yardım!! kedim evdeki saksilara tuvaletini yapıyor :(

yansimasal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
494
4
118
Amasya
Kizlar yardım edin lütfen... kedim son zamanlarda asla kendi kumuna tuvaletini yapmak istemiyor sürekli evdeki çiçeklerin saksilarina yapmaya çalışıyor. Kumunu sürekli temiz tutarim 15 günde bir değiştiririm. Niye böyle yapıyor anlamıyorum. Nasil bi tepki vermem lazım bilemiyorum. Bu aliskanligindan nasıl vazgecirebilirimm

mmmm yaramaz miyaw .kaç yaşında pisiciğin?

15 gün çok fazla bence .bazı keediler çok tıtız ve tuvaletlerınde koku varsa çok rahatsız oluyolar .ben 2-3 gunde bır tamamen boşaltıp kutuyu çamaşırsuyu ıle fırçalayarak yıkıyorum .3 miyawım var iki tanesı çok rahatsız olmuyor ama bırı tuvalet bıraz kırlense duşakabıne koşuyor:26: temizlediğim tuvalte daha kumu dokerken sevınçten hayvan zıp zıp zıplıyo. çiş kokusu tuvalet kutusuna işliyor ne kadar atarsan at
bi kaç gün sıkı takıbe al saksıya gıttımı hemen ensesınden yakalayıp tuvalete koy başında bekle çıkmaya çalışırsa yıne koy . saksıda yakaladın mı sesını yukseltıp burnunun ustune hafıfce vur.
üzülme arada boyle takıyolar bazı yaramazlıklara .duzelir merak etme
.hehh bir de topragı değiştirip üzerine cevız buyuklugunde dekoratıf taşlardan koy tamamen kaplasın toprak kısmı hem çiş yapmaz,topragı eşeleyıp sağa sola dokmez hem de çok Şık duruyor

Kizim 3 yasinda var canim cok agrasiflesti resmen kuma gitmemek icin inatlasiyor. Saksiya yaparken alıyorum her tarafimi tirmaliyor ustelik tisliyor bu yaramaz sipayla napcam bilmiyorum

15 gün çok fazla canım, en azından haftada bir bütün kumunun değişmesi lazım bence, hatta 5-6 gün de diyebiliriz.

ben günde iki kez alıp, haftada bir bazen de 5-6 günde bir toptan kum değişimi yapıyorum.

kendi gücünü gösterıyo guya sen tıslayınca da kız .
gergın oldugundan yapıyodur belkı de .onun ıcın duzelır uzulme dedım .bol bol sev,konuş,oyna .
düzelir inşallah

Kizim 3 yasinda var canim cok agrasiflesti resmen kuma gitmemek icin inatlasiyor. Saksiya yaparken alıyorum her tarafimi tirmaliyor ustelik tisliyor bu yaramaz sipayla napcam bilmiyorum

saksıdakini daha doğal toprak kokusunu alabilir,,kumun bulunduğu yeri beğenmiyor olabilir. kumun yerini değiştirip deneybilirsin. ya da farklı bir kum deneyin. şuda olabilir, ilgisiz kaldıklarında da bu şekilde tepki verebilir. onu sık sık gözlemleyerek sorunu çözebilirsin.

annemin kediside bi ara saksılara tuvaletini yapmaya sarmıştı böyle sizinki gibi, hatta bazen tuvaletinin dışında gider topraklarıyla oynardı yerlere dökerdi toprakları, çiçeklerin yapraklarını çiğner koparırdı, saksıları devirirdi.....
onu çiçeklerden uzaklaştırıcak bir yolu bulmanızı tavsiye ederim, yada belkide kızma ceza yoluyla bilemiyorum artık, bir kaç veterinerede danışabilirsiniz bu konuyu, bir veteriner çok basit bir yöntemde sunabilir belkide size nihayetinde işi bu.
annemin kedisi portakalın kabuğunun o asitli kokusundan nefret ederdi, koklamaya dayanamazdı, hatta asitli yapısından çok tırsardı.
hal böyle olunca bütün saksıların topraklarına iri iri portakal kabukları koyduk biz, ve bunun yanı sıra saksılara yaklaştığında da kızdık, bazen ufak cezalarda verdik, bu şekilde epey bi devam edip mücadele ettikten sonra saksıya dadanmayı tamamen bıraktı annemin kedisi şükür.
sizinkide portakal kabuğu düşmanıysa eğer; şu kış aylarında portakal kabuğundan bol ne varki değilmi:)))))
sevgiler.....

15gün bencede çok, hadi taş çatlasın 1hafta olsun galiba.....
kumundan tiksindiği içinde belki saksılara sardı, bir yolu elbet vardır bunun, çünkü kediler eğitilebilen hayvanlardır, temiz hayvanlardır.
sorun kumunu çok temiz istemesi olabilir, çok titizdir belkide, sonuçta her kedinin karakteri farklıdır, kedini çözmelisin.

Saksiga portakal kabugu koy.
Onun kokusuna yaklasmiyorlar.
Birde yaparken yakaladiginda su puskurt ustune, cezalandir.

Kumunu hergün temizliyorum fakat tamamini kutusunda böyle yazdigi icin15 günde bir değiştiriyordum haftada bire dusursem iyi olcak. Birde farkettim ki kumunun bulunduğu balkonda bi fırça unutmusum ondan korkuyor onu aldim artik balkona cikmamak için inatlasmiyor :) saksılarin hepsine limon koydum bu seferde inadina limona en uzak noktadan saksinin topragini yere döküyor. Sanırım psikolojisi bozuldu erkek arkadaşımla beraber bakıyorduk o suan bana birakti askere gitti kızım da özledi heralde böyle bi tepki veriyor :44:

kediniz dişi sanırım. dişi kediler evdeki erkek olanlara yaklaşımları farklı oluyor. onu gerçekten özlemiş olabilir..Arkadaşımın bir dişi kedisi vardı, umursamazın teki, yanına gidip kendin severdin. ama akşam babası eve gelsin derin uykudan bile uyanır, adamın etrafında dört dönerdi. cilveleşirdi birden arkadaşım kızardı herşeyinle ben ilgileniyorum bakımın bana ait, ne dir bu babama olan aşkın derdi

Evet canim disi ve aynen senin anlattığın gibi sevmek için ayagina gidiyorum bi de tirmigi yiyip dönüyorum ama sevgilimin gözünün içine bakar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…