- 3 Şubat 2019
- 36
- 21
- 38
uyuyan çocugun başında boş boş bekliyor musunuz? sinirim bozuldu, sorun sizde lütfen kusura bakmayınMesela simdi uyuyor ama ben bir is yapamiyorum, basinda beklmem gerekiyor basen sallamak icin yoksa kalkiyor ve uyukusunu almadigi icin de sonra huysuzlasiyor. Sallamadan kendi yataginda gunduz cocuk nasil uyur kizlar, gece mesela uyuyor ama gunduz sallamadan uyumasi mumkun degil
Sorun bende miii, uyuyorda, ara sira sallamasam kalkiyor, yoksa kendi uyusa niye basinda belkleyeyim ben delimiyim. Siz gercekten beni hic ama hic anmamissinizuyuyan çocugun başında boş boş bekliyor musunuz? sinirim bozuldu, sorun sizde lütfen kusura bakmayın
Yardim isteyen bi insana boyle cevap vermeniz sizce dogru mu?? Boyle bir sey olur mu, gercekten inanamiyorum size yazikBu evde kal hiç bişey yapamamaya devam et.... Yani biraz mantık :)
Tesekkurlen canim insallah duzeni oturur yakinda. Guzelce cevap verdigin icin tesekkurler, cunku dogru durust cevap veren cok az oldu, sadece elestirip sorumu cevaplamadilar.2 aileyede dipdibe olmamak gerekir.ne kadar balli olunsada yakinda olunca işler ne duruma gelir hic belli olmaz.ayrica bebeginde buyumus duzenini oturtursan halledersin herseyi
Rica ederim.: )Tesekkurlen canim insallah duzeni oturur yakinda. Guzelce cevap verdigin icin tesekkurler, cunku dogru durust cevap veren cok az oldu, sadece elestirip sorumu cevaplamadilar.
Ya valla iki çocuğum var ama bu yorumları okudukça insan tekrar bebek bakmak sevmek istiyorbebek sabah uyanınca, eşin de işe gidince ilk işin günün yemeklerini yapmak olsun bence. Mutfağa geçersin puset falan varsa bebeği ona koyarsın ya da oturtur oyuncaklarını verirsin. oyun oynuyormuş havasıyla yemeğini yaparsan çocuk da sıkılıp seni huzursuz etmez. arada ona gülücük öpücük atarsın mıncıklarsın :) şarkı türkü söylersin. eminim sana gülücüğüyle alkışlarıyla eşlik edecek. 1-1-5 saat içinde yemek işi biter sanırım. sonra salonda da beraber yuvarlanır oynarsınız. ek gıda olarak meyve falan yersiniz :) öğle yemeği saati gelmişse de oturtursun mama sandalyesine beraber yersiniz.bir süre sonra çocuk oynamaktan yorulup uyuklar zaten.çocuğun uyuduğunda ise yapacağın şey temizlik olmalı bence. ev dağınıksa toplarsın, elektrik süpürgesi falan çalıştırmaktan sakınmamalısın çocuk sese de alışmalı yani. uyandığında da hava güzelse ana kucağı ya da arabasıyla birkaç saatliğine dışarı çıkıp gezersiniz beraber. bu ve buna benzer planlar yapabilirsin.
Cok tesekkurler canim benim gercekten moral verdinRica ederim.: )
Zaten yaz geliyor yazinda denemeni tavsiye ederim bebeginle markete cik pazara çık .temizligini rutine oturt.sanki ailen yakin degilmis gibi dusunursen islerin daha kolay olur.
Ailene yakin oturmak cazip gelsede ileride pisman olma
Yakin olmak sorun çıkarabiliyor ne kadar iyi anlasilsada.umarim hersey gönlünce olsun.
Yok ayni ev degil, ama ayni katta baska daire.
Mesela simdi uyuyor ama ben bir is yapamiyorum, basinda beklmem gerekiyor basen sallamak icin yoksa kalkiyor ve uyukusunu almadigi icin de sonra huysuzlasiyor. Sallamadan kendi yataginda gunduz cocuk nasil uyur kizlar, gece mesela uyuyor ama gunduz sallamadan uyumasi mumkun degil
Ben cok coook buyuk derdim var demedim zaten, cok buyuj dertler icin mi sadece buraya yazmak gerekiyor, bunu bilmiyordum. Insanlik olmus gercekten bugun bunu anladim, yardim etmek yerine cogunuz elestirdiniz, cok buyuk dertler icin mi sadece yardim aramak gerekiyor. size inanamaiyorum gercekten, herkez elestirmeye ve baskasini haksiz gostermeye o kadar merkali ki gunumuzde.Bu kısma bayıldım
Allah sizin derdinizden cümlemize versin
Canim cok cok tesekkur ederim yardimjn icin, bunlari yapicamCocuk bu yasta artik kendi basina uykuya dalmayi ögrenmeli. Öyle sallanarak mayasmasi iyi degil.
Uyku egitimi vermen lazim. Gece tek basina uyuyabiliyorsa, gündüzde pekhala uyuyabilir. Bu aliskanligi sen ona kazandirmalisin. Cocuk kendini egitecek hali yok.
Bir rutin gelistirmen lazim. Mesela öglen uykusundan önce sütünü ver, bezini degistir, pijamalarini giydir ve yavas yavas konus, ninni söyle. Sonra yataga koy ve tatli uykular dile. Muzik yapan bir alet var ise, muzik çaldir hafif.
Bebek aglarsa 5-10-15 dakika araliklara ile odaya tekrar gir ve pispisla, senin orda oldugunu anlasin. Ancak yatagindan çikarma. Cocuk sonunda uyur. Biraz zorlanirsin, yorulursun ama bir hafta, bilmedin iki hafta içinde çoçugun rutini olur. Bu hem seni, hem onu rahatlatir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?