Yardım edin çok fena

bu durumda abartılacak bişi yok ki
18 yaşında bi genç adam o annesi kabul etmeniz gerek bunu
ergenliğe giriyor ve tabiiki cinsellik ilgi alanı şu sıralar panik yapmayın
üstüne giderseniz de bu konunun içinden hiç çıkamazsınız
eğer gerçekten çok endişeleniyor bu durumu kabul edemiyorsanız mutlaka profesyonel birinden yardım alın en azından oğlunuza nasıl yaklaşmanız gerektiği hakkında doğru kişiden bilgi almış olursunuz
 
Çocukla cinsel konuları konuşmak: zor ama önemli.

Bazı anne-babalar ilkokul çocukları ile cinsellik konusunda konuşmaları gerektiğine inanmakta güçlük çekse de, bu doğrudur. Çocuklara ergenlik dönemine girmeden önce cinsel eğitim verilmelidir. Ergenlik dönemi ise tipik olarak 9-10 yaşlar civarında başlar.

Esasında, çocuğunuzun 'cinsel eğitimi' doğduğu gün başlar. Meraklı bebekler tıpkı parmaklarını ve ayaklarını keşfettikleri gibi cinsel organlarını da keşfederler. Küçük çocuklar bezleri değiştirilirken ya da banyo için soyundurulduklarında cinsel organlarına dokunurlar ve haz almak ya da rahatlamak amacıyla kendilerine dokunmaya (mastürbasyon) devam edebilirler. Okul öncesi çocuklar kızlar ve erkekler arasındaki farklılıkları merak ederler, organlarımızın isimlerini öğrenmek isterler ve 'bebeklerin nereden geldiğini' sormaya başlarlar. Okula başladıkları bedenleri hakkında daha fazla şey öğrenmek için 'evcilik' ve 'doktorculuk' oynamaya başlarlar. Bu meraklılığın doğal olduğu ve normal, sağlıklı gelişimin bir parçası olduğun unutulmaması çok önemlidir.

Farkında olmasanız bile, siz de çocuğa cinsellikle ilgili birçok şey öğretmişsinizdir. Örneğin vücudun çeşitli parçalarının isimlerini öğretirken, genital organların adını da söylemişsinizdir ve bebeğin nereden geldiğine dair sorusunu yanıtlarken de pek çok şey anlatmışsınızdır. Bu süreçte doğru bilgiler vererek ve duygusal destek sağlayarak çocuğunuza yardımcı olmaya devam etmeniz çok önemlidir.

Çocuğunuz okulda sınıf arkadaşlarıyla cinsellik hakkında konuşacaktır. Vücudun çeşitli parçalarının farklı, çarpıcı isimlerini öğrenecek ve sizinkinden farklı olabilecek bazı değerlere maruz kalacaktır. Ayrıca medyada cinsellikle ilgili reklamları da görmektedir. Dışarıdan gelen tüm bu etkiler karşısında çocuğunuzun hem bugün hem de ilerideki yıllar için hazırlıklı olmasına en iyi yardım edecek kişi sizsiniz. Araştırmalar ailesi ile cinsel konuları konuşabilen çocukların ergenlik döneminde riskli cinsel davranışlara daha az eğilim gösterdiklerini ortaya koymaktadır.

Anne-babalar genellikle çocuklarla ve özellikle de küçük çocuklarla cinsellik konusunu nasıl konuşacaklarını bilemezler. Yanlış birşey söylemekten, yanlış birşey öğretmekten ve hatta çocuğun masumiyetini zedelemekten dahi korkabilmektedirler. Bu endişeler sıklıkla görülmekte ve anlaşılır endişeler olmakla birlikte, bu önemli konuda çocuğunuzla konuşmanızı da engelleyecek boyuta varmamalıdır. Bu işi en iyi yapacak olan kişi sizsiniz ve bunu yapabilirsiniz!

Cinsellik konusunda konuşurken kendinizi rahat hissetmediğinizi çocuğunuza belirtmekten çekinmeyin. İstediği her türlü soruyu size sorabileceğini ve cevabı bilmeseniz bile öğrenip ona anlatacağınızı belirtin. Cinsellik konusunda konuşmaktan rahatsız oluyorsanız veya mesajları ne şekilde iletmeniz gerektiğini bilemiyorsanız, konuyla ilgili birkaç kitap okuyun. Ocuğunuzla konuşmadan önce, ona söyleyeceklerinizi başka bir yetişkine söyleyerek alıştırma da yapabilirsiniz. Bu size, gelebilecek sorular ve bunları nasıl yanıtlayacağınız konusunda düşünme şansı da sağlayabilir. Ayrıca kendinizin cinsellikle ilgili yaklaşımlarınızı keşfetme olanağı da verebilir!

Ne zaman ve nerede başlayacaksınız?

Genellikle sizin herhangi bir başlangıç yapmanız gerekmez. Büyük olasılıkla çocuğunuz bazı sorularla size gelecektir. Örneğin bebeklerin nereden geldiğini yeniden sorabilir. Soruyu çocuğunuzun düzeyine uygun olarak, kısa, net açıklamalarla yanıtlayın. Cinsel ilişkiden, cinsel yollarla bulaşan hastalıklar gibi, ilgili her türlü konudan bahsetmek zorunda değilsiniz. Şüphesiz çocuğunuz da daha iyi anlayabilmek için başka sorular da soracaktır.

Çocuğunuz size cinsellik veya ergenlikle ilgili hiç soru sormazsa, bu durumda konuyu sizin açmanız gerekebilir. Belli bir konuda ne kadar bilgisi olduğunu sorarak başlayabilir ve konuşmanın gidişine göre devam edebilirsiniz. Örneğin 'bebeklerin nasıl yapıldığı konusunda ne biliyorsun' gibi bir soru yöneltebilirsiniz. Konuyu açmak için bir diğer güzel fırsat da annenin ya da akrabalardan birinin hamile olduğu bir zamandır. 'Karnındaki bebeğin nasıl olduğunu biliyor musun' diye sorarak konuyu açabilirsiniz. Ayrıca 'öğretilebilir anlar' olarak değerlendirebileceğiniz günlük fırsatları da kollayabilirsiniz. Örneğin televizyon, radyo ya da gazetede gündeme getirildiğinde cinsel konuları konuşabilirsiniz. Özellikle de çocuğunuzun gördüğü ya da duyduğu şey aile değerleriniz ve ahlak anlayışınızla çelişiyorsa, bunu yapmanız önemlidir. Böyle durumlarda, neden televizyondaki kişiden farklı düşündüğünüzü ya da hissettiğinizi açıklamanız şarttır.

Konuyu bir kez açtıktan sonra ilerlemeniz daha kolay olacaktır. Zaman içinde, çocuğunuza birçok şeyi tek seferde, çabucak anlatmak isteyebilirsiniz. Ancak yavaş yavaş ilerlemeniz gerektiğini ve tek bir seferde çok fazla şey anlatarak çocuğu yormamanız ve kafasını karıştırmamanız gerektiğini unutmamalısınız. Buna karşın çocuğunuzun bir sonraki gelişim aşaması üzerinde düşünmeniz önemlidir. Çocuğunuzla bedenindeki değişimler ya da mensturasyon hakkında konuşmak için ergenlik dönemine girmesini beklememelisiniz.

Çocuğunuz ergenlik dönemine doğru ilerlerken bilmesi gereken konular şunlardır:

Ergenlik - Çocuğunuzun hazırlıklı olması gereken bedensel değişimleri anlatın. Hem erkek, hem de kız çocuklarına mensturasyon hakkında bilgi verilmelidir.

Üreme - Cinsellikle ilgili vücut organları hakkında bilgi verin. Cinsel ilişki, bebeklerin nasıl oluştuğu ve doğduğu gibi konularda çocuğunuzu aydınlatın.

Mastürbasyon - Çocuğunuza mastürbasyonun ve kendi bedenini keşfetmesinin cinsel gelişimin doğal bir parçası olduğunu anlatın.

Doğum kontrolü - Doğum kontrolünün amacını, temel bazı doğum kontrol yöntemlerini ve bunların hamileliği nasıl önlediğini anlatın.

Cinsel yoldan bulaşan hastalıklar (HIV/AIDS dahil) - Çocuğunuza bu hastalıkların bulaşmasının nasıl önlenebileceğini anlatın..

Çocuklarla cinsellik konusunda konuşmak önemlidir, ancak her zaman kolay olamayabilmektedir. İlk başlarda pek başarılı olamadığınızı düşünseniz de, devam edin, zamanla işiniz kolaylaşacaktır. Bu çocuğunuza hayatı boyunca sahip olmasını istediğiniz değerleri öğretmeniz için önemli bir şanstır. Böylelikle hem çocuğunuzun sağlığını korumuş olacaksınız, hem de onunda daha da yakınlaşacaksınız.
 
allam sana geliyorum :Saruboceq:
kız yapsa anormal olur mu demişim neresinden anlıyonuz lafı :1closedeyes:

hofff

abla valla bunu yapan kız evlat olsa şoklamanı anlarım da erkek evlat için çok normal be

diyen sen değilmisi gurbaacım. Şimdi ben mi yanlış anlamışım sen mi yanlış anlatmışsın...

Bunu yapan kız olsa şok olamanı anlarım derken, şok olunabilecek bir durum gibi söylemişsin.
 
Emin olun endişelenecek hiçbir durum yok. Tam ergenlik dönemi kendini keşfetmeye başladığı ve hormonlarının çok yüklü çalıştığı bir dönem. Ayrıca kız arkadaşının olmasıyla bu duruma ihtiyaç duymasını bağdaştırmayın. Kız arkadaşı olabilir ama bunu yaparak ne annesine ne de kız arkadaşına ihanet etmiş kötü bir şey yapmış olmuyor. Yemek içmek gibi doğal bir ihtiyacını karşılıyor. Bence yapmaması anormal olurdu ben olsam o zaman şüphe ederdim. Bir de porno sitesine giren her insana sapıkmış gibi muamele ediliyor. Böyle birşey yok ne olur biraz uzmanların söylediklerini dikkate alalım.
 


valla porno film izleyenlere ne denir bilmiyorum..ama normal olmadığını düşünüyorum..ha elalemin kızını taciz edecekse bu yola gitsin ama o yolda yol değil.
 
valla porno film izleyenlere ne denir bilmiyorum..ama normal olmadığını düşünüyorum..ha elalemin kızını taciz edecekse bu yola gitsin ama o yolda yol değil.

Düşüncenize saygı duyuyorumm. Herşey dozajında olduğu müddetçe mübahtır. Porno film içinde aynı şey söz konusu. Buda benim fikrim. Sadece bir defaya mahsus cevap hakkımı kullanıyorum. Oda yanlış anlaşılmamak adına yoksa konuyu saptırmak değil amacım..
 
canım ergenlik dönemlerimizde birçoğumuzda odamıza kapanmak vardı tabi yalnız kalmak isteğiydi bizimkisi oğlun 18 yaşında ve ergenlik döneminde gayet normal değilmi bu davranışı.haydar dünemi okursan oğlunun tek olmadığını ve gayet doğal bir davranış olduğunu görürsün canım
 

hanimefendi, yapmayin etmeyin... bir erkek cocugu icin masturbasyon yapmak kadar dogal bir gelisim sureci olabilir mi? yapmayin, kendi gozunuzle gormeyin onu. goruntuler sizi rahatsiz etmis olabilir ama cok dogal birsey yapiyor. bu onun ozel hayati, siz nasil onu kotu bir insan olmus konumuna koyarsiniz? sakin kimseyi konusturmayin, utandirmayin. daha yanlis yollara mi sapsin? gercekten anlayamadim, siz bir annesiniz, sanki esiniz boyle birsey yapmis gibi konusmussunuz... ergenligin ortasinda olan oglunuzun odasina gece girmeyin, ustunu ortmeyin, bu onun icin cok utandirici olur. 18 yasinda bir kardesim var, bir senedir odasinin kapisini kapatiyor. herkesin ozel hayati olmasi gerekir, oglunuz cok saglikli davraniyor. bosu bosuna endiselenmeyin, bu durumu buyutmeyin gozunuzde.
 
valla porno film izleyenlere ne denir bilmiyorum..ama normal olmadığını düşünüyorum..ha elalemin kızını taciz edecekse bu yola gitsin ama o yolda yol değil.

porno film izlemek bence cok normal bir davranis. o yasta bir erkegin hayal dunyasini besleyen bir olay, anlasilmayacak bir sey yok bence.
 
Son düzenleme:

sana katiliorum arkadasim, bu benimde cok garibime gitti dogrusu. genc bir delikanli icin cok dogal lan birseyi bukadar büyütüyor arkadasimiz eyvah eyvah diyor, ama kiz arkadasida var aslinda diyor. yani onunla yasasinne yasayacaksa diyor sanki. bence esas normal olmayan bu olurdu. bede ayni soruyu soruyorum kendi kizi olsa ayni sekilde süsünürmüydü acaba. ayrica 18 yasinda gencin odasina sessizce girmak onu adeta gözetlemek bana cok ayip geldi. birakin biraz özeli olsun cocogun. hangi erkek o yaslarda ypmadiki acaba bunu. abarticak hic birsey yok bana görede. yaziya baslarken oglunu uyusturucu icerken falan yakaladi sandim yada oglunuun es cinsel odugu ögrendi falan sandim.
 
his aferin kiz sana
nede güzel yazmissin,
ellerine saglik.oglan daha 18,kizda hadi bilemedin 15 ,yada 16,eee peki onun icinde cinselligi yasamak erken degilmi.
 
ay cidden yazinizi okurken sok oldum
bende 12 13 yasinda birinden bahsediyorsunuz sandim
18 yasinda bir delikanli ya gayet normaldir
ayrica oglunuzda olsa odadan isik geliyor diye delikten bakmaniz bana pek dogru gelmedi acikcasi
ve iste ben onu öyle yetistirmedim felan filan cümlelerinizide hic begenmedim
bu cinselliktir yasi yeri ve egitimi yoktur
bence kiz arkadasida var gibide konusmaniz cok yanlis
18 yasinda biri ya yasiti ile yada eminim kendinden kücük biri ile beraberdir
cinsellik yasamalarini onayliyormusunuz ?????
ya sizin kiziniz olsaydi ????
bence kendinize gelin ve bu sacma sapan seyi takili kalmayin
ve bence bir an önce yasinizin gerektigi gibi davranin derim
 
porno film izlemek bence cok normal bir davranis. o yasta bir erkegin hayal dunyasini besleyen bir olay, anlasilmayacak bir sey yok bence.

başkalarının sevişmelerini izlemenin nesi normal ki.
ayrıca şunu çok duyduk, izleyipte kendini ve karşısındaki filmdeki kişilerle kıyaslayanları..
ben normal bulmuyorum ama kimseyede müdahale edemem tabii ki..
 
bence bu gayet normal bişey endişelenmeyen sınırlarını oda biliyordur zaten... kız arkadaşı da var neye doyamadı diye düşünmeyin bence kıza doysa başınız da gerçekten bi dert var demektirkaydirigubbakcemile3 bu dert değil bence siz ne yapacağınızı bilemediğiniz için böyle oldu bi anda bence şahsen benim abim var böyle şeyleri zamanında babamla konuştuğunu hiç düşünmüyorum... yani babası yok ondan böyle diye üzülmayin hiç herşey yolunda bence....a.s.
 
Hanfendiciğim bu olay fena diil ki çok normal bi durum... 18 yaşından bahsediyosunuz ,oğlunuz ergenlik döneminde ,bunlar gayet doğal... Hani evli erkeklerin yapmasını tabiki hoş karşılamıyoruz ama bekar ,18 yaşında bi erkek için normal olduğunu da kabul etmek gerek...
 
bence normal annesi ergenlik döneminde artık bazı şeyleri kendi yapmak isteyecektir inan bir müddet sonra bu durumlar geçecektir.allah başka dert vermesin
 
ya buda bişey mi benim komşumun 6 yaşındaki oğlu yapıyo mastübasyon dr gayet normal unutturmaya çalışın yaparken görünce dikkatini dağıtın dedi kaldıki seninki tam ergenlik çağında telaş yapma normal bence
 

bir kadin gozuyle bakiyorsunuz. ergenlik caginda bir erkegin cinsel olarak nasil beslenecegini, nasil ogrenecegini dusunuyorsunuz? gunu geldigi zaman esiyle falan mi? o isler hic oyle olmuyor... baskasina zarar verecek bir davranista bulunacagina kimseye zarari olmayan bir davranista bulunuyor. bir insanin kendisini ya da karsisindakini filmdeki bir insanla karsilamasi icin oldukca ucmus olmasi gerekiyor bence, insan kendini bildikten sonra boyle seyler zararli olmaktan ziyade olumlu deneyimlere donusur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…