Ev sanırım kayınvalidenizin evi ve yazınızdan anladığım kadarıyla eskiden beri durum böyleymiş. Siz o eve yeni gittiğiniz için malesef (ev ev üstüne olmaz sözü bu durumlar içindir) sizin bu duruma müdahale etme hakkınız bulunmuyor. Çünkü o ev sizin değil kayınvalidenizin evi ve eltiniz kayınvalidenizin gelini.
Evet yaptığı yanlış ama bu konuda uyarmak size düşmez, eşiniz ve kayınvalideniz bu durumu halletmeli. Siz söylerseniz cevap olarak densizce dağdan gelip bağdakini mi kovuyorsun diyebilir size.
Kayınvalidenizde bu durumdan şikayetçi değilse malesef size düşen tek kurtuluş ayrı eve çıkmak olmalı.
yorum yapan arkadaşlara teşekkürler ..
10 yıllık gelin o öyle alıştırılmış .. biz evlenmeden önce defalarca konuşulmuş kendilerinle bakın bi hayat çizin kendinize fln fln diye ..
hanfendiye yemek fln yapmak zor geliyorki ..
çalışıyordu iştende çıkarıldı .. bu kadarı çok fazla geliyor bana .. ben her gün onların gürültüsünü çekmek zorundamıyım ?
ilgisiz yetersiz bir anne ve ergenliğe giriş horozlanmaya başlayan bir çocuk ? anlarsınız herhalde sıkıntılarını
kayınvalidemler alışmış .. Hem çocugu bırakmıyorki sanki kayınvaldemlere dogurmuş ..
burası kayınvaldemlerin eviyse burda yeni bir çift yaşıyor .. öyle destur denmeden gelinmez ki .. onuda bırak çocugunu alıştırmaya bak evinde kalmaya ..
eşimle bu konuda çok kavga ettik .. bir insan gamsızsa neden gitsin ki ?
kendisi anlıck bir şey leri göze alıcakki gidicek
Eltiniz kayınvalidenizle iyi anlaşıyor anladım kadarı ile..Her dakika kayınvalidesinin(sizin de) evinde olduğuna göre.
Şimdi siz yeni evlisiniz, ama madem biraradasınız orası sizin de eviniz..Fakat eltinize gelme gitme, demeye pek de hakkınız yok gibi..Sonuçta evin kadını başrolünde hala kayınvalideniz var..
Size tavsiyem; eltinizin özel işlerine, çocuk bakımı vs. gibi asla girmeyin..Kayınvalideniz kabul ediyorsa o ilgilensin..
Eltiniz evdeyken yapmanız gerekenleri yapın, fazlasına karışmayın....Akşama kadar o eve konuşlanan insan, bir işin ucundan tutmalı bence....
Eltiniz bebek doğunca spordan falan bahsederse, ''ben bakamam annem isterse baksın ''diyebilirsiniz ..
Bu kimseye karşı saygısızlık değil, bunu söylemekten çekinmeyin..
Kendi düzeninize eltinizin hayatını karıştırmayın..Mesela eltiniz geldiğininde arada sırada, siz gezmeye çıkın, alışverişe ya da başka biryere, mesela ben yürüyüşe çıkıyorum de, çık....Bundan da çekinmeyin..
Eşinizin etkili olacağını sanmam.Eltinize gelme diyemez..
İş size düşüyor, kimseyi kırmadan, kimseye saygısızlık yapmadan, inceden inceye, kurallarınızı koyun, özel hayatınızı siz yaşayın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?