Yardim edin, ne yapmam gerekiyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi D-E
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim 4 aylik bebegim var ve yardim edenim yok yakinimda.esim de yogun calisiyor.hergun yemegimi yapiyorum.markete cikiyorum bebek arabasiyla.temizligi de soyle boyle idare ediyorum.bu kadar zorlaniyorsaniz pratiklesmeniz gerekiyor bence.

2 aileyede dipdibe olmamak gerekir.ne kadar balli olunsada yakinda olunca işler ne duruma gelir hic belli olmaz.ayrica bebeginde buyumus duzenini oturtursan halledersin herseyi

Reactions: D-E
uyuyan çocugun başında boş boş bekliyor musunuz? sinirim bozuldu, sorun sizde lütfen kusura bakmayın

Kızım zor bir bebek olmasına rağmen hiç kolaya kaçmadım anne olmak biraz zoru yaşamayı gerektirir ben 3 çocuğu ile her şeye yeten insanlar gördüm bu biraz abartı bence

uyuyan çocugun başında boş boş bekliyor musunuz? sinirim bozuldu, sorun sizde lütfen kusura bakmayın
Sorun bende miii, uyuyorda, ara sira sallamasam kalkiyor, yoksa kendi uyusa niye basinda belkleyeyim ben delimiyim. Siz gercekten beni hic ama hic anmamissiniz

6 aylıkken bu kadar zorlanıyorsanız; hareketlenmeye başladığında merakı, keşfetme isteği arttığında, hele hele yürümeye ve herşeyi kurcalamaya başladığında napacaksınız bilemedim...

2 aileyede dipdibe olmamak gerekir.ne kadar balli olunsada yakinda olunca işler ne duruma gelir hic belli olmaz.ayrica bebeginde buyumus duzenini oturtursan halledersin herseyi
Tesekkurlen canim insallah duzeni oturur yakinda. Guzelce cevap verdigin icin tesekkurler, cunku dogru durust cevap veren cok az oldu, sadece elestirip sorumu cevaplamadilar.

Tesekkurlen canim insallah duzeni oturur yakinda. Guzelce cevap verdigin icin tesekkurler, cunku dogru durust cevap veren cok az oldu, sadece elestirip sorumu cevaplamadilar.
Rica ederim.: )
Zaten yaz geliyor yazinda denemeni tavsiye ederim bebeginle markete cik pazara çık .temizligini rutine oturt.sanki ailen yakin degilmis gibi dusunursen islerin daha kolay olur.
Ailene yakin oturmak cazip gelsede ileride pisman olma
Yakin olmak sorun çıkarabiliyor ne kadar iyi anlasilsada.umarim hersey gönlünce olsun.

Ya valla iki çocuğum var ama bu yorumları okudukça insan tekrar bebek bakmak sevmek istiyor hep eski zamanlarım geliyor aklıma ama yok yok akıllı davranmalıyım :)

Cok tesekkurler canim benim gercekten moral verdin

Eşinizin çözümü en mantıklısı.

Yok ayni ev degil, ama ayni katta baska daire.

Ben bu kadar yakin olmak istemezdim. Her tartismayi duyarlar. Bebek biraz agladimi gelmek isterler.
Yani kisacasi özel hayat diye birsey kalmaz. Ilk basta hosuna giden seyler (mesela annenler sana yemek yapmasi, onlardi yemek yemen), sonradan kabak tadi vermeye baslar. Anne babaya karsi gelmekte kolay degil.

Ve üstelik eger ikinci istiyorsaniz, büyük ev önemli. Tasinmak öyle hop diye yaptigin birsey degil.

Hayatta baze seyleri kendimiz gögüslememiz lazim. Sürekli anneye yaslanmak olmaz. Bu kadin içinde, erkek içinde geçerlidir.

benim onerim sakin ikinciyi yapmayin.

onun disinda tasinmaktan cekinmenize gerek yok ,

kucuk ev eger plani sacma degilse guzeldir, temizligi toplamasi kolay olur. Kolay isinir :)

cocukluyken aileye yakin oturmak buyuk avantaj olabilir.
Ancak cocuk yetistirmede alacaginiz her yardim (profesyonel yardimlar haric), yardim eden kisiye secimlerinize karisma, karismasa da yorum yapma hakki verecektir. Ve bu bazen bogucu olabilir. Annenizle iliskinizin dinamigine gore karar vermelisiniz.

Cocuk bu yasta artik kendi basina uykuya dalmayi ögrenmeli. Öyle sallanarak mayasmasi iyi degil.
Uyku egitimi vermen lazim. Gece tek basina uyuyabiliyorsa, gündüzde pekhala uyuyabilir. Bu aliskanligi sen ona kazandirmalisin. Cocuk kendini egitecek hali yok.

Bir rutin gelistirmen lazim. Mesela öglen uykusundan önce sütünü ver, bezini degistir, pijamalarini giydir ve yavas yavas konus, ninni söyle. Sonra yataga koy ve tatli uykular dile. Muzik yapan bir alet var ise, muzik çaldir hafif.

Bebek aglarsa 5-10-15 dakika araliklara ile odaya tekrar gir ve pispisla, senin orda oldugunu anlasin. Ancak yatagindan çikarma. Cocuk sonunda uyur. Biraz zorlanirsin, yorulursun ama bir hafta, bilmedin iki hafta içinde çoçugun rutini olur. Bu hem seni, hem onu rahatlatir.

Bu kısma bayıldım
Allah sizin derdinizden cümlemize versin
Ben cok coook buyuk derdim var demedim zaten, cok buyuj dertler icin mi sadece buraya yazmak gerekiyor, bunu bilmiyordum. Insanlik olmus gercekten bugun bunu anladim, yardim etmek yerine cogunuz elestirdiniz, cok buyuk dertler icin mi sadece yardim aramak gerekiyor. size inanamaiyorum gercekten, herkez elestirmeye ve baskasini haksiz gostermeye o kadar merkali ki gunumuzde.

Annenin ve ablanin özel hayatı yokmu
Bir insan cocuk yapmissa kendide bakabimeli bence. Sonucta onlara güvenipte dogurmadin sanirim

Canim cok cok tesekkur ederim yardimjn icin, bunlari yapicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…