmıyorum bazı arkadaşlarım bu şekilde yorumlar yapmışlar benim böyle bisey düşünmem haddime bile değil sadece demek istediğim iki yaşındaki çocuğa kurallar konup düzgün tutulabiliyorsa ondan büyük çocuklar özgür bırakılıp etrafı nasıl rahatsız ediyor bunu ifade etmekti.evet çocuktur illaki oynayacaklar hoplayacaklar ama bazı arkadaslariminda da dedikleri gibi bunun da bir adabı var.ve evet çocuklardan nefret ediyorum dedim ama dediginiz gibi ailelerin payı çok büyük.cümleyi yanlış kurmuş olabilirim tabiki ama simark çocuklar beni çileden çıkarıyor ben genel anlam kullandım yanlış oldu ifadem.şımarık çocuklar bir yana ama uslu çocukları kim sevmez ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…