Yardım ricası

Oturdukları ev kendilerinin değil. Ve adam boşanmayı asla istemiyor. Ancak "karım evi önceden terketti, çocuklarını bıraktı" diyerek olası bir boşanma durumuna karşı velayet gardını alıyor olabilir mi diye düşünüyorum, yazılanlar beni bu kanıya yönlendirdi.

Aaa çok ilginç, neler öğreniyoruz. O zaman uzun zaman boş kalacağını bildiği boş bir adrese yapmış olabilir. Hepinizin verdiği bilgiler çok değerli bizim için. Sizin nezdinizde bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kadınlar her daim birbirinin yurdu olsun

Bence herseyden once o adrese gidin, kimdir necidir, orasi ne adresi bi ogrenin.

Allah korusun ya fuhus evi gibi birseyse? Atilabilecek iftiralari bertaraf etmelisiniz, bence acilen bir avukata gidilsin.

Lütfen acilen bir avukat bulup danışsın. Buradan bu mevzu hanım açısından çok sıkıntılı görünüyor. Vakit kaybetmesin

Aynı konutta oturduğum kişiler kısmına bir baksın bakalım, o adrese kayıtlı başkası var mı.

Bence herseyden once o adrese gidin, kimdir necidir, orasi ne adresi bi ogrenin.

Allah korusun ya fuhus evi gibi birseyse? Atilabilecek iftiralari bertaraf etmelisiniz, bence acilen bir avukata gidilsin.
Ay yok artık böyle birşey olabilir mi Korkunç birşey olur bu gerçekten

Bir de şöyle bir şey var. Dolu olan eve ikametgah alınacaksa ikamet alınacak evde kayıtlı kişilerden ilk sırada ve ilk önce kaydını alan kişi üçüncü şahsı alabiliyor adresine.
Daha basit anlatımla
Siz ve eşiniz İstanbul Beşiktaş’ta ikamet ediyorsunuz,eşiniz bu eve sizden önce ikametgahini aldı gün yıl olarak,annenizi veya kayınpederinizi sizin oturduğunuz adrese ikametgahını aldırmak isterseniz annenizle nüfus dairesine sizin gitmeniz işe yaramaz,eşinizin gitmesi gerek.Fatura vs de elinde bulundurarak.
İkametgah sıralaması denen bir şey var

bu arada beynim yandı ikametgahı mıydı ikameti miydi.ben gidem yatam

Siz ev aldilar yazinca oturduklari ev sandim. Bosanmayi da istemiyorsa sizin dediginiz gibi velayet icin önlem aliyor olabilir. Bence akrabaniz muhtarliga gidip ben adresimi degistirmedim nasil boyle bir sey olabilir diye sorsun ve hala o evde ikamet ediyorsa duzelttirsin.
Hatta mumkunse neden benim ikamet adresimi degistirdin diye esine mesaj ile sorup kanit elde etmeye calissin.
Bu ikamet konusu kendisine problem olusturabilir.

Özet olarak şunu mu demek istiyorsunuz acaba, daha net anlayabilmek adına Eşi (adam) önce o evi tutup kendi ikametgahı yapmıştır sonra da karısının ikametgahini da bu adres yapmıştır. Ama bundaki amacı ne olabilir ki Bir de o kadar saçabilecek parası da yok bu adamın, ödeyemez de öyle bir durum da var.

Evet itirazını yapmalı, teşekkürler

Hayır ben bambaşka bir şey anlatmaya çalıştım. Eşi komşunuzu karıştırmadan.
Ben şimdi ikamet aderesimi kaydettirecek ev arıyorsam,aa esrosko ben sizin adrese kaydımı aldırabilir miyim desem,siz de bana arkadaşım tamam olur deseniz. Sizin yaşadığınız kayıtlı olduğunuz ikamet adresinizde siz var,babanız anneniz veya eşiniz var ise artık kiminle yaşıyorsanız,benimle beraber nüfus dairesine hanenize ilk ikamet adresini alan kişi gelmesi lazım,misal babanız.siz ondan sonra aldırdıysanız kaydınızı bilmem anlatabildim mi.

Sizin arkadaşın konusuna gelirsek,çok tuhaflıklar var mantığa aykırı,bir tek akla çoğunluğun da dediği gibi iftira atmaya,çekişmeliye kendini hazırlıyor elini kuvvetlendiriyor geliyor başka açıklaması olamaz gibi.
Önce kendi ikamet adresini değiştirip sonra eşininkini yapamaz ki.eşi boş ev ise kendi yapabilir ama kendinden sonra eşini kayıt ettirecekse hanımefendi olmadan nasıl yapacak?

Haklısınız, şimdi daha net anladım.tesekkürler

Aman tanrım aklıma bir şey geldi.Çekişmeli boşanmada çocukları alabilmek için karısına iftira atmak istiyor olmasın?
Adam gitti ev tuttu eşi adına(tanıdık emlakçıdan,veya kimliğim yanımda değil eşim adına yapacağız dedi karı kocayız dedi) evi tuttu,karısının e devletinden ikamet adresini yeni tuttuğu eve aldırdı.
Evimizi,çocuklarımızı terketti,eşlik görevini yapmıyor. Dost hayatı yaşıyor vs demek için?

Bir yandan boşanmak istemeyen de adam. Beynim yandı

Bir insan boşanmak istemese de kötü ihtimale kendini hazırlayabilir, ayrıca bu durum mahkemede kötü görülürse eşini boşanmadan vazgeçirmek için baskilayabilir.

O evde sevgilisiyle yaşıyordu diyebilir, artık üzerinden ne kadar zaman geçtiyse o süreçte çocuklarını terk etti, ihmal etti ilgilenmedi diyebilir, sonuç olarak adam sizin bildiğinizi şu an bilmiyor mahkemede Cat diye sunsa bunu davada işine yarayacak belki siz kanıtlayana kadar süreç uzayacak, kadını yipratacak, en iyi ihtimalle velayet alacak.

Neyse ki kadın durumu farketmiş bence adama açık etmeden önce avukatla görüşün, bu durumun davayı nasıl etkileyebileceğini ve nasıl önlemler almanız gerektiğini kendisine sorun bir fikir versin artık şahit mi lazım olur, başka türlü kanıt mi olusturmak gerekir ona göre hareket edin. Durumu lehinize çevirin.

Valla hepsi olabilir, benim de beynim yandı inanın. Boşanmak istemiyor ama mecbur kalırsa elinde done olsun isteyebilir

Hepsi ihtimal dahilinde. Eğer bir borç yaptı ve bununla ilgili değilse mutlaka olası bir boşanma davası ihtimaline karşı önlem olabilir

Ha bı de alınmış bir ev var öncesinde ayrılmıştık diye mal paylaşımına itiraz sebebi de yapabilir ya da kendisi beni aldattı, ayrıldık dolayısıyla ben onu aldatmadim gibi kendini aklayabilir mi mesela yani bunları sorun avukata.

Kirada bile kalsalar mahkeme süresince kadını evden atabilir mesela zaten adresi burası değil diyerek nebiliym bir sürü şey olabilir.

Borç yapsa kendisini taşırdı evden sonuçta eşyalar vs şu an yaşadığı evde neden kadını taşısın ki? mantıklı gelmedi bu bana.

Çok üzücü ya, bu kadın ( karısı yani) 47 yaşında ve mimar. Çocuklarına bakmak için 20'li yaşlarda mesleğini bıraktı. Bunları hiç haketmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…