Yardim edin, ne yapmam gerekiyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi D-E
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bir çocuk var ve çalışmıyorsunuz ve işleri yetiştiremiyorsunuz, perişansınız.
Vallahi şaşırdım. Millet çalışıp, çocuk bakıp işlerini yetiştiriyor.
Bence pratik biri değilsiniz.
Bence ailenizin yanında bile olsanız hep zorlanırsınız.

herkesin küçük çocuğu var
annenizi hizmetçilik için yakın olmak isteyeceğinize yardımcı tutun
haftada birkaç gün gelsin
maddi durumunuz olmasa dediğiniz mantıklı
ama maddi durumunuz varken yaşlılardan birşey beklenti içerisine girmeniz bana tuhaf geldi

Küçük evi kiraya verin ek gelir olunca eşin yine az çalışmış olur. Sana da destek verir.

Kizlar size inanamiyorhm gercekten, ben baska bir konuda sizden yardim isterken, herkez ne kadar kotu bir anne oldugumu soylemiz, gercekten bu kadar kotu bir annemiyim ben

Ben olsam bir sistem kurup kendim basarmayi ogrenirdim..yani ev benim cocuk benim yapabilirim derdim...annemin yanina da taşınmazdim..kayinvalide de olsa anne de olsa biraz mesafe iyidir.bu benim fikrim
..yine de siz bilirsiniz

Benim kizim 2 yasina girdi bu ayin 4 unde... dogumdan sonra kaynanam 20 gun kaldi sadece ondan sonra hep ben baktim... burda kimsem yok heryere cocukla gidiyorum bazen de esime birakiyorum...

Kizlar size inanamiyorhm gercekten, ben baska bir konuda sizden yardim isterken, herkez ne kadar kotu bir anne oldugumu soylemiz, gercekten bu kadar kotu bir annemiyim ben
Kimse sizin anneliginize laf etmemiş, 6 aylık çocukla yemek yiyemeyip, alışverişe çıkamayısınızın abartı olduğunu söylemiş, ablaya anneye güvenerek çocuk bakmanin doğru olmadığını söylemiş..

3 yaşında ve 6 aylık iki çocuğum var doğumda kayinvalidem bir hafta yanında durdu sadece, annemin benimle ilgilenme lüksü yok, ama herşeyimi kendim yapıyorum ve birde çalışan anneler meselesi var ki ona hiç girmeyeyim su durumda, çok abartmışsınız çocuk sahibi olma meselesini.

Son düzenleme:

Yine diyorum bebek eğitimini bilmiyorsunuz. Bu konuda destek alın. 6 aylık bir bebekle bu kadar tıkanmanız anormal.

İkincisi bunu düzeltmek yerine gidip annenize yük olmak istiyorsunuz, üstüne de 2. çocuğu hayal ediyorsunuz. Deseniz ki ben çocuğa bakamıyorum en azından bunu büyüteyim yine neyse ama kendinizi de bilmiyorsunuz ki. Sizce normal mi? Kadın zaten yardıma geliyormuş. 24 saat sizinle çocuğunuza/çocuklarınıza mı bakacak?

Durumu dramatize etmeyin, kendinizi düzeltin.

Kötü annesiniz demedi kimse size. 6 aylık tek bir bebekle bu kadar perişan olmanız normal değil dendi. Koyarsınız mama sandalyesine yemek yaparsınız ve yersiniz, koyarsınız kanguruya temizlik yaparsınız, koyarsınız arabaya ya da yine kanguruya gezmeye alışverişe gidersiniz. Veya bu bebek hiç uyumuyor mu? Uyuyunca da kucağınızda mı tutuyorsunuz?

Kimse kötü anne olduğunuzu söylemedi. Kimin haddine?

Çoğu kişi, Türkiye’de insanın evlenince bile kendi ailesinden kopamama, ailenin yanına/yakınına yerleşme ve kendi kendine yetememe durumunu eleştirmiş. Ben de katılıyorum buna. Çocuk bahanesiyle koloni gibi yaşamaya başlıyoruz. Evet kültürümüzde bu var, tek bir çocuk anne, baba, anneanne, dede, babaanne, amca, hala, teyze cümbür cemaat büyüyor. Fakat bu annenin kendine olan güvenini oluşturmasına engel.

Bence biraz daha bekleyin. Çocukla “asla yapamam” diye düşündüğünüz şeyleri yavaş yavaş yapmaya başlayın. Atın pusete alışverişe gidin, yere bir battaniye üstüne 3-5 oyuncak çocuğu yere koyun o oynarken yemek yapın. Dışarı çıkın, park bahçe gezin. Bir bakmışsınız her şeye “yetişebiliyorsunuz” hem de kimseye ihtiyaç duymadan. Böylece sevdiğiniz evinizden taşınmanıza da gerek kalmaz.

Yani aşağı yukarı hepimizin eşi çalışıyor. Evde çocukla, evle ilgilenen, ailesinden uzakta yaşayan birçok kadın var. Mecbur kalınca her işin üstesinden geliniyor. Siz de “yetişemiyorum” demek yerine “yaparım yeaa ne olacak” deyin.

Kizlar oglum uyuyor ama uyuyunca yanliz birakamiyorum, cunku basen sallamak gerekiyor, yoksa uyaniyor, o zmana siz bana nasil sallamadan uyutabikirim lutfen yardimci olumusunuz?

Kizlar oglum uyuyor ama uyuyunca yanliz birakamiyorum, cunku basen sallamak gerekiyor, yoksa uyaniyor, o zmana siz bana nasil sallamadan uyutabikirim lutfen yardimci olumusunuz?

Sallamaya kim alıştırdı? Bu kadar küçük bebeği sallamayın diyor uzmanlar zaten.

Cok tesekkur ederim canim, benim istedigim boyle cevaplar iste, bana burda ikinci cocouk senin neyinw demenizi istemiyorum, buna ihtiyacim yok lutfen biraz faha dikkatli olun cevap verirken

9 ve 4 yaşında iki çocuğum var 6 yıldır çalışıyorum .

Evimin düzeni,temizliği,yemeğim,çocuklarımın bakımı hiç bir konuda kimseden yardım istemedim.

Yani yardım isteyecek bir durum olmadı.

Küçük kızım doğduğunda 10. gün kayınvalidemi evine göndermiştim.

Kocaman insansınız ayol nasıl hiç bir şeye yetişemiyorsunuz.

Kusura bakmayın sizinki gibi bi durumu bilmediğim için yorum yapamayacağım.

Yalnız şunu söyleyim;annenizin yanına taşınınca rahata alışır hep birilerinden yardım beklersiniz.

Evinize bir düzen getirin siz iş yaparken bebeğinizde sizin yanınızda yürüteç mama sandalyesi yer minderi artık her neyse onda oyalansın.

Sabahtan bütün yemeklerinizi yapın , öğleden sonra çocuğu alıp gezmeye çıkın vs.

Bunlar hep el boşluğundan, sıkıntıdan(şımarıklığın günümüz hali yani)

Yorum seçmekte yeni adet oldu onu deme bunu söyleme o zaman konu açmayın sizde.
Burada çok fazla tecrübeli anne var evimi değiştirmek istemiyorum yetişemiyorum diyorsanız size işin pratik noktalarını gösterebilir.
Banada çok saçma geldi 6 aylık bebekle yemeğe vakit bulamamak. Demek ki pratik olma konusunda bi problem yaşıyorsunuz Veya bişeyleri yanlış yapıyorsunuz.

Buradaki insanlar size bunu gösterebilir. Onu demeyin bunu söylemeyin yerine önerileri gözününde bulundurun.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla ev hanımısınız, büyük güzel eviniz var, 1 çocuğunuz var,maddi sıkıntı yok, sık sık yardımcınız olan anne ve ablanız var buna rağmen zorlanıyorsunuz.çok şaşırdım kusura bakmayın. sizin öncelikle bu durumu düzeltmeniz lazım: nasıl kendi başıma her işin üstesinden gelirim daha az yorulurum diye düşünmenizi çözüm yolu bulmanızı tavsiye ederim. bahsettiğiniz yere taşınınca da yorulacağınızı düşünüyorum çok bir şey fark etmeyecek gibi geldi bana ayrıca çok yakın olduğunuz için annenizle falan sorun da yaşamanız mümkün.sorunun temelini çözmedikçe her yerde yorulursunuz hayatınız boyunca anne abla size yardım edemez.

Yahu yaşlı başlı insanlara da yazık yıllarca bizi büyütmeye çabaladılar aman kızım oğlum okusun aman evlensin evi barkı olsun diye didinirler sonuç torun da onlara kalır. İnsanları rahat bırakmak lazım kendi başımızın çaresine bakmak laxım bence konu sahibi için demiyorum genel... bebeğin ilk aylarında bakımlarında yardımcı olunur banyosunda emzirmesinde uyutmada anneden destek alınır ama sırf çocuğuma bakması için annemin dibine yerleşmem Allah verir çocuğum olursa anneme bağımlı büyütmek istemem illa bize gel ben geleyim mantığı yanlış bana göre

Eger annen her dk evinizde durmayacaksa sizi bıktırmayacaksa ayrı evleriniz oldugu gercegini bilecek yapıdaysa;
Tabiki tasın
Hem bebege yardımcı olarak arada gelir bakar hem maddi olarakta cebinize daha fazla para girer
İki kişi icin 3+1 fazla bize de fazla gayet yasadıgım icin biliyorum 2+1 hem cocuga hem size oda demek

Reactions: D-E
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…