Yardım edebilirmisiniz ?

Kocayaslisiskodunya

Who are you when no one's watching?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
1.356
1.126
133
Uzun zamandır burayı okuyorum,takip ediyorum. Son zamanlardaki konular çok dikkatimi çekti özellikle. Sorunlarını dertlerini yazanlara yardımcı olmaya çalışanları destek verenleri gördükçe okudukça bende yazmak sizinle bişeyler paylaşmak istedim. Yazarsam birilerine anlatırsam kendimi daha iyi hissederim diye düşündüm. Çok uzatmadan, 2 yıllık evliyim. Eşimin işi dolayısıyla çok sık yurtdışına gidip geliyor. Bazen 3-4 gün kalıyor ama duruma göre bir hafta evde kaldığıda oluyor. Mesleği evli bir insan için zor denebilcek türden. Düzenli çalışma saatleri yok çünkü. Onun yurtdışında oldugu zamanlarda evde tek başıma kalıyorum, sorunum yalnız kalmaktan korkmak değil aslında. Bir yıldır bu işte çalışıyo ve ben son zamanlarda kendimi kötü hissediyorum. Yalnız kalmak istemiyorum artk evde, o kadar zor geliyoki. Eşimin aklı bende kalmasın diye pek bişeyde söylemek istemiyorum ama çok yalnız hissediyorum kendimi evde. Hiçbişey yapmak istemiyorum. Bu yüzden uzun zamandır eşime bebek istediğimi hem artk zamanın geldiğini hemde benim için çok daha iyi olacagınu söylüyorum ama bir türlü ikna edemiyorum. Ona göre sanki herşeyi oluruna bırakınca hemen bebek olacak ben hemen hamile kalıcam. Ama benim korkum belki tedavi olmamız gerekecek, hemen olmayacak Beklememiz gerekecek vs. Bunu ona anlatamıyorum. Sanki 9 ay sonra çocugumuz olacak gibi düşünmesi çok saçma ama anlamıyo işte. Biliyorum çok uzun oldu ama sizlere sormak istediğim nasıl ikna edeblrm eşimi bu çocuk konusunda? Ona göre biraz daha zaman geçmeliymiş ama bebeğimin olmasının bana ne kdr iyi geleceğinin farkında değil işte.

Uzun zamandır burayı okuyorum,takip ediyorum. Son zamanlardaki konular çok dikkatimi çekti özellikle. Sorunlarını dertlerini yazanlara yardımcı olmaya çalışanları destek verenleri gördükçe okudukça bende yazmak sizinle bişeyler paylaşmak istedim. Yazarsam birilerine anlatırsam kendimi daha iyi hissederim diye düşündüm. Çok uzatmadan, 2 yıllık evliyim. Eşimin işi dolayısıyla çok sık yurtdışına gidip geliyor. Bazen 3-4 gün kalıyor ama duruma göre bir hafta evde kaldığıda oluyor. Mesleği evli bir insan için zor denebilcek türden. Düzenli çalışma saatleri yok çünkü. Onun yurtdışında oldugu zamanlarda evde tek başıma kalıyorum, sorunum yalnız kalmaktan korkmak değil aslında. Bir yıldır bu işte çalışıyo ve ben son zamanlarda kendimi kötü hissediyorum. Yalnız kalmak istemiyorum artk evde, o kadar zor geliyoki. Eşimin aklı bende kalmasın diye pek bişeyde söylemek istemiyorum ama çok yalnız hissediyorum kendimi evde. Hiçbişey yapmak istemiyorum. Bu yüzden uzun zamandır eşime bebek istediğimi hem artk zamanın geldiğini hemde benim için çok daha iyi olacagınu söylüyorum ama bir türlü ikna edemiyorum. Ona göre sanki herşeyi oluruna bırakınca hemen bebek olacak ben hemen hamile kalıcam. Ama benim korkum belki tedavi olmamız gerekecek, hemen olmayacak Beklememiz gerekecek vs. Bunu ona anlatamıyorum. Sanki 9 ay sonra çocugumuz olacak gibi düşünmesi çok saçma ama anlamıyo işte. Biliyorum çok uzun oldu ama sizlere sormak istediğim nasıl ikna edeblrm eşimi bu çocuk konusunda? Ona göre biraz daha zaman geçmeliymiş ama bebeğimin olmasının bana ne kdr iyi geleceğinin farkında değil işte.
işi hep böyle olacaksa maddi bir zorluk yoksa umarım kısa sürede ikna olur

Yalnız kalmamak için çocuk yapmak istemeniz yanlış olur. Eşiniz belli ki kendisini hazır hissetmiyor. Zamanı geldiğinde oturur karar verirdiniz. Öncesinde siz ve eşiniz herhangi bir sorun olup olmadığına da dair doktor kontrolüne girebilirsiniz. Bakalım sorun var mı yok mu anlayalım diyerek çocuk yapmak yerine daha mantıklı yaklaşmış olursunuz. Eşinizin işi düzene girene kadar çocuk fikrini gündeme almayın bence.

Bebekten önce is düzene girmeli. Yoksa tek başınıza kaldığınız zamanlar fazlasıyla zorlanırsınız.
Hamilesin ve eşin yurtdışında acil bi ihtiyacın oldu nasıl karşılayacaksın?
Ya da bebek doğdu lohusa halinle evde tek başına?

Hani bunlar için başka planlarınız var mi bilmiyorum. Anneniz kayinvalideniz yanınızda olacak olsa da insan eşini her an yanında ister.
O hormonların getirdiği duygusallık sizi şuan bulunduğunuz depresif halden daha kötü bir duruma da sürükleyebilir.

Yurtdışına birlikte gitme imkânınız yok mu? Her zaman olmasa da arada bir siz de giderdiniz. Böylece hem gezer hem tek başına kalmazdınız.

Bence eşiniz isi yüzünden bebek konusunu erteliyor olabilir.

Yalnızlığını bebekle gidermektense eşinin sana daha çok zaman yaratması konusuna odaklan.

Benim düşüncemde bu yönde tamamen. O kadar çok istiyorumki. Şu an yine yalnızım evde, içimden geçiriyorum bebeğim olsaydı onunla zaman geçirirdim birlikte yatar kalkardık oyunlar oynardık. Bende çalışıyorum ama onu bile düşünmüyorum artk yeterki çocugumz olsun

Evliliğinizde sorunlar yoksa artık bebek düşünebilirsiniz. Bebek yalnız kalmamak için düşünülmemeli. Çünkü bebeğe yalnız bakmak çok zor. Eşinize bebek olduğunda daha çok ihtiyacınız olacak. Bunu gözardı etmeyin.

Bebekten önce is düzene girmeli. Yoksa tek başınıza kaldığınız zamanlar fazlasıyla zorlanırsınız.
Hamilesin ve eşin yurtdışında acil bi ihtiyacın oldu nasıl karşılayacaksın?
Ya da bebek doğdu lohusa halinle evde tek başına?

Hani bunlar için başka planlarınız var mi bilmiyorum. Anneniz kayinvalideniz yanınızda olacak olsa da insan eşini her an yanında ister.
O hormonların getirdiği duygusallık sizi şuan bulunduğunuz depresif halden daha kötü bir duruma da sürükleyebilir.

Yurtdışına birlikte gitme imkânınız yok mu? Her zaman olmasa da arada bir siz de giderdiniz. Böylece hem gezer hem tek başına kalmazdınız.

Bence eşiniz isi yüzünden bebek konusunu erteliyor olabilir.

Yalnızlığını bebekle gidermektense eşinin sana daha çok zaman yaratması konusuna odaklan.
Eşimin işi bu. Ve biz sevgiliyken bile bu işi yapmak istiyodu uzun zamandır. Geçen yıl girme şansı oldu ve işini çok seviyo. Şikayetçi olmadan severek yapıyo gidip geliyo. Sürekli yurtdışında değil zaten. Kabin memuru.

Çiftlerden herhangi birisi hazır değilse veya herhangi bir sebepten istemiyorsa zorlanmamalı.
Bence.
Zorla anne, baba olunmaz.

Onun yerine madem yalnız kalmak istemiyorsunuz.
Barınaklardan evcil hayvan sahiplenmeye ne dersiniz ?

Derdiniz yalnız kalmak değil de , eşinizin çocuk istememesi mi ?

Bebeği çok istiyorum ama herkesin bahsettiği şeyleri bende çok düşünüyorum. Kayınvalidemler yakınımızda kalıyo ve saolsunlar çok iyilerdir iyide anlaşırız. Ama düşünüyorum hamile kalsam son zamanlarında olsa eşimi isterim yanımda. Yada çocugumz doğdu alabileceği izin en fazla iki hafta. Onun dışında ben bebekle yalnız kalıcam annesi çok yardımcı olur eminim ama ben eşimi isterim yanımda sonuçta. Bütün bunlarda çok düşündürüyo beni. Yada bilmiyorum bugün çok daha fazla duygusal bakıyorum gerşeye

Benim de eşim işi nedeniyle eve pek gelemiyor.
Tek başına çocuk büyütmenin ne kadar zor olduğunu bilsen bence suan istemezdin.

Neden sende eşinle seyehatlere katılmıyorsun?

Ama elinde olmayan nedenlerden kalamıyor ikna etsen kaynanan çok yardımcı olur bence şükret bunada şükür yardım eden biri olcak

Son düzenleme:
Bebeği çok istiyorum ama herkesin bahsettiği şeyleri bende çok düşünüyorum. Kayınvalidemler yakınımızda kalıyo ve saolsunlar çok iyilerdir iyide anlaşırız. Ama düşünüyorum hamile kalsam son zamanlarında olsa eşimi isterim yanımda. Yada çocugumz doğdu alabileceği izin en fazla iki hafta. Onun dışında ben bebekle yalnız kalıcam annesi çok yardımcı olur eminim ama ben eşimi isterim yanımda sonuçta. Bütün bunlarda çok düşündürüyo beni. Yada bilmiyorum bugün çok daha fazla duygusal bakıyorum gerşeye

Bu söylediklerinizi var ya evcil bir hayvanla da pek ala yapabilirsiniz.
Sizin biyolojik saatiniz gelmiş anladığım kadarıyla.

Eşiniz istemiyorsa yapacak bir şey yok maalesef.
Sırf hatrınız için yapsa , sonra mutsuz olsa,
Çocuğa da iyi babalık edemez.
Sizin olduğu gibi onun da bi biyolojik saati var.

Ayrıca ben olsam kocamla gezme fırsatım varken arada bir de olsa
Çocuk filan düşünmezdim.
Hamilelik zaten çooooook zor bi süreç...

Eşimin işi bu. Ve biz sevgiliyken bile bu işi yapmak istiyodu uzun zamandır. Geçen yıl girme şansı oldu ve işini çok seviyo. Şikayetçi olmadan severek yapıyo gidip geliyo. Sürekli yurtdışında değil zaten. Kabin memuru.

Benim demek istediğim şu,
Siz yalnızlık hissini bebekle kapatmak istiyorsunuz.
Diyelim ki bebek oldu. Bu sefer hem de iki kişilik yalnızlığı taşıyabilecek misiniz.

Taşırım bunalmam diyorsanız eşiniz bir şekilde ikna olur. Deneyin iki üç ay boyunca, olmuyorsa en azından denedik olmadı diye doktora gidersiniz. Eşiniz hazır değil ki erteliyor.

Bebek, eğer benim ilk bebişim gibi olursa, yalnızlıkta değil de bir orduyla bakılması gereken "yorucu" bir süreç de getirebilir beraberinde.. Gebelik evresi... Yenidoğan evresi, aşı evresi, kolikse ağrı, sızı, uykusuzluk evresi... Bebek olayını her açıdan ele alabildiğiniz fikrinde misiniz? Veyahut size yardımcı olabilecek, başınız sıkıştığında koşup gelebilecek yakınlıkta birileri var mı? Bebek dünyanın en zor ve fakat en keyifli, en çok sevilen işi.. En çok sevilmesi, en zor olması konusunda fayda sağlamıyor, bence gözlemleyin, tekrar düşünün ve tek başına yapabilirim fikrini benimsiyorsanız hala.. Bir yolunu bulursunuz zaten ikna etmek için..

İşi düzene girmeyecek malesef, hatta ilerleyen zamanlarda daha uzun uçuşları olacak. 6-7 günlük. Bizim geçtiğimz şubat ayında bebek düşüncemiz oldu aslında hatta o zamanlar korkup vazgeçmek isteyen bendim. Yapabilirmiyim acaba düşüncesi vardı. Eşim gayet isteklydi. Doktor kontrolüne gittik bu düşünceden sonra bi sorun varmı diye bende tiroid çıktı. Önceden bilmiyodum böyle bi durumu baya yüksekti değerler. 3 ay ilaç kullandım değerler normal hamile kalabilmeye uygun hale geldi. Buseferde eşim istemedi. Okdr söyledim biz istiyoduk okdr bak doktora gittik şimdi değerlerde normal niye denemiyoruz diye. Ya korunmayı tek bir günlüğüne bile bırakmaya ikna olmazmı insan? Bende bunu anlamıyorum. Bu korkumu yoksa bebeğe karşı bukdrmı isteksiz? Evliyiz biz ya korunmasız kesinlkle ilişkimiz yok. Kafasında hep korunmayı bıraktıgımz gün hamile kalacgm gibi bi düşünce var ve anlamıyo bende buna kızıyorum

yalnızlıktan sıkıldığınız için bebek yaparsanız şuandan daha fazla ona yalnız bakarken sıkılırsınız..
bu sefer de eşinize bilenip durursunuz yanınızda olmadığı için..

Back
X