Yardım edin ne yapacağımı bilemiyorum

canım bu daha ikinci çocuğun.yani öbür evladının eskileriyle büyür öbürü 1.5 yaşındayımış.o doğup azıcık büyüyene kadar 2.5 yaşında olacak.kıyafete,beşiğe,arabaya falan ekstra masraf yapmazsın zaten.bilmiyorum nasıl bir işte çalışıyorsun ama çıktığında ücretin kesilecek mi , doğumdan sonra dönebilecek misin işe.belki eşin ek bir işe girer sen çıkarsın işten çocuklarınla ilgilenirsin.yani çözüm yolları bulunabilir.bence bu cana kıyma.ilerde çok pişman olabilirsin.
bir de şu var ki gerçi korunmayarak cahillik etmişsin ama yine de bilinçli bir annesin ki bunları düşünüyorsun bakabilir miyim diye düşünüyorsun.benim yaşıtım bir tanıdığım (26)
dördüncü çocuğunu doğurdu ve kocası hapiste kız da öyle kör cahil değil lise mezunu biri.anası babası öğretmen.yani nasıl düşünmüyor anlamıyorum.zaten maddi gücün yok onu geçtik zengin bile olsan dört çocuğa nasıl ilgi sevgi verceksin.off off...
ama seninki daha iki.bunu doğurduktan sonra çok kontrollü ol canım çok iyi korun.benim içime hayır getirecekmiş gibi geliyor bu çocuk.opuyorumnanaktan

arkadaşlar bilmiyorum fazla bilimsellik mi beni biraz duygusuz yapıyor ama can taşıyor fln diye düşünmeye kalkarsak katoliklerin bi kısmı var kondom kullanmıyorlar spermleri öldürmek tutmak günah diye ona varıcak iş sonunda. ayrıca bence arkadaşa çok fazla yüklenmişsiniz ya eminim ki o da zorlanıyordur ama ya bu çocuk yüzünden bin türlü zorluğa girdikten sonra onun yüzünden oldu diye düşünüp ona olan sevgisi daha az olursa? konuşmak yok rabbim verir fln demek kolay hani nerde o kadar sokakta aç fakir çocuk var onların suçu neydi ki onların rızkını vermedi peki? çünkü çocuklarının hayat şartlarını ayarlayan ailelerdir. benim annem hep bi anne çocuğunun tahtını da yapar bahtını da der. sağolsun bitanem benim tahtımı da yapıp bana ömür boyu yetecek paramı da koydu bi kenarıya, bahtımı da yapıp elime meslek almam için tüm şartlarını zorladı. olcaksa böle olmalı.. doğurup da elimi allahım bana para ver diye sabah akşam dua etcek insan değilim ben rızkını versin diye. rızkını yaparım sonra çocuğumu doğrurum

ne kadar üstüne gidilmiş anlamadım doğrusu!! önce rızkını sonra bebeği yaparım diyenler vs vs!! arkadaş zaten planlayarak yapamış ki o bebeği!! planlarımın dışında dahş olsa böyle bi duruma düşsem ben o cana son veremem . vicdanım el vermez!!!

ben cok uzuldum gercekten..
bazı seylerı onceden dusunmelı ona gore hareket etmelıyız..
bu canı ıcınızde tasımaya basladıysanız eger o artık sızın evladınız sızın bır parcanız.ona kıymayın lutfen..
benım teyzemın de bırı ılkokul bırı okuloncesı cagında ıkı cocugu varken ıkızlere hamıle kaldıgını ogrendı.her kafadan bır ses cıktı,aldırmayı dusundu ama..ya bunları aldırırsam allahım benı cezalandırıp ıkı yavrumu alırsa dıye dusundu,yapamadı..sımdı buyuduler bıle..bıraz sabredersen zor zamanları atlatırsın ınan..

Nerdeyse yorumların hepsini okudum. Genel olarak baktığımda tartışma alanına dönmüş. Konuyu açan bayanın sizden istediği bu değilki. Sadece fikir alışverişinde bulunmak istiyor. Kim ne düşünür orası bizi ilgilendirmez. Yorum yapmak isteyen yorumunu yapar kenara çekilir. Eleştirmek,laf sokmak olmamalı amacımız.. Bana katılmayanlar olabilir ama herkes birbirine saygı göstersin lütfen. Bir çok yorum yapılmış ama konuyu açan kişinin sesi çıkmamış ilginç bi durum.. :) Kadıncağız zaten korunmuş korunduğu halde hamile kalmış.. Buna dikkat etmeyipde korunsaydı diyenler olmuş.. Benim nacizane görüşüm ise kıyma o cana.. Sonra pişman olacağın bi şeyi yapma. Artık o da bi canlı ve sizin sevginize,şefkatinize ihtiyacı var.. Ben aldırmayın derim. Tabi yorumları okuyorsanız :) :ecrin_bebek:

olayın dini ya da manevi boyutu beni ilgilendirmez bu Allah ile senin aranda...ama birlikte büyümeleri senin için daha kolay olmaz mı...tamam ilk başlarda maddi manevi zor olur ama 5yıl sonra öyle rahat edersin ki...ve kardeşler arsında yaş yakınlığı inan gelişimleri ve bağlılıkları için daha iyi...ama maddi hiç durumun yoksa işin de risk altına girerse bu kez 1.5 yaşında olan çocuğun rızkını nasıl vereceksin.

planlayarak yapmadığı için öyle dedim zaten. ayrıca üstüne gitmek için değil şartları elvermiyorsa aldırmak zorundaysa bunun kötü bişey olmadığını tekrar bebek istediğinde uygun ortamını ayarlayıp öyle hamile kalmasının daha iyi olacağını söylemek için dedim. yoksa ben kimseyi suçlamıyorum niye rızkını yapmadan hamile kaldın diye

ay hamileyim diye midir nedir;
işyerindeyim ama tutamadım gözyaşlarımı...
:gitme:

sakın ona kıymayın güzel rabbim uygun görmüş size bir hayat teslim ediyor onun rızkını da verecektir kim ne derse desin o sizin canınız bir parçanız..eğer aldırırsanız da onun vebali çok büyük..Rabbim yardımcınız olacaktır benim bir derdim var yerine rabbim var deyin..

yorumları okudum o kadar yüklenmiş o kadar düşüncesizce hakarete varan yorumlarda bulunmuşsunuz ki ama bir kişi haricinde hiç kimse acaba ne yaptı neye karar werdi diye sormamış birincisi bana cahil diyenlere sesleniyorum ben hukuk fakültesi 3. sınıftan terkim bazı nedenlerden dolayı bıraktım we kolej mezunuyum yani sandığınız kadar cahil değilim
2.si bana 2 dakkalıok zewk almasını biliyosunda çocuğa bakmak zormu geliyo korunmayı bilseydin diyenler ben yazımda korunmadım demedim sadece kondom kullandım yeterli gördüm ama değilmiş demekki ama bu korunmadığım anlamına da gelmez.
ben çocuğumu 5 aylıkken bi başkasına emanet edip çalışmaya başladım şu anda onun isteklerine bile yetişemiyoken nasıl diğerinin de sorumluluğu altına girebilirimki bana vicdansız diyenlerde olmuş emin olunki vicdanımı dinlediğim için aldırma kararı aldım yarın öbür gün ayrılırsam bi çocukla herkese kabul ettirmişim zaten kendimi ama iki çocukla kalakalırım ortada
sana eziyet edenle nası bir daha birlikte olabiliyosun demiş birisi ben zaten boşanmanın eşiğinden döndüm 1 senede tekrar yuwa topladık geçmişi silmeye unutmaya karar wermişken sence tawır yapsam birlikte olmasam yuwam için daha iyi bi sonuç mu elde ederim????
allahtanda mı korkmuyosun diyenler tabiki de korkuyorum ama masum bi günahsızın da yarın öbür gün neden beni doğurdun demesi daha mı iyi???
klimse merak etmemiş ama söyliyim çocuğu aldırdım ağlaya ağlaya içim kopa kopa canımı were were aldırdım ama başka şansım yoktu emin olun yapamazdım doğuramazdım .... üzgünüm....

Tüm sayfalari okumadim; bunu bastan söyliyim...
Ama bu konuyla ilgili söyleyebilecegim tek sey var: dinimize göre özürlü olan cocugu bile aldirmak günahken, siraladiginiz sebeplerden dolayi aldirmayi uygun görmeniz BENIM ICIN hic ama hic gecerli degil...!
Bazi durumlarda karar verme yetkimiz yok bana göre; aldirmak günah mi? Günah! Eee ozaman düsenecek birsey kaldi mi ki geriye?!
"Korundum" diyorsunuz; eger olaki hamile kaldiginzda masum bir cana kiyacak kadar istemeyecektiyseniz bebeginizi, o zaman sadece kondomla korunmayacaktiniz, daha fazla önlem almaliydiniz!!!
Ne olursa olsun, kimse kimsenin yasama hakkini elinden alamaz...
"Neden beni doğurdun demesi daha mı iyi???" diye kendinizi "savunmussunuz"; umarim hesap günü
"Neden bana kiydin anne???!" demez yavrunuz...
Artik siz tartin hangisinin daha kötü oldugunu...
Umarim bundan sonra sirf kondomla yetinmezsiniz; yetiniyorsaniz da kullanima en uygun sekilde kullanin cok rica ediyorum... Maazallah tekrar bir cana kiymak zorunda kalmayasiniz...

(((( üzüldüm tabiikide..
hem senin için hem de bebek için..özellikle son cümlen üzdü beni..senin de ne kadar üzüldüğün belli..kimse isteyerek yapmaz zaten böyle bir şeyi..
hakkında hayırlısı olsun..
umarım biran önce mutluluğa kavuşursun..

hala kınayan yorumlar gormekte ayrıca üzücü tabii............

katılıyorum. artık bence de kendisini daha kötü hissetmemesi için biraz daha duyarlı olmalıyız. malesef hayat filmlerdeki gibi toz pembe değil. kimbilir ne kadar büyük travma yaşadı konu sahibi. ama böyle olması belki de hayırlısıdır, bunu da bir tek Allah bilir. Önemli olan bundan sonrasına bakmak ve aynı kötü durumları yaşamamak için önlem almak...

geçmiş olsn çok üzüldüm senin adına. benneyaptımki1 çockla idare edilir ama 2 zor. demek ki böylesi hayırlıymş diyelim. bi bebeğim hiç olmuycak benim. evlensem bile olmuycak :1no2: üzülüyorum buna mafoldumben onun için haddim dğil belki ama korunun bundan sonra.iğğne,spiral v.s.. çocuğu olmayanları ve olmayacakları düşünerek benneyaptımki okurken dağıldım

Çok geçmiş olsun. Mutlaka olması gerken kararı vermişsiniz. Akıl vermek gibi algılanmasını istemem. Doktorunuzla daha sık görüşün, belliki sağlıklı bir çiftsiniz size en uygun doğum kontrol yöntemini denemelisiniz. Yeniden böyle sizi üzecek bir olay yaşamazsınız..

canim hani yazmissinya yarin birgün büyürde bana beni niye dogurdun diye hesap sorarsa diye peki ahirette bana nasil kiydin anne demezmi kardesimi büyüttün benimi büyütemedin demezmi tabi anliyorum seni senin icin aldirmak cok zor olmusdur ben size bisey demiyorum ama korunmusunuzda yine olmus demekki bunda bir hayir var diyecektiniz rabbim emin olunki bizden daha biliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…