Pek dert sayılmaz ama en kolay yardım alabileceğim başlık burası olduğundan konuyu buraya açmak durumunda kaldım. Yaza düğünüm var normalde gözlük kullanıyorum. Tabi düğünde gözlük takamayacağıma göre lens almam gerekiyor. Acaba lens almak için doktora gidip göz numarama rapor almam gerekiyor mu yoksa şuan kullandığım gözlüğün numarasına göre de lens alabilir miyim ? Şimdiden alıp kullanayım alışayım biraz dedim. Bu arada kullananlar varsa lens kullanımı sıkıntılı mıdır ? Ben hep sıkıntılı olduğunu duydum çevremden ama Tabi sadece düğün değil balayında da kullanacağım.
gidip muayene olmanız gerekior.ona göre lens vereccekdir.bende gözlük kullanıorum lens alcakdım bi ara fakat göz sağlığına cok zararlı..bide asla gözde unutmamak gerekior uyurken falan o lensle 10 dakika bile uyusanız allah korusun görme yetkinizi kaybetme olasılıgı cok yüksek.lens gözde oldugu sürece göz oksijensiz kalıor.ve de lensle tozlu ortama girilmesi cok zararlı..
Pek dert sayılmaz ama en kolay yardım alabileceğim başlık burası olduğundan konuyu buraya açmak durumunda kaldım. Yaza düğünüm var normalde gözlük kullanıyorum. Tabi düğünde gözlük takamayacağıma göre lens almam gerekiyor. Acaba lens almak için doktora gidip göz numarama rapor almam gerekiyor mu yoksa şuan kullandığım gözlüğün numarasına göre de lens alabilir miyim ? Şimdiden alıp kullanayım alışayım biraz dedim. Bu arada kullananlar varsa lens kullanımı sıkıntılı mıdır ? Ben hep sıkıntılı olduğunu duydum çevremden ama Tabi sadece düğün değil balayında da kullanacağım.
merhaba, ben yaklaşık 5 ay önde doktora gidip lens aldım, sanırım doktora gitmenize gerek yoktur gözlük numarasına göre veriyorlar diye biliyorum. Doktora gitmemde ki amaç reçete ile eğer 2 yıldır gözlük almadıysanız, sanırım 50 tl gibi eksik para ödeyip reçetinizi lense kullanabiliyorsunuz.
Ben kulllanamadım, 3 aylık veriyorlar. Hatta bi sabah, gözüme lens yapışmış (benim ki ayda bir çıkarmalıktı, her sabah akşam değil) acile gidip çıkartmıştım, enfeksiyon kapmıştım, daha sonra kullanmadım. Duruyor lensler.
Yani eğer sık makyaj yapıyorsanız sizin için biraz zor olabilir. Birde çıkarıp takmaya alışabilirseniz hiç sorun olmaz. ilk bikaç gün batma, yanma yapıyor, suyunu damlatınca rahatlıyor gözünüz. denemenizde fayda var, kullanabilenler için çok iyi. şuan gözlük kullanıyorum malesef kullanamadığım için.
Lense bir alisin birakamassiniz
Doktor bazen kullandiginiz numaradan ufak veriyor lensi.
Zaten doktor lensi takiyor sirayla saga ve sola bekliyor gozu uyum saglayip saglayamadigini gozlemliyor.
Kendi basiniza lens alamassiniz.
Titiz biriyseniz bakimida cok kolay.
Bende kullaniyorum sorunuz olursa yardimci olmaya calisirim.
Kolay gelsin.