- 22 Ocak 2017
- 5.659
- 7.052
- 198
- Konu Sahibi Neredenbaksantutarsizlik
-
Bak beni sakın yanlış anlama ama önceki konulardan biliyorum. Sizin asıl sorununuz maddiyat. Onu çözmeden bunları da çözemezsiniz. Keselerinizi ayırın, kira birinizdeyse fatura diğerinizde olsun. Kuru gıda birinizdeyse et veya yaş gıda da birinizde olsun.Neymiş efendim yemeği kendi halledecekmiş temizliğe de birini cagiracakmis yaptiracakmis haftada 1 . Bu adam heralde miras falan buldu bi yerlerden bu neyin rahatlığı neyin bolluğu
Bak beni sakın yanlış anlama ama önceki konulardan biliyorum. Sizin asıl sorununuz maddiyat. Onu çözmeden bunları da çözemezsiniz. Keselerinizi ayırın, kira birinizdeyse fatura diğerinizde olsun. Kuru gıda birinizdeyse et veya yaş gıda da birinizde olsun.
Kimin nereye borcu varsa kendisi ödesin. Eşin de temizliğe nerden nasıl buluyorsa bulsun yaptırsın. Birbirinizin hesabına karışmayın.
Çok şükür olmuyo olunca eşim yardım ediyoBenim cevremde yapmayan erkek sayısı cok az en azlardan biri hatta esim. Tabi diger arkadaslarimizin hepsi çalışıyor esleri de birazda ondan kaynakli ama haftada 1 temizlik gunu olan arkadasimiz bile var yani. İstisnasiz her hafta esine yardim eder.
Sizde hamilesiniz insallah cok yardima ihtiyaciniz olmuyodur
Anladım. O zaman sadece bebeğinizle ilgilen, maddiyata hiç karışma. Eşin de sorumluluk almayı öğrensin.Zaten ben 2 ay daha maaş alicam sonra yeni dönem bebekten dolayı çalışamayacağım için bi süre çalışma hayatim bitti malesef . O yüzden öyle bir ayrım yapmamız söz konusu degil . Her şeyi o halletmek zorunda kalacak .
Söyle yapcam böyle yapcam der havada kalır onunkiler . Nereye yapiyo kolay mi o işler öyle boş boş konusuyo anca .Anladım. O zaman sadece bebeğinizle ilgilen, maddiyata hiç karışma. Eşin de sorumluluk almayı öğrensin.
Her koyun kendi bacağından asılır. Yaptıklarının da yapmadiklarinin da sorumluluğunu almayı öğrensin. Koca adam. Bu kadar stres yapma. Ne zamana kadar arkasını toplayacaksın veya komut vereceksinSöyle yapcam böyle yapcam der havada kalır onunkiler . Nereye yapiyo kolay mi o işler öyle boş boş konusuyo anca .
Benim ona sürekli şunu yap bunu yap bunu görür bunu getir demeyi öğrenmem lazım . Yüksünmeden ... benimki de bu model demek ki
ilginç bi modelmiş sizinki.ama madem söyleyince yapıyo siz de kalem kalem yazın bi kağıda yapılacaklar bunlar deyin yapsın.değişmez bu saatten sonra huyu bu baksanaEvet gerçekten bunu bekliyorum . Gerçekten buralar dağılmış toplayayım demesini bekliyorum . Masanın üstünde sabahkiler kalmış dur makineye atayım. Çamaşır sepetimiz Everestle yarışır durumda . Hâlâ atmiyo mesela
AnlayamadımZaten virüs var sülalesi geliyor bide b.k var kırın kıçınız çok sinirliyim bende kusura bakmayın ağlıcam hirsimdan
Eğer söylediğinizde sıkıntı çıkarmıyor dediğinizi yapıyorsa sorun etmeyin bence. Günlük plan yapın sen bunları yap ben de bunları diye. Gün içindeki görevlerini bilsin.Merhabalar bi konuda fikrinizi almak istiyorum .
Eşim işi gereği 2 ayda 10 gun yoğun çalışır geri kalan günler çoğunlukla evde ve rahattır . Ben özelde çalışıyorum haftasonlari da kursa gidiyorum oldukça yogun bir tempom var yetişemiyorum evin işine gücüne o yüzden de öyle burun evi bal dök yala olan kadınlardan değilim. Haftada bir temizlik yaparım ama yemeğimi her gün düzenli yaparım . Eşim yardım istersem kalkar yapar yardım istemezsem hiç yerinden kıpırdamaz. Işe giderken şunu şunu yap dersem gelene kadar yapılmış olur demezsem imkanı yok aklına bile gelmez kalkayım da şunu yapayım diye .
Bugün sabah erkenden kalktım kursa gittim geç kaldığım için kahvaltiliklari ortada birakmistim . Eve geldigimde bi baktım masa öylece duruyo kıyafetlerini kurutup katlamıştım dolabina yerlestirmesi gerekiyordu o da öyle duruyo bi tek çamaşırları ser demistim onu yapmış bende kızdım . Çok acıkıyorum döndüğümde biraktim yemek yapip onume koymani bari sen bütün gün evdesin bi gün de ben demeden kalk şu evde yapılacak bir sey varsa ben gelene kadar yap . Ben soyledigimde yapilinca benim icin hicbir kiymeti kalmıyor o işin . Yarin cocugumuz oldigunda da mi ben surekli boyle ona sunu yap bunu yap dicem . Dun belim cok agridi yerimden kipirdayamiyorum tuvalete gitmem lazim kendi kendime kalkmaya calisiyorum kenarda duruyo yardim etsene diye sitem edince soyledin de yapmadim mi diyor .Kendi akıl edemiyor mu ? Bunların hepsi mi böyle ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?