yardım edin kızlar çok çaresizimm :((((((((((((

canım teşekkür ederim iyi dileklerin için. Allahı'n izniyle burda sizinle paylaşıcam inşaallah güzel haberlerimi..

Kızlar çok ama çok kötüyüm.3 farklı doktora gittim 2 li riskli çıkınca hepsi aynı şeyi söylüyor. Bebekte sternal cleft görüldü.Kalbi var ama kalbin üstünde kemik yok. Kaç tane doktor dolaştım 100.000 /1 rastlanan bir olguymuş bu gitmediğim göğüs cerrahi kalp cerrahları kalmadı. Biz daha önce böyle bir olguya rastlamadık diyolar. Çok çaresizim doktorum bu hafta içinde karar ver sonlandıralım diyo.Tıpın ve benim bittiğim yer. Allah bana sabır versin. Bebeğimi normal doğumla alacaklar. Keşke tedavisi olan bir şey olsa Türkiyede bu olgu 2-3 kişide görülmüş. Bütün doktorları aradım halen arıyorum.Kimisi yaşar diyor.Ama bi dizi ameliyat. Çocuk deneme tahtası olucak. Kimisi sen doğumu göremessen 15-16. haftada kalp büyüyünce dışarı çıkar diyor. Birileri tedavisi var bu çocuk yaşar desin. Ben mi verdim onun canını ona nasıl kıyarım. Zaten tüp bebekle hamile kalmıştı.Maddi manevi,pskolojik olarak çöktüm.Allah kimseye dayanamıcağından fazla dert vermesin.Allah kimseye bu acıyıı yaşatmasın....

Öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım. Şöyle söyleyeyim çevremde o kadar çok duydum ki test sonucu yüksek riskli olup sağlıklı bebek doğuranları. Bu nedenle içini ferah tutmalısın. En yakınımda da oldu, eltime doktor çocuğunuz down sendromlu dedi, yıkıldılar doktor değiştirdiler son gittikleri doktor hayır asla böyle bişey yok dedi. Ve doğdu gayet sağlıklı tosun gibi maşallah. Sen de hiç üzülme. Benim sonucum olumlu ama bu da benim bebeğimin %100 sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. Yani bu testlerin fazlaca güvenilir bi yanı yok bence. Bi de yanlış anlamazsam tavsiyem bebeğini asla aldırmayı düşünme. Bak kendin diyorsun çok zor oldu, tüp bebek diye. Rabbim belki seni bu şekilde imtihan ediyor, eğer onu aldırırsan belki bir daha hiç anne olamayacaksın. Ben inanıyorum bak gör sapasağlam olacak bebeğin Allah'ın izniyle. Dua et Allah'a yalvar bi hastalığı varsa bile Rabbimizin elinde herşey. O ol der ve hemencecik olur. O'na hiçbir şey ağır gelmez. O'na sığın bak gör hrşey çok güzel olacak. Umarım aldrımazsın. Bu cinayet olur çünkü.

kardeşim bende malatyalıyım rabbim yardımcın olsun sağlıkla kucağına lmayı nasip etsin.Riskli deyip sağlıklı doğan milyonlarca melek var bol bol dua et allahım size bağışlasın sağlıklı bir şekilde içini ferah tut iyi haberlerini bekliyoruz dört gözlee

canım çok sağol. aldırmayı hiç düşünmedim düşünmek dahi istemiyorum şu anda sonuç bekliyoruz ama hiç kötüsünü düşünmüyorum. dua ediyorum rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin diye. dua etmekten başka çarem yok çünkü. iyi düşünüp iyi şeyler yaşamak istiyorum. eşimle de kötüsünü hiç konuşmadık şimdilik. öyleyse eğer ne düşünüyorsun diyemedim. hissetmeye de başladım bile. içimde kıpırdayan bir can, benim canım kanım kıyamam ona. Allahım yardım etsin yüzümüzü güldürsün. senin bebeğini de sağlıklı kucağına almayı nasip etsin inşallah rabbim.

canım çok geçmiş olsun inann ne diyeceğimi bilmiyorum kilitlendim kaldım ( Allah sabır versin ( karar verdiniz mi peki?? ne yapacaksın?

canım çok geçmiş olsun inann ne diyeceğimi bilmiyorum kilitlendim kaldım ( Allah sabır versin ( karar verdiniz mi peki?? ne yapacaksın?

saol canım karar verme aşaması en zor olanı zaten bügun bi doktora daha gidicem belki bir umut böyle bir olguya rastlamıştır. Ama bütün kadın doğum doktorları bu işi bitir bebek daha fazla büyümeden bu çocuk doğsada ameliyat edicek doktor yok diyor. Psikologa gittim. O da beni hiç anlamadı . Halen düşünüyomusun dedi. Yaşamayan bilmiyor bazı şeyleri. bu gece saat 5 de yatışım yapılacak suni sancıyla alıcaklar bebeğimi benden Allah bana sabır versin. Allah sizlere sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin benim ksımetimde yokmuş....

canım keşke bir müddet daha bekleseydin henüz çok küçük 14 haftalık belki bi değişiklik olurdu..bebeği ameliyat edecek yer mutlaka vardır keşke biraz daha bekleyip yaşar diyen doktoru araştırsaydın..bu haftalarda yanılma o kadar çokki ne diyeceğimi bilmiyorum Allah sabır versin Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin

Son düzenleme:

Allah sabır versin, yardımcınız olsun. İnşallah tez zamanda analı-babalı, sağlıklı, hayırlı evlat sahibi olursunuz.

Merhaba, ben de tüp bebekle hamile kaldım. 6. haftada kanamam oldu 2 gün hastanede yattım. Gebeliğim ikiz başlamıştı 11. haftada birinin kalbi durdu. Sizin durumunuz bana benziyor.
Beni iki doktor takip ediyor. Biri ikili test yaptıracaksın dedi. Tüp bebek doktorum ikiz gebeliklerde ikili test yapılmaz dedi. Üstelik birinin kalbi durdu sonuçlar doğru çıkmaz dedi. İlerde amniyosentez yaptırmak isteseniz bile bebeği %1 bile riske atamayız dedi ve prenatal testi önerdi. Kolumdan 2 tüp kan verdim, Almanya ya gitti ve sonuçlar 2 haftada çıktı. İnşallah senin bebeğinde de birşey çıkmaz ve bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın.

canım dün senden haber alınca o kadar üzüldüm ki sabaha kadar kabuslar gördüm. yanlış mı yapıyorum hep iyi şeyler düşünmekle dedim kendi kendime. anneme anlattım o bile dua etti senin için. psikolog seçiminde çok yanlış olmuş. sen ona ne karar vereyim diye sormuyorsun ki verdiğin yada vereceğin karar sonucunda psikolojini düzeltmesini istiyorsun. çok sinir oldum o doktora. canım benim bundan sonra hakkında hayırlısını dilemekten başka çaremiz yok. inanılmaz zor bir süreçten geçiyorsun seni çok iyi anlıyorum ama umarım bu süreci atlatman kolay olur. ne kadar olabilirse artık ( her zaman burdayım bunu bil. konuşmak istediğinde yaz mutlaka cevap vereceğimden emin olabilirsin.
Rabbim yardımcın olsun canımmm... dualarım seninle...

merhaba cnm benim kanamam da 4. haftada oldu 2 gün yattım hastanede sonrasında da devam etti kanamam. biz 2. keseyi görmüştük ama içi hep boştu. ama 17 mm büyüklüğe ulaşmıştı. ikili tarama için gittiğimde kaybolmuştu artık o kese. kaybolduğu halde yansımış olabilirmi sence tarama sonucuma?

Tüp bebek doktorum benimkinde yansıyacağını söyledi. Hatta biri iyi, biri kötü olsa değerler ortalama alındığı için sonuç normal gibi görünür ama aslında öyle değildir dedi. Diğer kadın doğumcum ikili test yapılsın, yapan kişi diğer keseyi göz önünde bulundurur dedi. Ama moral bozmak ya da umutlanmamak için hiç yaptırmadım.
İnşallah senin sonucunda iyi gelir. Allah bebeklerimizi sağlıklı, hayırlı, analı-babalı kucağımıza almayı nasip eder inşallah.

umarım iyi olur benim sonucumda. haftaya belli olacak inşallah hayırlısıyla..

kızlar dün akşam doktorum aradı ve şükürler olsun ki test sonucumun iyi olduğunu söyledi. bende ikili tarama sonucu boşuboşuna telaş yapanlardanım yani. bundan sonra birisi gelip hamileyim dese bu testleri asla yaptırmamasını söylicem. düne kadar içim hep rahattı ama hep bir korkuyla, tedirginlikle geçirdim son 2 buçuk haftayı. neyseki herşey yolunda artık Allah'ıma binlerce şükürler olsun. cinsiyetimizde sonuç gelmeden 1 gün önce belli oldu sağlıklı bir oğlum olacak Allah'ın izniyle.
ayrıca bana burdan dert ortağı oldunuz teselli verdiniz hepinize çooooook teşekkür ederim. iyiki varsınız siz olmasaydınız bu kadar rahat geçiremezdim bu süreci.

Çok sevindim
Benim de test sonucum sınırda ve hiperekojen barsak çıktığından
Anne kanında fetal DNA bakılacak şimdi
İnş normal çıkar benim de

Son düzenleme:

Canımı çok sevindim iyi haberleri almışsınız. Allahım sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin İnan okurken çok ağladım sayfanın sonuna geldiğimde sende güzel haberleri aldığını yazmışsın çok mutlu oldum canım benimm

Ay çok sevindim canım, darısı bütün sıkıntılı hamilelik geçiren herkese olsun. Rabbim tüm bebişlerimizin sağlığını korusun inşallah. Bu testler tamamen gereksiz para tuzağı işte. Allah kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Amin.

bu testleri yaptırsan bir dert yaptırmasan bir dert...insan hamileyken zaten normalden fazla bir hassasiyet ve endişe halinde oluyor,bu testler de bu endişelerimize endişe katıyor.Allah bebeğiyle ilgili hiç bir anneyi şüphede bırakmasın inşallah.hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alıp sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…