Yardım edin ne yapacağımı bilemiyorum

kesinlikle katiliyorum..
maalesef ozellikle ulkemizde bir cok cocugun rizkiyla gelemedigi,ortada..sokaklara bakmak yeter..
kurtaj dogru mu?evet degil,ama bu sartlarda bir cocuk dunyaya getirmekte kurtajdan farksiz bana gore..
neyse tabiikide bunun kararini vericek olan sizsiniz..hakkinizda hayirlisi olsun..

şöyle bi baktım da herkes beni suçlar vaziyette benim ne halde olduğumu hiç düşünüpte yazan var mı bilmiyorum.... korunma olayına gelince korunduğum halde başıma geldi bu benim ama dediğim gibi çıkar yol bulamıyorum eşime güvenemiyorum doğurmayı düşünemiyorum çünkü onuda bu sorunların içinde dünyaya getirmek istemiyorum neyse çok sağolunyinede düşüncelerinizi paylaştığınız için

TartıŞma yerı gıbı olmuŞ

Son düzenleme:

sizi suçlayan yok sadece aldırmanın günah olduğunu,önleminizi almanız geretiğini söyledi bir çok kişi...
zor şeyler yaşamış olabilirsiniz ama bunu karnınızdakı çocuğa yüklemeyin.allah her şeyi görüyor...
duymak istediğinizi söyleseydik bu cinayeti işlerseniz daha mı rahat olacaksınız?
siz kararınızı vermişsiniz zaten :bbo: korunma yönteminizide merak ettim açıkcası ?
allah yardımcınız olsun...

yani 15 cocuk yapıp allah verdi diyenlerde var sen yaptıgın surece olur allahın verip vermemesiyle ne alaksı var hep insanlar bunun arkasına saklanıyor goruyorus dogurup bakamayanları cocuklar rezil oluyor..en dogrusu aldırmak bu cocuk dogarsa kim bakıcak isden cıkıcan maddi problemler baslıycak cocuklara yeterli imkan veremiycen cocukda sana ilerde bakamıycaktınız neden dogurdunuz diycekki ben olsam derdim

ben yazımda kesinlikle senı suçlamadım.Üzüldüm şimdi böyle düşünmene..

akannehir

yapmayın allahaskına nasıl her cocuk nasibyle gelir kac tane insan cocuguna bakabiliyor kac tanesi dogduktan sonra oraya buraya bırakıyor imkanszılıktan..arkadas bakamıycagını soyluyor asıl cocugun gunahına girmek bence bakamıycagını bile bile dogurmakla olur

neakannehir bu:)
allah akıl fikir vermis gerisi sana kalmıs olay bundan ibaret cahil insanlar cıkıp allah verdi napalım diye diye sokaklarda tinerciler milletin canını yakıyor birazda boyle dusunun

fakir olupta bebeği maddi açıdan en iyi şartlarda yetiştirememekle, bu tür kötü şeylerden korumaya çalışmak,çocuğuna doğruyu yanlışı öğretmek çok farklı...
acaba asıl cahiliyet allah verdi demek mi? yoksa önlemini alamayıp,aldırmaya başvurmak mı?
o 15 çocuk doğuran insanlar zaten doğum kontrol yöntemini bilmeyen,eşi tarafından bu yöntemleri kullandırılmayan,toplumun bilgilendiremediği kesimler...
her fakır ailenin çocuğu tinerci mi oluyor?
bu çocuğa sahip çıkmakla alakalı bir durumdur.
farkındaysanız zaten zengin ailelerde yetişmiş bir çok çocuk anahaberde konu alınıyor.annesini kesen,sevgilisini doğrayan,uyuşturucu batağında gezen bir çok çocuk var.
bu zenginlikle fakırlıkle değil,çocuğuna sahip çıkmakla alakalı.

dogum kontrol yontemlerini bildikleri halde bu yola basvuramayan insanlarda gordum..tek sebebide allah rızkınıda verir dusunceleriydi ama oyle olmuyor iste..her fakir insanın cocugu tinerci olmuyor ama bakamayacagından cok yaparsa hersey olur bunun sadece maddiyatlada alakası yok iste cocuga ilgi gostermeklede alakalı insanlar calıstıkları icin artık tek cocuk bile olsa zaman ayıramıyor onun sorunlarıyla ilgilenemiyor ama bunu bile bile hale cocuk yapmak istiyorsa iste buna cahillik denir anlatabildimmi..tabiki istisnalar vardır ama bir insan ben bu cocuk dogarsa nasıl bakarım diye dusunuyorsa o insanada dogur bakarsın gunahına girme demeninde faydası yok..bu bayan cocugunu dogurdu diyelim senmi bakıcan yada benmi sorunlarıyla kim ilgilenecek hicbirimiz o yuzden mantıklı dusunebilmek lazım ilerisini dusunup hareket etmek lazım

kaç bebek daha bilinçsiz anne babalar yüzünden dogmadan gidicek cennete hemde parçalanarak nasıl i,çi alır insanın bebeginin vakumla parçalanarak alınmasınaa

çocuğu yapmış bile artık.iyi bakamayacağını bilerek hamile kalmak cahillik.hamile kaldığını öğrendiğinde onu aldırma yoluna başvurmak en büyük cahillik.
haklısın bilerek doğum kontrol yöntemine başvurmayan insanlar var.ama bu tamamen cahillik.
ama arkadaş iyi korunamamış ve hamile kalmış.bunu düşünmesi gerekirdi.dikkat etmesi gerekirdi öyle değil mi?2 sn zevk için kendi bebeğinin katili olmak affedilemez bence.
bunun vebalini çocuğuna yüklemeye hakkı yok.
doğum kontrol yöntemlerinden en iyilerinden birini deneyip hamile kaldıysa arkadaşın zaten o zaman durup düşünmesi lazım.hiçbir canlı dünyaya sebepsiz gelmez.
çünkü kimse kimsenin yaşama,doğma özgürlüğünü elinden alamaz.
çocuğunu ruhen,kişilik açıdan iyi yetiştirebilme kaygısı varsa,bu bebeğim kesin ya tinerci olur ya katil olur,ona sevgimi veremem,doğruyu yanlışı öğretemem diyorsa (o zaman zaten 1,5 yasındakı bebek içinde endişelenmek lazım) bilmiyorum,ama maddi imkanın bahane yapılmasını kabul etmiyorum.nasıl kendi,çocuğu bir şekilde yemek yeyip yaşayıp,büyüyorsa bebekte doğar büyür...

Son düzenleme:

bir cocuk buyutmek bana kalırsa dunyadaki en kutsal olaylardan biridir ve ben kendi acımdan soyliyim dunyaya getirdigim canlıya olanak saglıyabileceksem dunyaya getirmeyi tercih ederim ben..benim cevremde tek cocuk sahibi olanlar var ve butun ilgi ve alakalarını ona vermis durumdalar ama ikincisi olsa birinden birine ilgilerinin azalacagını soyluyorlar veya maddi imkanlar yuzunden birinci cocugun yararlandıgı imkandan ikincisi yararlanamayacak bunuda yapmaya hakkımız yokki bizim..burda bayan korunmus veya korunmamıs oda bulundugu durumdan mutlu degil zaten keske olmasaydı..cocugunu aldıran annelerde kimbilir ne kadar uzuluyodur ama yapacak birsey yok..dikkatli olmak gerek

maddi imkan bahane yapılır tabi tek cocuk bile buyutmek ne kadar zor az cok cevrenizden goruyosunuzdur heleki buzamanda kadın ve erkegin calısmak zorunda kaldıgı bu dunyada bir tane cocuk bile dusunulerek yapılmalı

Son düzenleyen: Moderatör:
bu bebeğim kesin ya tinerci olur ya katil olur,ona sevgimi veremem,doğruyu yanlışı öğretemem diyorsa (o zaman zaten 1,5 yasındakı bebek içinde endişelenmek lazım

ya ben illa tinerci olur demiyorum ama ilgisizlik ve aile icindeki maddi sorunlar yuzunden mutsuz olur anlatmaya calıstıgım bu..neden bunu yasatayımki ha yaparsın durumun iyidir ilerde bozulur yapacak birsey yokdur sonucta gelecegi bilemezsin ama durumunu bile bile yaparsan olacaklarada katlanırsın..

evet imkanlar bölünüyor çocuk sayısı arttıkça.
ama önemli olan zaten aileplanlaması yöntemini iyi uygulamakta.aileplanlaması, kadın ve erkeğin istediği zamanda,istediği sayıda,bakabilecekleri kadar çocuk sahibi olmalarını sağlayan yöntemlerdır.
ben 1 çocuk istiyorum deyip hamile kaldığında aldırmak yani,kürtaj bir aileplanlaması yöntemi değil,bir cinayettir.bir çok ülkede zaten yasaktır.saygılarımla...

Son düzenleme:
ınsanlar kader diye bir şeyin varlığını unutmuş gibiler nerdeyse kadere inanmam diyecek konuma gelmişiz hayret ediyorum.

2 yıl hiç bir sorunum olmadığı halde bebek sahibi olamadım, Allahın vermesi ile ne alakası var demek ne demektir Allah aşkına.. Bir sürü insan tanıyorum tıbbi problem olmadığı halde aylarca yıllarca evlat sahibi olamayan nasıl oluyor peki demek Allah herkesi farklı sınıyor. Bilinçli bir anne baba zaten ilk çocuğuna sahip çıkmış 2. ye neden bakamasın. sokakta kalırsın aç kalırsın anlarım kürtaj olanı.

Ben aldırır gibi git aldır o çocuğu demeyi nasıl hak görüyorsunuz. Arkadaş burada olumsuzluklardan bahsediyor çünkü istemiyor hayat şartlarını bilmiyoruz belki zorlasa biraz daha gayret etse gül gibi bakılacak o çocuk. Hiç tanımadığınız bir insan geliyor hamileyim istemiyorum şartlarım zor diyor siz gidin aldırın diyebiliyorsunuz. Yani bir canın kastedilmesine ön ayak oluyorsunuz farkında mısınız?

Bu arada konuyu açan arkadaş alınma sakın anlayabiliyorum psikolojini. Ama şimdi aldırırsın sonra pişman olmak da var ucunda bunu bilemezsin. Çok karışık bir durum bu haller o yüzden git aldır demeyi hak görmüyorum kendimde. Seni tanımıyorum şartlarını bilemiyorum sadece buraya yazdığın olumsuzluklardan yola çıkarak bir canın kıyılmasına ön ayak olamam ben.

Son düzenleme:
evet aile planlaması olmalı insanlar bu konuda bilincli davranmalı korunmayıp hamile kalıp bakamıycam diyen insana aferim demiyor kimse zaten amac bundan sonra bilinclendirmek ama olan olduktan sonrada yapacak birsey yokki bakamıycam diyorsa zorlamanın alemide yok bence.. neyse umarım bundan sonra yasanmaz boyle seyler

a.s.opuyorumnanaktan
bende 6 yıl hiçbir tıbbi sebep olmadığı halde geç gelen bir evladım...
demek ki benim annem ve babamın istedikleri zamandan 6 yıl geç doğmam gerekiyormuş...

bu cumleyi nasıl anladıgınıza baglı insanlar herseyi allaha baglamısda bunu kastetdim oturup dusunmek yerine her seyin kolayını bulup allah verdi napalım diyor allahın verdigini bizde biliyorus ama irade de insanlarda var anlatmaya calıstıgım umarım bu sefer anlatabilmisimdir..ustelik ben bunu hamile kalıp bakamayacgı halde dogruran insanlar icin soyledim

benim dusuncemde budur yani ister yadırgayın ister yadırgamayın umrumdada degil

dipnot:kadere inanmıyorum sizin anladıgınız anlamda tabi

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…