Yardım Kuruluşları

Ihtiyac haritasi diye bir site var, girin bakin derim.
Birebir siz ulasiyorsunuz ihtiyac sahiplerine, kurucusu mert firat

LÖSEV , nesin Vakfı , çağdaş eğitimi destekleme Derneği bence güvenilir. Yine de içinizde şüphe varsa, tanıdığınız bir öğretmen varsa ona söyleyin, okulda yardıma ihtiyacı olanı en iyi öğretmenler biliyor. Bir çocuğun düzenli olarak aylık yemek masrafı yada yol masrafı gibi bir ihtiyacını karşılayabilirisniz.

Ben kelebek çocuklara yardım taraftarıyım sğrekli olarak krem ve sargı bezlerine ihtiaçları var. Krem sürmediklerinde vücutlarının bir çok yerinde dayanılmaz acılar çekiyorlarmış

Ne kadar güzel bir düşünce umarım en doğru yöntemi bulursunuz ve daha bol kazancınız olur.

Benim derneksiz, aracısız doğrudan ve gizli yapılan yardımla içim daha rahat ediyor ama tabi mesajlarda bazılarının adı da yazılan şeffaf dernekler de daha profesyonel çalışmaları sayesinde daha çok insana ulaşabiliyorlar onlara da dönüşümlü bağış yapmaya çalışıyorum.

En güvensiz baktığım da instagram sayfalarında özellikle çocuk fotoğrafları paylaşan kişiler. Tabi sonuçta bir emek veriyorlar ve o çocuklara destek oluyorlar ama ben bir çocuğun üzüntüsünü ölümsüzleştiren bu fotoğrafları doğru bulmuyorum işte. Hatta biri ihtiyaç listeleri ve çocukların eskimiş yırtılmış ayakkabili kiyafetli üzgün fotoğraflarini paylasiyordu sonra ihtiyac karsilandiktan sonra beraber fotoğraf koyuyordu ayakkabiyi verirken mesela, ama fotografta kadin sacini, makyajini yaptirmis o kadar gösterisli kiyafetler giymis ki ya o kadar masrafa 20 çocuk daha sevindirilirdi hesabını ister istemez yapıyordum ve bu tavır samimi gelmiyordu bana. Bilmiyorum belki ben kötü ve yanlış düşünüyorum.

bir dileğim var
ahbap
lösev

oncelıklerım bunlar oluyor

İnstagramda sevdesevan diye bir bayan var , onun sayfasını takip edebilirsin, ayrıca LÖSEV veya ahbap gibi kuruluşlarda var

Hala böyle tatlış iyi niyetli insanların var olduğunu görmek kalbimi iyileştiriyor. İyi ki varsınız.. Bende lösev diyorum.

ihtiyacharitasi'na bakın bence. Daha yeni Adanadaki sel felaketi sebebiyle mağdur olan vatandaşların erzak, mutfak eşyası gibi ihtiyaçları varmış. Haberlerde görüp çok üzüldüm durumlarına. Daha bir çok ihtiyaç var bu şekilde.
Onun dışında da çevrenizde vardır elbet. Hiç durumu olmayan bebeği olan bir kadına bebek bezi, ıslak mendil alsanız bile ne kadar mutlu edersiniz. Basit şeyler belki ama önemli. Yokluğu iliklerine kadar görmüş biri olarak söylüyorum bunu :)

Seni kocaman opuyorum guzel yurekli kizim. Hep boyle kal.

Yıllardır yapıyorum bu tür şeyleri ; Darülaceze, çocuk esirgeme, Darüşşafaka, Lösev derim
Herkesin bakışı farklı ama yurtdışı benim için seçenek değil hiç yapmadım
Bu arada ay da bir fidan hedefim de var benim, üç yıldır yapıyorum
Sürekli bir çalışma olarak hayvan barınaklarına da gidiyorum, gidemesem de mama ve malzeme gönderiyorum

Ihh nin yetim sahiplendirme sistemi var aylik 125 lira ayrica suan hayrat vakfinin duzenledigi idlipten gelenler icin kurdugu bolgede cadira ihtiyac var instagramdan yetimlericinelele diye bir sayfa var oradan takip edebilirsin suan 2.el esya orgu ve battaniye gibi ihtiyaclari topluyorlar bu sogukta cok acil yardima ihtiyaclari var.

Ben kelebek çocuklara yardım taraftarıyım sğrekli olarak krem ve sargı bezlerine ihtiaçları var. Krem sürmediklerinde vücutlarının bir çok yerinde dayanılmaz acılar çekiyorlarmış

Bir anne olarak benim canımı en çok yakan şey kelebek çocuk görmek. Allahım bu nasıl bir sınav. Evladının ellerinin ayaklarını eriyip yok olduğunu görmek... kalbim sıkışıyor. Düşüncesi bile ağlamama yetiyor. Nasıl büyük bir yürek o çocuklarınki. Nasıl güzel gülümseme onlarınki. O acılar içindeyken gülebilmek en değerlisi diyorum ben. İnşallah en güzel günler onların olur

İnşallah. Bir de pek araştırmadım iyileşme ihtimalleride yok sanırım

Ben böyle durumlarda önce en yakınlara bakma taraftarıyım. Bir arkadaş çok güzel bir öneri yazmış yakınızdaki okulun öğretmenleri ile görüşebilirsiniz onlar aileleri daha yakından tanır. Veya mahalle muhtarı ile. Allah kabul etsin yardımlarınızı yaptığınız çok çok güzel birşey.

Öte yandan kurumsal yardım kuruluşlarından ihh ve lösev çalıştım ikisinde de içimde bir güvensizlik hissi hiç olmadı ve de zaten karşılaşmadım. Güzel işler yapan kim varsa desteklenmeli hele hele konu insani yardımsa. Bu tür yardımlarda insanların hayat görüşlerine göre ayrım yapması beni üzüyor (biri sadece çyddye öbürü ihhya gidiyor misal, gerçi herkes kendi bilir). Bir de şu çocukların eline “x abi abla bana yemek ısmarladı” pankartlarının tutuşturulup sosyal medyada sergilenmesi nahoş geliyor, böyle şeylerin gizli yapılması daha güzel.

Bence kesinlikle çocuklarla ilgili bir kuruluşa yardım yapın. Çocuklar, çocuklar, çocuklar.. Çocuklar kadar acıdığım hiçbir canlı yok sanırım yeryüzünde.

Halis bir niyetle bismillah deyin, Allah karsiniza cikaracaktir.
Ben de her yil durumu iyi olmayan genc bir kizin ceyizine, celik esyalarini alarak destek oluyorum. Artik yillik rutinim oldu.
Ayrica bir miktar doviz kenari koyuyorum, Allah gercek ihtiyac sahiplerini bir sekilde karsima cikariyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…