Yardim edin, ne yapmam gerekiyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi D-E
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Annenin ve ablanin özel hayatı yokmu
Bir insan cocuk yapmissa kendide bakabimeli bence. Sonucta onlara güvenipte dogurmadin sanirim
Yaaa tabiki var, zaten ben 24 saat onlara birakicam demiyorum ki, gunde birkac dakika, bazen birkac saat yeterli, onlar zaten onunla zevk ile oynarlar, zevk ile ona bakarlar. Ben cocugunu onlara birakicam mi dedim.

Tessekirler canim

Canim cok cok tesekkur ederim yardimjn icin, bunlari yapicam

Ben seni anliyorum, biraz fazla endiselisin. Bende öyleydim ve inan zaman ile alisiyorsun. Sadece biraz özgüven gerekiyor. Sanirim annen biraz daha dominant bir kadin, yani herseyi ele alan bir kadin ve sende buna biraz alistin.

Inan sende herseyin üstesinden geleceksin canim. Yani senin herkesten neyin eksikte? Burdaki önerileri yaptiginda ilk basta biraz tuhaf hisedebilirsin, gerilebilirsin ama hep yaptiginda alisiyorsun, hatta uzmani oluyorsun. Pozitif ol, yapacaksin, basaracaksin.

Amacım seni haksız göstermek olsaydı derdinle eğlenmez eleştirirdim
Ne güzel derdin var demek yazıldığı gibi okunur anlam çıkarman hoş olmamış
Herkesin derdi seninki gibi olsun benimde inşallah

Reactions: D-E
Canim ben gercekten cok pozitif bir insanim, ve cok coook buyuk dertlerim var demedim de, ben sadece bu konuda yardim istedim, konuyu basil buraya tasidilar anlamadim gercekten, anneligime laf ettiler, anneme acidilar sanki ben ona cocugunu birakip gidicem gibi, o onun torunu ve ona zevk ile bakiyor. Nasil boyle topa tutuldum anlamadim

Yaaa tabiki var, zaten ben 24 saat onlara birakicam demiyorum ki, gunde birkac dakika, bazen birkac saat yeterli, onlar zaten onunla zevk ile oynarlar, zevk ile ona bakarlar. Ben cocugunu onlara birakicam mi dedim.

Günde birkac saat, bilemedim Abartili bana Göre.
Belkide kendi ailemizde bôyle birsey olmadigi icin cok tuhafima gidiyor.
Yegenim var arada alirim Seve seve, annesiyle babasi özel
Birseyler yapsinlar beraber diye,Sinema, yemek
Vs. Gibi
Okadar yani. Ama hergün hergün olmaz asla.
Zaten kardesim herseyin üstesinden gelir ev isi vs. ancak disari cikarken ihtiyac olur bize

Tasinmani öneririm.
Hem senin icin, hem esinin daha az calisip sizinle vakit gecirmesi icin hemde finansal getiri icin.

İki çocuktan sonra bırakın anneme yakın yerde yaşamak kapısın da yatmaya razıyım ilk oğlum da çok zorlandım hem de çok ikinci oğlum geldi çok şükür inşallah daha kolay büyütürüm diyorum keşke öyle imkanım olsa allah başımdan eksik etmesin annemi

Ah canim zorlanan bir kisi cikti hahaha, yorumlari okudun ni bilmiyorum ama burdaki kimse hic ama hic zorlanmamis nasil anlamadim, herkez yanliz ve hic zorlanmadan buyutmus cocoukalrini

Küçük bebeğiniz varken diğer işlere yetişememeniz çok normal. Annenize yakın oturmak, daha küçük bir ev işinizi kolaylaştırır. Bazen ailelere yakın oturmak problem olabiliyor. Ama kesin problem olacak diye bir şey de yok. Uzaktan bakınca artılar eksilerden fazla gibi geldi bana :)

Tesekkur ederim canim benim sononda birkac guzel yorum geldi, yoksa gercekten moralimi bozdular, hic kimse zorlanmamis sandim

Ah canim zorlanan bir kisi cikti hahaha, yorumlari okudun ni bilmiyorum ama burdaki kimse hic ama hic zorlanmamis nasil anlamadim, herkez yanliz ve hic zorlanmadan buyutmus cocoukalrini

Herkes süper kadın ya... her bebeğin huyu farklı. Her annenin düzeni farklı ama anlatamazsın. Kesin senin eksikliğindir.. nasıl yapamıyorsun

Anneliğine laf edilmedi, sadece 6 aylik bebek ile idare etmen normal olarak görülüyor ve şaşkinlikla cevap veriliyor.

Bende kizim ile ilk başta çok zorlanmiştim. Duygularimi çok yoğun yaşiyordum. En iyisini istediğim için, ne yapacağima şaşiriyordum. O zamanlar bu konudaki önerileri okusaydim, bende kim bilir daha rahat atlatabilirdim.

Sen iyi bir annesin. Ne yapiyorsan çocuğun için yapiyorsun. Sadece burdaki öneriler ile çocuga daha iyi değil, daha rahat bakarsin.

Ve elbette annen zevk ile bakar fakat bu çocuk her zaman 6 aylik kalmayacak. 2 yaşina geldiğinde mesela bir yaşli için daha zor oluyor çocuğa bakmak.

Herkes süper kadın ya... her bebeğin huyu farklı. Her annenin düzeni farklı ama anlatamazsın. Kesin senin eksikliğindir.. nasıl yapamıyorsun
Evet ya herkes super anne ve super kadin masallah her ise hic zorlanmadan yetisiyorlar, ve hic de yardima ihtiyaclari yok. Biz abartiyoruz bu isleri yoksa hersey cok cok kolay ahhaha

Yok canım okumadım yorumları belki de o yorumları yapanların öyle gidecek bir lüksü yoktu... ben kendim çok zorlandım 1 senede toplam 4.5 ay annemin yanında kaldım. Birin de o kadar bunaldık ki eşim ilk uçağa bileti alıp göndermişti beni kötü bişey mi hayır değil ben gidip biraz destek alıp en azından 2 saat uyuyorum diye kötü anne olmuyorum böyle bir imkanım varken değerlendiriyorum sadece. Bir ekleme daha yapayım oğlum büyüdükçe ağlama krizleri huysuzlukları bittiği için kendim çok daha rahat bakıyorum... sanma ki ömrün boyunca annene bağımlı kalacaksın öyle olmuyor canım için rahat olsun o konu da

Kuzenim ev hanımı, 3 yaşinda yaramaz bi oğlu ve 8 aylık ikiz kızları var. Valla cocukları atiyor arabaya avm avm geziyor.
Siz 1 cocukla yemek yemeye bile nasıl vakit bulamıyorsunuz?

Ev isleri dort dortluk olacak diye ugrasmayin. Ergonomik bir kanguru alin takin cocugunuzu alisverisinizi yapin. Hem bebise de hava alma firsati olur. Tam kanguru zamanlari. 6 aylik bebek gunde en az 2 kez uyur. Bebegin uykularindan birinde yemeginizi yaparsiniz birinde evi toplarsiniz. Sanirim cocuklu hayata pek alisamadiniz. Ben evde bile kanguruya takardim cok kucak istediginde

ben de cok yüklenmek istemedim ama cogunluga katılıyorum. benim yanimda kimse yoktu doğumdan sonra hastanede annem iki gece kaldi eve geldim döndü, sezaryen dogum yapmama ragmen hemen ayaklanip ev islerine de basladim baska da carem yoktu. ev alışverişini bebek alışverişini hep kendim yaptım. 3 hafta once de bebegim 10 aylikken ise basladim cok şükür ev isleri yetisiyor minigime de vakit ayirabiliyorum.
tabiki herkesin kosullari bir degil ama cocugu nasıl alistirirsan öyle gidiyor, bu biraz da bizim elimizde.

Eşinizin fikri mantıklı geldi en azindan annenize bebeginizi 1.2 saatligine verirsiniz temizlik yemek yaparsiniz
Ayrica yorumlarin cogunu okudum anneliginize laf edilmemis aslinda bebeginjzi gunduz sallamak gerekiyorsa uykuya dalma problemi var bence bu cozulebilir bisey cozerseniz rahat edersiniz

Eşin Çok güzel bir öneri sunmuş bence, sende zorlanmazsın. Eğer eşin ilerde yakın olmayı sorun etmeyecekse taşının, aldığın kirayla zaten içini istediğin gibi yaparsın 4-5 ayda.

Ayrıca buraya bu tarz konular açınca topa tutulursun. Hele bazı kitleler her konuda öyle, biri konu açsa da onu yerden yere vursam diye bekliyor. Ben de çalışıyorum ve hamileyim halim olmuyor hiçbir şey yetişmiyor diye konu açtım abarttığımı yazdılar. Beniz bedensel ve psikolojik durumumu düşünmeden. Eminim senin de geçerli sebebin vardır, vitaminlerin düşüktür ya da farklı sorunlar vardır ve diper işlerle ilgilenecek enerji ve isteği bulamıyorsundur fakat çalışsan inan daha zor olur. Evdesin o bebek ayaklanınca bundan kat be kat yoracak. Şuanın tadını çıkar, annen de en azından Haftada 1-2 çocuğun bakımını üstlense sen de gezip dolaşsan açılırsın, iyi gelir. Benim ablamın da 4 yaşında çok hareketli bir kızı var. Bazen sinir krizine giriyor o kadar zorluyor ki çocuk. Çalıştığı zamanlar kafası daha rahattı çocuk anneanne ya da babaannede dururdu akşam yemeği annemde yerdi. Ama evdeyken çocuk o kadar zorlardı ki ağlardı. Çalışmadığı zamanlarda bile haftada 1 gün babannesi alıp gezdirirdi. Başka bir gün anneme gelirdi annem ilgilenirdi ablam da kişisel bakımını yapardı, çarşıda işi varsa çıkardı. Yani destek birisi varsa bundan yardim almak hemen öyle küçümsenecek bir şey değil. Ha misal kendin her işini yapıyorsundur kimseye ihtiyacın yoktur ne güzel sen yapabiliyorsun diye herkes yapacak değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…