Yardim etme meselesi

Benim eşim bazen kendi kendine yapıyor çok yorulduğu zaman yapmıyor. Ama senin eşin en azından dediğinde yapıyormuş ee sende söyle çok zor değil ki adamın huyu öyle evi umursamaz demek ki

Tüm sorun erkekleri yetiştirme biçimimiz. Aman oğlum sen yapma, Aman sen erkeksin kadın işine karışma yok şöyle yok böyle.
Çok haklısınız. Ama ne diyeyim hiç değilse söyleyince yapıyormuş. Bari bununla idare edin.... Toplumda hatri sayılır bir şekilde yumurta kırmayı bileyen erkekler var.

Söylersem yapar, söylemeden de yaptığı olur ki en çok o hosuma gider.
Moduna bağlı, yorgunluğuna bağlı değişiyor sanırım.
Bir de beni çok yorulmuş, ağrılar içinde görünce bakıyorum vicdan yapmış daha
dikkatli..
Evi süpürme işi genelde onun.

Eskiden erkek işte ne kadar becerecek derdim.
Her işe elleri yatkın olmaz ki.
Anam bir gün bir çamaşır katladı.
Ütülemiş gibi.
Bir zaman mutfağa günlerce el atamamıştım.
Bir gün bir baktım ocağa kadar silmiş pırıl pırıl.

Ben şok. Ki ben öyle özenmem hızlı hızlı ortadan kalksın işi yaparım.
Bunu görünce hayata bakışım değişti.

Aslında isteseler çok da güzel yapıyorlar onu anladım.
Beceremezler dememek, ısrarla beklemek gerekirse komple el çekmek lazım galiba.

Neymiş efendim yemeği kendi halledecekmiş temizliğe de birini cagiracakmis yaptiracakmis haftada 1 . Bu adam heralde miras falan buldu bi yerlerden bu neyin rahatlığı neyin bolluğu
Bak beni sakın yanlış anlama ama önceki konulardan biliyorum. Sizin asıl sorununuz maddiyat. Onu çözmeden bunları da çözemezsiniz. Keselerinizi ayırın, kira birinizdeyse fatura diğerinizde olsun. Kuru gıda birinizdeyse et veya yaş gıda da birinizde olsun.
Kimin nereye borcu varsa kendisi ödesin. Eşin de temizliğe nerden nasıl buluyorsa bulsun yaptırsın. Birbirinizin hesabına karışmayın.

Zaten ben 2 ay daha maaş alicam sonra yeni dönem bebekten dolayı çalışamayacağım için bi süre çalışma hayatim bitti malesef . O yüzden öyle bir ayrım yapmamız söz konusu degil . Her şeyi o halletmek zorunda kalacak .

Çok şükür olmuyo olunca eşim yardım ediyo

Anladım. O zaman sadece bebeğinizle ilgilen, maddiyata hiç karışma. Eşin de sorumluluk almayı öğrensin.

Anladım. O zaman sadece bebeğinizle ilgilen, maddiyata hiç karışma. Eşin de sorumluluk almayı öğrensin.
Söyle yapcam böyle yapcam der havada kalır onunkiler . Nereye yapiyo kolay mi o işler öyle boş boş konusuyo anca .
Benim ona sürekli şunu yap bunu yap bunu görür bunu getir demeyi öğrenmem lazım . Yüksünmeden ... benimki de bu model demek ki

Her koyun kendi bacağından asılır. Yaptıklarının da yapmadiklarinin da sorumluluğunu almayı öğrensin. Koca adam. Bu kadar stres yapma. Ne zamana kadar arkasını toplayacaksın veya komut vereceksin

Bugun hiç bi iş yapmadım mesaiden geldi evi süpürdü nevresimleri degistirdi bundan sonra bende hamilelik moduna gircem valla dun geceden beri lekem geliyor bide bitti oyle haliyi kaldir koltigu kaldir okuldan gel yemekti temizlikti cayiydi yeter yani demesem eşimde yapmaz akıl edemez doğrusu

ilginç bi modelmiş sizinki.ama madem söyleyince yapıyo siz de kalem kalem yazın bi kağıda yapılacaklar bunlar deyin yapsın.değişmez bu saatten sonra huyu bu baksana

Zaten virüs var sülalesi geliyor bide b.k var kırın kıçınız çok sinirliyim bende kusura bakmayın ağlıcam hirsimdan

Hepsi böyle değil de, bahsettiğiniz şeyler de uçuk şeyler değil.
İnsan ortadaki masayı da söylemeden kaldırır bir zahmet.
Ama yine de söyleyince yapıyorsa söyleyin, yapsın.
Ben ancak perdeleri yıka as diye söylemem lazım, hani sofra yemek vs onları düşünür de, perde yıkamayı, koltuk silmeyi düşünemez en fazla.

Aynı konudan muzdaribim.
Ama ne yemek yiyeceğiz diye düşünür Allah'tan, bazen yapar bazen sadece düşünür.
Çünkü o da acıkıyor.
Ama katlanmayan çamaşırlar zinhar onu rahatsız etmez, aylarca kalsa kalır.
Hiç de normal bulmuyorum.
Ben nasıl düşünüyorsam düşünmek zorunda o da.
Arıza çıkarıp duruyorum, biraz götürüyor.

Bu arada bazı şeyler onun üstüne yapıştı, kahvaltı hazırlamak, sonrasında toplamak mesela.
Siz de elinizi sürmeyin bazı işlere, zamanla alışır ve rutine döndürür.

Son düzenleme:
Eğer söylediğinizde sıkıntı çıkarmıyor dediğinizi yapıyorsa sorun etmeyin bence. Günlük plan yapın sen bunları yap ben de bunları diye. Gün içindeki görevlerini bilsin.

Benim de huyum eşinizinki gibi. Annem şunu şunu yap deyince tabii ki yaparım ama öbür türlü gözüme batmıyor. Kendi düzeni var bir de bozasım gelmiyor tekrar uğraşıyor çünkü ben kafama göre yapınca. Eşinizin de art niyetli olduğunu sanmıyorum, söylerseniz yapar işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…