ahh be güzelim ahhh

bu saatten sonra şunu yap bunu yapta denemez sana. kocanın ne herze olduğuçıktı ortaya hele kayınvaliden içi iyidiyosun ama hiç kusura bakma iyi bi insan ne böyle evlat yetiştirirdi nede böyle yaklaşır sana.benim görüşümde iyi olan kayınvalide kendi evladına yapılmasını istemyeceği şeye başkasının evladına yapmaz.ki kendisininde kızı var.
neyse gelelim çocuk ve okuma konusuna. olaya realist yaklışıcam.senin bu zamandan sonra okuma gibi bi lüksün olamayacağı garanti bu adamla. o zaman napıcaksın kendini garantiye alabilmek için neler yapabilirsin ona bakalım.bu herif seni ne örgünde okutur nede eve kitap sokar. fakat gerektiğinde lin ekmek tutmalı ama bunu açıkça ona söylemeye kalksan yine aynı şeyleri söyleyecek. o yüzden farklı bir boyuttan yaklaşarak konuya ona göre bi şeyler bulunacak. örneğin kocanında hatta kayınvalideninde karşı gelmeyeceği bir şey dikiş öğrenebilirsin. ( dünyanın binbirtürlü hali vali var en azından elinde bi zanaat olur ) kocana ve kayınvalidenede olayı gerçek yüzüyle değilde farklı bi şekilde anlatabilirsin böylece.hem elime uğraş olur, hem daha ucuza gelir gibi yerimseniben hatta kocana annemle beraber gidelim diyerekte daha kolay ikna edebilirsin.tabi bu dikiş sadece bi örnek. daha pek çok şey olabilir ama napmaya çalıştığını farketmemeli. yani çok afedersin eşşeğin kulağına su kaçırma bunu yaparken tutupta bilgisayarlı muhasebe deme en azından ilk etapta.
çocuk konusuna gelince bu adam seni hayatta tutupta kadın doğum uzmanına götürmez doğum kontrol için o yüzdende olaya başka türlü yaklaş yine. başka bir arkadaşımızında dediği gibi farklı bir hastalığı öne sürerek sağlık ocağına git ve ordaki aile hekiminizle durumu açıkça konuş sana hem konu hakkında bilgi verirler emde yardımcı olurlar. ayrıca eşinin hap kullanmada onay vericeğini sanmıyorum bunun içinde yine sağlık ocaklarında vurdurabileceğin üç aylık iğneler var ruhu bile duymaz. gelelim şu kulaktan dolma korunanın 3-4 yıl çocuğu olmazmış muhabbetine onu söyleyeni yolla banada bi seveyim.alsanaalsanasmile bak canım benim ailemde 4-5 yıldan aşaya çocuk ahibi olan yok ve hemen hepsi kornmayı bıraktıktan en geç 1 yıl sonra hamile kaldı.ve çok istine olan ben 4 yılda 3 düşüğüm birde şu an 1 yaşına gelemk üzere olan oğlum varki hiç bir yöntemle korunamadım koruma sağlamadı.doktorum hem iğne hem eşimin korunmasını önerdi yinede Allah'a emanetsin diyo.yani o olmaz diyenlere ben bilmiyosan sus bari adam sansınlar derim.
ve son nokta eşin iyice ipleri eline almış durumdaki anladığım kadarıyla sende eşine açıkça ailem beni kabul etmz sildi demişsin. bu durumdada seni kafeste görmemesi için yapabileceğin tek artık ailenle barışamasan bile gideceğin bir yer olmadığı kanısını onun aklına sokmak. unutma hatta bilmiyosanda öğremiş ol bu ülkede kadın sığınma evleri hala var.
bak canım daha 18 yaşındasın metabolizmanın gelişimini tamamlası için 21 ini doldurman ve en azından o zaman kadar çocuk yapmaman lazım. doktorlarında savunduğu bir şeydir bir kadının en iyi doğurganlık yaşı 25-30 arasıdır. haa belki fizyolozik olarak bi sorun oluşmasa bile psikolojik olarak göçersinki o zaman bu adam seni iyice hırpalar.
kusura bakma çok uzun yazdım ama durumuna gerçekten çok üzüldüm.
bazı arkadaşlar niy üzülüyosun ettiğini bulmuş diyebilirler. fakat zaten olan olmuş bundan sonra bence bize düşen ona söylenmek değil yardımcı olmaya çalışmak yakışır. sonuçta hemen hemen hepimiz aklı başında belli olgunluğa erişmiş kişileriz.