yardım edin lütfen artık O'nu anlamıyorum

Quartz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
10
0
86
selam kızlar..

benim bir erkek arkadaşım var.

durum şu ki ben açıkçası 2-3 seneye kadar evleniriz diye düşünüyordum. oysa o, yaklaşık 5 yıl okumak ve hayatını yaşamak istiyormuş.sonrası içinde bana bir söz veremedi. niye sözlendin o zaman benle dedim.

Son düzenleme:

Erkek arkadaşın evliliği hala düşünmüyosa bu konuda san nasıl yardımcı olabilirizki.
Git beynini yıka as diyemeyiz ki.
Beyine bizde kısacası müdahale yok-tatlicadiarzu-
Her şey sevgilinin kafasında bitiyor.Tipik evlilikten korkan erkek

Her şeyi bilen kişi tekrar herşeyi bilmemeliğe vurması cok garip acıkcası.
Otur konuş anla kabul et. Daha sonra vazgec. Çocuk oyuncagı mı? sanıo napıo.kaydirigubbakcemile

aranızdaki en önemli fark kültür farkı
çok iyi anlaştığınızı söylüyorsun demek ki seni çok iyi anlayamamış
açıkça söylemek gerekirse şimdiden bu kadar çatırdayan bir ilişikiniz varsa
yarın bi gün evlendiğinizde ne olur durumunuz onuda bi düşün istersen

haklısınız ama şuana kadar hiçbir sorun yoktu. o yüzden böyle duvara çarpmış gibi hissediyorum.

evlenirsek, arkadaşlarını ailesini bırakıp buraya gelmesi daha muhtemeldi. belki ondan ters tepki yaptı onlara daha yaklaştı

beyin yıkamayı düşünmüyorum ama kaçan kovalanıt misali kaçıyım diye düşünüyorum ama kovalar mı bilemiyorum artık. yada ilhan uçkanın tavsiyeleri aklıma geliyo kitabından.

açıkçası ben herşeyin strateji işi olduğuna inanıyorum. o böyle düşünüyo olabilir şimdilik. ama ben doğru hamleleri oynarsam eğer kendime çevirebilirim onu. ama ne yapamma gerekiyo onu bilemiyorum. kafam bloke oldu.

teeeeeee italyalara gitmene değdi mi aceba?
aldatmadıgı ne malum
gununu gun etme mantıgı varsa
bekle canım sen bekle ama daha çok beklersin gibi:tomato:

yazdıklarından şunları sormak istiyorum:
1. "hayatımı yaşamak" sözünden ne anlıyorsun?
2. seni aldatmadığından nasıl bu kadar eminsin?

italyan erkekleri yanlış bilmiyorsam zaten çapkınlıklarıyla ünlüdürler.
gece hayatına sık sık çıkan, hayatını yaşamak istediğini söyleyen birinin
üstelik arada da bu kadar mesafe varken
aldatmıyor olması bence çok nadirdir.
umarım o nadir insanlardan biri sana denk gelmiştir.

Bence sadece evlenmekten korkmus ki bu erkekler icin cok normal, onların mekanizmalari bizimkiler gib islemiyor.

Sizinki uzaktan kumandalı bir aşk olur sen onu evliliğe iknaya çalışırsan:1closedeyes:
Atıverir kumandayı ya da mute yapar,hala evlilik için strateji geliştirdiğini fark ederse de tutar pillerini çıkarır,geri dönüşüm kutusuna da atmayıverir

Bu oyun strateji oyunu degil güzelim...kader ve kismet oyunudur bu...sen en akilli planlar hamleler yapsanda o cani gönülden istemedikten sonra onu kendine cekmen mümkün degil!!

4 yil az bir süre degil..bunca fedakarliklardan sonra..bunca emeklerden sonra böyle birsey yapmasina tek sebeb ISTEMIYOR...isin ciddiye bindigini anladikca dahada cok soyutluyoru kendini...

Ben öyle yarim yamalak islerden hoslanmayan biri olarak alir karsima konusurdum..ya hero ya mero...ha meromu?? o zaman hadi bana güle güle derdim..

Bence de biraz şans işi, yabancı olduğu için böyledir diyemeyiz. Tanıdığım bir alman(erkek) yakın zamanda, aynı dili bile konuşamadıkları (kız türkçeyi de çok iyi konuşamıyor anlamıyoruz yani) türk kızla evlendi. Çocuk yakışıklı, burda çalışıyor, kız da pavyon bar tarzı bir yerde çalışıyormuş sanırım, güzel de değil, dediğim gibi değil almancayı, ingilizceyi, türkçeyi bile konuşamıyor. Çocuk da türkçe bilmiyor, koklaşarak anlaşıyorlar. Çocuğun yabancı iş arkadaşları da sürekli uyardılar ama çocuk aşığım dedi ve evlendi. Kızın evlilikleriyle ilgili söylediği şu, "beraber yaşayalım dedi, ben de biz müslümanız, aynı evde yaşamamız için nikah yapmamız lazım" dedim, üstelik imam nikahı da olacak, aradaki mevzu sünnet meseleseydi.
Yani güler misin ağlar mısın, bu evlilik ne kadar sürer ne olur bilinmez ama, böyle bir kız, çocuğu müslüman da yapacak sanıyorum.
Kısacası kişilik, şans meselesi.

koklaşarak mı anlaşıyorlar :roflol: :roflol:

koklaşarak mı anlaşıyorlar :roflol: :roflol:

E canım düşünsene, yes noyu bilmeyen bir kız, türkçe evet hayır'ı yeni öğrenmeye çalışan bir erkek ne yapabilirler, araya tercüman alıyolar bazen, onun dışında hakikaten koklaşıyolar :jeyyar:

Arada kültür farkı oldugu için hep bi çatışma olucaktır. Herkezin görgü göreneği farklıdır bak onlarda söz yok diyorsun o ne anlama geldiğini bilmediği için öğrenincede tuhaflamış. Buna benzer başka sorunlarda olabilir. Evlenmeyi şimdilik düşünmediğini söylemiş bence bu durumda pekde yapılacak bişey yok canım ki tutki evlendiniz yinede sorun olabilceğini düşünüyorum ben iki ayrı kültür sonuçta şimdi internetten görüşüyosunuz bu tanımak için çokda yeteli değil yada 3-5 kere görmekde tanımak için yeterli değil canım.

Arada kültür farkı oldugu için hep bi çatışma olucaktır. Herkezin görgü göreneği farklıdır bak onlarda söz yok diyorsun o ne anlama geldiğini bilmediği için öğrenincede tuhaflamış. Buna benzer başka sorunlarda olabilir. Evlenmeyi şimdilik düşünmediğini söylemiş bence bu durumda pekde yapılacak bişey yok canım ki tutki evlendiniz yinede sorun olabilceğini düşünüyorum ben iki ayrı kültür sonuçta şimdi internetten görüşüyosunuz bu tanımak için çokda yeteli değil yada 3-5 kere görmekde tanımak için yeterli değil canım.

Strateji falan degil sevgi ve aşk bitmiş 4yıl geçmiş hala kavuşmak istemiyor adam bi 5yıl daha geçsin diyor...
onlarda yok böyle seyler deme eniştem amerikalı ama halamı 3ayda sevdi ve evlendi...istedigini yap gelmeyecekse gelmez hayırlısı olsun hakkında..

benim de yabancı uyruklu bir erkek arkadaşım vardı ama olmadı yürümüyor.avrupalılar bizim gibi değil çok farklılar.onlarda gelenek görenek örf diye birşey yok.ayrıca genelde avrupada kadın hamile kalınca çoğunlukla evlenmeyi tercih ediyorlar.bence bu ilişkinin sonu yok diye düşünüyorum.sözlenmeyi sorunluluk altına girmek gibi algılayan biri evliliği hiç düşünmez.zamanını boşa harcaman ve yıpranman adına kayıp onla geçen zaman.çünkü evlenseniz de yürütmek olayı daha ayrı bir sıkıntı.aynı ülke içinde doğu-batı çatışması yaşanıyor ilişkilerde farklı bir ülkeden bahsediyoruz.hayırlısı olsun.

herkesin yazdıklarını okudum..sırayla aklımda kalanları cevaplamaya çalışıcam

öncelikle beni aldatmadığını kesinlikle biliyorum çünkü biz hergün konuştuğumuz için ne yaptığını ne yapıcağını biliyorum.kimle nereye gidiyo biliyorum. zaten çoğu arkadaşının msni bende de kayıtlı facebookda da kayıtlılar. dolayısı ile bilmem kimle gidiyorum diyo arkasına tak o kişi de çevirimdışı oluyo zaten.. bikaç gün içinde fotolar face e konuyo. ki geriye dönük konuşulduğunda da söyledikleri birbirini tutuyo.güvenim o konuda tam. gerçekten harika bir hafızam vardır.ve yalan söylemek özellikle uzun süreli ilişkilerde mutlaka açığa çıkar.unutursun ne söylediğini vs..neyse öyle bişey yok yani. o da bana güvenir benim ark larımın msnleri face leri de onda var.. dolayısıyla çifte kontrol.. olayı hiçbir zaman böle algılamadım ama size somut bir örnek olarak söylüyorum..

ayrıca ben çok iyi ingilizce biliyorum. konuşmada zorluklarım vardı ilk tanıştığımızda. ama artık su gibi ingilizce konuşuyorum. ayrıca bizim yapabildiğimiz tek şey konuşmak zaten.. düşüncelerimiz paylaşmak.erk arkınla sinemaya gidersin onunda tadı ayrıdır bizde gittik ama 2 saat konuşamadan geçer. konuşmadan böyle geçirebilceğin çok şey yapabilirsin..ve artık sana olağan gelir.ama bizim konuşmaktan başka seçeneğimiz yok. o buraya gelince 2 hafta civarı kalıyor. onun haricinde sadece konuştuğumuz için açıkçası birbirimizi de iyi tanıyorum. haklısınız beni aldatan biri çıkabilirdi ama şanslıydım ki çıkmadı..iyi niyetimi suistimal etmedi.

kültür farkına gelince, tabiki de farklıdır. apt.da karşı komşumuzla bile kültürlerimiz farklı. onun yaşama tarzı farklı ailesinin ondan beklentileri farklı. tabi başka ülkenin insanı mutlaka farklı olacaktır..ama ben italyada gittiğimde çok da farklılık görmedim. sonuçta bende Türkiyede uçlarda yaşamıyorum o da orda uçlarda yaşamıyor. birbirimize baskı yapacak karakterlerde de değiliz.

yani sorun bunlar değil
işte bir tek evlilikten korkması kalıyo. belki dediğiniz gibi orda evlilikler 30 yaşından sonra olduğu için kültür farkı orda ortaya çıkıyo olabilir.

cidden çok üzülüyorum ya. diğer yarımı bulmuştum.anlam veremiyorum.insan birden bire nasıl değişir.
bu arada biz 3 sene önce sözlendik.yeni de değil hani.anlayamıyorum.delircem bu gidişle..

cidden tepeden tırnağa aşığım.o yüzden böyle oldum ben

Ben "konuşmak" derken sizinle ilgili bahsetmedim, zaten bilmiyorum da yani, sakın yanlış anlaşılmasın.
Arkadaşlar avrupalılar pek evlenmeyi düşünmüyorlar vs demişler o yüzden bir örnek verdim. Aynı dili bile konuşamadığı insanla evlendi adam, kişilikle alakalı yani, kimi aşık olup direk evlenmek istiyor, kimisi de böyle evliliğe uzak.. Ayrıca bu bahsettiğim yabancı grupla (Türkiyede çalışıyorlar) sık sık aynı ortamda bulunuyoruz, bir çoğu evli, belki bekar olanların da sevgilileri vardır bilemiyorum ama hiçbirinin yanında kız görmedim şimdiye kadar, gördüğümüz de evlendi zaten. Hepsi eşlerine sadıklar, oturup konuştuğun zaman da eşlerini anlatırlar, sıkıntıları varsa oturur ağlarlar v.s, ki burda kız arkadaş bulmaları da hiç zor değil. Ben de yabancıdır aldatır lafına katılmıyorum, sadakat bizim için ne kadar önemliyse onlar için de öyle.

arada bırak sehirleri ülkeler var ya... 4 yıl boyunca bikaç kez türkiyeye gelmiş sen bikaç kez gitmişsin.. onun dısında internette bikaç saat ortalama hergün... bide kültür farkı bide hayatı yaşama istegi.. cok parlak bir ilişki olarak görmedim ben bunu.. benneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…