- 22 Aralık 2021
- 2.315
- 3.169
- 83
- Konu Sahibi Damdakiperi
-
Oturdukları ev kendilerinin değil. Ve adam boşanmayı asla istemiyor. Ancak "karım evi önceden terketti, çocuklarını bıraktı" diyerek olası bir boşanma durumuna karşı velayet gardını alıyor olabilir mi diye düşünüyorum, yazılanlar beni bu kanıya yönlendirdi.Adam plan yapmis gibi.
Aklima iki ihtimal geliyor. Eger yanlis biliyorsam arkadaslar duzeltir zaten.
Evi haksiz sebep ile terk eden kisi kusurlu sayiliyor, bu durum bosanmayi kolaylastiriyor diye biliyorum.Suan kadın resmi olarak o evde degil, evi terk etti dese der.
Bir de kadin eve aile konutu serhi koydurmasin diye olabilir. Serhi koymak icin muhtarliktan belge gerekiyor kadin o adreste kayitli degil ki muhtar nasil aile konutu belgesi versin.
Aaa çok ilginç, neler öğreniyoruz. O zaman uzun zaman boş kalacağını bildiği boş bir adrese yapmış olabilir. Hepinizin verdiği bilgiler çok değerli bizim için. Sizin nezdinizde bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kadınlar her daim birbirinin yurdu olsunAnnemlerin yanına ikametgahı mı almak için kaymakamlığa gittim, fatura ile birlikte anne/ babamın gelmesi ya da babamın e-devletten onay vermesi gerekiyormuş. Memura acil yapmam lazım dedim, boş olan başka bir kata adresimi anında aldırdım.
Adresle ilgili en ufak fikrimiz yok. İhanet, boşanma falan ortada değilken yapılmış bir adım. Ama bir önlem olarak (ihaneti öğrenme olasılığına karşı) yani eşim evi çok önceden terketmisti demek için olabilir mi yani bu da diğer durumları çok desteklemiyor aslında. Çocuğun okulu belli ne bileyim kızın burda yaşadığını/yaşadıklarını tüm apartman biliyor vs. Yani bilmiyorum ki belki de eşiyle birlikte kendi adresini de değiştirmiştir. Borç varsa öğrenilmesini engellemek için desem kimin adresini kullanmış olabilir ki
Aynı konutta oturduğum kişiler kısmına bir baksın bakalım, o adrese kayıtlı başkası var mı.
Ay yok artık böyle birşey olabilir miBence herseyden once o adrese gidin, kimdir necidir, orasi ne adresi bi ogrenin.
Allah korusun ya fuhus evi gibi birseyse? Atilabilecek iftiralari bertaraf etmelisiniz, bence acilen bir avukata gidilsin.
Avukatı var, dava açıldıLütfen acilen bir avukat bulup danışsın. Buradan bu mevzu hanım açısından çok sıkıntılı görünüyor. Vakit kaybetmesin
bu arada beynim yandı ikametgahı mıydı ikameti miydi.ben gidem yatamBir de şöyle bir şey var. Dolu olan eve ikametgah alınacaksa ikamet alınacak evde kayıtlı kişilerden ilk sırada ve ilk önce kaydını alan kişi üçüncü şahsı alabiliyor adresine.
Daha basit anlatımla
Siz ve eşiniz İstanbul Beşiktaş’ta ikamet ediyorsunuz,eşiniz bu eve sizden önce ikametgahini aldı gün yıl olarak,annenizi veya kayınpederinizi sizin oturduğunuz adrese ikametgahını aldırmak isterseniz annenizle nüfus dairesine sizin gitmeniz işe yaramaz,eşinizin gitmesi gerek.Fatura vs de elinde bulundurarak.
İkametgah sıralaması denen bir şey var
Siz ev aldilar yazinca oturduklari ev sandim. Bosanmayi da istemiyorsa sizin dediginiz gibi velayet icin önlem aliyor olabilir. Bence akrabaniz muhtarliga gidip ben adresimi degistirmedim nasil boyle bir sey olabilir diye sorsun ve hala o evde ikamet ediyorsa duzelttirsin.Oturdukları ev kendilerinin değil. Ve adam boşanmayı asla istemiyor. Ancak "karım evi önceden terketti, çocuklarını bıraktı" diyerek olası bir boşanma durumuna karşı velayet gardını alıyor olabilir mi diye düşünüyorum, yazılanlar beni bu kanıya yönlendirdi.
Özet olarak şunu mu demek istiyorsunuz acaba, daha net anlayabilmek adınaBir de şöyle bir şey var. Dolu olan eve ikametgah alınacaksa ikamet alınacak evde kayıtlı kişilerden ilk sırada ve ilk önce kaydını alan kişi üçüncü şahsı alabiliyor adresine.
Daha basit anlatımla
Siz ve eşiniz İstanbul Beşiktaş’ta ikamet ediyorsunuz,eşiniz bu eve sizden önce ikametgahini aldı gün yıl olarak,annenizi veya kayınpederinizi sizin oturduğunuz adrese ikametgahını aldırmak isterseniz annenizle nüfus dairesine sizin gitmeniz işe yaramaz,eşinizin gitmesi gerek.Fatura vs de elinde bulundurarak.
İkametgah sıralaması denen bir şey var
Evet itirazını yapmalı, teşekkürlerSiz ev aldilar yazinca oturduklari ev sandim. Bosanmayi da istemiyorsa sizin dediginiz gibi velayet icin önlem aliyor olabilir. Bence akrabaniz muhtarliga gidip ben adresimi degistirmedim nasil boyle bir sey olabilir diye sorsun ve hala o evde ikamet ediyorsa duzelttirsin.
Hatta mumkunse neden benim ikamet adresimi degistirdin diye esine mesaj ile sorup kanit elde etmeye calissin.
Bu ikamet konusu kendisine problem olusturabilir.
Hayır ben bambaşka bir şey anlatmaya çalıştım. Eşi komşunuzu karıştırmadan.Özet olarak şunu mu demek istiyorsunuz acaba, daha net anlayabilmek adınaEşi (adam) önce o evi tutup kendi ikametgahı yapmıştır sonra da karısının ikametgahini da bu adres yapmıştır. Ama bundaki amacı ne olabilir ki Bir de o kadar saçabilecek parası da yok bu adamın, ödeyemez de öyle bir durum da var.
Haklısınız, şimdi daha net anladım.tesekkürlerHayır ben bambaşka bir şey anlatmaya çalıştım. Eşi komşunuzu karıştırmadan.
Ben şimdi ikamet aderesimi kaydettirecek ev arıyorsam,aa esrosko ben sizin adrese kaydımı aldırabilir miyim desem,siz de bana arkadaşım tamam olur deseniz. Sizin yaşadığınız kayıtlı olduğunuz ikamet adresinizde siz var,babanız anneniz veya eşiniz var ise artık kiminle yaşıyorsanız,benimle beraber nüfus dairesine hanenize ilk ikamet adresini alan kişi gelmesi lazım,misal babanız.siz ondan sonra aldırdıysanız kaydınızı bilmem anlatabildim mi.
Sizin arkadaşın konusuna gelirsek,çok tuhaflıklar var mantığa aykırı,bir tek akla çoğunluğun da dediği gibi iftira atmaya,çekişmeliye kendini hazırlıyordur elini kuvvetlendiriyordur başka açıklaması olamaz gibi.
Önce kendi ikamet adresini değiştirip sonra eşininkini yapamaz ki.eşi boş ev ise kendi yanabilir ama kendinden sonra eşini kayıt ettirecekse hanımefendi olmadan nasıl yapacak?
Bir insan boşanmak istemese de kötü ihtimale kendini hazırlayabilir, ayrıca bu durum mahkemede kötü görülürse eşini boşanmadan vazgeçirmek için baskilayabilir.Aman tanrım aklıma bir şey geldi.Çekişmeli boşanmada çocukları alabilmek için karısına iftira atmak istiyor olmasın?
Adam gitti ev tuttu eşi adına(tanıdık emlakçıdan,veya kimliğim yanımda değil eşim adına yapacağız dedi karı kocayız dedi) evi tuttu,karısının e devletinden ikamet adresini yeni tuttuğu eve aldırdı.
Evimizi,çocuklarımızı terketti,eşlik görevini yapmıyor. Dost hayatı yaşıyor vs demek için?
Bir yandan boşanmak istemeyen de adam. Beynim yandı
Valla hepsi olabilir, benim de beynim yandı inanın. Boşanmak istemiyor ama mecbur kalırsa elinde done olsun isteyebilirAman tanrım aklıma bir şey geldi.Çekişmeli boşanmada çocukları alabilmek için karısına iftira atmak istiyor olmasın?
Adam gitti ev tuttu eşi adına(tanıdık emlakçıdan,veya kimliğim yanımda değil eşim adına yapacağız dedi karı kocayız dedi) evi tuttu,karısının e devletinden ikamet adresini yeni tuttuğu eve aldırdı.
Evimizi,çocuklarımızı terketti,eşlik görevini yapmıyor. Dost hayatı yaşıyor vs demek için?
Bir yandan boşanmak istemeyen de adam. Beynim yandı
Hepsi ihtimal dahilinde. Eğer bir borç yaptı ve bununla ilgili değilse mutlaka olası bir boşanma davası ihtimaline karşı önlem olabilirBir insan boşanmak istemese de kötü ihtimale kendini hazırlayabilir, ayrıca bu durum mahkemede kötü görülürse eşini boşanmadan vazgeçirmek için baskilayabilir.
O evde sevgilisiyle yaşıyordu diyebilir, artık üzerinden ne kadar zaman geçtiyse o süreçte çocuklarını terk etti, ihmal etti ilgilenmedi diyebilir, sonuç olarak adam sizin bildiğinizi şu an bilmiyor mahkemede Cat diye sunsa bunu davada işine yarayacak belki siz kanıtlayana kadar süreç uzayacak, kadını yipratacak, en iyi ihtimalle velayet alacak.
Neyse ki kadın durumu farketmiş bence adama açık etmeden önce avukatla görüşün, bu durumun davayı nasıl etkileyebileceğini ve nasıl önlemler almanız gerektiğini kendisine sorun bir fikir versin artık şahit mi lazım olur, başka türlü kanıt mi olusturmak gerekir ona göre hareket edin. Durumu lehinize çevirin.
Borç yaptıysa kendi adresini değiştirirdi karısının değilHepsi ihtimal dahilinde. Eğer bir borç yaptı ve bununla ilgili değilse mutlaka olası bir boşanma davası ihtimaline karşı önlem olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?