yardım edin.acaba yanlısmı akıl verdim

aysenazzz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
1.496
21
158
38
merhabalar. benim 5 yıllık evli bi arkadasım var. esiyle severek evlenmişler halada seviyorlar birbirlerini.maddi manevi bi sorunları yok. Ama arkadasımın o kadar bebek sahibi olmak istemesine karsın eşi hiç yanasmıyo ve sebebinide kesinlikle sölemiyo.sadece susuyo bu konuda. her yolu denemiş arkadasım. konusmus,en baslarda güselce sebebini ögrenmeye calısmıs ama yıllar gectikçe ve eşi istemedikçe bu defa sabrı tükenip yoksa cocugun olmuyorda banamı sölemiyorsun demiş.arkadasım böle bişi oldugunu bilsem üstelemem Allahtan derim durumu kabullenirim. ama o sustukca bana bişi sölemedikçe kafayı yiyorum.dısardan bebek konusunu soranlarda cabası. üstelikte kayınvalidesine gelinini doktora götürsene diyenler olmus.ne sinir bozucu.bi erkek neden bebek sahibi olmak istemez? gerekçesini neden eşine sölemez. evlat hasretiyle yanıp tutusan arkadasım eşine egerki birgün istersen ve cocugumuz olmazsa sana hakkımı helal etmem demiş.ona ragmen ses seda yok. bende bugün baska bi arkadasla konustugumuzda ona ne zamandır sana sölicem ama nasıl söliceğimi bilemiyordum ama eşinin ii bi derse ihtiyacı var.böle önemli bi konuda sana gerekçe göstermemesi yada senden saklaması çok kötü dedim.bence bi süre onu terketmiş gibi ailene sıgın.seni kaybetmekten korksun ve sebebi neyse sölesin.acaba yanlısmı yaptım?bu son teklifimdi.daha önceki yolların hiçbiri etkili olmadı.ve bunu diger arkadasımda tasdikledi.ben cok üzülüyorum. çözüm önerileriniz varmı?

Son düzenleme:
verdiğiniz tavsiye çok yanlış....hadi kocası restine rest deyip gittiğin gibi kal orda dönme derse napıcak arkadaşınız....ayrıca siz napıcaksınız?
hayret ettim şimdi nasıl böyle bi tavsiye verirsiniz...allah muhafaza yıkılabilir bu yuva...ozaman vicdan azabından ölürsünüz....
zaten benim anladığım kadarıyla kocasının yaklaşmamasının bi sebebi var ve söylemediğine göre de önemli bi sebep...
bu durumda karısının evden gitmesi adamın ekmeğine yağ sürmek olur....nerden biliyoruz ki belki adam aldatıyor....inşallah yoktur öyle bişey ama tavsiyeniz çok kötü...düzeltin bence bu durumu bi an önce....

insanların hele de yakın arkadaşlarımın hayatıyla ilgili bu kadar önemli bir konuda şunu yap demekten oldum olası korkarım..
haklarında hayırlısı ama benim burnuma o eşten güzel kokular gelmedi.
her ne saklıyorsa eşinden altndan iyi bişey çıkmayacak benden demesi.

Arkadasiniza vermis oldugunuz fikir gercekten cok yanlis Allah korusun bir yuva yikilabilir arkadasiniz evi terk ederse belkide gercekten adamin ciddi bir sorunu olabilir bununicindende arkadasina evden ayrilma fikrini vereceginize bir esini ikna edip bir psikolag yada psikiyatriye gitmesini soyleseydiniz.Bence arkadasinizla tekrar konusun evini birakip gitmesin ders vermek isterken yuvasi yikilabilir.

Son düzenleme:
merhabalar. benim 5 yıllık evli bi arkadasım var. esiyle severek evlenmişler halada seviyorlar birbirlerini.maddi manevi bi sorunları yok. Ama arkadasımın o kadar bebek sahibi olmak istemesine karsın eşi hiç yanasmıyo ve sebebinide kesinlikle sölemiyo.sadece susuyo bu konuda. her yolu denemiş arkadasım. konusmus,en baslarda güselce sebebini ögrenmeye calısmıs ama yıllar gectikçe ve eşi istemedikçe bu defa sabrı tükenip yoksa cocugun olmuyorda banamı sölemiyorsun demiş.arkadasım böle bişi oldugunu bilsem üstelemem Allahtan derim durumu kabullenirim. ama o sustukca bana bişi sölemedikçe kafayı yiyorum.dısardan bebek konusunu soranlarda cabası. üstelikte kayınvalidesine gelinini doktora götürsene diyenler olmus.ne sinir bozucu.bi erkek neden bebek sahibi olmak istemez? gerekçesini neden eşine sölemez. evlat hasretiyle yanıp tutusan arkadasım eşine egerki birgün istersen ve cocugumuz olmazsa sana hakkımı helal etmem demiş.ona ragmen ses seda yok. bende bugün baska bi arkadasla konustugumuzda ona ne zamandır sana sölicem ama nasıl söliceğimi bilemiyordum ama eşinin ii bi derse ihtiyacı var.böle önemli bi konuda sana gerekçe göstermemesi yada senden saklaması çok kötü dedim.bence bi süre onu terketmiş gibi ailene sıgın.seni kaybetmekten korksun ve sebebi neyse sölesin.acaba yanlısmı yaptım?bu son teklifimdi.daha önceki yolların hiçbiri etkili olmadı.ve bunu diger arkadasımda tasdikledi.ben cok üzülüyorum. çözüm önerileriniz varmı?

İki insan evlendimi illa çocuk sahibi olması gerekiyor fikrinden hareket ederek işe başlıyorsunuz ve yanılıyorsunuz.Bu toplumların bireylere uyguladıkları bir baskı aslında.İki kişi evlendiyse şimdi sıra çocukda.Ya kadın buna hazır değilse ya erkek istemiyorsa kimsenin umuru değil illa çocukları olmalı.Sonra mutsuz evlilikler.Tabi çocuk olmalı ama ne zaman insan kendini hazır hissederse o zaman olmalı.Adam hazır hissetymiyordur.Bende şuan hazır hissetmiyorum ve yapılan baskılara sinir oluyorum neredeyse ayrılmayı düşünüyorum bu yüzden.Bu baskı niye.Benimle çocuk için evlenen insan benden uzak olusn......

mesele cocuk için evlenmek değil. ama 5 yıldır sabırla bekliyo arkadasım. sandıgınız gibi baska kadın fikri kesinlikle yok.tek süphe duyacagımız konu eşinin cocuk konusunda kendisinde bi sıkıntı olması ama bunuda arkadasıma sölememesi. sölese arkadasım belki tıpta bi çaresi vardır ama ertelemekle tedavi sansımızıda kaybediyorsak diye düşünüyo.ki cokta haklı.evlat sahibi olmak ne demek cok ii bilirim.ben kendi evladımı kaybettim.kısa süreliğinede olsa annelik duygusunu tattım. ve kendi üzüntümden ziyade onun için cok üzülüyorum. her türlü yolu denedi arkadasım.ailesi bile devreye girdi. ama tek bi cevap yok.sebebini sölesin istiyo.karısına deli gibi asık. hatta arkadasım bi kere terkedecek oldu aglamıs resmen ve tüm ailesini devreye sokmus ve arkadasımda gitmekten vazgecmiş. ama onun o gözlerindeki hüznü görmek beni çok üzüyo. sadece bi müddet ayrı düşünelim desen dedim. evlenmeden önce arkadasıma söleseydi o zaman ben cocuk düşünmüyorum diye.anne olmak her kadının hayali. ki cok erken değil.tam 5 yıllık evliler. o halde bi çözüm üretelim diye buraya bu konuyu actım.

Bence evi terketmesin kesinlikle bu durumu zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz
Eşi sorununu bile söyleyemeyen bir adam ki geri dön demesi olası bile gelmedi bana
5 yıldır söylememiş yani.
Ancak bir doktor çözer bu işi.
Evlat tamam önemlidir. Ama mutlu bir evlilik daha önemlidir.

Son düzenleme:
Bence evi terketmesin kesinlikle bu durumu zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz
Eşi sorununu bile söyleyemeyen bir adam ki geri dön demesi olası bile gelmedi bana
5 yıldır söylememiş yani.
Ancak bir doktor çözer bu işi.
Evlat tamam önemlidir. Ama mutlu bir evlilik daha önemlidir.

mutlu bir evlilik elbetteki daha önemlidir ama bu sorunun cevabını bilmemek arkadasımın mutsuzlugu ve devamlı aglamasına sebep olan bi konu.
geri dön demiş zamanında yasanmıs canına tak edince arkadasım gitmek istemiş ama o tüm ailesini seferber edip durdurmus arkadasımı.
arkadasım kendisine benimle neden evlendin o zaman.cocukları sevdiğimi biliyordun demiş.bizim sıkıntımız sebebini bilmemek.
şüpheyle yasamak... olmuyorsa arkadasım onu terkedecek değil yeterki bileyim sölesin.varsa caresi bakarız yoksa da kabullenirim.
hatta bana söledigi bi söz cok dokunaklıydı bugün. senle kendimi kıyaslamıyorum evlat acısı yasadın cok zor dedi ama en azından
annelik duygusunu hamilelik duygusunu tattın.ben bazen aynada kendime bakıyorum nasıl olurum diye ama artık umudum kalmadı dedi. :14::14::14:

Aslında sorunun nedeni net ve ortada
Adamın sorunu var.
Sorunun mu var yerine sorunun çözümünü bulalım diye diretsin o zaman bu saatten sonra
Çocuk sevmiyordur belki bu yüzden istemiyordur onu kırmamak için söyleyemiyordur
Mutsuz bir aileye bebek gelmeden önce aralarının düzelmesi şart
Sorunlarını apaçık oturup konuşamamaları daha büyük sorun değil mi?
Tamam anne olmak istiyor onu anlıyorum
Dediğim gibi bu isteğinden önce eşiyle durumunu çözüme kavuşturmalı
Hiç çocuğu olmuyorsa gider evlat edinir en azından kadıncağız mutlaka bir yol denenir

mutlu bir evlilik elbetteki daha önemlidir ama bu sorunun cevabını bilmemek arkadasımın mutsuzlugu ve devamlı aglamasına sebep olan bi konu.
geri dön demiş zamanında yasanmıs canına tak edince arkadasım gitmek istemiş ama o tüm ailesini seferber edip durdurmus arkadasımı.
arkadasım kendisine benimle neden evlendin o zaman.cocukları sevdiğimi biliyordun demiş.bizim sıkıntımız sebebini bilmemek.
şüpheyle yasamak... olmuyorsa arkadasım onu terkedecek değil yeterki bileyim sölesin.varsa caresi bakarız yoksa da kabullenirim.
hatta bana söledigi bi söz cok dokunaklıydı bugün. senle kendimi kıyaslamıyorum evlat acısı yasadın cok zor dedi ama en azından
annelik duygusunu hamilelik duygusunu tattın.ben bazen aynada kendime bakıyorum nasıl olurum diye ama artık umudum kalmadı dedi. :14::14::14:

durumunuza çok üzüldüm, evlat acısı çok zor..allah kimseyi evlat hasreti ve acısıyla sınamasın...
bende anneyim, evladımı da eşimi de çok seviyorum rabbim beni onlardan ayırmasın...kimseyi ayırmasın...allah size de sabır versin, evladınızla cennette kavuşun inşallah...
arkadaşınıza tavsiyenizi yanlış buldum, ben ilk yorum yapanda bendim az önce...hala aynı düşünüyorum..yuvaları yıkılabilir...
bi erkek açısından düşünek lazım, söylesin açıklasın diye baskı yapmak ne derece doğru...kolaymı bi erkeğin ben çocuk sahibi olamayacam gibi bişeyi söylemesi...
evet söylemesi ve tedavisine bakılması en mantıklısı ama anlaşılan adamın biraz zamana ihtiyacı var...
zaten adam çocuğu olamayacağı için ruhsal bi yıkıntı içindedir muhtemelen, birde üstüne üstlük karısını kaybetmek o adamı öldürür üzüntüden...
bu dünyada herşey çocuk değil, nasip olmazsa olmaz...
ulu konuşmayım ama çocuğum olmasa da eşimi sevmeye devam ederdim...arkadaşınıza telkin edin, çok acımasızca geldi bana ikinizin fikri....adama çok acıdım şuan....birde karısı giderken ağlamış falan diyorsunuz...adam karısını seviyor, çocuğu olmayacaksa onun suçumu??yapmayın allah aşkına....bunlar imtihan...arkadaşınızın başında olsaydı bu durum, kocası da terketmekle tehdit etseydi anapardı acaba....iyi düşnsün...isyan etmesin arkadaşınız...şükretsin ona aşık bi kocası var...allah daha büyük bişeyle imtihan da edebilir..allah muhafaza..

annelik duygusunu hamilelik duygusunu tattın.ben bazen aynada kendime bakıyorum nasıl olurum diye ama artık umudum kalmadı dedi. :14::14:
:14:

canim yanlış bir öneri vermişşin ama, o daha cesaretini toplayıp gitmemiştir. Sen yarın arar düzeltirsin.
Eminim seni kıracağını dusunemişdir, dengesiz bir laf olmuş ama, piskolejisi baya bir bozulmuş olmaliki, işte düşünmeden ağzından çıkmış!

Arkadaşında bir an önce eşini tatlı bir dilde doktora gitmeyi önersin.. Hircinlaşirsa adamda inadına söylemez, inadına değilde bir nedeni var ve kesin onunda piskolejisi sağlam değildir.

Bu arada bunlar birlikdemi olmuyorlar?
Yoksa yani, arkadaşın korunuyorsa sırf eşi istemiyor diye hala korunuyorsa, Buraksin korunmayı :d

Son düzenleyen: Moderatör:
Son çare evden ayrılmaksa eğer,bunun kararını alması gereken arkadaşınızdır.
5 sene boyunca arkadaşınızın yaşadıklarını dinliyor olsanız da yine de yaşadıklarını bilemezsiniz,hele biz hiç...
Eşini kaybetme korkusu,olanı bileni anlatmaya,neden bebek sahibi olmaya yanaşmak istemediğini anlatmaya yetebilir ama
bu resti çekmeye sadece arkadaşınız karar vermeli,siz bu konuda etkili olmamalısınız....
Ben yakın bir dostuma olumlu ve yapıcı tavsiyeler vermeyi yeğelerdim,eşine keskin ve net bir tavır gösterirse ve ilişkisinde dönüm noktası
olacabileceğine inansam da,kendime saklamayı tercih ederdim.
Kötü olan hiç bir şeye sebep olmak istemem !!!..
Sizin arkadaşınıza yardım etmeyi istemenizi de kesinlikle samimi buluyorum ancak tavsiyede bulunurken dikkat gerek :34:

Bir de arkadaşınız kendisi gitti mi doktora? Onun durumu nasıl bebek doğurmaya elverişli mi?

arkadasım doktora gittiginde normal demiş doktor.bi dönem regl olamıyordu bu nedenle gitmişti ve yumurtalıkları normaldi.hepinize hakveriyrum arkadaslar ama dedim ya onu o halde görmek cok üzüyo beni.nitekim arkadasıma terket dedim sana ama gecekten bi terk olmasın bu demiştim.sonrada düşününce ya peşinden gelmezse dedim.oda eger bu nedenle gelmicekse terkedecekse etsin dedi. ama birbirlerini seviyorlar.erkek kendisi korundugu için malesef olma gibi bi sansı yok.tabi Allah isterse elbette olur ama... neyse arkadasım zaten bebegi olmuyo olarak ögrense yani kocası ona bunu sölese tekedecek değil.ama bilmemek onu kahrediyo.düşünsenize etrafta hamile görmek bebek görmek ve buna o kadar isteyipte sahip olamamak... :14: bana sölediği o söz beni hiç kırmadı.aksine haklısın kardeşim dedim.en azından ben o duyguyu tattım dedim. her yolu denedi.hayattan vazgecme durumuna geldi cnm.gözlerinde hep bi hüzün. birde etraftan sanki arkadasımın olmuyomus gibi laflar...insanlara her defasında cocuk yokmu diye sordugunda yok demek... artık kimse inanmıyo birde. çaresiz birine nasıl bi öneri vermeli.bian onun yerine kendimi koyarak böle sölemiştim. ama zaten sonra tekrar yaptırmadım bu işi. he zaman tanısın dediniz ya 5 yıl zaman tanımıs yetmezmi arkadasım için ? :14::14::14:

Siz tavsiyede bulunmuşsunuz, kolundan zorla tutup baba evine götürmemişsiniz ki suçlu hissetmenize gerek yok. Sonuçta karşı taraftaki yetişkin bir kadın aklına yatmazsa sizi dinlemeyebilir. Burada hiç görmedikleri konu sahibelerine bile çok daha radikal tavsiyeler veriyorlar zaman zaman insanlar.

Ayrıca evliliğin en büyük sebeplerinden biri aile kurmak, çocuk yapmak, iki taraf hayatı etkileyecek böyle bir konuda anlaşamıyorsa en doğru olan yolları ayırmaları zaten.

Üzülme niye üzülüyorsun ki.

Bence direk, direk boşan diyebilirdiniz. (şaka değil) Taraflardan biri istemiyor diye, diğerinin isteğini engelleyemez ve üstelik sebep belirtmeden. Adam bencilliğin dibine vurmuş.

İyi yapmışsın, terketsin evi olmuyorsa da boşansın.

Çocuk isteyen biri için en önemli şey çocuktur, eş meş hikaye.

sizde iyiliği için fikir vermişssiniz ama çok yanlış olmuş :( hayatıyla ilgili bi karar resmen . hadi ailesinin evine gitti diye adamda tekrar eve istemezse bukez herşey daha kötü oLursa?
adamın annesiyle konusmadımı arkdasınız bide onunla konussun .

sizde iyiliği için fikir vermişssiniz ama çok yanlış olmuş :( hayatıyla ilgili bi karar resmen . hadi ailesinin evine gitti diye adamda tekrar eve istemezse bukez herşey daha kötü oLursa?
adamın annesiyle konusmadımı arkdasınız bide onunla konussun .

cnm ben kendimi arkadasımın yerine koydum.bak benim eşimde istemiyo suanda sebebi belli ama bi nevide haklı.çünkü kızımızı daha yeni kaybettik.5 ay oldu.acısı gecmedi gecmezde.korkuları var.ikinciside dogumdan sonra beynimde bi tümör cıktı ve onun tedavisiyle hala ugrasıyorum.yani istememesinin nedeni var.bu nedeni bildigimden sesim cıkmaz.ama arkadasımın yerinde düşündügümde tutunacagım tavır bu olurdu.çünkü az buz zaman değil tam 5 sene. ben 2 senelik evliyim.onu anlamaya calısıyorum ve cok zor bi durum oldugunu biliyorum.sölediğiniz seyi bende dile getirmiştim arkadasıma bunları sölerken.ama oda eger beni bu sebeple terkedecekse zaten etsin.benim onu terketmem kadar dogal bişi olamaz bu durumda zaten dedi. ki bencede cok haklı.

bence eşinin ailesını durumdan haberdar etsın arkadaş bu cıddı bır konu nasıl 5 yıllık evlilikte bebek istenmez insanlar bıyerde evlat sahıbı olabılmek için evlenıyorr onun dışında zaten gez toz evlenmesende olur bu tıp adamlara sınır oluyorum onun böyle bır hakkı yok arkadaşın bu konuyu mahkmeye sunsa tek celsede boşanır hiç bir eş eşini (sağlık sebebı yoksa tabı)çocuktan mahrum edemez

arkadasımın eşinin ailesi ve kendi ailesi hepsi durumu biliyo. ve onlarda arkadasımın eşine baskı yapıyorlar.özellikle kendi ailesi.arkadasıma ve arkadasımın ailesine sessiz kalan eşi.kendi ailesine siz karısmayın gibi bi tutum içerisnde. evllilikte cocuk önemli değil diyemem cünkü bence cok önemli bi kavram.belli bi zaman vardır herkesin kafasında ama bu 5 yıl kadar uzun bi zaman ve daha da fazla uzaman ihtimali olmamalı.ki sadece tek taraflıda olmazlar istekler.sen istemiyorsun ama kadın istiyo. 5 yıl senin istedigin olmus artık kadının istediginin olma vaktidir bence. ki arkadasım senden bi beklentimde yok istersen sadece annelik duygusunu artık tatmak istiyorum demiş ama oralı olan yok.lütfen kendimizi onun yerine koyalım.ne hissederdiniz.yasıda 29 arkadasımın bu arada

Back
X