Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya acaba fitnesse başlarsa bırakırmı daha doğrusu sigara kullanmak yasak mıAncak kendi isterse brakabilir.sizde sigaranin zararlarini anlata bilirsiniz.
malesef bir bilgim yok.Ya acaba fitnesse başlarsa bırakırmı daha doğrusu sigara kullanmak yasak mı
Teşekkür ederimmalesef bir bilgim yok.
Kendisi yada aynı evde kullanan varsa hiç birşey yapamaz çocuğun kendi insiyatifi. Ama evde hiç kullanan yoksa bi psikologdan tavsiye alınıp o şekilde yaklaşabilir. Konunun detayı farklı olabilir. Bazı eksiklikleri sigarayla kapatıyor olabilirKızlar bu kez konum farklı.Kaynımın çocuğu 16 yaşında ve Anadolu lisesine gidiyor ve geçen sene sigaraya başlamış kaynım bunu öğrenince almış karşısına güzelce konuşmuş çocukta bir daha yapmayacağına söz vermiş .Aradan 6 ay kadar zaman geçtikten sonra kaynım cebinde Çakmak bulmuş ve hırpalarmış.Çocuk bu kez yalan söylemiş benim değil diye.Neyse geçen gün kaynım odasına bir girmiş sigara kokusu ve balkondaymış içmiş yani.Şimdi bu adamcağız ne yapsın 3 gündür konuşmuyor çocukla ve çocuğunda annesi bırakıp gitmiş bebeken adamcağız baktı bu yaşına kadar!!!!lütfen yardım edin ne yapalım yada ne yapsın kaynımmm
Ya kimseden cevap alamadım ama fitness işe yararmı sizceKendisi yada aynı evde kullanan varsa hiç birşey yapamaz çocuğun kendi insiyatifi. Ama evde hiç kullanan yoksa bi psikologdan tavsiye alınıp o şekilde yaklaşabilir. Konunun detayı farklı olabilir. Bazı eksiklikleri sigarayla kapatıyor olabilir
Kızlar bu kez konum farklı.Kaynımın çocuğu 16 yaşında ve Anadolu lisesine gidiyor ve geçen sene sigaraya başlamış kaynım bunu öğrenince almış karşısına güzelce konuşmuş çocukta bir daha yapmayacağına söz vermiş .Aradan 6 ay kadar zaman geçtikten sonra kaynım cebinde Çakmak bulmuş ve hırpalarmış.Çocuk bu kez yalan söylemiş benim değil diye.Neyse geçen gün kaynım odasına bir girmiş sigara kokusu ve balkondaymış içmiş yani.Şimdi bu adamcağız ne yapsın 3 gündür konuşmuyor çocukla ve çocuğunda annesi bırakıp gitmiş bebeken adamcağız baktı bu yaşına kadar!!!!lütfen yardım edin ne yapalım yada ne yapsın kaynımmm
Bu kadar abartacak küslüklere gidecek bir durum yok yaşı küçükmüş gerçekten ama zaten sigaraya en çok o yaşlarda başlanılıyor![]()
ben 22 yaşında anneme babama inat yanlarında yaktım siz bırakmıyorsanız ben başlayacağım dedim eee ciğerler de 22 sene koklamış pasif pasif yabancılık çekmedi tabi, ben başladıktan 2 sene sonra babam bıraktı ama malesef ben bırakamadım hala![]()
Kızlar bu kez konum farklı.Kaynımın çocuğu 16 yaşında ve Anadolu lisesine gidiyor ve geçen sene sigaraya başlamış kaynım bunu öğrenince almış karşısına güzelce konuşmuş çocukta bir daha yapmayacağına söz vermiş .Aradan 6 ay kadar zaman geçtikten sonra kaynım cebinde Çakmak bulmuş ve hırpalarmış.Çocuk bu kez yalan söylemiş benim değil diye.Neyse geçen gün kaynım odasına bir girmiş sigara kokusu ve balkondaymış içmiş yani.Şimdi bu adamcağız ne yapsın 3 gündür konuşmuyor çocukla ve çocuğunda annesi bırakıp gitmiş bebeken adamcağız baktı bu yaşına kadar!!!!lütfen yardım edin ne yapalım yada ne yapsın kaynımmm
Çok teşekkür ederim zeytin gerçekten çok fazla mantık barındırıyor yazın zaten kaynım küslüğe devam edecek herhalde çünkü 16 senedir tek başına çok mücadele verdi ve bu olay onun için büyük bir hayal kırıklığı oluşturdu.İkisinede hak veriyorum çocukcağızda annesiz büyüdü ki ailesi başında olanlar bile bu pisliği içiyor.Allah sonlarına hayreylesin inşallah tekrar çok teşekkür ederim iyi gecelerben de o yaşlarda, hatta daha da erken başladım. bir şekilde yakalandım, kıvırdım, bizimkiler ne yaptıysa vazgeçiremedi. Üniversitede açık açık itiraf ettim artık reşittim bir şey diyemediler. Ama 30 yaşına bastığım gün çook zorlanarak da olsa, kendim bıraktım.. benim ailede herkes içerdi. benden sonra ailede ve akrabalardan 3 kişi daha bıraktı.
özellikle ailede içen varsa çocuk hak görüyor kendinde söyleyeyim. bir de arkadaş çevresi.. ben şu yetişkin halimle 15 yaşındaki zeytini nasıl vazgeçirirdim onu bile bilmiyorumzor mesele.. ama o bırakma döneminde bile zihnimde çok kızardım o çocuğa, yani kendime, niye başladın şimdi ne kadar zorlanıyorum diye.. çok zorlandım gerçekten uzun bir depresyon atlattım bildiğiniz, ama sonunda kurtuldum..
en güzeli belki gerçekten de kavga etmeden küsmek sanırım, aman şiddete asla başvurmasınlar, hatta ceza da vermesinler. benimkiler küsmemişti, çok bağırıp çağırmıştı, ev cezası vermişlerdi, çok küçüktüm gerçekten, annem fenalık geçirmişti ki benim annem hiç ağlamaz bile, öyle bir kadındır.. ama ben onlar da içtiği için ve bana ceza verdikleri için daha da gıcık olup daha da çok içmiştim.. ah ergenlik ahhküsselerdi vicdan azabı çekebilirdim ya da kendimi onlara yeniden kabul ettirmek için bırakabilirdim belki.. ama öyle katı ve kötü bir küslükten bahsetmiyorum tabi. çocuğa sigarayı gerçekten bırakınca gelip onlara söylemesini, o zamana kadar zaruri durumlar dışında konuşmayacaklarını söylemek belki işe yarar. Ama tabi çocuk bir şey söylemek isterse de bir dinlemek gerekir, ve ruh halini yakından takip etmek.. iki üç kelam edilse de genel bir küslük havası olursa belki pişman olabilir .
Bende şuan babayla konuştum biraz yumuşadı allahtanÇok teşekkür ederim zeytin gerçekten çok fazla mantık barındırıyor yazın zaten kaynım küslüğe devam edecek herhalde çünkü 16 senedir tek başına çok mücadele verdi ve bu olay onun için büyük bir hayal kırıklığı oluşturdu.İkisinede hak veriyorum çocukcağızda annesiz büyüdü ki ailesi başında olanlar bile bu pisliği içiyor.Allah sonlarına hayreylesin inşallah tekrar çok teşekkür ederim iyi geceler![]()
Bende şuan babayla konuştum oda Ergenken başlamış empati yapmasını annesi babası başındayken sigara çay başladığını vurgulayarak biraz alttan almasını söyledim inşallah işe yararanne yokmuş sanırımo zaman öyle ağır bir küslük hiç olmamalı, biraz iletişim, biraz da üzüldüm, çok üzülüyorum, gerçekten çok üzülüyorum, havası yaratmak daha doğru olabilir...
Umuyorum yol yakınken döner çocuk.. baba şu an hala içiyorsa o sıcağı sıcağına bırakırsa bence çocuk da bırakırBende şuan babayla konuştum oda Ergenken başlamış empati yapmasını annesi babası başındayken sigara çay başladığını vurgulayarak biraz alttan almasını söyledim inşallah işe yarar
İnşallah baba içmiyo iyi dileklerin için teşekkürlerUmuyorum yol yakınken döner çocuk.. baba şu an hala içiyorsa o sıcağı sıcağına bırakırsa bence çocuk da bırakırama bir de bırakma da ilaveten sinir yapar tabi
nikotin bağımlılığı zor gerçekten. Umarım en az hasarla atlatırlar.