ayyy canım çok sağol çok. inan böyle söyleyenler oldu mu daha bir böyle iyi hissediyorum kendimi. benim birde 2. kesem duruyordu boş bir şekilde ama son ikili tarama için gittiğimizde kaybolmuştu ondan da olabilirmiki diye bile düşünüyorum. Allah hayırlısını versin sende sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini :)
ama şunu okuyunca doktorunu boğmak istedim!!
boş da olsa senin ikinci bi kesen var yani bhcg normalden daha yüksek demektir bu ve ikiz gebeliklerde tarama testleri uygun değildir.ilk çocuklarım ikizdi asla bu testleri yaptırmadım doktorlar riskin yüksek çıkabileceğini söylemişlerdi ikiz olduğu için.
ense kalınlığı gayet normal benim bebeğimin de 1.9 çıkmıştı 3 ve üstü risk olarak kabul ediliyor.burun kemiği oluşumu var mı? eğer varsa bu çok daha belirleyici birşey.ayrıca ünvte de gittiğiniz doktor ayrıntılı baktı mı bebeğe? öyle senin bebeğin hastalıklı demekle olmuyor bu işler bu nasıl doktor anlamadım.
biliyorum çok zor ama kendini tüketme lütfen kan verip sonucunu bekle hayırlısıyla iyi çıkacak inşallah.
O kombine risk cnm bazı test sonuçlarında farklı yazar seninki biyokimyasal risk nedeniyle artış sınırda çıkmış öncesinde de kanaman olduysa için daha ferah olabilir genetik test yaptırmakla iyi etmişsin içinde kalmayacak ama ben birşey çıkma ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorum tek başına biyokimyasal riskin o kar büyük anlamı yok
ama şunu okuyunca doktorunu boğmak istedim!!
boş da olsa senin ikinci bi kesen var yani bhcg normalden daha yüksek demektir bu ve ikiz gebeliklerde tarama testleri uygun değildir.ilk çocuklarım ikizdi asla bu testleri yaptırmadım doktorlar riskin yüksek çıkabileceğini söylemişlerdi ikiz olduğu için.
evet bende okumuştum o yüzden dediğim gibi içim rahatlıyo biraz.
ya biz bunları biliyoruzda bu doktorlar neden bilmiyo bize bunları söyleyip içimzi rahatlatmıyo.
ben o gün tıpa gittim geldim ağladım zaten sürekli doktorun yanına geldiğimizde ağladınmı sen ayy aşkolsun dedi bana
napsaydım ya çocuğun hastalıklı dediler.
eşime anlatamıyorum işte başka doktora gitmemiz gerektiğini..
evet bende okumuştum o yüzden dediğim gibi içim rahatlıyo biraz.
ya biz bunları biliyoruzda bu doktorlar neden bilmiyo bize bunları söyleyip içimzi rahatlatmıyo.
ben o gün tıpa gittim geldim ağladım zaten sürekli doktorun yanına geldiğimizde ağladınmı sen ayy aşkolsun dedi bana
napsaydım ya çocuğun hastalıklı dediler.
eşime anlatamıyorum işte başka doktora gitmemiz gerektiğini..
canım sizin riskli gebelik uzmanı yani perinatolağa gitmeniz lazım.eşini ikna edersen mutlaka git derim.
canım sizin riskli gebelik uzmanı yani perinatolağa gitmeniz lazım.eşini ikna edersen mutlaka git derim.
sonuç gelmeden bir yere gitmeyecek benim adam öyle görünüyo. bekleyelim bakalım hayırlısı olsun...
geçen hafta ikili tarama testi yaptırdım. bu hafta salı günü eşimi aramış doktorum gittik ve sonucumuzun kötü olduğunu söyledi ve tıpa gönderdi bizi. aslında kendi doktorum olabilir yada olmayabilir down sendromu dedi ama tıptaki doktor değerine göre büyük bir ihtimalle senin bebeğin hastalıklı bir bebek dedi. amniyosentez önerdi eşim istemedi düşük riski nedeniyle. bir kan testi varmış 2600 tl ye yapılıyo benden sadece kan alıp almanyaya gönderecekler ve bebeğin sağlıklı olup olmadığını öğrenicez. biyokimyasal risk 1:27 çıktı ense kalınlığı da 1.8 mm ve ben şimdi 14+6 haftalık hamileyim. pazartesi kan vermeye gidicem ve 3 hafta sonra sonuç gelecek o kadar çaresizim ki(( ağlamaktan helak oldum. ve ben bu bebeğe çok zor sahip oldum tüp bebekle oldu. içim yanıyo, kalbim acıyo ( topiklerde hep ikili teste güven olmadığı yazıyor ama 27 de 1 çok yüksek ( napıcaaaammmmm (((((
Kızlar benim biyokimyasal riskim 14 çıktı seninkinden daha kötü canım . Benimde tüp bebek ama doktorum bana bu önemli değil adjusted risk önemli dedi o da 439 /1 çıkmış. Bazı arkadaşlar kanaması olanların bu testin düşük çıktığını yazmış Bilgisi olanlar lütfen yazsın benim 4 haftalıkken 3 ün kanamam olmuştu. Benimde kafam çok karışık canım Allah yardımcımız olsun
canım merhaba aynı şeyleri bende yaşıyorum benim ense kalınlığı 1,1 adjusted risk 439 biyokimyasal risk:14 adjusted riskin kaç çıktı? benimde tüp bebek canım doktor ultrasonda bişey göremedim ama prena testi yaptır dedi. Yurtdışına gönderiliyomus fiyatı 2,500 ciavrı sen yaptırıcakmısın ? Benim şahsem bu fiyatı ödemeye hiç maddi gücüm kalmadı.ben 13 haftalığım şuan bişr başka doktora daha gidicem 4 lü taramadan sonra amiseentez yaptırmayı düşünüyorum ama benimde kafam çok karışık
Kızlar benim biyokimyasal riskim 14 çıktı seninkinden daha kötü canım . Benimde tüp bebek ama doktorum bana bu önemli değil adjusted risk önemli dedi o da 439 /1 çıkmış. Bazı arkadaşlar kanaması olanların bu testin düşük çıktığını yazmış Bilgisi olanlar lütfen yazsın benim 4 haftalıkken 3 ün kanamam olmuştu. Benimde kafam çok karışık canım Allah yardımcımız olsun
Kizlar lutfen banada cevap yazin iki gundur uyuyamiyorum ???
merhaba müge,çok yakın bir arkadaşım ayı durumlardan geçtiği için,sana yazmak istedim.
öncelikle onun da testleri seninki gibiydi hatta ,down send.%100 çıkmıştı;ancak kanaması olduğu için (hamileleiğin başından beri devam ediyor) test sonuçları normal çıkmıyormuş.önce sana onu sorayım kanaman var mı?
o da senin gibi aynı genetik testi yaptırdı ,çok şükür sonuçları iyi geldi..
içini ferah tut,ancak mutlaka ve multka perinatolog görmeli sonuçları.adamların uzmanlığı bu riskli gebelikler uzmanı bu adamlar..istanbulda isen sana isim de verebilirim ayrıca..
beklemek zor mutlaka ama içini ferah tutmaya çalış,her işin hayırlısı ..
quarta istanbulda değilim ama sen yinede bana o doktorun ismini ver. sonuç kötü gelirse biz tekrar araştırabiliriz çünkü..
canım çok saol desteğin için sen prena testini yaptırdın mı? ne kadara yaptırdın? yarın 2 li taramam var. Başka bi doktora gidicem bakalım ne dicek merakla bekliyoruım
geçen hafta ikili tarama testi yaptırdım. bu hafta salı günü eşimi aramış doktorum gittik ve sonucumuzun kötü olduğunu söyledi ve tıpa gönderdi bizi. aslında kendi doktorum olabilir yada olmayabilir down sendromu dedi ama tıptaki doktor değerine göre büyük bir ihtimalle senin bebeğin hastalıklı bir bebek dedi. amniyosentez önerdi eşim istemedi düşük riski nedeniyle. bir kan testi varmış 2600 tl ye yapılıyo benden sadece kan alıp almanyaya gönderecekler ve bebeğin sağlıklı olup olmadığını öğrenicez. biyokimyasal risk 1:27 çıktı ense kalınlığı da 1.8 mm ve ben şimdi 14+6 haftalık hamileyim. pazartesi kan vermeye gidicem ve 3 hafta sonra sonuç gelecek o kadar çaresizim ki(( ağlamaktan helak oldum. ve ben bu bebeğe çok zor sahip oldum tüp bebekle oldu. içim yanıyo, kalbim acıyo ( topiklerde hep ikili teste güven olmadığı yazıyor ama 27 de 1 çok yüksek ( napıcaaaammmmm (((((
ben bugun bu konuyu ayrı açmayı düşünüyordum.Dedim ki Allahım çektiğim ızdırap bitsin yasadıklarımı benim gibi merak eden bütün annelerle paylaşacağım.ama sizi görünce buraya yazmaya karar verdim.ben de 6 yıldan sonra tüp bebek tedavisiyle kızıma kavusacağım diye seviniyordum.ikili testimiz sınırların altında çıkmışken üçlü test sonucum karabasan gibi çöktü üstümüze..1:53.yani çok yüksek..bu oranı görünce dr ilk amniyosentez önerdi..önerdi de nasıl olacaktı peki....yaptırsak mı yaptırmasak mı?bi de kararı siz vereceksiniz baskasının aklıyla olcak iş değil.ki bu başkası bi doktor bile olsa..onlar sadece önerirler haklı olarak.karar size ait.öncelikli olarak bebeğiniz anomalili dünyaya gelecek olursa onu aldırırmısınız.eğer bu sorunun cevabi evetse zaten yaptıracaksınız.ama hayırsa işte orada işler zorlaşıyor.benim karar sürecim şöyle oldu...ne olursa olsun bebeğimi aldırmayacaktım.ama daha 19.haftamdaydım ve eğer böyle bir riskim varsa düşüncesiyle 40 haftamı nasıl dolduracaktım.bi yandan bu şüpheyle sağlıklıysa bebeğiminde psikolojisini bozardım kendimde kafayı yerdim biliyorum.bu yüzden yaptırmak kısmına artı koydum ama..bu kez de amniyosentezin riski vardı..yolda takılıp düşerek bebeğinizi düşürme riskiniz neyse o dnecek kadar az olmasına rağmen körün taşı gibi bana denk gelirse bu kez neyaparım onu düşünmeye başladım.bu durumda ya sakal ya bıyık secilecek gibi bişey oluyor.kafayı yiyecek gibi oldum.kaç dr arkadasım varsa hepsini aradım.yarısı yaptır yarısı yaptırma dedi benle aynı sebeblere dayanarak.burda baska şeyler de devreye giriyor,doktorumun konya nın en iyi perinatologlarından biri olması ona sonsuz güvenmem gibi...yaptırmak iyi olabilir neyle karşılasacağını bilirsin demesi...haklıydı down lu bi çocuğa bakım emzirmekten baslıyo..en azından eğitimli olurum o doğana kadar dedim.ve tam karar veremememe rağmen randevuma gittim.karnıma batticon sürene kadar halen kalkıp gidebilirdim.korkumdan betim benizim atmış meğer hocam anlayınca daha zamanımız var tam karar ver öyle gel istersen deyince sordum sizin eşiniz olsaydım yaparmıydınız diye...yapardım dedi..öyle tatlı bir prof ki yapın dedim birden...sonra koca bi iğne cıkardı..hocam dedim benim acı eşiğim düşük biliyosunuz..merak etme acımaz dedi..ama gelde sen içime anlat..yanında asistanı ultrasonla bebeğin yerini tespit etti..hemşire gözünü kapa istersen dedi ama ben inatla bakacam derken ne olduğunu anlayamadan karnıma girmiş ben anca keseyi delerken azıcık bişey hissettim.sonra sıvıyı içine çekmesiyle şırıngayı cıkarması en fazla 3 dakıka sürmüştür inanın.eşimle kan uyuşmazlığımız olduğu için işlemden hemen sonra bir iğne vuruyolar kalcadan, vallahi o daha çok acıdı emin olabilirsiniz.sonra 1 saat kadar yatırıp taburcu ettiler.ağır kaldırmak ve 1hafta ilişki yasağıyla beraber...kan ve su gelmesi, yüksek ateş ve ağrım olursa yine oraya gidecektim.bir de antibiyotik veriyolar enfeksiyon riskine karsılık...bi hafta sonra tekrar gelicektim ki kalbi atıyomu hala diye bakmaları için...o bi hafta hem genetik sonuçlarını bekliyosunuz ki önden qf-pcr denilen ön analiz raporu cıksın hemde işlemden dolayı bebeğe bişey olmasın.nasıl gecti bi hafta bilemedim sanki bi ömür..hergün dışarılara attım kendimi duvarlar üstüme geliyordu.psikoloğum iyi düşün derken ben nerde downlu var onları görüyodm ve düşünüyodum.naparım ben diye diye gecesi gündüzü belli olmayan bi haftayı bugün geride bıraktım.ve yüksek riske,hipotiroidime ve hergün düzenli radyasyona maruz kaldığım işime rağmen bebeğim sağlıklıymış....içimde kıpır kıpır ediyo kalbi atıyo ve anomalisi yok...şimdi benim yaşadığım o kabusları nereye koyacağım....ilk gebeliğim olduğu için toyluğuma geldi...insan bilmediği şeyden korkuyor...bir daha hamile kalirsam ne ikili ne üçlü testi yaptırmayacağım.çünkü sadece risk belirlemelerine rağmen güvenilirliği tartısılır..bazı hekimler kabul etmiyolar bu testleri.ama yinede karar mekanizmanız sizin kalbiniz.rabbim risk altında olduğunu öğrenen tüm annelere hakkıyla karar verip işin içinden sağlıkla çıkmayı nasip etsin...şimdi benim 1 haftalık kabus yaşattığım kızıma terapi yapıp kendini iyi hissettirmem lazım..başka sorunuzolursa yanıtlamaya gayret ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?