emin olabilirsiniz biz değiliz.. kaldı ki burada herkes karşı değil, "ben yaptırırım" diyenler de var dikkatli okursanız....
at gözlüklerini çıkarsak diyorum artık.. kim "herşeye rağmen" çocuk dünyaya getirirm dedi ki.. kürtaj parasına bağlatır insanlar tüplerini %100 olmaz o zaman.. ama bütün korunma yollarına rağmen hamile kalındıysa "aldırma" diyoruz..
40 çeşit korunma yolu var, demek ki sizin oradakiler korunmayı bilmiyor.. kürtaj bir korunma yolu değildir.. evet benim (ve buradaki bir çok arkadaşın ) nezdinde cinayettir...
ha doğrurusun, bakamaycaksan devletin kurumları evlatlık veriyor çocuk isteyen ailelere.. onlar verir, gül gibi yaşar çocuk madem öyle.. :1closedeyes:
Anlamadığım ve takıldığım bir nokta var aslında yorumunuzda...
İlla dini ortaya koyacaksınız dimi..Sonrasında gelen herkes dini bildiği gibi yaşar...
Ozaman sevgili arkadaşım burda dini yönden acıklama yapan arkadaşlara tepkili olmaya hakknız varmıdır...
Sizinde söylediğiniz gibi herkes dini bildiği gibi yaşar...Bırakın nasıl cevap vermek istiyorlarsa öyle versinler...
Herkesin doğruları kendine değilmi...
Hem savunuyorsunuz inançlardan dinden öte birşey olduğunu hemde yorumlarınızda çarpıtmalara ver veriyorsunuz....
Madem bunun farkındasınız..Sizde toplumsal sorunları gündeme getirmeyin...Açlık,sefalet,et toplayan cocuklar....
Zaten bunların herkez farkında...Birde merak ettiğim şu var madem bukadar duyarlısınız buna karşın...
Bugün o cocuklar için ne yaptınız yada neler yapıyorsunuz...
Sadece sizin adınıza söylemiyorum coğumuz kendimde dahil yeri geldiği zaman aklımızın ucuna bile getirmiyoruz...
Ama iş söze geldimi nedense herkeste bi duyarlılık....
Dinimiz Kuran'ı Kerimde bunu ayetlerle dile getirmiş...Günah diyerek bunu bilenler bunu savunurlar...
Ama bu beni ilgilendirmez diyorsanız da saygı çerçevesi içerisinde yorum yapmanız daha mantıklı olur...
Kimseyi burda inandığı şeyler yüzünden yargılayamaz,eleştiremezseniz....
Özgür bir ülkede yaşıyorsanız bu gibi durumların farkına varmanız gerekir...
Herşey gönlünüzce olsun...
Sizin oradakiler dediğiniz kim oluyor canım açar mısın? İstanbul'un oldukça merkezi bir semtinde oturuyorum ben şu an. Kendini hangi sebepten başka bir millete dahilmiş gibi ayrı tutma ihtiyacı duydun anlamadım. Hepimizin aynı milletten olduğu ve aynı sosyal sıkıntıları paylaştığımızı varsaymış olabilirim. Ama yanıldım herhalde. İş sizin ora, bizim bura oldu birden.
Çok doğru çözümler sunmuşsun korunmanın gerekliliğini hiçbirimiz yadsıyamayız zaten asıl önemli olan mesele de o.. Ben sanki aman korunmayın da gebe kaldıkça kürtaj yaptırın demişim gibi!! Nasıl okudun yazdıklarımı tersten mi merak ettim? Bunu düşünebilmiş olman bile beni şaşırttı. Kürtaj zorunlu durumlarda son çare olarak başvurulması gereken bir olağanüstü durum müdahalesidir. Farkettiysen ben de ifade ettim daha önce, işi istenmeyen gebeliğe getirmeden önce doğru düzgün korunmak elbette en sağlıklısı. Ama olur ya bazen kaza kurşunu, hiç olmadık durumlarda, en kötü zamanlamayla.. İşte o zaman hiç gerek yok be hayatım doğurup ele güne hediye etmeye. Allah aşkına sırf argüman sunmak için çabalamak çok saçma, kendi dediğin şeyi sen yapar mıydın acaba? Yapardım evet herşeye doğurup bakamayınca başkasına verirdim diyorsan, yorum yapmıycam sana. Çünkü kürtaj cinayetse, bu söylediğin şeyi gönüllü olarak yapmak da o çocuğa manevi ölüm demektir.
Öğretmen değilsiniz değil mi, şaka yapıyorsunuz yada.. Bu yazdıklarınız bir insan hayatına kıyabilmek için sebep olabilir mi? Ben fakirim, çocuğum ezilir dışlanır, içi nefret dolu canavar olur (çünkü zenginler de böyle olmuyo, onlar hep normal bireyler oluyor), şimdi komşunun çocuğuna da özenir bu, en iyisi öldürem ben bu çocuğu...
doğan çocuğun yaşama hakkı olduğu kadar, doğmayanın da vardır..
öncelikle siz "oturduğum semt" dediğiniz için sizin oralar dedim, ne akdar merkezi bir yerde oturduğunuzu bilemem, ama ne kadar iyi olursa olsun korunmayı bilemiyorlarmış demekki değil mi? yerimseniben
yazdıklarınızı gayet iyi okudum, anladım hiç endişelenmeyin. ama siz o kadar hırsla yazmışsınız ki ne yazdığınızın farkında değilsiniz sanırım.. siz "aman korunmayın" demeseniz bile sokakta aç, çıplak ayak gezen çocukları "anneleri kürtaj olmadıkları için açlar" mantığında yazmışsınız.. o kadar saçma ki...
ha bana gelince, ben bakamayacağım çocuğu doğuracak kadar bilinçsiz bir birey değilim. olur da bakamayacağımı bildiğim halde kazara doğurursam da "allah rızkını verir" der ve bakarım/bakmaya çalışırım..
ama sokaklarda aç gezdirilen çocukların, çocuk hasretiyle tutuşan ailelere verilmesi taraftarıyım. argüman sunmaya çalışmıyorum zira cinayetin karşısına verilecek bir dayanak olmaz benim için... evlatlık verilmek manevi ölüm değildir.. kürtaja kılıf uydururken evlatlık verilmeyi bu kadar dramatize etmenizi anlayamadım
Öğretmenim ben hayatım. Yüzlerce çocukla uğraşıyorum her gün, bahsedilen durumun ta orta yerine sırf bencil bir etik korkusuyla doğurulup atılmış, aile içindeki sıkıntıları nedeniyle hergün bir başka sorun yaşayan, okuluna geleceğine odaklanamayan, arkadaşlarıyla sağlıklı iletişim kuramayan, istatistiki verilere bakıldığında liseyi bile bitiremeden çalışmak zorunda kalacak olan veya okuması gerektiğinin farkına bile varamadan okuldan kopacak olan MUTSUZ, ÜZGÜN, SALDIRGAN, HAYATA KARŞI ÖFKELİ binlerce çocuk var gözümün önünde..
Evet canım benim aç, oku, araştır, öğren.. Hangi çocukların suça meyilli olduklarını, hangilerinin sağlıklı birer birey olarak hayata atıldıklarını gör. Hiç de bile her doğan rızkıyla falan gelmiyor, şehir efsanesi bunlar. Yaşadığımız yüzyılda rızk'tan kasıt bir kuru ekmek değildir, bir ömür boyu iyi yaşam standartlarına sahip olmasıdır. Herkes senin benim kadar şanslı olamıyor ne yazıkki. O çocuklarının her birinin geleceğini düşündükçe benim uykularım kaçıyor. Ve o çocukların çocukları da büyük ihtimalle anne babalarıyla aynı kaderi paylaşacaklar. Masallarda yaşamıyoruz, diyorum ki bir kadın, eğer gerçekten şartsa, son çareyse o çocuğun iyiliği için kendi bencilliğinden, körlüğünden ve saçma sapan korkularından sıyrılıp bunu yapmak zorunda kalabilir ve doğru olan da bu olur.
çünkü hayata gelmiş olan bir çocuğun duyguları vardır takdir edersin ki, ilerde bu durumu öğrenmesi genelde yıkıcı olur o çocuk için. Ama doğmamış ve Allah'ın henüz can vermemiş olduğu bir çocuğun sana o acı verici kararı neden verdiğini sorma ihtimali yoktur. Allah'ın ne yapacağından sual olmaz; bazen verir rızkı evet, ama bazen de vermez. Ne gelirse Allah'tan elbette ama önce sağlam adım atmak insanoğlunun boynun borcudur. Bu riski almaya, körüne körüne başa dert açmaya hiç gerek yok diye düşünüyorum. tabi umarım hiç kimse böyle acı kararlar vermek zorunda kalmanın eşiğine gelmez. Yine de oluyor işte böyle durumlar, bazen kaçınılmaz oluyor kürtaj gibi zor kararlar. İnsanın kendine ve sevdiklerine eziyet etmesi de büyük günahtır ona bakarsan.
bi çok arkadaşımız korunma yönteminden bahsetmiş.ee neden adam gibi korunmadın felan diye. ama şunuda unutmayinki,doğum kontrol hapı kullanan.spiral taktıran,kondom kullanan bi çok bayanda hamile kalıyor.sırf bu korunma yöntemlerini uygularken hamile kaldığı için çocuğa zarar gelip aldıranda oluyor.
neyse konuya dönersek elbet hiç bi kadın ve anne adayı lanet o masaya yatıp çocuğunun canına kıymak istemez.allahın verdiği canı allahtan başka kimse alamaz desekte,çocuk rızkıyla gelir desekte olmuyor işte.inanın olmayınca olmuyor istemediği bi hamileleği yaşayan bi anne kürtaj olabilir keşke olmasa ama olabilir işte.istemediği bi çocuğu dünyaya getirmek dahamı sağlıklı o anne için,yada bakamayacağı şartlarda çocuk yapmak.
bizler deilmiyiz sokaklarda,yol ortasında çalışan,cam silen,çıplak ayaklı çocuklar görünce anası yokmu bunun ya madem bakmayacaktın ee niye doğurdun diyen.
yada o kadın gelip buraya konu açsa kürtaj olcam diye o zamanda dermiydik aynısını, allah rızkını verir.vermezsede sen büyütür sokağa salarsın o çalışır kendini geçindirir diye.
Doğmamış derken canlı olmadığını düşünmüyorsun değil mi öğretmen hanım???? ayy ağzım açık kaldı...
Konuyu kişisel bir tartışmaya taşımanıza hiç gerek yok.. Hepimizin önyargıları var, sizin de varmış işte. Ne olduysa beni çocuk düşmanı ilan ettiniz. Ama gereksiz sözleri dert edecek kadar umursamadığım için şanslıyım.
Bundan ziyade yapıcı olmaya davet ediyorum sizi. Konu başlığındaki sorunun çözümüne yardımcı olabilecek bir bakış açısına sahip olmanız için okuyun. Herkese her zaman dediğim gibi "şaşırmayın, okuyun inceleyin görün sorgulayın öğrenmenin yaşı yoktur, o zaman daha az şaşırırsınız" .. :)
Kesinlikle sizinle kişisel bir tartışmaya girmem.. Sadece doğmamış bir çocuğa cansız demenize anlam veremedim.. hala da veremiyorum.. konu ile ilgili yorum yapınız lütfen, konuyu başka yerlere taşımaya çalışıyorsunuz.. çocuk düşmanı ilan edecek bir cümlem yada imam yok.. olmadı bir daha okuyunuz..
haa çok iyi bir eğitim aldım, hala da okurum, araştırırım. bence siz de kendinizi yeterli görmemelisiniz.. doğmamış da olsa bir çocuğun canlı olduğunu öğrenmelisiniz.. öğretmensiniz, çocuklara doğru bilgiler vermelisiniz.. ben de o zaman daha az şaşırıcam emin olun
Çok sevindim, çünkü bazen görüyorum mahalle kavgaları dönüyor ortamda. Merak etmeyin çocuklar emin ellerde.. Doğru olanı öğretiyoruz elimizden geldiğince. Ben ve benim gibi düşünen daha birçok mantıklı insan var bu melekette. Elbette daha çok okuycağız daha çok öğreneceğiz, hepimizin görevidir bu. Gocunacak birşey yok bunda, bu sözlerinize hak verdim. Bana da kimse alınmasın lütfen.
Doğmamış çocuk meselesine çok duygusal bakıyorsunuz siz, bu konuda farklı düşünüyoruz bu kadar basit.Ama bir alıntı yapacağım fikir olsun herkese diye
""Bazı hadisler çocuğun 120 günlük iken canlandığı imajını verirken, bazı hadisler de 40 günlükken canlandığı açıklamasını yapıyor. Hadisi 120 gün olarak yorumlayan alimlerimiz ilk 4 ay dolmadan kürtaj yapmanın haram olmadığını ancak 4 ay dolduktan sonra kürtajın haram olduğunu söylemişlerdir."" Ben de bunu kasetmiştim. Yanlış yorumladınız sözlerimi.
Sağlıcakla kalın..
emin olabilirsiniz biz değiliz.. kaldı ki burada herkes karşı değil, "ben yaptırırım" diyenler de var dikkatli okursanız....
at gözlüklerini çıkarsak diyorum artık.. kim "herşeye rağmen" çocuk dünyaya getirirm dedi ki.. kürtaj parasına bağlatır insanlar tüplerini %100 olmaz o zaman.. ama bütün korunma yollarına rağmen hamile kalındıysa "aldırma" diyoruz..
40 çeşit korunma yolu var, demek ki sizin oradakiler korunmayı bilmiyor.. kürtaj bir korunma yolu değildir.. evet benim (ve buradaki bir çok arkadaşın ) nezdinde cinayettir...
ha doğrurusun, bakamaycaksan devletin kurumları evlatlık veriyor çocuk isteyen ailelere.. onlar verir, gül gibi yaşar çocuk madem öyle.. :1closedeyes:
Baya dalga geçilmiş "kaynaklarımız tükeniyor" sözüm yüzündeno sözü Ben söyledim geçin siz dalganızı doğurun çifter çifter, korundunuz hamile kaldınız "rızkı gelir" diye doğurun 100 yıl önce uzaya gitmedi insanlar yorumuma yorum yapan hanımefendi Bakın çoğaldık ve cidden dünya sıkıntı içinde kapatın siz kulaklarınızı gözlerinizi dünyaya Bu dünyada yaşiyorsak sorumluluğumuzu Bilmemiz lazım Biliçsizce tükettik mahvettik dünyayı, alın Bunla da dalga geçin onu Bırakın memlekette iş yok işşşş nereye getiriyosun o BeBeyi sen ? ehh BeBeğim anan sana şimdiden şarkı armağan ediyor "Büyü de BaBan sana Büyü de Büyü açlıklar, umutsuzluklar sefaletler işsizlikler alacak" içimdeki katili keşfettim Bu arada sayenizde. Bende de kürtaj olaBilme kapasitesi varmış.. potansiyel katilmişim vay Beaa
cok merak ettim sen intihar etmeyi felan dusundunmu hic yani bi insan bu kadar negatif olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?