yardım edecek biri var mı :(

Bence çok fazla polemiğe girme, banlanmaya doğru emin adimlarla gidiyosun.
27 yaşindayim eşimle 6 yillik flörtten sonra 26 yasinda evlendim şuan çok şükür bi sorunum yok ama yine de o sevgili yillarina geri dönmek için neler vermezdim neler..
Bugünlerinin kiymetini bil tadini çikar. Eğer gerçekten ciddiyete bindirmek istemenin tek sebebi, ailenin de bilmesi ise bence onun annesi senin annen falan dişarda bi yerde görüşün,tanisinlar birbirlerini. Annen de babana uygun bi dille durumu söylesin ve daha biraz daha bu şekilde gideceğinden bahsetsin( egitim,askerlik vs)
Böylece konu hallolmuş olur.

4 yıla çıkarma imkanı varsa daha iyi 2 yıllık okuyanlara iş yok bu dewirde

merhba herkese. 1buçuk yıllık ilişkim var. biz erkek arkadaşımla 2 ay sonra falan aileler tanışsın daha sonradan da söz olsun istiyoruz. ama şu sorunlar var... erkek arkadaşım 2 yıllık üni okuyor ve bu sene okulu son askerliği 5 ay yapabilmek için 2sene daha okumak istiyo sonra iş falan derken yani nerden baksanız 3sene sonra anca evlenebilcez. bende 2 sene daha üni okuma 12 ay askere git gel öyle daha iyi olur diyorum ama o kadar süre benden ayrı kalmak istemiyo zaten aynı yerde oturmuyoruz ama sürekli yanıma geliyor çok çabuk özlüyo beni. yani 2ay sonra gelseler 1 sene sözlü kalcaz 1 sene nşanlı sonrada evlencez çok uzun süre var diyorum annemde çok uzun olunca iyi olmaz diyolar dedi. acele etmemizin sebebi artık bu sevgililk muhabbetnden bıktık yani babam öğrensin istiyorum en azından aileler tanşsın istiyoruz. sizede danışmak fkir almak istedim bu arada yaşım 22 Hoppa

Bence yaşınız küçük sevgilinin dediği daha makul
Yanlız nişan fln yapmayın sadece sevgilini ailenle tanistir rahat etmek icin ama aileler tanismasin

Yiyip içip gezin tozun hayatinizi yaşayin

Üslubun çok sert, burada insanlar senin için birşeyler yazıyorlar. Seni tanımayız etmeyiz, neden sana ve ilişkine saralım ki?

o zaten kariyer yapmak için 2yıl daha üniversiteye gitmeyecek . sırf beni özlicek diye 2yıl daha okuyacak oky?

Bu mesajın bile, evlilik için gerekli olan olgunlaşmaya erişemediğinin bir göstergesi... Tabi ki erkek arkadaşının da...

Ben olsam kariyeri için okumak isteyen bir eş adayı isterim. Askere gitmemek veya beni özleyecek diye okuyan değil... Bu kafayla 10 yıl dahi okusa aldığı eğitimin mesleğine bir katkısı olacağını düşünmüyorum.

Mutluluklar...

Bırak da bu yaşta önceliği evlilik değil de eğitimi olsun bi zahmet okusun. Sen okudun mu ne iş yapıyorsun? 1.5 yıl yeterli mi evlilik kararı vermeye bilemedim.. Önünüzde daha yapacak şeyler var evlilikten önce. Her şeyin bi sırası var sabırlı olun biraz

24-28 yaşları arasında flört ettim eşimle, bana kalsa yıllar boyu öyle devam edebilirdim,çok güzeldi. Ama eşim sonunda çıldırdı, köşeye sıkıştım ve evlendim. İki yıllık evliyim söz nisan nikah aniden oldu peşpeşe, bir ayda. O kısımdan da memnunum en güzel evlilik yöntemiydi bana göre:rapci:
Bu yazdıklarım 10 kişiden en az beşine uymaz ama tamamen samimiyim. Uzun sözün kısası ikinizi de Mutlu edecek yol neyse, ona göre gidin.

Ama memleket bu haldeyken 5 ay imkanı varken 12 ay askerlik de kötü bir fikir.

4 yıllık okusun askerliğini yapsın gelsin ise girsin para biriktirsin evlilik fikri net olsun karşıma öyle gelsin derdim kızım olsaydınız.. para ve istek olduktan sonra 3 ayda söz nisan düğün olur orası kolay..

Henüz okurken nişanlanmış ve 2 seneye yakın nişanlı kalmış biri olarak sana tavsiyem kesinlikle bu süreci uzatma.
Çünkü aileler devreye girince sorumluluğun artacak.
Mesela annen sürekli onları çağırmak ağırlamak zorunda kalacak, özel günlerde sen sürekli aramak hediyeler almak düğünlerine katılmak zorunda kalacaksın.Bu başlarda hoşuna gidebilir ama bi süre sonra yorucu olacak emin ol.
Bunun dışında birbirinizden beklentileriniz farklılaşacak.
Önceden göze batmayan şeyler gözünüze batacak.En ufak bi durumda acaba yanlış mı yapıyorum hissine kapılacaksın.
Bu süreci uzatmış pek çok arkadaşım böyle hissetti.
Çünkü sevgiliyken beklentiler daha farklı anın tadını daha rahat çıkarabiliyorsun.
Ama nişanlılık da kasıyorsun ister istemez etrafa karşı da bi sorumluluğun oluyor hareketlerine dikkat etmen gerekiyor mesela.
Sevgilin şimdi yanına daha rahat geliyor daha rahat görüşüyorsunuz emin ol ailen öğrenince daha çok kasacaksın.
Yani nişanlı olunca daha rahat daha sık görüşürüz gibi bi durum olmuyo.Sık görüşsen bile ailecek görüşürsün baş başa vakit geçirmeniz sıkıntılı olur.
Ailen de özellikle baban da diken üstünde olacak mesela sen eve geciktin ister istemez telaşlanacak falan filan.

Ki bi de her şeyi geçtim henüz şartlar zaten olgunlaşmamış ki ?
Okul iş durumları hala net değil askerlik yok falan filan ohooo şu an için çok erken yani.
Ben şahsen baba olsam bu durumda kızım nişanlansın istemezdim.
Duygularla değil mantıkla hareket edin.Bana göre 6 ayı geçmemeli mesela düğünle nişan arası hadi bilemedin 1 yıl en fazla.

22yaşında hâla daha atarlı ergen tripleri... Bu ne biçim üslup yahu? Burda kimse size düşman değil, birşey değil. Sırf daha iyi hayatınız olsun diye yardımcı olmak için yorum yapıyorlar. Karşılık? Seviyesizce, sert ve saçma cümleler. Bu yaşta, bu tavırları sergilemenizi kınıyorum.

Back
X