Yardım istemeli miyim?

Pembekoala35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
7.500
13.338
248
Herkese merhaba,
Benim uzun süredir düşündüğüm bir konu var dert değil ama fikir almak istiyorum.ben her işi kendi yapan kimseden yardım almayan biriyim.bi sıkıntım olduğunda yada bı işim olduğunda genelde eşimden yardım isterim.cok nadiren birinden yardım istemisimdir ama oda çok nadir.bu aralar farkettim herkes benden yardım bekliyo şuna yardım et buna yardım et gibi.ben tabiki kabul etmiyorum ama kendimi kotu hissediyorum.cunku onlar bana yardım teklifinde bulunuyo ama ben kendi işimi tek başıma yapmayı seviyorum.mesela geçen gün kışlık konserve yaptım tek başıma ertesi gün arkadaşım gelip bana yardım edebilir misin dedi,bende kusura bakma ama ben çok yoruldum yardim edemem dedim.sonrada acaba hata mı ettim diye düşündüm.boyle bı kaç olay var onlarin yardım teklifine hayır diyorum ama onlar sürekli benden bekliyor.diyeceksiniz ki niye kabul etmiyorsun yardım teklifini çünkü onları cagirirsam biliyorum ki bı iş on iş olacak,tek başıma daha çabuk bitiririm.bu konuda fikirlerinizi istiyorum yanlış mı davraniyorum.

İnsanlara göre yaşamak zorunda değiliz bende kendi işimi kendim halletmeye severim,kendim ara bile versem gözüme batmaz ama toplulukta o beklenti, muhabbet ya da emrivaki ısrar gibi şeyler aşırı geriyor beni.

Siz yardıma çağırmıyorsunuz böyle rahatsınız,kırılacak gücenecek diye tavizde vermiyorsunuz kendinizden ne güzel işte. Ben tavrınızı çok beğendim.

Ben de aynıyım kimseden kolay kolay yardım istemem. Yardım isteyene de içimden geliyorsa yapar gelmiyorsa yapmam.

Tavrim fazla israra dayanamayip değişecek diye korkuyorum.dun bı tanıdığım bana yardıma gelmezsen seninle bı daha konuşmam dedi.sok oldum ordan bakınca hizmetçiye falan mı benziyorum.zamaninda herkese çok yardım ettim onun sıkıntısını çekiyorum.herkesi alistirdim yapmayınca böyle tuhaf oluyo iste

Bazı insanlar her işini paylaşım yaparak tamamlamayı tercih ediyor.Bi tanidigim mesela halılarini bile en yakın komşusuna yikatirdi O da ona farklı yardimlarda bulunurdu .Karşılıklı yani.Ben de sizin gibiyim ,kendim halletmeye çalışırım hep.Kimseden yardım istemeyince belli bir süre sonra sizden de istemezler.Yardim istememek (gercekten gerekmeden)bi nevi mesafe oluyor ve tarz meselesi bunlar.Bence karşılıklı olmazsa bi süre sonra bu tip kişilerle arkadaşlık ilişkileri de kopabilir ki normaldir.Herkes kendi tarzına yakın ilişkiler ister çünkü genelde.

Valla ben annem kız kardeşim bile böyle konularda yardım istediğinde hayır diyorum. Bu durum bana hiç bir zaman kendimi kötü hissettirmedi.Boş verin en güzelini yapıyorsunuz

Adamına göre yapıyorum ben. Sevdiğim değer verdiğim insana yardım ediyorum,yine sevdiğim ve değer verdiğim insandan da yardım istiyorum. Diğer herkese de uygun bir dille müsait olmadığımı söylüyorum. Ayıp değil ki.

Valla biri bana böyle söylese bence de görüşmeyelim der kapatırdım.
Kendinizi düşünerek hareket edin taviz tavizi doğurur patavatsızın biriymiş diyen kişi

Sen işini yardımsız hallettiğin için çok becerikli olduğunu ve yapacağın yardımın sana koymayacağını düşünüyorlar. Olay bu… hizmetçi miyim falan kafasına giriyorsan zaten sen bu insanlara yardıma gidecek sevgiyi ve samimiyeti hiç hissetmemişsin demektir.

Yardım eden taraftanım. Bazen istemeye istemeye kabul ediyorum. Keyfi çağıranlardan rahatsız oluyorum ki böyle iki kişi var. Reddediyorum artık. Diğerleri yardımsız işleri halledebilecek gibi değil. Çok bir aciliyetim yoksa yardım ederim.

Ben çıkar ilişkisinden dolayı önce size yardım teklifi edip sonra da yardım istediklerini düşünmüyorum. Akademi haricinde çoğu kişi yardım etmeyi sever, en azından çevremdekiler böyle. Ben isteyince ellerim bomboş kalıyor ama neyse

Birini seviyorum diye onun isteklerini yerine getireceğim demek olmuyo.cok önemli biseydir yardim ederim ama yapmazsan konuşmam diyen birine de yapmam

Birini seviyorum diye onun isteklerini yerine getireceğim demek olmuyo.cok önemli biseydir yardim ederim ama yapmazsan konuşmam diyen birine de yapmam
O sana nazlanmak istemiş olabilir aranızdaki ilişkiyi bilmediğim için yorum yapamam. Ha sen normal zamanda samimi misin ki böyle istekte bulunabiliyorlar onu anlamadım. Ya içindekini dışa vurmuyorsun ya da çevrendekilerde idrak yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…