- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
bu cumleyi nasıl anladıgınıza baglı insanlar herseyi allaha baglamısda bunu kastetdim oturup dusunmek yerine her seyin kolayını bulup allah verdi napalım diyor allahın verdigini bizde biliyorus ama irade de insanlarda var anlatmaya calıstıgım umarım bu sefer anlatabilmisimdir..ustelik ben bunu hamile kalıp bakamayacgı halde dogruran insanlar icin soyledim
benim dusuncemde budur yani ister yadırgayın ister yadırgamayın umrumdada degil
dipnot:kadere inanmıyorum sizin anladıgınız anlamda tabi
kaydirigubbakcemile5
Katılıyorum...
Allah verdi rızkını da verir zihniyeti çok sığ bir düşünce...
Afrika'da herkes çocuğu doğurmuş sokaklara salmış ne yemek var ne aş.
Onların rızkı varsa hani nerede?
Neden onlar açlıktan ölüyor hala?
Bunun cevabını kimse verebilir mi?
az ve öz yazıcam çünkü bu konuda katı kurallarım var
çocuk istenmiyorsa kat'i tedbirler alınmalı
almayıp hamile kaldıktan sonra yok benim durumum iyi değil yok bakamam olayını anlamıyorum ben
bakamıyorsan dikkat edeceksin
kürtaja kesinlikle karşıyım
islamın kürtaja bakışı çok serttir
büyük bir insanı öldürmekle eşittir cezası
gerisi sana kalmış
rızkını verir olayına karşıyım..
birileri bebek sahibi olmak için didinip dürüyor sen burda kürtajdan bahsediyorsun,fikrine de tamamen karşıyım..bu ne hamile kalanın sucu ne de kalamiyanin..sen ilk denemede hamile kalırsın ben 100 denemede..bu bir cevap değil bana gorre..veya böyle diye doğurmak zorunda da değil..
niye herkes konu sahibinin korunduğunu atlıyor?korundum demiş..ve hamile kalmış..gayette dürüst ve mantıklı bir sekilde bakamam diyor..zaten hesaplamadigi,beklemediği,hatta istemediği(korunuyormuş diye istemediği dedim) bir hamilelik soz konusu..
sorun ne burda?
korunmamış olur yine bir derece hatalı denir..ama korunmuş..
kaydirigubbakcemile5
Katılıyorum...
Allah verdi rızkını da verir zihniyeti çok sığ bir düşünce...
Afrika'da herkes çocuğu doğurmuş sokaklara salmış ne yemek var ne aş.
Onların rızkı varsa hani nerede?
Neden onlar açlıktan ölüyor hala?
Bunun cevabını kimse verebilir mi?
peki sokaklarda niye bu kadar bası boş ac cocuk var?onların rizki nerde?niye eblerinde karınlarını doyuramiyorlar?niye okuyamiyorlar?niye her küçük cocuk gibi sokaklarda oyun oynamak yerine,ayakkabı boyuyorlar mendil satıyorlar?neden üstleri basları pislik icinde?neden yurtlar terk edilmiş cocuklarla dolu?neden 2 lira için hırsızlık yapıyorlar?bu mu cocuk büyütmek?
keske o cocuklar hiç doğmasaydı da bunları yaşamasaydı..
Aslında bunun cevabı cok açık...
Dünyaya ne için geldik sorusunu kendine sorduğunda ne cevap alıyorsun..?
Allah herkese yararlanabilmesi için ilim,akıl irfan vermiş değilmi...
Peki rızkı kazanmak için ne yapıyorlar karşılığında ne veriyorlar...
Her başın sıkıştığında yada istediğin birşeyi elde ettiğinde söylediğin kelime nedir...?
Allahım hakkımda herşeyin hayırlısı yada,Allahım sana binlerce kez şükürler olsun değilmi...?
Rabbim o halkın inkarlarına ve inançsızlıklarına karşın okadar merhametli ki...
Ne olursa olsun birşekilde yinede yardım eli uzatıyor...
Bu soruların cevabını verip puzzle birleştirirsen cevabı rahatlıkla bulmuş olursun
Herşey gönlünce olsun...
İnançlı olup da gene de açlıktan sefaletten ölen bir sürü insan var.
Ben doğurmayın aldırın demiyorum ama aldırana da katil denmesine karşıyım.
Herkes kendi hayatını yaşıyor.
Konu sahibi arkadaş şu anki olumsuzluklarıyla beraber tedbirli de olsa hamile kalmış.
Ki, sizler korunsaydın diyorsunuz korunmakla % 100 çözüm elde edilebilen bir yöntem yoktur.
Bunu doktorlar da söylüyor.
Bu durumda bakılamayacak bir çocuğu doğurup da hayatını bedbaht etmek bana göre asıl günahtır.
Ben böyle bir günahı çekeceğime o çocuğun dünyaya gelişine mani olmaktan yanayım...
:umursamaz:
Teşekkür ederim yazınızdaki üsluptan dolayı bazı arkadaşlar bu fikrimize çok sert yaklaşıyorlar.
Halbuki her zaman ters düşüncede konuşmalar olur.
Önemli olan aradaki saygıyı korumak.
Sizin de her şey gönlünüzce olsun.
Dilerim ki kimse çocuğundan vaz geçmek zorunda kalmaz.
Asıl acı olan kısım bu...
:1no2:
bakamıyacaksınız ve doğacak çocuğunuz sağlıksız bir ortamda yetişecekse; neden olmasın.bu kadar tepki vermenin anlamı yok.hayat evcilik oyunu değildir.bir çocuk dünyaya getirmek de - doğurayım allah rıskını verir- gibi düşünceyle alınıcak bir karar değildir.ya vermezse?
peki sokaklarda niye bu kadar bası boş ac cocuk var?onların rizki nerde?niye eblerinde karınlarını doyuramiyorlar?niye okuyamiyorlar?niye her küçük cocuk gibi sokaklarda oyun oynamak yerine,ayakkabı boyuyorlar mendil satıyorlar?neden üstleri basları pislik icinde?neden yurtlar terk edilmiş cocuklarla dolu?neden 2 lira için hırsızlık yapıyorlar?bu mu cocuk büyütmek?
Keske o cocuklar hiç doğmasaydı da bunları yaşamasaydı..
Konu sahibine bu kadar yuklenilmesini hiç ama hiç doğru bulmuyorum..üzgün zaten,ve ne yapicagini bilmiyorum diyor..korundum diyor..
Tekrar söylüyorum; herkes bakabilecegi cocuğu doğursun artık su ülkede..sokakta bası boş cocuklar görmekten şahsen bıktım..
Kürtaj günah diye rızkını verir diye dogurup sokağa atmak mı doğru olan?
Ha babam doğur doğur doğur,sonra da e biz yiyecek yemek bulamıyoruz..anne baba daha doğru dürüst kendilerine bakamıyor evde 5 tane cocuk..aile planlaması diye bir şey var..kürtaj mı aile planlaması diyecekler olacak şimdi..evet ilk etapta korunmak ama korunduğun halde hamile kaldıysan kürtaj..
Bu yüzden de konu sahibini suçlamıyorum,kızmıyorum..
Korunmadım deseydi tepkilerim sizlerinki gibi olurdu...ama korunmuş olması ona kizmamam için büyük bir sebep..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?