Yardım edin lütfen

Şu 3. dünya ülkeleri insanlarının yaptığı yorumları anlamak güç.

'' hemen iyi bir diyetisyen bul.
doktora git tüm hormonlarına baktır.
spor egzersiz hocasıyla çalış.''

bu ayda 1000 tl demek.
beslenme yok daha içinde.

neden böyle dedim.çünkü avrupada zayıflamak isteyen hemen bir plan yapıyor.gidip buna uygun bütçesine göre alış veriş yapıyor.bir de günde 1 saatlik bir spor (yürüme,koşma,dans,bisiklet vs.) yapıyor ve kilo veriyor.

İrade ve karar ile zayıflanacağını biliyor insanlar diyetisyen ve spor hosasıyla değil.

bu demek değil ki gitme ,istersen git ama.bu bir koşul değil.

ister diyetisyenin profesör olsun.ister spor hocan milli sporcu olsun profesör olsun seni zayıflatamaz.

SENİ ZAYIFLATACAK ŞEY KARAR-İRADE VE İSTİKRAR dır.
burda hastaneler avrupadakı kadar pahalı degıl sanırım sız yurt dısında yasıyorsunuz saglık hızmetlerı yurt dısında pahalı belkı ondan yanıldınız dıye dusundum

mesela devlet hastanesı ıcın konusuyorum kan tahlılı yaptırmak ıstıyorsunuz dıyelım
burda sıgortalıysanız ucretsız
sıgortalı degılsenız mesela tahlıle 20 tl falan odersınız
hıc ucret odemek ıstemıyorsanız saglık ocagına gıdersınız yaparlar kan tahlılınızı bır beslenme programı da cıkarırlar
ve devletın sundugu nerdeyse her parkta kosu alanı spor alanı var spor salonuna da gıtmek zorunda degılsınız cesıt cesıt spor aletlerı var acık alanda parklar ıcınde

bırde burda ulkemızde her yoresınde saglıklı yemek cesıdı cok fazla :)

doktora gıt tahlıl yaptır dememızın sebebı degerlerı cok fazla dusukse kılo vermesı bıraz daha zor olabılır ve degerlerıne gore beslenme belırlemesı gerekebılır o yuzden yoksa dunyanın en unlu doktoru da gelse ırade olmadıgı surece tabıkı zor tum ıs tabıkı kısıde bıter

burda hastaneler avrupadakı kadar pahalı degıl sanırım sız yurt dısında yasıyorsunuz saglık hızmetlerı yurt dısında pahalı belkı ondan yanıldınız dıye dusundum

mesela devlet hastanesı ıcın konusuyorum kan tahlılı yaptırmak ıstıyorsunuz dıyelım
burda sıgortalıysanız ucretsız
sıgortalı degılsenız mesela tahlıle 20 tl falan odersınız
hıc ucret odemek ıstemıyorsanız saglık ocagına gıdersınız yaparlar kan tahlılınızı bır beslenme programı da cıkarırlar
ve devletın sundugu nerdeyse her parkta kosu alanı spor alanı var spor salonuna da gıtmek zorunda degılsınız cesıt cesıt spor aletlerı var acık alanda parklar ıcınde

bırde burda ulkemızde her yoresınde saglıklı yemek cesıdı cok fazla :)

doktora gıt tahlıl yaptır dememızın sebebı degerlerı cok fazla dusukse kılo vermesı bıraz daha zor olabılır ve degerlerıne gore beslenme belırlemesı gerekebılır o yuzden yoksa dunyanın en unlu doktoru da gelse ırade olmadıgı surece tabıkı zor tum ıs tabıkı kısıde bıter

evet.çok güzel bu açıklama.

inanın değerleriniz ne olursa olsu.az yer spor yaparsan zayıflıyorsun.
bazıları zor kilo verir bazıları kolay fark bu.
mide ve göbek kısmını eritirsen diğer yerler oraya bağlı takır takır gidiyor kilolar.

Bence adam tamamen haksız değil çözümsüz bir hastalığınız yada engeliniz olupta böyle yapsaydı kızabilirdik ama 7 koca sene adamı asla takmamışsınız bir çabanız yok. O çabayı göremedikçede soğumuştur haklı olarak. İş son raddeye gelince çırpınıyorsunuz. Şahsen karşımdaki kişi beni sallamaz senelerce oyalarsa bende soğurdum. Evlenmişsiniz birbirinizin isteklerine uymak zorundasınız seven böyle sevsin diyip sıyrılmak olmaz. Sağlığınız için zayıflayın

Merhaba,açıkcası eşinize şu açıdan kızdım,böyle bir baskı oluşturarak sizin kilo vermenizi psikolojik açıdan etkiliyor.Siz şimdi bu baskıyla kendinize stres edinecek belki daha da çok yiyeceksiniz.Eşiniz için değil yalnızca kendi sağlığınız için zayıflayın.Bir de ne olursa olsun,acele kilo vermeye çalışmayın.Eşinizin çok bilerek 4 ay verdiği süre zarfı,çok rahat kilo verebileceğiniz bir dönem.Sağlıksız ürünlerden uzak durup,günde 1 saat yürüyüş yapsanız veya evde Leslie gibi sporları yapsanız,ekmeği azaltsanız,sağlıklı karbonhidrat yeseniz (bulgur,barbunya gibi),düzenli 2-3 öğün beslenip,meyveyi abartmazsanız,abur cubur yemezseniz,su ve yeşil çay içerseniz,4 ayda bambaşka bir insan olursunuz.

Arkadaşım bir video çekti,onu buraya atayım,belki size faydası olur.Gerçekten 2 öğün ve sağlıklı beslenip,kısa sürede ödem atıp yağdan kalıcı kilo verebilirsiniz.Hele kilonuz fazlaysa daha fazla kilo verince motive de olursunuz.

7 yıllık evliyim çocuğum olmadı. Kilom var ve her gittiğimiz doktor kilo ver dedi ben inatla veremedim ama çok pişmanım. Çünkü artik eşim beni istemiyor ve bana 4 ay verdi bu 4 ay içinde kilo vermem lazim ama hemde çok . Eger veremezsem boşanacakmiş benden .Ailesiyle de görüşmüş ne yapacağimu bilmiyorum yardim edin . Diyete başladım fakat yinede korkuyorum.Şu an da iki yabanci gibiyiz eve gelmiyor benimle konuşmuyor nolur ne yapmam lazim akil verin. Akıl danisacak kimsem yok
Dünyanın en zor seylerınden bırı kılo vermek .Eşiniz böyle diretemez.Bu psıkolojık baskıdır.Dtresten daha cok kılo alırsınız.

bence adam haklı iyi bile dayanmış konu güzellik olsa tamam boşa derim
Ama konu çocuk bir insan neden 7 yıl boyunca kilo vermez
belli ki umursamadan yemeğe devam etmişsiniz
bence kendine gel evladına kavuşmak için başla

bence adam haklı iyi bile dayanmış konu güzellik olsa tamam boşa derim
Ama konu çocuk bir insan neden 7 yıl boyunca kilo vermez
belli ki umursamadan yemeğe devam etmişsiniz
bence kendine gel evladına kavuşmak için başla
Benim raporjm var kilo veremiyorum hastayim eşime mide ameliyati yaptir dedim yaptirmadi ve su an beni boşuyor

işte böyle deyince insana rahatlık geliyor boy 170 olsa da normal değil 120 kg hemen hemen
60kg bir insanın 2kati
o yuzden diyorum kilolu insanlara bu şekilde yaklasmayin çevremden de daha önce gordum böyle deyince normal gibi yemeye devam ediyorlar
Benimki yemekle alakali degil hastayim kortizol almak zorundayim ve kilo veremiyorum eşime yalvardim mide ameliyati yaptir diye hayir dedi ve su anda beni boşuyor çok hakli demi

işte ben de bunu demek istiyorum hele ki çok kiloluu biriiine bu denirse otomatikman rahatlar kötü niyetle demiyorum zira gerçekten kilo çok kötü bişey benim 15 kg fazlaligim vardı ben kendimi çok kotu hissediyordum ki 50 kg fazladan bahsediyoruz
Rahatladigim falan yok eşimle evlendigimdede bu kilodaydim ve doktorlar kilo vermemin güc oldugunu söyledi hastayim çünkü ve bilerek evlendi benimle mide ameliyati yaotir dedim yaptırmadı şimdide boşaniyor benden

Kilonuz kaç acaba istersen cevaplama
Yaşınız boyunuz ?
Senin kendi sağlığın için zayıflamalısın eşinin de böyle bi durumdan terk etmek istemesi çok saçma bence onun için çabalama evlilik bumu yani

7 yıllık evliyim çocuğum olmadı. Kilom var ve her gittiğimiz doktor kilo ver dedi ben inatla veremedim ama çok pişmanım. Çünkü artik eşim beni istemiyor ve bana 4 ay verdi bu 4 ay içinde kilo vermem lazim ama hemde çok . Eger veremezsem boşanacakmiş benden .Ailesiyle de görüşmüş ne yapacağimu bilmiyorum yardim edin . Diyete başladım fakat yinede korkuyorum.Şu an da iki yabanci gibiyiz eve gelmiyor benimle konuşmuyor nolur ne yapmam lazim akil verin. Akıl danisacak kimsem yok
Eşler kilo alındığında birbirilerine destek olurlar sağlığın için vermen gerekir ben her halini seviyorum ve yanındayım başaracağına inanıyorum derler. Sana 4 ay muhlet yoksa seni boşayacağım demezler
Ben sizin yerinizde olsam kendim için kendi sağlığım için o kiloyu verir ideal kiloma kavuştuğumda da eşime boşanma davasını açardım seni beğenmiyorum artık deyip. Bi insan karisi çok kilolu diye eve gelmemezlik yapıp boşanmak ister mi Ya kusura bakmayın ama eşiniz evliliği yanlış anlamış.

Adamın derdi konu sahibinin kilosu değil yani
Adam çocuk istiyor ve bunun için kilo vermesini istiyor kendi için değil konu sahibi de çok ciddiye almamış diyet işini adamın canına tak etmiş doğru anladıysam eşiniz haklı

Biraz suç sizde de var 7 yıllık evliliğiniz sürecinde her doktor size kilo vermeniz gerektiğini söylediği halde siz dikkate almadıysanız burada eşinizi de haklı bulabilirim açıkçası neden bir gayret içine girmediniz diyete girebilir diyetisyene gidebilir spor yapabilir en azından gayret sarfetmiş olurdunuz. Şuan siz hiçbir şey yapmamış konumdasınız eşler olarak birbirimize karşı sorumluluklarımız var. Şimdi burada şöyle bir konu olsaydı çocuk sahibi olmak için erkekte sorun olsaydı tedaviyi reddetseydi hepimiz eşe söverdik değil mi? Eşinize gelince evi terketmesi uygun değil sizi kilo vermek için teşvik edici sözleri yok muydu eşiniz şuan nerede kalıyor acaba bir de o var?

Tersten açılsa konu,7 yıldır çocuk sahibi olamıyoruz, eşimin kilo vermesi gerekiyor aman inatla vermiyor diye nasıl mesajlar yazılırdı burada.
Eşinizin eve gelmemesi ailesine olayı yansıtmasi yanlış ama 7 seneden bahsediyorsunuz kusura bakmayın ama bir sağlık sorununuz yoksa ki doktor kontrolüyle daha zorda olsa yine asılır vermeliydiniz kilonuzu.

Sadece çocuk içinde değil sağlık ve görsellik anlamında da 112 kilodan oldukça fazla. Eşlerin kilo, görsellik konusunda birbirinin üzerinde istekleri olabilir çok normal buluyorum bunu ayrıca.
Düzden yazayim ozaman. Ben evlenmexen önce de bu kilodaydim ve eşim herseyi biliyordu hastaydim kilo veremiyordum git dedim peşimi birakmadi evlendik seviyorum dedi . Sonra çocuk istemeye basladik her ikimizde kilom problem oldu defalarca jez denedim veremedim çünkü hastayim ve kortizol kullanmak zorundayim . En son eşime mide ameliyati olmak istiyorum dedim hayir ben boşanmak istiyorum dedi .Aslinda ben esimi sizlere karşi hakli gostermeye çaliştim ama artik kendimde hata bulmuyorum.
Çunku herkesin içinde bana çekişmeli boşanmaya gidersen bana kadin çok her sekilde işimi hallederim dedi. Ben bu kadar gururumun incindiğini hissetmedim.

Back
X