Yardim edin lütfen

tokun açın halinden anlaması için aç kalması gerek..arkadaşın kolay anlayacağını sanmam..

tokun açın halinden anlaması için aç kalması gerek..arkadaşın kolay anlayacağını sanmam..

Aynen cnm bu tipleri bana sawunmasin kimse ergense burda isi ne we komik yani millet bir lokma ekmegi paylasiyor ustune basina kiyafet bulamiyor ya ewsiz insanlar war zaten para biriktirme kafasinda olan insan buraya konu acmazdi aynen cnm biraz bi zorlugu gorse hayatin kolay olmadigini zaten neden bu kadar komigimize gidip alay ettigimizi anlycak

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Inşaallah elindekilerle mutlu olabilmeyi öğrenirsin. Ve israfın da ne kadar kötü bir şey olduğunu. Allah'ım bu zamanda bu yaşlarda ve yeni çocuğu olanların yardımcısı olsun. Gerçekten doyumsuz, gösterişli bir nesil var artık. Aileler de korkularından gerçekten istediklerini yapmaya çalışıyorlar. Yeter ki akıllı dursun... Böyle olunca da hiçbir şeyin değeri bilinmiyor. Hiçbir şeye şükredilmiyor. Hep daha fazlası, hep daha iyisi...Böyle böyle gidiyor. Zaman çok kötü. Iyi ki 90 lı yıllarda çocukluk yıllarımda telefon bilgisayar yoktu ellerimizde. Iyi ki kıyafetlerimizle varlığımızla değil de sokakta oyunlarımızda yarışırdık. Iyi ki başkalarında olmayanı üzülmesin diye gözüne gözüne sokmadık.Allah tüm ailelerin yardımcısı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Söylediğimi yanlış anlamışsınız, niyetim sizi eleştirmek falan değildi. Burda ne işi var ya da yaptığı ne derece doğru onu tartışmıyorum bile. Ne olursa olsun karşımızdaki bizden küçük bi çocuk ve bu dönemde hassas olabilir. Onun şu an önemli görüp konu açtığı şeyi dalga geçmeden, küçümsemeden doğrusunu göstermek gerek diye düşünüyorum sadece. Sizi uyarmamın sebebi buydu. Yanlış anlaşılmak istemem. Zaten yaptığının yanlış olduğu, birçok çocuğun çok daha zor şartlarda yaşadığını vs ailesinin açıklaması gerekiyor.

İnsan gibi öneride buluncaksanız cevaplayin lütfen , kendinizin sanki çok önemli problemleri var gibi ahkam kesmeyin bana buraya üye olmak aklina geliyosa sende benim gibisindir merak etme farkimiz yok yani

Yine gecen birine yazmistim (Kendini ruslara benzetmek isteyen cocuga). Sana da yaziyorum evladim:

Burasi cocuklar kulubu degil, kadinlar kulubu.

şimdi 4..5 yaşında ki çocuğu olanlar tablet almaya başladı..sonra bilgisayar telefon.vs..konuşmak anlatmak ,uzun iş alıp eline vermek sesini kesmek kısa..eşimle ben bile şu konudan karşı karşıya geldik geçtiğimiz hafta..:26:

Saygı görmek istiyorsan önce saygı göstermelisin. Birilerine laf atmak, laf sokmaya çalışmak ve "aynı olduğunuzu" iddia etmek hoş değil. Farkettiysen burda olanların %90'ı senden büyük belki de annen yaşında insanlar. Ve yine %90 ihtimalle büyük çoğunluğunun "son model telefonu almak" dışında dertleri var. Saygı göstermeyi bu yaşlarda öğrenemezsen ileride çok sıkıntı çekersin. ^^

Cnm tmm iste bende onu diyorum zaten bu zihniyetteki insanlara acimam kardesim olsun alay ederim alay ederimki kendine gelsin ben napiyorum desin bu her konuda bende boyle madem yasi kucuk oyle dawransin kadin gibi kadinlar kulubune girip 5s lerden bahseden biri bana gore cocuk falan diil asmis o o yuzden ne kadar kendine getircek seyler soylersek o kadar iyilk yapms oluruz yeni nesil biraz sukurcu olsun sen bence biraz fazla iyi niyetlisin seni yanlis anlamadim cnm sorun yok

Yine gecen birine yazmistim (Kendini ruslara benzetmek isteyen cocuga). Sana da yaziyorum evladim:

Burasi cocuklar kulubu degil, kadinlar kulubu.

artık ruhani şeylere özenti yok maalesef..herkez telefonla bilgisayarla almış vermiş durumda..ünlülere özenmeler..yabancı ünlülerin bir çoğuda botoks yaptırıyor birbirine benziyor..yaratıcılık açısından en kötü 100 yılı yaşıyoruz sanırm:26:

20 yaşındayım, aile çocuğu nasıl büyütmeli falan diye ders verecek değilim. Ama biz ailemizden böyle görmedik. Ben liseye geçtiğimde babamın eski telefonunu almıştım, o da sırf okul uzak, haberleşmem gerekirse diye. 20 yaşındayım ve şu an da abimin eski telefonunu kullanıyorum. Hiçbir zaman da acelem olmadı son modeli almak için, kendim çalışır alırım. Şimdilerde bakıyorum, ilkokulda takdir aldıysa koşa koşa hediye olarak telefon tablet alıyor aileler.

Hepiniz sıkıntıdan burda geziyosunuz bide bana doğruyu göstermeye çalısıyosunuz bu dille gösterdiğiniz doğruyu mu anlayacağım ben ? Durumları iyi olmayan insanlar olduğununda farkindayim ben yaşam farkı iste benime elimden bisey gelmez akıl yasta değil bastadir bunuda unutmayin

Canım şimdi anne babanın koruması altında yaşıyosun gerçek hayat hakkında inan bana hiç bi fikrin yok. Elindekiyle yetinmeyi öğrenmelisin. Ailen her zaman senin yanında olmayacak olsa bile durumları her zaman iyi olmayabilir, bu kadar maymun iştahlı olursan hayatta başarılı da olamazsın.

20 yaşındamısın tebrikler kendini yetiştirmişsin..ben seni bayağı büyük sandım..

Vay Arkadaş 7 yildir çalışıyorum 4s nev5s ne bilmiyorum.

Elinde 4s i var ve mutsuz. Iste bu yuzden cocuklarimizin her dedigini yapmak yerine onlara yoklugu da gostermeliyiz

gazetecilik okuyan biri olarak söylüyorum ki biz senin o çektiklerine fotoğraf demiyoruz.
hayır arkadaş olay gerçekten fotoğraf çekmek olsa saygı duyarım. ancak arkadaşlarında bir üst modeli var diye istediğin telefonun kılıfını bulmuşsun. hadi onu da anlarım da buradaki kadınlar senin derdine ne yapsın.
paran varsa fotoğraf makinesi al derdin oysa. ha paran yoksa ve fotoğraf çekmeyi seviyorsan sat o elindekini fotoğraf makinesi al ikinci el bir telefon bulursun. bulamazsan ver adresi ben yollayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…