Yardım edin ne yapacağımı bilemiyorum

offf katil olduk simdide neyse ya ne derseniz diyin..bakamıycam diyen insanada dogur bakarsın demekde bana sacma geliyor

Katılıyorum.vereliniortak

offf katil olduk simdide neyse ya ne derseniz diyin..bakamıycam diyen insanada dogur bakarsın demekde bana sacma geliyor

Şurada hak verdim sana, eğer hiç bakılamayacak bir durum var ise ve hazır değil ise, keşke korunma yöntemlerini uygulasaydı. Bütün bunları yapmadan hamile kalıpta ,sonra ben bakamam dediğin zaman bu da pek uygun olmuyor. Bu raddeye gelmişse, elbette bakabilirsin. Herşey maddiyatla bitmiyor ki. Allah verdi ne yapayım demek ne kadar kolaysa, aldır demekte o kadar kolay. Keşke başta düşünülse herşey.

madem bölee yusuf yusuf dolancaktın niye korunmadın ki.
ohh ne güzel yaa.hem cinselligindeki zevkten vazgecme ,hemde yok bebe istemiyom hazır degilim dee
valla cok kızıyorum böle insanlara
mecbursun bu bebeyi dogurmaya
yok illaa evlat katili olacam diyosanda buyur ol .bebe senin ,vicdan senin

kocanla birlikte az yer-içer , az gezersiniz .karnındaki cocugunuza bakarsınız . madem maddi gücünüz zayıfsa.
millet tek maaşla 3 bebeye bakıyor yaw

Son düzenleyen: Moderatör:

aynen katılıyorum lmaz:

allah verdi ne yapayım demek bir insanı dunyaya getirip hicbir zaman istifa edemeyeceginiz bir gorev edinmek demek..ve eger bu gorevi sonuna kadar en iyi sekilde yapabilcek olan inanlar yapmalı..ben olsam bakamıycagım bebegi aldırırdım bir hayatı dunyaya getirerek kendime guvenmedigimi bile bile riske atmazdım..herkesin kendi tercihi cogu insan katil olarak nitelendirmis bayanı nasıl canı yanıyordur onunda kimbilir bana bu tarz suclamalar insafsızca geliyor..bundan sonra vercegi kararda umarım onun icin hayırlı olur dogurmak istersede aldırmak istersede kendi kararı

vereliniortak benim yazacaklarımı ayşe benden önce gelip yazmış
bu nasıl bi vicdan
haaa madem bu kadar istemiyodun neden korunmadın alsanaalsanasmile

Kesinlikle canım. Aslında aynı şeyi söylüyoruz. Ama sloganımız bence , büyütemeyeceğimiz, bakamayacağımız, en önemliside huzurunu sağlamayacağımız, bir bebeğe hamile , kalmamak olmalı. Sonrasındada ben bakamıyorum, Allah verdi ne yapayım, ben aldırıcam gibi kolay yollara gitmesek. Madem düşünemedik ve hamile kaldık, pekala bakabiliriz, bu konuda düşünülecek en son şey maddiat bence. Sonuç olarak, hazır değil isek, maddiatı düşünüyorsak, huzur veremeyeceğim diyorsak, en baştan düşünmeliyiz. Zira sanıyorum ki, bu hamilelik, kazayla oluşmuş bir hamilelik değil. Bu durumda sorumluluk alınmalı mutlaka.

ben zaten hamileyim hemen aldırcam desin de demiyorum yollarını arar ama bir yol yoksa bakamayacagına eminse baska caresi yok diye dusunuyorum..dedigin gibi dikkat etmek gerekiyor sonrasında boyle caresiz durumlara dusebiliyor insan..boyle bir durumu yasamak istemezdim gercekten hadi gidiyim aldırıyım lay lay lom gibi bir durum olmadıgınıda biliyorum..

mooncum hangi yazını alıntı yapsam diye bakıp durdum ama seçemedim çünkü hepsine katılıyorum :))) her dediğine harfi harfine katılıyorum..
korunmak tabiikide gerekli,tabiikide kürtaj güzel bir şey değil..ama keske bir çok kadın kürtaj yaptırsaydı su memlekettede sokaklar bası boş cocuk dolmasaydı..
konu sahibi korunduğundan bahsetmiş,yani bilinçsiz bir hareket yok gibi..ama korunmasına rağmen hamile kalmış..
herkes bakabilecegi cocuğu doğursun..
biz burda ne desek boş,ne tartışsak boş..
konu sahibi,düşünüp tasinip ayağını yorganına göre uzatıp bir karar vermek durumunda..hayırlısı olur inşallah..

kaydirigubbakcemile5
Katılıyorum...
Allah verdi rızkını da verir zihniyeti çok sığ bir düşünce...
Afrika'da herkes çocuğu doğurmuş sokaklara salmış ne yemek var ne aş.
Onların rızkı varsa hani nerede?
Neden onlar açlıktan ölüyor hala?
Bunun cevabını kimse verebilir mi?

bende dedim tek benmi boyle dusunuyorum acaba..

kürtaca karşıyım resmen cinayet hamile kalmadan düşünmen lazımdı şimdi bisürü olanaklar var haplar igneler kılıf siprel yani onları kulanma ve cinayete teşebüs et yanlışşşşşşşş

Kimse ama hiç kimse bilmediği konularda ahkam kesmesin..... çocuğun rızkını Allah verir ifadesi asla sığ bir düşünce olamaz çünkü bizzat Kuran ı Kerimde ayet yer alıyor;
" yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin.... Onları da sizi de BıZ rızıklandırırız....Onları öldürmek gerçekten büyük bir günahtır...."
ısra Suresi 17\ 31
inanmayan açıp bakabilir, hala inanmayanın da benim nezdimde fikrine itibar yoktur.....

peki niye ac kalan cocuklar var bana bunu soyleyin herseyin bir acıklaması vardır bu sureninde eminimki vardır baska bir dunyadamı yasıyorum anlamadım dunya aclıkla bogusuyo her gun aclıktan olen bakımsızlıktan olen cocuklar varken anlamıyorum..rızkını veriyorsa hani nerde

bakımsızlıktan ölümlerine kims ebep oluyorsa onlar da cinayet işlemiş hükmündedir.... aslolan korunma bebek oluşmadan yapılandır... her şeye rağmen olduysa kadere rıza göstermek gerekir ve bunu adı imtihandır....

bazı kesimlere gore korunmak dahi gunah..neyse konuya girdinmi cıkamıyorum daha yorum yapmıyım ben farklı yerlere gitmesin

her toplumda aşırı mutaassıp kimseler vardır ve olmaya devam edecektir....
yahudi olsun hristiyan olsun müslüman olsun hepsinde aşırıcılar vardır
onlara göre korunmak bile günah olabilir ama kürtaj bir korunma yöntemi değildir....
islama göre bebek oluşmadan korunmak caizdir....

konu sahibi arkadaşın eşiyle ciddi sorunları var. güvenemiyorum diyor. önlem almama rağmen hamile kaldım diyor...

kimse boşanmış anne baba durumunu düşünmemiş.. zaten büyük ihtimalle evlilikleri sarsıntı geçiriyor.. bilemedim.. tabiki kürtaj iyi değil ama bile bile lades de diyemez ki... belki eşi de istemeyecektir....
hakkınızda hayırlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…