Yardım lütfen

Geri çekilme yöntemi ve takvim metodu (sizin demenizle methodu) birlikte kullanılır genelde. Birini uygulayan diğerine de dikkat eder. Ama ikisi de risklidir.

Hamile kalma oranı %50lerde ise koruma oranı sıfıra yakın demektir. Yani yine benim dediğim yere geliyoruz. Hiç korunmayan çiftlerde bile hamile kalma oranı %70 lerde diye biliyorum.

Bu kadar çok okunan bir sitede geri çekilme ya da takvim yöntemini veyahut her ikisini birden övmek, kullanıyorum demek ya da koruyuculuğu şu kadardır demek bile yanlış. Siz kullanmazsınız ama cahil bir kızımız bunu okudumu %50'de düşük bir riskmiş diye uygulamaya kalkıp hamile kalabilir. Bu kızcağızlarımız da hiç azımsanamayacak yoğunlukta burada. O yüzden ne yazdığımıza ne tavsiye ettiğimize dikkat etmeliyiz.

Atladığın bir nokta var şekerim, bazı kadınlar erkek istiyor diye değil kendi istedikleri için sevişiyorlar. Sevişmemek sadece adama değil kadınada ceza olur o zaman. O yüzden yedek iyidir.

Belki kişiden kişiye değişiyordur ama biz bi dezavantajinı görmedik.

Ki ztn ben bu korunma yöntemi de demedim.

Konu sahibine öneride bulundum neydi bi bakim hehh @homeostas
5 yıldır bu şekilde korunuyoruz bizde hap hiç içmedim eşimde prezervatifde hissetmediğini söylüyor len yoksa çocuğum olmuyormu diye düşünmüyor değilim arada ama birdefa bile geç kalmışlığida yok Prof oldu benim ki..
Çocuk istediğimizde ilk denemede falan olursa burayada yazcam en güvenilir yöntemdir diye

ertesı gun hapı al

Siz kullanmazsınız ama cahil bir kızımız bunu okudumu %50'de düşük bir riskmiş diye uygulamaya kalkıp hamile kalabilir.
%50 dediğin yarı yarıya ya.
Her iki sevişmeden birinde hamile kalabilirsin.

Haftada 3 kere, bir sefer yapıyor olsan, her ay 6 kere hamile kalma ihtimaliyle karşılaşıyorsun demektir.

Valla bunu tercih edenlerin cesaretini takdir etmek lazım. Rus ruleti gibi bir şey Ya tutarsa?

Hamile kalma oranı %50 imiş kuzum. Yani bu yöntemi kullanan her 100 çiftten 50'si hamile kalıyor. E hiç bir yöntem kullanmayan her 100 çiftin de 60-70'i hamile kalıyor. Ne korunma ama...

Cahil bir kızımızın maalesef kendi tercihi değil zaten. Ataerkil toplumda erkek ne diyorsa o oluyor. Kaldıki ben bu yöntemi övmedim de sadece sıfır olmadığını söyledim.

Başka bir yönden bakarsak hymen dahi yırtılmadan hamile kalanda var. Oldu mu oluyor, kimisi hakikaten ceketini atsa hamile kalıyor. En doğrusu kendince araştırıp önlemini ona göre almak.

Risklerini geçtim bir de adam için de kadın için de sevişmek dünyanın en stresli şeyi olacak. Üstelik bilimsel olarak erkeklerde erken boşalmaya da sebep olduğu söyleniyor.
Zevkli bir cinsel hayatı baltalamak için ideal bir yöntem cidden.
Hala korunma yöntemi olarak önerilmesine çok şaşırıyorum

zararını bılmıyorum kızlar yani evlı arkadaslarımdan duydum ( bekarım da ) tabi saolun ne ki zararı tşkler kızlar

Yahu bilmediğiniz konuda neden tavsiye veriyorsunuz o zaman?

Ertesi gün hapı öyle her ilişkiden sonra kullanılacak bir hap değil. Hormon dengesini alt üst eder.

zararını bılmıyorum kızlar yani evlı arkadaslarımdan duydum ( bekarım da ) tabi saolun ne ki zararı tşkler

Ayda sadece birden fazla kullanılmaması gereken bir haptır o. Ve ciddi yan etkileri vardır.
Sonuçta zaten ertesi gün hapı bir korunma yöntemi değil tecavüzler gibi kötü durumlar için yapılan bir hap. Ne hikmetse yurdumda korunma yöntemi olarak görülüyor.

Yahu bilmediğiniz konuda neden tavsiye veriyorsunuz o zaman?

Ertesi gün hapı öyle her ilişkiden sonra kullanılacak bir hap değil. Hormon dengesini alt üst eder.
hayır benım soylemek ıstedıgım korunma yontemlerı ıcınde bu da bı fıkır
fikrimi soyledım burda cogu cevap veren zaten kadın dogum uzmanı degıl
sadece bır kereye mahsus kullansın cunku adetten once kullanması gerekırken kullanmamıs bu yuzden ben olsam onu kullanırdım kafam rahat ederdı .. eksilerini bilemicem.

Bahsedilen her sevişme için değil yıllık oran. Yine de en riskli method olduğunu tekrar etmekte fayda var.

aa oyle mı bılmıyordumm
tşkler

Ertesi gün hapı da bir korunma yöntemi değildir, korunma yöntemleri arasında sayılmaz.

Tecavüzlerde hamile kalmalar engellensin diye üretilmiştir. Zorunlu durumlar dışında kullanılması tavsiye edilmez.

Ertesi gün hapı, ilk kullanımda çok yüksek etkilidir ama sürekli bu yöntemi kullanırsanız bir koruyuculuğu kalmaz. Evliliklerde kullanılması önerilmez. Sadece normal yöntem bir aksiliğe uğradığında (prezervatif yırtıldı, içeride kaldı vs gibi) kullanılabilir.

Hamile kalma oranı %50 imiş kuzum. Yani bu yöntemi kullanan her 100 çiftten 50'si hamile kalıyor. E hiç bir yöntem kullanmayan her 100 çiftin de 60-70'i hamile kalıyor. Ne korunma ama...

Bahsedilen her sevişme için değil yıllık oran. Yine de en riskli method olduğunu tekrar etmekte fayda var.

Konuyla ilgili oran verilen ilk mesajla korunma oranından bahsediliyordu, o nedenle ben de koruma oranı olarak algıladım.

coitus interruptus yöntemi sıfırda değil %50 lerde. Doğru yaparak uzun yıllar koruduğunu söyleyen çiftler var. Ancak gene de korunma methodları arasında en riskli yöntem.

Hayır sonra "korunuyorduk ama hamile kaldım" oluyor işin adı.
Dediğiniz gibi, oraya konsantre olmak insanda stres yaratır.
Neyse alan memnun satan memnun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…