Ayni katta baska daire şuan kulaginiza hos geliyor olabilir ama ilerleyen zamanlarda sorun çıkabilir aileniz eşinizi seviyorsa ve 2. Bir cocuk düşünüyorsanız bence yerinizde kalin derim 2. Cocuk oldugundada ev küçük demeye baslarsiniz 6 aylik bir bebekle hicbirseye yetisemiyorsaniz annenize nasil yardimci olacaksınız ( o bana ben ona yardimci oluruz demissiniz..) doğum sonrasi çocuğu bahane edip sanki herseyi salmış gibisiniz unutmayin ki yaninizda herzaman anneniz olmayacak ... taşımayı düşündüğünüz daireyi kiraya verirseniz eşiniz yine az calisabilir kanaatimce...Yok ayni ev degil, ama ayni katta baska daire.
Tamam o zaman o pratik cozumleri gosterin, nasil yetisemiyorsun, ikinci cocuguk senin neyine, abartiyorsun demesinler. Yardimci olsakar ne olur sanki lutfenYorum seçmekte yeni adet oldu onu deme bunu söyleme o zaman konu açmayın sizde.
Burada çok fazla tecrübeli anne var evimi değiştirmek istemiyorum yetişemiyorum diyorsanız size işin pratik noktalarını gösterebilir.
Banada çok saçma geldi 6 aylık bebekle yemeğe vakit bulamamak. Demek ki pratik olma konusunda bi problem yaşıyorsunuz Veya bişeyleri yanlış yapıyorsunuz.
Buradaki insanlar size bunu gösterebilir. Onu demeyin bunu söylemeyin yerine önerileri gözününde bulundurun.
Tesekkurler canimEger annen her dk evinizde durmayacaksa sizi bıktırmayacaksa ayrı evleriniz oldugu gercegini bilecek yapıdaysa;
Tabiki tasın
Hem bebege yardımcı olarak arada gelir bakar hem maddi olarakta cebinize daha fazla para girer
İki kişi icin 3+1 fazla bize de fazla gayet yasadıgım icin biliyorum 2+1 hem cocuga hem size oda demek
Cok cok tesekkur ederim canim, bunleri deneyecegimbebek sabah uyanınca, eşin de işe gidince ilk işin günün yemeklerini yapmak olsun bence. Mutfağa geçersin puset falan varsa bebeği ona koyarsın ya da oturtur oyuncaklarını verirsin. oyun oynuyormuş havasıyla yemeğini yaparsan çocuk da sıkılıp seni huzursuz etmez. arada ona gülücük öpücük atarsın mıncıklarsın :) şarkı türkü söylersin. eminim sana gülücüğüyle alkışlarıyla eşlik edecek. 1-1-5 saat içinde yemek işi biter sanırım. sonra salonda da beraber yuvarlanır oynarsınız. ek gıda olarak meyve falan yersiniz :) öğle yemeği saati gelmişse de oturtursun mama sandalyesine beraber yersiniz.bir süre sonra çocuk oynamaktan yorulup uyuklar zaten.çocuğun uyuduğunda ise yapacağın şey temizlik olmalı bence. ev dağınıksa toplarsın, elektrik süpürgesi falan çalıştırmaktan sakınmamalısın çocuk sese de alışmalı yani. uyandığında da hava güzelse ana kucağı ya da arabasıyla birkaç saatliğine dışarı çıkıp gezersiniz beraber. bu ve buna benzer planlar yapabilirsin.
Tamam o zaman o pratik cozumleri gosterin, nasil yetisemiyorsun, ikinci cocuguk senin neyine, abartiyorsun demesinler. Yardimci olsakar ne olur sanki lutfen
Sen ne verirsen çocuk ona alışır sallamazsan sallanmayı nerden öğrenecek ,beşiğine bırak 2 gün ağlar 3.gün alışır ben böyle yaptım ama tabiki her çocuk bir değil senin taviz vermemen önemli o çocuk 2 saat uyuyacaksa başında niye durayım on tane iş yaparım o sıradaMesela simdi uyuyor ama ben bir is yapamiyorum, basinda beklmem gerekiyor basen sallamak icin yoksa kalkiyor ve uyukusunu almadigi icin de sonra huysuzlasiyor. Sallamadan kendi yataginda gunduz cocuk nasil uyur kizlar, gece mesela uyuyor ama gunduz sallamadan uyumasi mumkun degil
ama sallama işine alışmış çocuk koşullandırmışsın ve haliyle sallamanı bekliyor. bence sallama işini yavaş yavaş bırakmalısın.meme emerken uyur beşiğine yatırırsın emzik kullanıyorsan verirsin emziğini de.yanına da alarm koyarsın uyanırsa duyarsın zaten. her bebek bir olmaz ama birçok bebek gündüz 1 saat bazen 2 saat bile uyur.ilk başlarda alıştığının dışına çıkmaya başladığın için zorlanırsın ama bir süre sonra düzene girer.uyku saati senin iş yapman için büyük fırsat uyurken de yanında beklersen olmaz ki. Ayrıca bebek bakımı ile ilgili kitaplar okumanı tavsiye ederim.Mesela simdi uyuyor ama ben bir is yapamiyorum, basinda beklmem gerekiyor basen sallamak icin yoksa kalkiyor ve uyukusunu almadigi icin de sonra huysuzlasiyor. Sallamadan kendi yataginda gunduz cocuk nasil uyur kizlar, gece mesela uyuyor ama gunduz sallamadan uyumasi mumkun degil
Sallamak yerine sırtını pışpışlayın, ağlıyorsa kucağınıza alıp sakinleştirip, tekrar yatağına bırakın, tekrar pışpış. Uyku eğitimlerini araştırın. Size uygun bir tarz elbette bulursunuz. Büyük kızım aydınlıkta uyumayı sevmezdi, gündüz uykularında da odasını karartırdık, çok işe yarardı. Uyku müziği de işe yarayan bir yöntem. Bach, Mozart ninnileri dinletirdik. Bir süre sonra bu müzikleri duyduğu an esneyip gözlerini kapamaya başlardı. Uykuya daldığında, müziği iyice kısardık ama arka planda çalmaya devam ederdi. Mızmızlanır gibi olursa, arada gider sırtını okşardım, sakinleşirdi. Bunlar denemeye başladığım gün olmadı ama, biraz sabır ve zaman...Mesela simdi uyuyor ama ben bir is yapamiyorum, basinda beklmem gerekiyor basen sallamak icin yok kalmiyor ve uyukusunu almadigi icin de sonra huysuzlasiyor. Sallamadan keni yataginda gunduz cocok nasil uyur kizlar, gece mesela uyuyor ama gunduz sallamadan uyumasi mumkun degil
Cok tesekkur ederim canim tavsiyeler icinSallamak yerine sırtını pışpışlayın, ağlıyorsa kucağınıza alıp sakinleştirip, tekrar yatağına bırakın, tekrar pışpış. Uyku eğitimlerini araştırın. Size uygun bir tarz elbette bulursunuz. Büyük kızım aydınlıkta uyumayı sevmezdi, gündüz uykularında da odasını karartırdık, çok işe yarardı. Uyku müziği de işe yarayan bir yöntem. Bach, Mozart ninnileri dinletirdik. Bir süre sonra bu müzikleri duyduğu an esneyip gözlerini kapamaya başlardı. Uykuya daldığında, müziği iyice kısardık ama arka planda çalmaya devam ederdi. Mızmızlanır gibi olursa, arada gider sırtını okşardım, sakinleşirdi. Bunlar denemeye başladığım gün olmadı ama, biraz sabır ve zaman...
İki kızım var bu arada (3 yaş ve 2 aylık), büyük kreşe gidiyor ama iki gündür evde. Şuan ikisi de uyuyor, çay keyfi yapıyorum. Birkaç da işimi hallettim, evden çalışıyorum. Büyük bir iş beceriyor değilim aslında, sadece zamanı güzel yönetmeyi öğrendim. Siz de hayatınızı düzene sokmanın çaresini anneden filan değil, kendinizden umun. İsteyince yapılıyor. Kızlar uyansın, büyükle kek yapacağız mesela. İkisi uyumadan önce yarım saat spor bile yaptım. Büyük etrafımda koşuşturdu, küçük arada mızmızlanınca kucağıma alıp, kendisini ağırlık olarak kullandım.
Küçük kızımı anakucağına koyuyorum, arada ayağımla onu dürtükleyip sallarken, yemek yapıyorum. Az daha büyüse, mama sandalyesinde, kemirebileceği bir şeyler koyarım önüne ya da oyuncak... Öyle takılır. Büyük kızımla öyle yapardım. Bol bol muhabbet de ederdik. Ev işlerinin bir kısmında kanguruyla sırtıma alırdım. Bu da hem sizi işinizden alıkoymayan, hem de çocuğu mutlu eden bir yöntem. (bu arada ergonomik kanguru tabi, buna da bakın bence)
Pazartesi hava güzeldi, akşam parka gittik mesela ikisiyle. Bebeği kanguruyla alıyorum koynuma, kanguru örtüsünü de takıyorum, sıcacık sıcacık uyuyor. Büyük kız oynadı, biz de hava aldık. Oradan manava, markete uğradık 15-20 dakika. Bizde durumlar böyle. Çare sormuşsunuz, umarım azıcık fikir olur. Hem eğlence, hem iş... Zor değil, salmayın yeter ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?