- 18 Mart 2013
- 3.851
- 12.411
- 363
- Konu Sahibi En buyuk kk
-
O kadar iyi anliyorum ki... Ben de bu durumu yasiyorum. Hem yonetici pozisyonunda calisiyorum hem PhD yapiyorum ve tez donemine gelmek uzereyim, daha yeni tam 2 hafta tamamen tukenmislik durumu yasadim. Elim hicbir ise gitmedi.
Ben 10 seneden fazladir ayni terapistle calisiyorum ve beni cok iyi taniyor o yuzden. Biz soyle yaptik bu 2 haftalik surecte tamamen tukenmeme izin verdik, hic zorlamadim kendimi ve islerin birikmesine izin verdim. Ne zaman bunlarin birikmesi beni rahatsiz etmeye basladi artik yavastan adim atmaya basladim. Mesela evden calisiyordum, surune surune de olsa ofise gitmeye basladim. Terapistim hicbir sey yapmasan da disipline girmek icin git ofiste otur once, birkac saat sonra rahatsizlik hissedip calismaya baslayacaksin dedi. Gercekten de oyle oldu. Ve bol/parcala yontemi ile ilerliyorum isler altinda ezildigimi hissettigimde kucuk adimlarla en acilinden basliyorum. Zaten once adim atariz motivasyon sonra gelir, yaptikca toparlanmaya baslariz, insan beyni bu sekilde calisiyor.
Ben kendimi bildigim icin terapistim ile iliskimi hic koparmiyorum cunku o beni en iyi taniyan kisi. Bizim durumumuzdaki kisiler icin ihtiyac halinde degil de iletisimin surekli ve saglikli olacagi guvenli bir terapi iliskisi cok faydali oluyor. Degisikligi bazen ben fark etmiyorum ama terapistim hemen goruyor ve nokta atisi buluyor mesela. Bana da iyi geliyor boyle olmasi, yukumu hafifletiyor.
Ben de çocukların yedi yirmidört benimle olmasına bağlıyorum. Hani ninelerde gidip kalabilselerdi arada kafa dinlerdim diye düşünüyorum. ama sonra saçmalama sadece sen değilsin diyorum.Ben bunun nedenini hiç tatil yapmamış olmama bağladım ama ne kadar doğru bilmiyorum.
Sürekli birşeylere yetişmeye çalışmak o kadar zor ki. Dönüp bakıyorum bütün gün hep bir koşturma, yetişme ve panikle bir gün geçirmişim. Sizlerde aynı durumdasınız tabi çocuklarlaBen de çocukların yedi yirmidört benimle olmasına bağlıyorum. Hani ninelerde gidip kalabilselerdi arada kafa dinlerdim diye düşünüyorum. ama sonra saçmalama sadece sen değilsin diyorum.
Bazen diyorum bugün hiçbir şey düşünmesem. Çocuklar kahvaltıda ne yiyecek, öğlene yemek var mı, akşama ne pişireyim, çocukların bitmeyen istekleri... bunlar günlük tabii. Daha alışveriş listesi, kuzenin İstanbulda düğünü, daha komşuma bebek görmeye bile gidemedim, buraya staja gelecek yeğen bizde kalacak, sonra kv kp gelecek yatılı pandemi boyunca gelemediler... her gün her hafta plan program düşünce. Şalteri kapatsam da günü durdursam diye çılgınca düşüncelere dalıyorum bazenSürekli birşeylere yetişmeye çalışmak o kadar zor ki. Dönüp bakıyorum bütün gün hep bir koşturma, yetişme ve panikle bir gün geçirmişim. Sizlerde aynı durumdasınız tabi çocuklarla
Belki sadece 1 hafta kendimiz için bişeyler yapsak, özel bir an oluştursak herşey yoluna girecek gibi değil mi?Bazen diyorum bugün hiçbir şey düşünmesem. Çocuklar kahvaltıda ne yiyecek, öğlene yemek var mı, akşama ne pişireyim, çocukların bitmeyen istekleri... bunlar günlük tabii. Daha alışveriş listesi, kuzenin İstanbulda düğünü, daha komşuma bebek görmeye bile gidemedim, buraya staja gelecek yeğen bizde kalacak, sonra kv kp gelecek yatılı pandemi boyunca gelemediler... her gün her hafta plan program düşünce. Şalteri kapatsam da günü durdursam diye çılgınca düşüncelere dalıyorum bazen
Ama bazen de Cem Yılmaz’ın şu esprisini hatırlayıp gülüyorum. Kadın var airbus kaldırıyor, kadın var astronot uzaya gidiyor, sırtına bebesini bağlayıp tarlada çalışan var, bizimki de çekmiş gri eşortmanı “beni rahat bırak, benim hallerim var”Belki sadece 1 hafta kendimiz için bişeyler yapsak, özel bir an oluştursak herşey yoluna girecek gibi değil mi?
Ama fırsat yaratmıyoruz, alışmamışız bu duruma. Hep başkaları için koşacağız
Ve herkes sürekli benden yardım istiyormuş gibi geliyor. Pozisyonum gereği yapabilmem lazım şikayet etmemem lazım diye düşünüyorum ve mesela bir şeyi yetistiremedim demek gururuma dokunuyor. Geçen gün takımımdan bir arkadaşıma eğer programı çok doluysa is bölümü yapabileceğimizi söyledim. Bana çok şaşırtıcı bir şey dedi. Sen çok iş odaklisin ve deli gibi is yükün var nasıl altından kalkıyorsun hepimiz şaşırıyoruz sana dedi. Yani disardan böyle göründüğümun farkında değildim. Çok şaşırdım.
Tam üzülüyordum bana bi gülme geldi yazdıklarınızdan sonraAma bazen de Cem Yılmaz’ın şu esprisini hatırlayıp gülüyorum. Kadın var airbus kaldırıyor, kadın var astronot uzaya gidiyor, sırtına bebesini bağlayıp tarlada çalışan var, bizimki de çekmiş gri eşortmanı “beni rahat bırak, benim hallerim var”o zaman durumum bana çok saçma geliyor
Bütün sosyal iliskilerim bitecek herkes beni çok kaba ve ise yaramaz bulacak isimde herkesi hayal kırıklığına uğratacagim diye korkuyorum. Burada da muhtemelen kimse anlayamayacak bu durumu. Bilmiyorum ne yapicam.
Arada burada mesajlarınızı okuyorum ve okuduğum kadarıyla ben de iş arkadaşınız gibi düşünüyorum.Ya süper bir yorum olmuş gerçekten. Keşke benim de böyle bir destek sistemim olsa ama normal zamanda çok iyi anlaştığım doktor bu sefer kendi elinde olmayan sebeplerle destek olamadı. Bizim düzenli görüşme sistemimiz yok istediğinde ara diyor. Dedikleriniz doğru. Bir başlasam gerisi gelecek. Küçük ve acil işlerden başlasam yani... Hic çalışmıyor değilim o günkü işleri yapıyorum ama bazı nasıl yapacağımı bilmediğim seylerde kilitleniyorum. Ve herkes sürekli benden yardım istiyormuş gibi geliyor. Pozisyonum gereği yapabilmem lazım şikayet etmemem lazım diye düşünüyorum ve mesela bir şeyi yetistiremedim demek gururuma dokunuyor. Geçen gün takımımdan bir arkadaşıma eğer programı çok doluysa is bölümü yapabileceğimizi söyledim. Bana çok şaşırtıcı bir şey dedi. Sen çok iş odaklisin ve deli gibi is yükün var nasıl altından kalkıyorsun hepimiz şaşırıyoruz sana dedi. Yani disardan böyle göründüğümun farkında değildim. Çok şaşırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?