Yardım edin ne yapacağımı bilemiyorum


Sizin oradakiler dediğiniz kim oluyor canım açar mısın? İstanbul'un oldukça merkezi bir semtinde oturuyorum ben şu an. Kendini hangi sebepten başka bir millete dahilmiş gibi ayrı tutma ihtiyacı duydun anlamadım. Hepimizin aynı milletten olduğu ve aynı sosyal sıkıntıları paylaştığımızı varsaymış olabilirim. Ama yanıldım herhalde. İş sizin ora, bizim bura oldu birden.
Çok doğru çözümler sunmuşsun korunmanın gerekliliğini hiçbirimiz yadsıyamayız zaten asıl önemli olan mesele de o.. Ben sanki aman korunmayın da gebe kaldıkça kürtaj yaptırın demişim gibi!! Nasıl okudun yazdıklarımı tersten mi merak ettim? Bunu düşünebilmiş olman bile beni şaşırttı. Kürtaj zorunlu durumlarda son çare olarak başvurulması gereken bir olağanüstü durum müdahalesidir. Farkettiysen ben de ifade ettim daha önce, işi istenmeyen gebeliğe getirmeden önce doğru düzgün korunmak elbette en sağlıklısı. Ama olur ya bazen kaza kurşunu, hiç olmadık durumlarda, en kötü zamanlamayla.. İşte o zaman hiç gerek yok be hayatım doğurup ele güne hediye etmeye. Allah aşkına sırf argüman sunmak için çabalamak çok saçma, kendi dediğin şeyi sen yapar mıydın acaba? Yapardım evet herşeye doğurup bakamayınca başkasına verirdim diyorsan, yorum yapmıycam sana. Çünkü kürtaj cinayetse, bu söylediğin şeyi gönüllü olarak yapmak da o çocuğa manevi ölüm demektir.
 

aynen katılıyorum :)))
bazı arkadaşlar kendi dediğine bakmadan bize akıl vermeye calısıyorlar :))
 

öncelikle siz "oturduğum semt" dediğiniz için sizin oralar dedim, ne akdar merkezi bir yerde oturduğunuzu bilemem, ama ne kadar iyi olursa olsun korunmayı bilemiyorlarmış demekki değil mi? yerimseniben

yazdıklarınızı gayet iyi okudum, anladım hiç endişelenmeyin. ama siz o kadar hırsla yazmışsınız ki ne yazdığınızın farkında değilsiniz sanırım.. siz "aman korunmayın" demeseniz bile sokakta aç, çıplak ayak gezen çocukları "anneleri kürtaj olmadıkları için açlar" mantığında yazmışsınız.. o kadar saçma ki...

ha bana gelince, ben bakamayacağım çocuğu doğuracak kadar bilinçsiz bir birey değilim. olur da bakamayacağımı bildiğim halde kazara doğurursam da "allah rızkını verir" der ve bakarım/bakmaya çalışırım..
ama sokaklarda aç gezdirilen çocukların, çocuk hasretiyle tutuşan ailelere verilmesi taraftarıyım. argüman sunmaya çalışmıyorum zira cinayetin karşısına verilecek bir dayanak olmaz benim için... evlatlık verilmek manevi ölüm değildir.. kürtaja kılıf uydururken evlatlık verilmeyi bu kadar dramatize etmenizi anlayamadım
 


Öğretmenim ben hayatım. Yüzlerce çocukla uğraşıyorum her gün, bahsedilen durumun ta orta yerine sırf bencil bir etik korkusuyla doğurulup atılmış, aile içindeki sıkıntıları nedeniyle hergün bir başka sorun yaşayan, okuluna geleceğine odaklanamayan, arkadaşlarıyla sağlıklı iletişim kuramayan, istatistiki verilere bakıldığında liseyi bile bitiremeden çalışmak zorunda kalacak olan veya okuması gerektiğinin farkına bile varamadan okuldan kopacak olan MUTSUZ, ÜZGÜN, SALDIRGAN, HAYATA KARŞI ÖFKELİ binlerce çocuk var gözümün önünde..
Evet canım benim aç, oku, araştır, öğren.. Hangi çocukların suça meyilli olduklarını, hangilerinin sağlıklı birer birey olarak hayata atıldıklarını gör. Hiç de bile her doğan rızkıyla falan gelmiyor, şehir efsanesi bunlar. Yaşadığımız yüzyılda rızk'tan kasıt bir kuru ekmek değildir, bir ömür boyu iyi yaşam standartlarına sahip olmasıdır. Herkes senin benim kadar şanslı olamıyor ne yazıkki. O çocuklarının her birinin geleceğini düşündükçe benim uykularım kaçıyor. Ve o çocukların çocukları da büyük ihtimalle anne babalarıyla aynı kaderi paylaşacaklar. Masallarda yaşamıyoruz, diyorum ki bir kadın, eğer gerçekten şartsa, son çareyse o çocuğun iyiliği için kendi bencilliğinden, körlüğünden ve saçma sapan korkularından sıyrılıp bunu yapmak zorunda kalabilir ve doğru olan da bu olur.
 

çünkü hayata gelmiş olan bir çocuğun duyguları vardır takdir edersin ki, ilerde bu durumu öğrenmesi genelde yıkıcı olur o çocuk için. Ama doğmamış ve Allah'ın henüz can vermemiş olduğu bir çocuğun sana o acı verici kararı neden verdiğini sorma ihtimali yoktur. Allah'ın ne yapacağından sual olmaz; bazen verir rızkı evet, ama bazen de vermez. Ne gelirse Allah'tan elbette ama önce sağlam adım atmak insanoğlunun boynun borcudur. Bu riski almaya, körüne körüne başa dert açmaya hiç gerek yok diye düşünüyorum. tabi umarım hiç kimse böyle acı kararlar vermek zorunda kalmanın eşiğine gelmez. Yine de oluyor işte böyle durumlar, bazen kaçınılmaz oluyor kürtaj gibi zor kararlar. İnsanın kendine ve sevdiklerine eziyet etmesi de büyük günahtır ona bakarsan.
 

Birincisi "hayatım" kelimenizden hiç haz etmedim.. hoşlanmıyorum, bir daha kullanmayın benim için..

Hangi çocukların suça meyilli olduklarından çok, önümüzde yaşadıklarımız var.. Sevgilisinin boğazını kesip çöpe atan çocuk sanıyorum sizden daha zengindir..

O çocuğun rızkını sen vermiyorsun, annesi-babası da vermiyor, dini inançlarını sorgulamak bana düşmez.. he umrumda da değil zaten.. ama şehir efsanesi falan olmadığını buradaki çoğu arkadaş biliyor zaten.. sizi ikna etmek gibi bir derdim de yok..

sen çocuğuna zor şartlarda da olsa bakıp, büyütmek yerine öldürmeyi tercih edebilirsin.. demek ki zor şartlar altına girip, maddi olarak sıfır kalsan, ona iyi şartlar veremediğin için 5 yaşındaki çocuğunu da öldüreceksin.. ee daha diyecek bişi yok, söz bitti...
 

Doğmamış derken canlı olmadığını düşünmüyorsun değil mi öğretmen hanım???? ayy ağzım açık kaldı...
 
bi çok arkadaşımız korunma yönteminden bahsetmiş.ee neden adam gibi korunmadın felan diye. ama şunuda unutmayinki,doğum kontrol hapı kullanan.spiral taktıran,kondom kullanan bi çok bayanda hamile kalıyor.sırf bu korunma yöntemlerini uygularken hamile kaldığı için çocuğa zarar gelip aldıranda oluyor.
neyse konuya dönersek elbet hiç bi kadın ve anne adayı lanet o masaya yatıp çocuğunun canına kıymak istemez.allahın verdiği canı allahtan başka kimse alamaz desekte,çocuk rızkıyla gelir desekte olmuyor işte.inanın olmayınca olmuyor istemediği bi hamileleği yaşayan bi anne kürtaj olabilir keşke olmasa ama olabilir işte.istemediği bi çocuğu dünyaya getirmek dahamı sağlıklı o anne için,yada bakamayacağı şartlarda çocuk yapmak.
bizler deilmiyiz sokaklarda,yol ortasında çalışan,cam silen,çıplak ayaklı çocuklar görünce anası yokmu bunun ya madem bakmayacaktın ee niye doğurdun diyen.
yada o kadın gelip buraya konu açsa kürtaj olcam diye o zamanda dermiydik aynısını, allah rızkını verir.vermezsede sen büyütür sokağa salarsın o çalışır kendini geçindirir diye.
 

çok güzel ifade ettin canım, ağzına sağlık.
 
Doğmamış derken canlı olmadığını düşünmüyorsun değil mi öğretmen hanım???? ayy ağzım açık kaldı...

Konuyu kişisel bir tartışmaya taşımanıza hiç gerek yok.. Hepimizin önyargıları var, sizin de varmış işte. Ne olduysa beni çocuk düşmanı ilan ettiniz. Ama gereksiz sözleri dert edecek kadar umursamadığım için şanslıyım.
Bundan ziyade yapıcı olmaya davet ediyorum sizi. Konu başlığındaki sorunun çözümüne yardımcı olabilecek bir bakış açısına sahip olmanız için okuyun. Herkese her zaman dediğim gibi "şaşırmayın, okuyun inceleyin görün sorgulayın öğrenmenin yaşı yoktur, o zaman daha az şaşırırsınız" .. :)
 

Kesinlikle sizinle kişisel bir tartışmaya girmem.. Sadece doğmamış bir çocuğa cansız demenize anlam veremedim.. hala da veremiyorum.. konu ile ilgili yorum yapınız lütfen, konuyu başka yerlere taşımaya çalışıyorsunuz.. çocuk düşmanı ilan edecek bir cümlem yada imam yok.. olmadı bir daha okuyunuz..

haa çok iyi bir eğitim aldım, hala da okurum, araştırırım. bence siz de kendinizi yeterli görmemelisiniz.. doğmamış da olsa bir çocuğun canlı olduğunu öğrenmelisiniz.. öğretmensiniz, çocuklara doğru bilgiler vermelisiniz.. ben de o zaman daha az şaşırıcam emin olun
 

Çok sevindim, çünkü bazen görüyorum mahalle kavgaları dönüyor ortamda. Merak etmeyin çocuklar emin ellerde.. Doğru olanı öğretiyoruz elimizden geldiğince. Ben ve benim gibi düşünen daha birçok mantıklı insan var bu melekette. Elbette daha çok okuycağız daha çok öğreneceğiz, hepimizin görevidir bu. Gocunacak birşey yok bunda, bu sözlerinize hak verdim. Bana da kimse alınmasın lütfen.
Doğmamış çocuk meselesine çok duygusal bakıyorsunuz siz, bu konuda farklı düşünüyoruz bu kadar basit.Ama bir alıntı yapacağım fikir olsun herkese diye
""Bazı hadisler çocuğun 120 günlük iken canlandığı imajını verirken, bazı hadisler de 40 günlükken canlandığı açıklamasını yapıyor. Hadisi 120 gün olarak yorumlayan alimlerimiz ilk 4 ay dolmadan kürtaj yapmanın haram olmadığını ancak 4 ay dolduktan sonra kürtajın haram olduğunu söylemişlerdir."" Ben de bunu kasetmiştim. Yanlış yorumladınız sözlerimi.
Sağlıcakla kalın..
 


Alıntıyı eksik yapmışsınız, devamında kırk günün esas alındığına dair cümleler vardı...

Ben de bilimsel bir siteden alıntı yapayım dedim;

"Genellikle fetüs kalp atışları SAT göre vajinal ultrason ile 5,5 ila 6. haftada görülür."

Yani 42 günlük bir bebeğin kalp atışları duyulabiliyor, bu da canlı olduğunu gösterir..

Öldürmek yerine zor şartlarda da olsa beslemek taraftarıyım..

Daha fazla da bu tartışmaya devam etmek istediğimi sanmıyorum, diğer mesajlarımda düşüncelerimi yeterince belirttim. siz de direk beni hedef alan mesajlar yazmazsanız sevinirim..

Siz de sağlıcakla kalın..
 
evet ama şu anda kliniklerde 4 ay öncesi esas alınıyor bildiğim kadarıyla. tabi ne kadar erken o kadar iyi, çünkü uzlaşılabilmiş bir mesele değil can üflenmesi meselesi. Şahsı fikrim ben aynı durumda olsaydım, böyle sorunlu bir evliliğin, maddi sıkıntıların içinde bir çocuk daha asla düşünmezdim. ıster 40 günlük olsun ister 4 aylık. Önce o çocuğun iyiliği, sonra da kendi iyiliğim için. Önemli olan kişinin kendi kararıdır. Ben bu başlığı açan arkadaşıma bu meseleyi oturup enine boyuna düşünmesini, eğer kendisini sıkıntıların beklediğini düşünüyorsa gerekeni yaptırmasını tavsiye ediyorum. Allah içinde bulunduğumuz durumu en iyi bilen, görendir. O yüzden saçma sapan korkulara kapılmanın anlamı yok. Asıl korkulması gereken yanlış adım atmak, Allah'ın verdiği mantığı hiçe saymaktır.
 

ay evet ya şu ayrıuntıyı anlamıyolar ki
biz korunmayın doğurun durunmu diyoruz burada:dilcikar:
 
Baya dalga geçilmiş "kaynaklarımız tükeniyor" sözüm yüzünden o sözü Ben söyledim geçin siz dalganızı doğurun çifter çifter, korundunuz hamile kaldınız "rızkı gelir" diye doğurun 100 yıl önce uzaya gitmedi insanlar yorumuma yorum yapan hanımefendi Bakın çoğaldık ve cidden dünya sıkıntı içinde kapatın siz kulaklarınızı gözlerinizi dünyaya Bu dünyada yaşiyorsak sorumluluğumuzu Bilmemiz lazım Biliçsizce tükettik mahvettik dünyayı, alın Bunla da dalga geçin onu Bırakın memlekette iş yok işşşş nereye getiriyosun o BeBeyi sen ? ehh BeBeğim anan sana şimdiden şarkı armağan ediyor "Büyü de BaBan sana Büyü de Büyü açlıklar, umutsuzluklar sefaletler işsizlikler alacak" içimdeki katili keşfettim Bu arada sayenizde. Bende de kürtaj olaBilme kapasitesi varmış.. potansiyel katilmişim vay Beaa
 
ailen felan tepki gosterecek diye gunahsiz bir yavrunun canina kiyamazsin.

burda onca arkadas var cocuk olsun diye neler yapiyolar neler
bende hamileyim ve esimle bosanmak uzereyim ama asla cocugumu aldirmayi dusunmeyin.

yanlis anlama beni ama ben genelde herkese soyle soyluyorum:: 2 dk zevk alirken iyide cocuga bakarkenmi kotu

bak bunu kotu niyetle kesinlikle soylemedim ama bi dusun.\
allah akil fikir versin
 


cok merak ettim sen intihar etmeyi felan dusundunmu hic yani bi insan bu kadar negatif olabilir
 
Arkadaslar burdan goruluyor ki bazilari kurtaja karsi bazilari degil
niye tartisma cikiyor?Herkes ayni dusunmek zorunda degil ki.
Yapmayin Allah askina
Ayrica ''bebek rizkiyla gelir''bizlerin uydurdugu birsey degil.Ayetde geciyor.
Geçim endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin. Biz, onlarında sizinde rızkını veririz.

Bakis acisilarimiz farkli olabilir ama biraz olsun yazdiklarimiza dikkat edelim
Saygi sinirini asmayalim..
 
Son düzenleme:
cok merak ettim sen intihar etmeyi felan dusundunmu hic yani bi insan bu kadar negatif olabilir

intihar ettim hatta öldüm diğer taraftan yazıyorum sana ne alaka ? gerçekçilikle negatifliğin ayırdımını yapaBilecek olgunluktayım sadece toz peme görmüyorum dünyayı. o la la Bi yer değil şuan ülkemiz de dünyamız da.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…