Yardım edin ne yapacağımı bilemiyorum

Valla Moon benim anladığım anlamda mı inanırsın, hiç mi inanmazsın bilemem. Zaten kadere inanış biçimimi açmadım ben burada. Allah verir bir çocuğu nasip kısmettir buna inanıyorum. Çünkü evlat sahibi olabilmek için 2 yıl bekledim. Bir sürü insanda tıbbi sorunu olmadığı halde bekliyor bir evlada kavuşmak için.

Ayrıca sorun kürtaj karşıtı olmak ya da bazı durumlarda savunmak da değil, buraya gelip istemediği gebeliği için olumsuz koşullarını anlatan birini; çocuğuna sahip çıkmayan anne baba olmayı becerememiş, doğurup sokaklara atan insanlarla aynı kefeye koyup git aldır o çocuğu denmesini anlayamıyorum ben ve bu fikrimi belirtiyorum umrun olur ya da olmaz ama bir sürü insan okuyor sonuçta

Ben inançlı bir insanım ama her hamile kalınan çocuğu onu rezil etme uğruna doğurmak sonra da geçip bu kısmetti demek sığ düşüncedir...
Afrika'daki çocukların ölümüyle alakalı birşey söyleyin peki...
Bunun rızıkla alakası varsa buna cevap verin...
Bir çocuğu aldırmakla işleyeceğiz günah, onu doğurmakla rezil rüsva yaşantı yaşatmanız açısından işleyeceğiniz sevabı(!) geçmesin.
Buna kimsenin hakkı olamaz...

az ve öz yazıcam çünkü bu konuda katı kurallarım var
çocuk istenmiyorsa kat'i tedbirler alınmalı
almayıp hamile kaldıktan sonra yok benim durumum iyi değil yok bakamam olayını anlamıyorum ben
bakamıyorsan dikkat edeceksin
kürtaja kesinlikle karşıyım
islamın kürtaja bakışı çok serttir
büyük bir insanı öldürmekle eşittir cezası
gerisi sana kalmış

budur..

ya bide kusura bakmayın ben bu konuda hassasım galiba ama
sitede evladı olmadığı için her gün gözyaşı döken içi yüreği yanan o kadar insan varken
kürtajın konusu dahi beni iğreti ediyor
kimi bi evlat sahibi olmak için canı giderken yapmadığı şey kalmazken kimi de
ben zordayım aldırıcam ne yapayım diyince
sinirden ve üzüntüden elim ayağım titriyor

rızkını verir olayına karşıyım..
birileri bebek sahibi olmak için didinip dürüyor sen burda kürtajdan bahsediyorsun,fikrine de tamamen karşıyım..bu ne hamile kalanın sucu ne de kalamiyanin..sen ilk denemede hamile kalırsın ben 100 denemede..bu bir cevap değil bana gorre..veya böyle diye doğurmak zorunda da değil..
niye herkes konu sahibinin korunduğunu atlıyor?korundum demiş..ve hamile kalmış..gayette dürüst ve mantıklı bir sekilde bakamam diyor..zaten hesaplamadigi,beklemediği,hatta istemediği(korunuyormuş diye istemediği dedim) bir hamilelik soz konusu..
sorun ne burda?
korunmamış olur yine bir derece hatalı denir..ama korunmuş..

Olay bile bile lades demek değil....
Sonucta şu şekilde düşünürsek eğer dünyaya gelmesi için ona can veren biz olmadığımıza göre...
Acaba almaya hakkımız varmıdır..?
Herşeyde vardır bir hayır..Tabiki rızkını veren Allahtır..Sonuçta başka kim vericek ki...
Bazılarımız cok sığ düşünce demiş ama...
Baba kazanır ,eve ekmek getirir bu şekilde rızkını baba mı temin etmiş oluyor...
Ee peki babaya kim nasip etti o rızkı...
Yine Allah değilmi aynı kapıya cıkmıyormu..?
Alıp aldırmamak kendi iradene kalmış.İşin ucunda ömür boyu vicdan azabı çekmeni sağlayacak bir olay söz konusu...

a.sa.s

ya çok karmakarışık oldu düşüncelerim okurken..ne yazacağımıda bilmiyorum ama dilime gelenleri yazıcam sanırım...yerinde olsam ne yapardım bilmiyorum..ancak ayrılıp tekrar biraraya gelmişsiniz..demekki böylesi sizin için daha hayırlı...ben kendime göre inançlı biriyim ve herşeyin allahtan geldiğine inanırım...düşünüyorumda belki bu evliliğiniz için kurtarıcı bi mucize...allah mutlaka rızkını veriri ancak armut piş ağzıma düş illaki olmaz emek gerekir birazda...
bi arkadaşımız afrikalı çocukları söylemiş yorum yapmak istemedim ama şöylede bi durum söz konusu çok bilgili olmasamda bu konuda sadece bildiğim kadarı ile şunu diyebilirim affınıza sığınarak...allah (cc) kullarının bazısına çok mal verir bazısını ise fakirlikle sınar...çoğu zenginler görüyoruz paranın yetmediğini söyleyen..çoğu fakir var parasının bereketli olduğunu söyleyen...zengin adam bakalım kaç kez allahı anıyor yada malının zekatını ne kadar veriyor bilemiyoruz...fakirin bi tabak yemeği var bereketi var...işte o yüzden bilmeyiz belkide sınanaıyoruz...konu çok dağıldı belkide tam toparlayamadım anlatmak istediğimi tam ifaede edemedim ama yinede bişiler paylaşmak istedim..bi hatam olduysa affola..düzeltin lütfen..allaha emaet olun...

Aslında bunun cevabı cok açık...
Dünyaya ne için geldik sorusunu kendine sorduğunda ne cevap alıyorsun..?
Allah herkese yararlanabilmesi için ilim,akıl irfan vermiş değilmi...
Peki rızkı kazanmak için ne yapıyorlar karşılığında ne veriyorlar...
Her başın sıkıştığında yada istediğin birşeyi elde ettiğinde söylediğin kelime nedir...?
Allahım hakkımda herşeyin hayırlısı yada,Allahım sana binlerce kez şükürler olsun değilmi...?
Rabbim o halkın inkarlarına ve inançsızlıklarına karşın okadar merhametli ki...
Ne olursa olsun birşekilde yinede yardım eli uzatıyor...
Bu soruların cevabını verip puzzle birleştirirsen cevabı rahatlıkla bulmuş olursun
Herşey gönlünce olsun...

peki sokaklarda niye bu kadar bası boş ac cocuk var?onların rizki nerde?niye eblerinde karınlarını doyuramiyorlar?niye okuyamiyorlar?niye her küçük cocuk gibi sokaklarda oyun oynamak yerine,ayakkabı boyuyorlar mendil satıyorlar?neden üstleri basları pislik icinde?neden yurtlar terk edilmiş cocuklarla dolu?neden 2 lira için hırsızlık yapıyorlar?bu mu cocuk büyütmek?
keske o cocuklar hiç doğmasaydı da bunları yaşamasaydı..

konu sahibine bu kadar yuklenilmesini hiç ama hiç doğru bulmuyorum..üzgün zaten,ve ne yapicagini bilmiyorum diyor..KORUNDUM diyor..
tekrar söylüyorum; herkes bakabilecegi cocuğu doğursun artık su ülkede..sokakta bası boş cocuklar görmekten şahsen bıktım..
kürtaj günah diye rızkını verir diye dogurup sokağa atmak mı doğru olan?
ha babam doğur doğur doğur,sonra da e biz yiyecek yemek bulamıyoruz..anne baba daha doğru dürüst kendilerine bakamıyor evde 5 tane cocuk..aile planlaması diye bir şey var..kürtaj mı aile planlaması diyecekler olacak şimdi..evet ilk etapta korunmak ama korunduğun halde hamile kaldıysan kürtaj..
bu yüzden de konu sahibini suçlamıyorum,kızmıyorum..
korunmadım deseydi tepkilerim sizlerinki gibi olurdu...ama korunmuş olması ona kizmamam için büyük bir sebep..

Bakamıyacaksınız ve doğacak çocuğunuz sağlıksız bir ortamda yetişecekse; neden olmasın.Bu kadar tepki vermenin anlamı yok.Hayat evcilik oyunu değildir.Bir çocuk dünyaya getirmek de - doğurayım Allah rıskını verir- gibi düşünceyle alınıcak bir karar değildir.Ya vermezse?

İstediğimiz herşeyi anında elde edebiliyormuyuz...Sonuçta bir sınavdayız değilmi..?
İnsanların seçimleri kendi tercihleridir..Herkesin istediği hayat kendine bahşedilmiş olsaydı eğer bazı şeylerden ders alabilirmiydik...
Alamazdık ve aynı hataları yapmaya devam ederdik..Bu olay ibretlik deriz herzaman için değilmi...
Şuan çok fakir olabilirim ama sonuçta şükretmesini biliyorsam birgün mükafatını mutlaka alırım.
Ama boğazımdan bugünde bir lokma geçiyorsa rızkım yine Allah'tandır.Kuldan değil...
Ve herzaman şunu savunurum inancın nekadar kuvvetliyse karşılığı okadar büyüktür..
Herşey insanın kendisinde başlar.Kişiliğini kendi çizer...
Anne,babanın sorumsuzluğu insanı bi yere kadar etkiler ..Belli bir yaştan sonra akıl ve mantık devreye girer...İster inanıp güvenip şükretmesini bilir her zorluğa göğüs gerer karşılığını her iki dünyadada alırsın...
İster herşeyi bir kenara bırakıp anı yaşamaya devam edersin.Sonuçlarına katlanarak...

İnançlı olup da gene de açlıktan sefaletten ölen bir sürü insan var.
Ben doğurmayın aldırın demiyorum ama aldırana da katil denmesine karşıyım.
Herkes kendi hayatını yaşıyor.
Konu sahibi arkadaş şu anki olumsuzluklarıyla beraber tedbirli de olsa hamile kalmış.
Ki, sizler korunsaydın diyorsunuz korunmakla % 100 çözüm elde edilebilen bir yöntem yoktur.
Bunu doktorlar da söylüyor.
Bu durumda bakılamayacak bir çocuğu doğurup da hayatını bedbaht etmek bana göre asıl günahtır.
Ben böyle bir günahı çekeceğime o çocuğun dünyaya gelişine mani olmaktan yanayım...
:umursamaz:
Teşekkür ederim yazınızdaki üsluptan dolayı bazı arkadaşlar bu fikrimize çok sert yaklaşıyorlar.
Halbuki her zaman ters düşüncede konuşmalar olur.
Önemli olan aradaki saygıyı korumak.
Sizin de her şey gönlünüzce olsun.
Dilerim ki kimse çocuğundan vaz geçmek zorunda kalmaz.
Asıl acı olan kısım bu...
:1no2:

Herkesin doğruları ve düşünceleri kendinedir...
Sonuna kadar saygı duyarım...Paylaşım sitesi sonucta fakat altını çizmek isterim
Kesinlikle niyetim anneye katil demek yada sizi düşüncenizden dolayı
yargılamak değil...İleride maddi manevi sonuçlar doğuracak buna eminim...
Sadece konudaki bilgimi aktarmak istedim.
Ama kişinin kendine kalmış bi karar olabilir insanlık halidir kaldırabilecek gücü varsa aldırsın.Bu konuda arkadaşımızı yargılamak benim haddime değil...
Hastane çalışanıyım.Aile planlamasını kesinlikle destekliyorum tabiki...
Ama bazen insanların elinde olmayan durumlar ortaya cıkabiliyor.Yukarıda dediğim gibi herkes günahı ve sevabıyla kendi yolunu kendi çiziyor...
Yargılamak hoş değil..
Ben size teşekkür ederim...

valla burada yazılan bazı yorumlara bakarsak
kimse doğum yapmasın yani
ne yani maddiyatı ii olmayan küçğük bebeği olan eşiyle problemi olan
herkez aldorsın bebeğini ölemiii:umursamaz:
ya siz geleceği nrden bilionuz bebek olduktan sonra madiyatın bozulmuca ne malım yada eşiyle
sorun yaşamayacağı.
yani zenginlein mutlu evlilik sürenlerin buna garantisimi var
yada zengin bi ailenin çoçuğu tinerci olamazmı
elbetteki olur
her ne olursa olsun o bebeği öldürmeye hiç bi sebepp yeterli değil
veren allah dır alanda o olacaktır
haa tedbirimizi alıcaz tabiki
ama olduktan sonra aldırmak asla haddimiz değil
başımıza geldiyse katlanıcaz
kısacası
TEVEKKELTÜALALLAH
DİCEZ

ya verirse o zaman
allah aşkına bu düşünceyle çoçuk mu alınır ya

haşa be kardeşim ne demek rızıkları yok elbetteki var
o da onlara verilmiş bir imtihandır
allah herkeze kaldıracağı şekilde yük verirmişl
evt keşke öyle olmasa ama olduysa da rızıkları yok diyemeyiz
belki bu dünyada rahat bi yaşamları yok ama ahirette büyük bir mükafatları olacak sabır karşısında
bu düşünceye bakarsak bütün fakirleri öldürelim olsun bitsin
bi şekilde yaşıyolar
zulüm altında olan binletrce insan var hepsini öldürelimmi
acı çekmesinlet die
evet böyle çoçukların vebali ilgisiz anne babalara daynıyor ama
rızıkları yok demek haddimiz değil asla
nefes almamız bile rızıktır

zaten o hırsızlık yapan vs çocukları aileleri bilerek doğurup o yonde yetiştiriyorlar...ben kaçkere gördum parkta ailecek dilenmeye çıkan,ayakkabı boyayan cocukları...
yoksa bir anne baba gidip asgari ücretle çalışsa bile 2 çocuguna bakabilir.birde babası ya da annesı ölmüş,ailede hasta olduğu için bakacak kimse olmadığı için, yaşamak için çalışan çocuklar var.bu çocuklarda elbet bir gün bu dunyada olmasada öbür dunyada mukafatını alacaklardır.bilemeyız kı o aldırılan çocugun ilerde anne babasına bakan,sefaletten kurtaran kişi olmayacağını...
allah sebepsız yere hiçbir annenın rahmıne kendı ruhundan bır parca yollamaz...
korundu ama arkadasın korunma yöntemi neydi acaba?
hani hamıle olan kişi gayrimeşru bir çocuk dunyaya getırecektır,çok gençtir,bakacak asla ve asla bır durumu yoktur düşünürsün ama öbür türlüsünü ben kabul etmiyorum...
temizliğe giden, gece gündüz çalışıp bir şekilde çocugunu okutan anne babalar var.üniversitede hem çalısıp hem okuyan gençler var.
maddiyatla bir çocuk hırsız olmaz.ona doğrunun yanlışın ne olduğunu öğretirseniz o cocuk fakır olsun yinede iyi bir insan olarak yetişir.
her şey anne babada bitiyor.o sokakta dolaşan başıboş cocukları değil,anne babanın ceza alması lazım.o çocugu aldırmadıkları için değil,bakmadıkları için.

bakarsanız zaten türkiyenin ,dünyanın en zengın ınsanları çok sefaletten gelmektedirler.afrikada türkiyede açlıktan ölen çocuklar konusunda da asıl suçlu olan da biziz.aç tokun halınden ne anlar...
herkes kendı hayatında yaşayıp gidiyor....
afrıkada kı ac cocuklar ne halde diyoruz ama yardım elimizi uzatmayı düşünüyor muyuz?hayır...
kimse için demiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın.elbet herkes çevresınde gördüğü fakır insanlara az cok yardım etmeye çalışıyordur...
peygamberımız ''komsusu açken tok yatan bizden değildir'' diye buyurmuştur...
bunlarında hesabı sorulacaktır bıze elbet.bu konu zaten genişler gider...
bu yüzden konuyu afrıkaya uzatmayada gerek yoktur.
o yüzden eminim mesajı yazan arkadasta çocuguna 1 lokma ekmekle,bir yelek alabilir...
yeterki sevgisi ve vicdanı yetsin.
korunma yöntemine ragmen anne rahmıne düşen bir bebeğin gerçekten bu dünyada yapacağı işleri vardır.

zaten biz burada konuşup duralım.konu sahibi arkadaş vermiştir kararını çoktan...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…