Yardım Lütfen -Kendini Toparlama-

petitemoche

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
50
12
288
İstanbul
Merhaba,

Sizlere danışmak istediğim bir konu var ancak daha iyi anlaşılabilmesi için biraz özetle kendimden bahsetmek istiyorum.

27 yaşında bekar ve yalnız biriyim, yalnız yaşıyorum, ailem sağlıklı ancak başka bir şehre taşındı bu yüzden yalnız kaldım gibi ama aslında hiç bir zaman tam olarak yanımızda olmadılar ( bir erkek kardeşim var o da farklı bir şehirde yaşıyor).
Hep çalıştıkları için yalnız büyüdüm ve çok pejmürde bir haldeyim. Tam olarak bir özgüvensizlik abidesiyim, konuşmayi beceremiyorum, kendime bakamıyorum ve çok dağınığım. Çok iyi okullarda eğitim almis olmama rağmen, bunu hiç belli edemiyorum.
Daha derli toplu, bakimli ve özgüvenli olmak istiyorum. Bakımlı derken kuaförden falan da bahsetmiyorum, sağlığımdan kendime verdiğim değerden bahsediyorum çünkü bunlar olmayinca güzellik olmuyor.
Temiz ve ütülü kıyafetlerde giysem pis gibi görünüyorum hani bazı insanlar parlar, eşyalarına özen gösterirler kendilerine özen gösterirler öyle olmak istiyorum ama hep yalnızdım bunları görerek büyümedim, nasıl başlasam bilemiyorum.
Biraz sorunlu bir ergenlik geçirdim ve bununla başa çıkmak için sürekli ders çalıştim ardından da yurt dışına çıktım okul için ve hiç arkadaşim da olmadı. Şimdi normal ilişki de kuramiyorum.
Terapist'e de gittim gitmeye devam da edeceğim ama bana bir nevi ablalık yapacak tertip düzen ile ilgili yol gösterecek birine ihtiyacım var.
Fikirlerinizi bekliyorum
Petit Moche

Benim tavsiyem önce yaşadığınız yeri düzenleyerek temizleyerek başlayın. Dağınık ve pis ortamlar insanın enerjisini sömürür. Dağıldıkça dağılırsın sende kendini salarsınız.Derle topla rahatla gibi kitaplar var onları okuyarak fikir edinebilirsiniz.

Temizlik falan bilemem ben de çok temiz değilim ama kendinizi sevin. Siz mutlu olursanız etrafınızdakiler mutlu olur kimse etrafında negatif enerji yayan birini istemez

ilk adım olarak spora yazılabilirsin. kendine olan güvenin ve gösterdiğin özen artırıyor. yediğine içtiğine dikkat ediyorsun, sağlığına önem veriyorsun, hareketlerin daha estetik oluyor (özellikle pilates ile) ordaki kızları gördükçe daha güzel kıyafetler almak istiyorsun vs.

gece yatmadan önce sabah giyeceklerini çıkarabilirsin (veya en azından kafanda tasarlayabilirsin) uygun çantayı ve küpeyi hazırlayabilirsin.

çıkmadan önce ruj sürmeyi alışkanlık haline getirebilirsin.

evinin düzeni ne halde?

Merhaba canım kendine özen göstermelisin ilk önce Sabahları erken kalk elini yüzünü yıka Aynaya bak ve ben değerliyim de kendi kendine..
Güne enerjik başlamak için mutlaka sabah kahvaltısını yapmalısın sonra dışarıya çıkacaksın üstüne başına çeki düzen vermelisin giyim tarzın nasıl bilmiyorum ama bir pantolon bir gömlek ya da bir tişört ütü olmak şartıyla giy ya Saçlarını topla yüzüne yakışacak güzel bir makyaj ve güzrl bir ayakkabı.. parfümün mutlaka olsun gün içerisinde çalışıyorsan öğle araları mutlaka bir kahve yanına bir çikolata al Akşamları kitap oku Mümkünse bir kafede bir parkta ya da sahilde... Akşamları hafif bir akşam yemeği ye.. sonra 1papatya çayı ya da Melisa çayı içebilirsin Bunlar seni daha iyi hissettirecektir Akşamları Erken uyumaya çalış sabahları daha dinç kalkmak için... seni sürekli eleştiren ya da küçük gören insanlar varsa çevrende onlardan uzak durmaya çalış kendine değer ver ve saygı göster ben iyiyim ben tek başıma da olsam ayakta durabilirim diye kendini motive et.. hiçbir zaman olumsuz düşünme Her zaman pozitif ol.. bol bol su iç Sus seni iyi hissettirir bütün bunları uygula ya bana nasıl oldun nasıl hissettin diye haber ver lütfen iyi günler.

Evime bir kadın geliyor, pis olmuyor evim acikcasi ama dağınıklık var.
Hani bir şey yaparken bazı insanlar dikkat etmese de özen gösterir "eline yakışır" deriz. Eşyaları kolay kolay bozulmaz. Bir başka bir parlak dururlar, özgüven de var tabii.
Ben çok dikkatsizim gibi geliyor kahve içtiğim bardağı yikasam etrafa sıçrıyor falan böyle bir şey.
Yüzümü yıkarım her sabah cikacaksam mutlaka duş alırim parfüm kullanırım ama mesela krem surmek gelmez içimden ya da kaşlarimi, dudak üstümü almak falan cok angarya gelir.
Nasil desem bir şekilde kendime bakmadığım kendimden utandığım belli olur.

herkes bir değil
yani herkes herşeyi yapmak zorunda, bilmek zorunda değil önce bu konuda anlaşalım :))
yani bir insanın eli yemeğe temizliğe çok yatkındır, diğerinin değildir ama onun da farklı özellikleri vardır
kimi kadınlar çok güzel araba kullanır kimi kullanamaz
siz de ne güzel yurtdışında eğitim almışsınız, kaç dil biliyorsunuzdur
çalışıyor musunuz
her kadın her an kuaförden çıkmış gibi bakımlı olmayabilir, bu biraz içten gelen birşey
siz önce kendinizle barışın kardeşim güzel olan yönlerinizin farkına varın onları geliştirin
tabiki derli toplu olmak güzel ama yapınızda yoksa kendinizi çok da zorlayıp sıkıntıya girmeyin
kendinizle barışın

Her insanın yeterliği farklı aslında. Belli ki siz akademik olarak daha basarilisiniz. Burcunuz nedir?

Çok teşekkür ederim,
Yapacağım meslek gereği de biraz daha bakımlı ve güçlü görünmem gerekiyor, böyle kendimden utanıp sıkılıyorum avukat olacağım bir de.

Simdi de çalışıyorum ve patronum bile kendime biraz daha özen göstermem gerektiğini söylüyor.

Ne giysem yakıştıramiyorum kendime, bir şey mutlaka eksik kalıyor.
İnsan böyle pejmürde olunca kendini kullandırıyor çünküsürekli bir mahçubiyet oluyor.

Balık burcuyum, yükselenim aslan.

giysi konusunda ben de çok kombin yapmayı beceremem, mesela çok yakın arkadaşım bir etek görür, ayy bak şunu bilmem neyle giyeceksin, altına espadril olacak,şöyle beyaz çanta, bir de iri kolye vs diye bitirir olayı :) benim kombinler sıkıcıdır.
şunu yapmaya başladım: bir parça alacaksam, baştan aşağı alıyorum yanietek mi beğendim vitrinde, üstündeki bluzu (veya satış danışmanlarının önereceğibaşka bir parçayı) alıyorum, hazır kombinim oluyor. öyle daha özenli duruyor.

hele avukatlıkta çok önemli. küçüklükten bir tanıdığımız var, kızı ite kaka okuttular,özel üniversitede avukat oldu. özgüveni hali bi görsen sorbonne üniversitesi hukuk fakültesinde kürsüsü var sanırsın.

Keşke Bihter gibi suzulebilsem etrafta, en azından matmazel gibi.
Neye elimi atsam bir sakarlık, ne giysem olmuyor. Hep bir şeyler eksik.
Sağlığıma bile özen göstermiyorum. Bir iki gün dikkat etsem sonrasında eriniyorum.

Canım, insanların bir çoğu kendilerinde hep bir eksik, noksan bulurlar. İnan dışarıdaki düşünceleri asla bilemezsin. Bizim tek tabumuz, özgüven eksikliği. Yoksa o giydiklerinin sürdüklerinin sana yakışmadığı falan yok. Sen önce şunu kavra; güçlü bir kadınsın, avukatmışsın da, bu dünyada biriciksin ve senden başka bir tane daha petitemoche(adını bilmiyorum affet) yok. Asla da gelmeyecek. Neden evrene bir kez gelmiş olan bu tatlı bayanı bu kadar darlıyorsun kendi içinde. :) Ben de lisanstan sonra iş hayatına atılınca açıldım baya, aynı zamanda spor salonuna yazılmıştım az zayıflarım diye bir baktım ortam yapmışım. Aktiviteler olsun, iş hayatı olsun seni gerçekten değiştirecektir. Çerçeveye değil, resme baktır. Emin ol mutluluk burada.

Ailenizden neden ayri yaşadığınızı anlamadim. Küslük falan mi var? Taşındılar demişsiniz de aileyle mi yasiyorsunuz ayri mi ona gore oneri suncam size.

Her şey önce ruhtan başlar.Siz kendinizi sevdikçe o parlaklığı da yayacaksınız.Kendinizi sevmek için dıştan bir çaba gerekiyorsa,
1-Evde gereksiz ne varsa atın,kalabalık bir ortam ve eski esyalar sizin eskilerden kurtulmanızı engelleyebilir,modunuzu düşürür.Az eşya çok huzur
2-Şöyle bir kuaföre gidin ilk etapta,saçınızı kestirin,full ağda,manikür,pedikür,gerekirse saç boyama hafifleyin
3-Kullandığınız sosyal medya tarzı şeyler varsa gecmise sünger cekin yenilerini açın.Kitap okumayı seviyorsanız ya da ilgi alanınız dahilinde sayfalar takip edin belki oralardan arkadas kurarsınız illa erkek anlamında değil cok yakın kız arkadas da bulabilirsiniz
4-Eviniz derli toplu olsun,eşyalarınızı kirlendiğini düşündüğünüzde mutlaka yıkayın.Yumuşatıcı kullanın o koku bile size iyi gelecek.Camları açın,güneş alıyorsa şanslısınız
5-Kendinize küçük mutluluklar yaratın mesela kahve içmek,kitap okumak gibi her an ulaşılabilen ama mutlu eden küçük ayrıntılar
6-Şehrinizde resim,müzik,sahne sanatları etkinliklerine gidin ve bir kursa yazılın oradan cevre edinin

Kıyafet konusunda da ilk maddede dediğim gibi 2.el sitelerden satabilir tarzınızı yenileyebilirsiniz

Tüm bunları yapıp o düzene alısınca kendinize güveniniz gelecek.Siz sadece nerden baslayacagınızı bilmiyorsunuz belki de.Bu dediklerimi yapmanız birkaç günü alır ama eminim hayata yeniden baslayacaksınız

Ailenizden neden ayri yaşadığınızı anlamadim. Küslük falan mi var? Taşındılar demişsiniz de aileyle mi yasiyorsunuz ayri mi ona gore oneri suncam size.
Ailemden küçüklüğümden beri ayrıyilım. Türkiye'ye dönünce birlikte yaşamaya başlamıştık bir kaç ay sonra taşınmaya karar verdiler. Küslük değil de kendimi bildim bileli bir kopukluk var.

Insan çocuğunu nasil birakip gidiyor? Maddi destekleri var ama değil mi?

Canım yaaa o senin büyürken yaşadıklarınla alakalı değil. Yaratılışla alakalı bir şey. Ben de senin gibiyim. Elim sürekli evimin eşyalarımın üzerinde ama bir türlü o senin söylediğin olayı yakalayamıyorum. Ama bir kaç akrabam var. Evlerine 200 kişi de gitse aynı anda ne dağılır ne pislenir. Eşyaları pırıl pırıldır. Her yer tertemizdir. Herkes aynı olmuyor maalesef. Daha takmıyorum ben de.
Önce sen kendine değer ver gerisi o kadar mühim değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…