Yardım Edin Kızlar

ya hu neden hekles kayınvalidesinden kayınpederinden nefret ediyo ki? sizin kocanız olabilir ama onların da oğulları.çocuk sizin çocuğunuz olduğu kadar kocanızın da çocuğu.çocuğunuzun birinin ismini siz verdiyseniz ötekini de onların vermesi lazım.

evet çocuk kocamın da çocuğu ama kayınpederimin yada kayınvalidemin değil. O yüzden ismine anne baba karar verir kayınpeder kayınvali de değil. yerimseniben

evet çocuk kocamın da çocuğu ama kayınpederimin yada kayınvalidemin değil. O yüzden ismine anne baba karar verir kayınpeder kayınvali de değil. yerimseniben

ama torunları dede ve babanneler için çok kıymetlidir.o yüzden koymak isterler.ben onların da fikrine saygı gösterilmeli diyorum.
ayrıca kimin ismi olması önemli değil de anlamı da çok önemli.niye Sevgili Peygamberimizin adını koymayı düşünmüyorsunuz?

ÇOCUKLARA MUHAMMED İSMİ VERMEK *

Yeni doğan çocuğa kısa bir süre içinde güzel bir isim koymak anne ve babaların en önemli görevlerindendir.Çocuğa konulan isim hem budünyada hemde ahirette geçerlidir.Rasulullah sadece çocukların değil, büyük insanların ismiyle dahi ilgilenmiştir.Kötü bulduğu bazı isimleri değiştirme yoluna gitmiştir.Yine konulması gereken güzel isimler hakkında bilgiler vermiş, zaman zaman bizzat kendileri çocuklara isimler vermiştir.Rasulullah güzel isim koymanın önemini şöyle açıklıyor:

* Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın *

Bu çağırma işlemini Alalhın görevlendirdiği bir melek Allahın izniyle yapacaktır.Hiç kimse kıyamet günü Allahın hoşlanmayacağı isimle Onun karşısına çıkmak istemez.Öyleyse kötü olan isimlerin çocuklara verilmemesi gerekir.Rasulullahın isim konusundaki hassasiyetini daha iyi anlamak için şu hadisi şerifi de görmek lazım. Yahya bin Said anlatıyor:
* Hz. Peygamber bol sütlü bir deve hakkında:
- Bunu kim sağacak? diye sordu.Bir adam ayağa kalkmıştı ki, Rasulullah adama:
- İsmin ne? diye sordu.Adam:
- Mürre acı diyince ona
- Otur dedi.Hz. Peygamber tekrar:
- Bunu kim sağacak? diye sordu.Bir başkası ayağa kalktı, ben sağacağım diyecekti. Hz. Peygamber ona da:
- İsmin ne? diye sordu.Adam:
- Harb diyince, ona da:
- Otur dedi. Rasulullah :
- Bu deveyi bize kim sağacak? diye sormaya devam etti.Bir adam daha kalktı.Ona da ismini sordu.O da
- Yaiş yaşıyor cevabını alınca ona
- Sen sağ dedi *
Rasulullahın açıklamalarına göre en güzel isim olarak adlandırılanlardan bazıları şunlardır: Erkek ismi olarak, Abdullah, Abdurrahman, Muhammed, Peygamberlerin isimleri, Hasan, Hüseyin ve diğer İslam büyüklerinin isimleri tavsiye edilen isimlerdir.Kız isimleri olarak da, Aişe Ayşe, Fatıma, Zeyneb, Hatice, Cemile, Zehra… gibi isimler güzeldir.Anne ve babalar, çocuklarına isim koyarken anlamsız, hoş olmayan isimlerden kaçınmalıdırlar.İslam dünyasında kullanılan ve anlamı güzel olan isimlere yönelmelidirler. Bu gün her dinin kendine has bir takım isimleri vardır.Müslüman olduğunu iddia eden anne ve babalar da çocuklarının isimlerini bu doğrultuda vermelidirler.İsim koymada dikkat edilmesi gereken bir diğer konuda, Halk arasında Kuranı Kerimden isim bulma cehaletidir. Anlamı olmayan yada anlam olarak kötüyü çağrıştıran bir takım isimlerle ilgili olarak Neden bu ismi koydun? denildiğin de verilen cevap Bu isim Kuran da var olmaktadır.Mesela, kızlar için kullanılmaya başlanan Aleyna Bizim üzerimize, Aleyke Senin üzerine, Kezban yalancı gibi isimler.Bu tür anlam ifade etmeyen isimlerden kaçınmak gerekir.

Kaynak:
* İslam Terbiyesi
* Ebu Davud, Edeb 69
* Muvatta, İstizan 24
* Kuran ve Sünnet Işığında Evlilik ve Mahremiyet

tesekkurler canim ben cok begendim alintiyi ve tamamiyle katiliyorum isimden cok anlamina dikkat etmek en mantiklisi bencede sonucta muslumanz ve evlatlarimizin dahi ahiretini dusunmeliyiz ve ahirette evladin isminden ana baba sorumlu olcak

Kayınvalidemin ya da kayınbabamın ismini koymuyorum diye neden nefret ediyim ki. Böyle bir zorunluluk mu var, illa onların isimleri koyulacak diye. Nerde yazıyor bu kural. Bir annenin ve babanın ne düşündüğüne saygı duymadan bu olacak demek te büyüklük değil bana göre. Kişi kendisi koyar o başka.

isimlerin anlamlarina baktimda simdi orcun tore,ahlak demek muhittin se dini guclendiren demekmis ikiside guzel bence

zor bi durum
bence insanın içine sinen bir isim olursa daha iyi olur ama bazen eşler anlayışsız olabiliyor
tatlı tatlı ikna et,
babasının değilde dedesinin adı ne mesela
muhittin de pek banelmiş
hani ali,ömer,osman bi nebze daha iyi

lülülülülülü,
çift isim konulması taraftarıyım kayınbabalar CANlandı kayınvalideler NURlandı

eşimle daha yeni evlenmiştik,hamile falan değildim,eşimin ailesi başka şehirde oturuyor,onları ziyarete gittik,hoşgeldin faslından sonra kayınvaldem hemen çocuk yaparsanız bizim adlarımız konulacak ona göre dedi..ben şok oldum,,erkek olursa ali,kız olursa cennet olacakmış,,bak sen dedim içimden..ben en küçük gelinim 10 torunları var hepsi kız ama hiçbirinin adı cennet değil,,neyse ben yeni gelinimya ses etmedim,1 yıl geçti aradan gene gittik,bebek yine yok,,aynı sözleri tekrarladı kayınvaldem,,ben kuzura bakma anne bu kadr kıza niye ismini vermedin dedim,işte geçersiz sebepler söyledi,koymadılarki dedi,bende ben niye koyayım diye sordum,işte ben küçükmüşüm fikrimin alınmasına gerek yokmuş,benim kafa attı,,sen koymazsan oğlum koyar dedi bana,dahada sinir oldum,yıllık iznim zehir oldu,1 ay kendime gelemedim vallahi,,
onlardan geldikten sonra hamile olduğumu anladım,,eşimle kavga ettik,emrivaki yapıyo hanıma bak,
bebeğin erkek olduğunu öğrendik neyse başladı ali olacak filan,eşime dedimki,bak başka erkek torunu yok ali koyarım ama kız olsa asla koymazdım,neyse bebek doğdu kayınvaldem bozuk,alinin g.tüne yiğiti koydular diye herkese anlatıyo bide,,her gittiğimizde bu konuyu açıyo beni kızdırmaya,2 dünya bir araya gelse onun ismini koymayacağım,inada bindi bu iş,,,ne meraklılar ya isimlerine,,o isim yüzünden sevmemeye başladım va bu böyle gidiyo,,
uzun oldu kızlar biraz ama napim çok kızıyorum benim ismim olacak diyenlere...ailenin huzuru kaçıyo,hamile kadın strese giriyo,,bence çocuğun adını koymak hakkı,onu 9 ay karnında taşıyan,canından can çıkan kişinindir

Son düzenleme:
bizde oglumuza kayinpederimin ismini koyduk ama kimligine kendi koymak istedigimiz ismi yazdirdik diger ismide kulagina ezan okunurken soylendi..gerci bizde bu tarz sorunlar olmadi...esimle ben koymak istedik ahiret zamani o ilk ismiyle cagrilcagi icin dedenin adini uygun bulduk kendisindende rizasini alip koyduk...
belki sizde bu sekilde yapabilirsiniz...

Orçun da çok güzel biri isim değil bence, eşinizle başka bir isim konusunda anlaşmanız en mantıklısı.Bir arkadaçın dediği gibi ilke, ilkay olabilir.Benim önerimse ilkin, kulağa çok hoş geliyor.

Fikrine saygı duyuyorum ama herkes önce o çocuğu karnında taşıyan annenin fikrine saygı duymak zorundadır. Babaanne yada dede eğer çocuğa onların ismini koymadım diye torunlarını sevmeyecekse aman sevmesinler sorun değil.

Evet anlamı güzel isim koymak gereklidir. Ama bir kişinin isim anlamı kötü diye Allah onu cezalandıracak demek doğru değildir. Düşünün ömrü boyunca Allah'ın emirlerine uymuş, İyi kalpli ve yardımsever birini sırf ismi kötü diye yüce Allah nasıl hoş görmez. Kesin hükümler yoktur dinde bazı konularda arkadaşlar. Herşeyi dine bağlamak lazım bu bağlamda bence.

iş inatlaşmaya binmişse işiniz zor, bence göbek adını koyun dedesinin adını kullanacağız ismi gene eşiniz koysun

Aman ya bu erkekleri anlamiyorum
tama bu sefer sen koy ismide , dunyada isimmi kalmadi.
Muhittin ne Allah askina tamam dini bir isim ama nedir yani bu?
Benim kizkardesim de hamile dogumu mayista ama esi hic demedi babamin adi olsun
diye.
Ortak isimde bulamadilar hala :) Ama sanirim kagan olucak zaten benim favorim.
Isim cok onemli o cocuk buyuyunce kesinlikle degistirir ismini mahkeme
karariyla. Tanidigim biri var o oyle yapti, simdi cok mutlu .

Kızlar yardımlarınız için gerçekten çok çok çok teşekkür ederim : )
Evet söylediğiniz gibi Muhittin ismi kulağına okunacak.Gerçek ismi Cem yada Kaan olacak hihoyyyt

Kızlar yardımlarınız için gerçekten çok çok çok teşekkür ederim : )
Evet söylediğiniz gibi Muhittin ismi kulağına okunacak.Gerçek ismi Cem yada Kaan olacak hihoyyyt

sorunun hallolduguna cok sevindim canim cem`de cok guzel bi isim hayirli olsun insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…