Şöyle sağlam bi kavga çıkarsan nolur. Yok benim öyle yapasım geldide.
Hem eşine hem ailesine karşı.
Mesela örnekteki gibi burası benim oğlumun evi diye girdi, '' aaa yeter ama, oğlunun eviyse ben neciyim bu evde. yeter sustum sustum tepeme çıktınız. Ben bu evin kadınıyım. Bu evin hanımıyım. Yeter artık beni hizmetçi gibi gördüğünüz'' diyeceksin
O gidip oğlluna şikayet edecek oğlu sana gelecek sende artık dayanamadığını , sürekli dışlandığını, el muamelesi gördüğünü, bunu artık hazmedemediğini, sana saygısızlık yapıldığında artık alttan almayacağını söyleyeceksin gerekirse bağırış kavgalar... ama kendini savunacaksın.
Ama okadar sakin yazıyorsun ki, sen bu durumu kabullenmiş, böyle idare ediyor gibisin. Ben senin adına senden daha çok sinirlendim yani. Oyüzden sen sesini çıkarmazsın çünkü çözüm bulmak gibi bi gayen yok.
aynen oyle cnm biz severek evlendik cok korkuyorlar sevgisine yenik dusup bizden uzaklasacak diye hep bnle yaris halindeler surekli bizi atip seni mi tutacak kimse ailesini atmaz gibi seyler soyluyorlar burasi bizim evimz diyolar
kabullendim degil ama kavga cikarsam terketmek zorunda kalacagim hala duzelir gibibir umudum var azda olsa yol katettik esim onceden daha pisirikti sizde haklisinz galiba boyle alisan ben oluyorum birsey deismiyor ben kabulleniyorum sonu bosanmak bizim evliligin bununda farkindaym kavga ciksrsam esim iki gun snra cagir diye tutturacak ve hersey bn cagirmadikca daha kotu olacak sonundada ayrilik
ay bende deli oldum bu neeee yok ablanla başbaşa git falan sanırım seni oğlunun karısı gibi değilde arkadaşı gibi görüyo heralde ben olsam ne yapar eder ortalığı birbirine katardım boşanmaksa boşanmak gerçekten eşine kızılcık sopası lazım bana değer vermicek ben onun yemeğini yapcam çocuğuna bakcam komşu gelince rahat konuşamıcam nede olsa yeğeninin evi kaynanayı hergün yemeğe davet edicem eeee hani benim hayatım eşim beni savunmayacak haklı olsamda hep biricik kardeşi biricik annesi olacak bence eşine düşündüğünün tam tersini göstermen lazım hani diyomuşya onların evliliği gitmez yürümez diye asıl böyle yürümez evlilik
Kabullendim degil ama kavga cikarsam terketmek zorunda kalacagim hala duzelir gibibir umudum var azda olsa yol katettik esim onceden daha pisirikti sizde haklisinz galiba boyle alisan ben oluyorum birsey deismiyor ben kabulleniyorum sonu bosanmak bizim evliligin bununda farkindaym kavga ciksrsam esim iki gun snra cagir diye tutturacak ve hersey bn cagirmadikca daha kotu olacak sonundada ayrilik
Konu sahibi durumu kabullenmiş bence. Bende aynen dediğinizi yapardım, ortalığı birbirine katardım allah korusun allah kimsenin başına vermesin böyle şeyler büyük konuşmayada korkuyorum bu yüzden.
Tamam koca anneci olur, ama anne kendi halinde olur idare edilebilir. Burda anne baskıcı, aile baskıcı, eş anneci, konu sahibesini iyice sindirmişler.
Başkasının istekleri doğrultusunda yaşıyo resmen.
Ben kocam tarafından ikinci plana atılmayı tahammül edemem. Önce benn!
Bazen alınganlık yaparım ki 1 kere oldu kendimi el gibi hissettim eşimle annesinin yanında ağlaya ağlaya kustum içimi kocama, öyle olmadığını falan savundu oda gönlümü almaya çalıştı.
Evlilik zaten çok zor bi kurum, bide böyle srnlar eklense ben bes ederdim sanırım:26:
Kesinlikle çağırmicaksın. Direniceksin. Böyle bişeyden seni kaybetmeyi göze alırmı eşin?
Ama sen yapamazsın ben sana olacakları söyliyim.
Sen şimdi bizim gazımızla direnişe geçsen, farzetki olaylar büyüdü oda sana kapıyı gösterdi çıktın gittin babanın evine. O seni almaya gelmeyince sen tıpış tıpş dönersin kendi ayaklarınla. Sonra bidahada hiçbi sözünü geçiremzsin daha beter sindirilirsin. Oyüzden sen alıştığın gibi devam et.
Arkadaslar bnmde bir sorunum var tam sorun denmesede. Ben kvlerin alt katinda oturuyorum ve surekli beraberiz . Esim surekli bize gelin diye arar. Gelmzlerse biz cikariz yukari. Cok konustum bunu yapma diye. Ya umursanmadm ya da burasi bnmde evim istedigimi cagiririm yaniti aldm. Ben cagirma demiyorum ki ama hergun olmaz diyorum inada yapar gibi hergun ariyor. Bu yuzden evimi bir turlu sevemedm isinamadm bu evde ben esim ve oglum aile gibi degiliz.
esimin ablasi ve esi kvlere uakin bir ev ariyorlar cunku kizlarina kv bakiyor. bende dun esime dedimki onlar bu eve gelsin biz tasinalim. Esimde benm cok istedigim bir ev var oraya tasinirsak olur dedi. Ama bir sorun var o ev esin dukkaninin tam karsisi yani esim annesi ve babasi dukkanda beraber calisiyorlar. Oraya tasinsam yigenini hergun bana birakabilirler bu evde bile surekli getirip bana birakiyorlar komsumun bile dikkatini cekmis sen ne kadar iyi bir kizsin surekli getirip sana birakiyorlar surat bile asmiyorsn dedi. Asmiyorum ama surekli biraksinlar istemiyorum. Ve bnmde cocugum var asla birgun bile bakmazlar kv ben bakamam cok acil hastane gibi isin yoksa bana birakma dedi. Ama torununu hic utanmadan bana birakiyor.
Neyse cok uzattim yani diger evdede bundan farkli olmayacagim gibi gorunuyor. Ama olur olmaz saatte pat diyede gelemezler diye dusunuyorum. Sizce tasinmali miyim yoksa bu evde ev sahibi cikartana kadar oturmali miyim 3 senedir bu evde oturuyorum
kamelya nereli bilmiyorum ama ne anneler babalar var anlamadım ne istiyolar gelinlerinden oğullarından hayır böyle yaparak kendi çocuklarınada zararı dokunuyo farkında değiller ya karı kocayı rahat bırakmak lazım arada ziyaretine gelsinler olur biter ama yok sanki annesi karısıymış gibi davranıyolar annelikle karılığı birbirine katmışlar sanki evlatlık vermişte kötü yetiştiriliyomuş gibi al işte kaynanasını sevmeyen biri daha kim sevsin senin gibisini sevilmeyi hakediyomusunki hani güzel güzel anlaşıp iyilik düşünmek varken neden fesatlık yaparlar neden çekemezler anlamadım benim evladım yuva kursa o yuvanın huzurunu sağlamak için elimden geleni yapar çekilirim kenara he arada sene bir gider 2 haftacık kalırım yeter yani hiçmi düşünmüyosun sen gelinini oğlunun eşi nede olsa sev sevme ama aralarınada girme be kadın yok anam yok pısırık gelinler olunca daha çok çekeriz bende böle konuşuyorumda bakalım seneye bizde altlı üstlü oturabiliriz o zaman napcam bakalım :)
kamelya nereli bilmiyorum ama ne anneler babalar var anlamadım ne istiyolar gelinlerinden oğullarından hayır böyle yaparak kendi çocuklarınada zararı dokunuyo farkında değiller ya karı kocayı rahat bırakmak lazım arada ziyaretine gelsinler olur biter ama yok sanki annesi karısıymış gibi davranıyolar annelikle karılığı birbirine katmışlar sanki evlatlık vermişte kötü yetiştiriliyomuş gibi al işte kaynanasını sevmeyen biri daha kim sevsin senin gibisini sevilmeyi hakediyomusunki hani güzel güzel anlaşıp iyilik düşünmek varken neden fesatlık yaparlar neden çekemezler anlamadım benim evladım yuva kursa o yuvanın huzurunu sağlamak için elimden geleni yapar çekilirim kenara he arada sene bir gider 2 haftacık kalırım yeter yani hiçmi düşünmüyosun sen gelinini oğlunun eşi nede olsa sev sevme ama aralarınada girme be kadın yok anam yok pısırık gelinler olunca daha çok çekeriz bende böle konuşuyorumda bakalım seneye bizde altlı üstlü oturabiliriz o zaman napcam bakalım :)
Kendi çocuğuna olan bişey yok ki, olan elin kızına oluyo. Arada tartışma çıkınca gelin susuyo oğlanın yine sıkıntısı yok.
Allah sabır versin diyecek başka bişey yok. Benim içim şişti valla.
Aynen oyle kendi kizina 2 gun biri gelse hemen laf etmeye basliyor neden geliolarsa calisiyorm de kabul etme diyor izinli olsa bile calisiyorum diyor kizi
Bu ne böyle ya sahipsiz gibi gelen sana hükmediyo
Al çocuğunu git annenin babanın yanına, eşin böyle böyle sindirmiş işte ne alaka sürekli elin çocuğuna bakma yani.
Versin kreşe bakıtsın çocuğuna.
Sinir oluyorum şöyle adamlara evlenmeseymiş adam gibi yuva kuramayacak olgunluğa erişemediyse
Kresten buyuk 9 yasinda sabahci kizi. Zaten bugun konusacagm esimle bakalim onun cwbi ne olacak
Valla yaşı kaç olursa olsun size güvenip doğurmadıysa çözümünü de bulsunlar. Eşine sağlam ayar vermen lazım resmen senin düşüncelerini yok sayıp ezdirmiş oluyor seni halbuki önceliği çocuğunun annesinin duyguları olmalıydı.
Bağırıp çağırmadan sağlam bi'ayar ver derim ben:26:
Bu ne ya!
sizin hic söz hakkiniz yokmus ki.Adam bir tek kendini düsünüyor.Nasil bir vicdani var esinizin.
Acaba siz yeterrrrrr artik diyemiyor musunuz.Cocugunuzu da alip bir süreligine annenize ya da bir arkadasiniza gidemez misiniz?
Sartlar düzelene kadar eve dönmeyecegim diye ayak direyemez misiniz?
Bütün yorumlari okumadim ama okuduklarim beni cileden cikarmaya yetti.
Hic degilse ben artik calismaya karar verdim cocugu da krese birakicam deseniz olmaz mi?
Hem kendi paranizi kazanirsaniz kendinize olan güveniniz geri gelir onlarin da size saygi duymasini saglayabilirsiniz belki.
Vallahi cok sinirlendim sanki benim basima gelmis gibi....
Artik hayatiniz hakkinda kendi kararlariniozi vermenizin zamani gelmis.Yapmayin lütfen nasil bir zorunluluk size böyle bir hayati yasamaya muhtac ediyor.
Adama bak tasinirken bile sart koyuyor.Zaten önceden düsünüp karar vermis bile....
Kusura bakmayin saygisizlik yapmak ya da sizi kirmak degil amacim.Sadece caresizliginiz sinirlendirdi beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?