İnsanlar kader diye bir şeyin varlığını unutmuş gibiler nerdeyse kadere inanmam diyecek konuma gelmişiz hayret ediyorum.
2 yıl hiç bir sorunum olmadığı halde bebek sahibi olamadım, Allahın vermesi ile ne alakası var demek ne demektir Allah aşkına.. Bir sürü insan tanıyorum tıbbi problem olmadığı halde aylarca yıllarca evlat sahibi olamayan nasıl oluyor peki demek Allah herkesi farklı sınıyor. Bilinçli bir anne baba zaten ilk çocuğuna sahip çıkmış 2. ye neden bakamasın. sokakta kalırsın aç kalırsın anlarım kürtaj olanı.
Ben aldırır gibi git aldır o çocuğu demeyi nasıl hak görüyorsunuz. Arkadaş burada olumsuzluklardan bahsediyor çünkü istemiyor hayat şartlarını bilmiyoruz belki zorlasa biraz daha gayret etse gül gibi bakılacak o çocuk. Hiç tanımadığınız bir insan geliyor hamileyim istemiyorum şartlarım zor diyor siz gidin aldırın diyebiliyorsunuz. Yani bir canın kastedilmesine ön ayak oluyorsunuz farkında mısınız?
Bu arada konuyu açan arkadaş alınma sakın anlayabiliyorum psikolojini. Ama şimdi aldırırsın sonra pişman olmak da var ucunda bunu bilemezsin. Çok karışık bir durum bu haller o yüzden git aldır demeyi hak görmüyorum kendimde. Seni tanımıyorum şartlarını bilemiyorum sadece buraya yazdığın olumsuzluklardan yola çıkarak bir canın kıyılmasına ön ayak olamam ben.
offf katil olduk simdide neyse ya ne derseniz diyin..bakamıycam diyen insanada dogur bakarsın demekde bana sacma geliyor
ben kürtaja karşı biriyim. keşke korunsaydınız baştan. karnınızdaki bebek bir mucize.ona kıymayın derim ben. illaki bir çözüm bulunur onu veren allah rızkınıda verir.bebeğiniz doğup doğum izniniz bitene kadar oğlunuz 2,5 yaşına gelir. onu kreşe verir küçüğü ananeye verirsiniz.siz yine çalışırsınız. eşiniz ne iş yapaıyor bilmiyorum ama bu durumda biraz daha sıkı çalışmak durumunda.imkanınız varsa çocuklarınız okul çağına gelene kadar annenizle ya da kayınvalidenizle evlerinizi birleştirirsiniz.
madem korunmadınız şimdi bu gebeliği sorun olarak görmeyin vardır bir hikmeti diyin ve onu sevin...
Şurada hak verdim sana, eğer hiç bakılamayacak bir durum var ise ve hazır değil ise, keşke korunma yöntemlerini uygulasaydı. Bütün bunları yapmadan hamile kalıpta ,sonra ben bakamam dediğin zaman bu da pek uygun olmuyor. Bu raddeye gelmişse, elbette bakabilirsin. Herşey maddiyatla bitmiyor ki. Allah verdi ne yapayım demek ne kadar kolaysa, aldır demekte o kadar kolay. Keşke başta düşünülse herşey.
madem bölee yusuf yusuf dolancaktın niye korunmadın ki.
ohh ne güzel yaa.hem cinselligindeki zevkten vazgecme ,hemde yok bebe istemiyom hazır degilim dee
valla cok kızıyorum böle insanlara
mecbursun bu bebeyi dogurmaya
yok illaa evlat katili olacam diyosanda buyur ol .bebe senin ,vicdan senin
kocanla birlikte az yer-içer , az gezersiniz .karnındaki cocugunuza bakarsınız . madem maddi gücünüz zayıfsa.
millet tek maaşla 3 bebeye bakıyor yaw
allah verdi ne yapayım demek bir insanı dunyaya getirip hicbir zaman istifa edemeyeceginiz bir gorev edinmek demek..ve eger bu gorevi sonuna kadar en iyi sekilde yapabilcek olan inanlar yapmalı..ben olsam bakamıycagım bebegi aldırırdım bir hayatı dunyaya getirerek kendime guvenmedigimi bile bile riske atmazdım..herkesin kendi tercihi cogu insan katil olarak nitelendirmis bayanı nasıl canı yanıyordur onunda kimbilir bana bu tarz suclamalar insafsızca geliyor..bundan sonra vercegi kararda umarım onun icin hayırlı olur dogurmak istersede aldırmak istersede kendi kararı
Kesinlikle canım. Aslında aynı şeyi söylüyoruz. Ama sloganımız bence , büyütemeyeceğimiz, bakamayacağımız, en önemliside huzurunu sağlamayacağımız, bir bebeğe hamile , kalmamak olmalı. Sonrasındada ben bakamıyorum, Allah verdi ne yapayım, ben aldırıcam gibi kolay yollara gitmesek. Madem düşünemedik ve hamile kaldık, pekala bakabiliriz, bu konuda düşünülecek en son şey maddiat bence. Sonuç olarak, hazır değil isek, maddiatı düşünüyorsak, huzur veremeyeceğim diyorsak, en baştan düşünmeliyiz. Zira sanıyorum ki, bu hamilelik, kazayla oluşmuş bir hamilelik değil. Bu durumda sorumluluk alınmalı mutlaka.
mooncum hangi yazını alıntı yapsam diye bakıp durdum ama seçemedim çünkü hepsine katılıyorum :))) her dediğine harfi harfine katılıyorum..
korunmak tabiikide gerekli,tabiikide kürtaj güzel bir şey değil..ama keske bir çok kadın kürtaj yaptırsaydı su memlekettede sokaklar bası boş cocuk dolmasaydı..
konu sahibi korunduğundan bahsetmiş,yani bilinçsiz bir hareket yok gibi..ama korunmasına rağmen hamile kalmış..
herkes bakabilecegi cocuğu doğursun..
biz burda ne desek boş,ne tartışsak boş..
konu sahibi,düşünüp tasinip ayağını yorganına göre uzatıp bir karar vermek durumunda..hayırlısı olur inşallah..
mooncum hangi yazını alıntı yapsam diye bakıp durdum ama seçemedim çünkü hepsine katılıyorum :))) her dediğine harfi harfine katılıyorum..
korunmak tabiikide gerekli,tabiikide kürtaj güzel bir şey değil..ama keske bir çok kadın kürtaj yaptırsaydı su memlekettede sokaklar bası boş cocuk dolmasaydı..
konu sahibi korunduğundan bahsetmiş,yani bilinçsiz bir hareket yok gibi..ama korunmasına rağmen hamile kalmış..
herkes bakabilecegi cocuğu doğursun..
biz burda ne desek boş,ne tartışsak boş..
konu sahibi,düşünüp tasinip ayağını yorganına göre uzatıp bir karar vermek durumunda..hayırlısı olur inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?