• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardıma muhtaç bayan

Hanımlar merhaba. Fikrinize ihtiyacım var. Bildiğiniz üzere ben eşimden ayrıldım. Önceki hikayemi okuyanlar bilir. Bana boşan arkandayiz diyen ailem şu an her şey çok masraf , nasıl olacak bir yol bul diye baskı yapmaya başladılar. Sorun o da değil. Çok şükür işe başladım bir ev kiraladım kendime. Ancak şu an küçük bir bebeğim var. Bakıcı paraları almış başını gitmiş. Aldığım maaş 3500 TL. Ancak kira elektrik su bebeğe yetiyor. Aklıma şöyle bir şey geldi ama saçma mi değil mi size danisiyorum. Kadın sığınma evleri , mor çatı ya da evsizler yurdu gibi kurumlardan töreden beladan kaçanlar değil de kimsesi ve gidecek yeri olmayan bir bayana ulaşma şansım olsa , hem bana can yoldaşı olsa hem sıcak bir evi olsa , hem kızıma abla olsa sizce mantıklı mı. ? Ben hastane kıyafet masraflarını zaten karşılarım. Aylık 500 600 ne işe harçlık da veririm. Hem ben de tek yaşıyorum artık evde bana arkadaş gerek abla olsa diyorum. Yani daha aklımda tam oturtamadim ama fikir verirseniz sevinirim.
Devletin bakıcı yardımına başvurun. 300 Euro veriyorlarmis. 1500 liraya bir bakıcı bukursankz sigortasini da yapmak zorundasınız. Üzerine en fazla 300-500 verirsiniz

fikriniz güzel ama devir kötü maalesef. karşı tarafta size güvenemez, sizin de ona güvenmeniz arada tanıdık vs olmadan zor. sonuçta canınızı emanet edeceksiniz. siz de yeni düzenini kurmaya çalışan birisiniz. başınıza iş almayın.

Devletin bakıcı yardımına başvurun. 300 Euro veriyorlarmis. 1500 liraya bir bakıcı bukursankz sigortasini da yapmak zorundasınız. Üzerine en fazla 300-500 verirsiniz
Konu sahibi türkiyede degil mi değilse 3500 lira maas nasi aliyor🤔🤔 bi yerde eurolar bi yerde liralar uçuşuyor 🤔 kafamda deli sorular

Eşiniz bakıcı ucretinin yarisini verse?

Çocuksuz boşananlar bir sey istemez anlarim, ama çocukla boşanıp nafaka istememek çocuğun hakkini almamak oluyor. Maddi manevi olene kadar sorumlu o çocuktan babasi, ve lutfen babalik görevlerini yapmasini isteyin, yapmasina mani olmayin
Ben mani olmuyorum olmak da istemem. Netice de ikimizin cocugu. Ben nasıl sabah 6 da kalkıp akşama kadar çalışıp çocuğum için bir şeyler yapmaya calisiyorsam o da yapacak. Babam biraz türk filmi modunda ondan gelecek hayır Allah'tan gelsin havasına girdi. Sonra ben ulaştım aldım parayı. Yolladikca da alacağım. Bana değil çocuğuna veriyor. Ama işte her ay vermedi diyelim ya da işleri ters gitti etti.. yani benim kızımla bana yetecek kadar düzenini kurmam ,ondan gelecek parayı hesaplamam lazım..

Fazla ütopik bir fikir, zira size söylemese bile gerçekten belalıları olabilir, mental sağlığı yerinde olmayabilir, ben risk alamaz, çocuğumla aynı çatı altına yabancı birini sokamazdın.

Ben mani olmuyorum olmak da istemem. Netice de ikimizin cocugu. Ben nasıl sabah 6 da kalkıp akşama kadar çalışıp çocuğum için bir şeyler yapmaya calisiyorsam o da yapacak. Babam biraz türk filmi modunda ondan gelecek hayır Allah'tan gelsin havasına girdi. Sonra ben ulaştım aldım parayı. Yolladikca da alacağım. Bana değil çocuğuna veriyor. Ama işte her ay vermedi diyelim ya da işleri ters gitti etti.. yani benim kızımla bana yetecek kadar düzenini kurmam ,ondan gelecek parayı hesaplamam lazım..
Onun işleri seni hic ilgilendirmez, yemesin. Kimin çocuğu olsa onun ihtiyaçları ön planda olur, annemizden babamizdan böyle gördük.

Siz niye onun lütuf gibi sunmasiyla para aliyorsunuz? mahkeme karariyla aylik su kadar diye belirlesenize.

Ayrica babaniz bu atari gideri yaptiysa kirayi da odesin, burda o tribe babaniz girdiyse simdi öde o zaman deme hakkiniz var.

Konu sahibi türkiyede degil mi değilse 3500 lira maas nasi aliyor🤔🤔 bi yerde eurolar bi yerde liralar uçuşuyor 🤔 kafamda deli sorular
Daha önce de bu yorumu başka bir postta yaptigimda burasi Türkiye canım filan diye cevap almistim. Kimse haber izlemiyor mu? SGK Avrupa Birliği ortak fonu. Türkiye de memurlar hariç tüm kadınlara veriliyor diye biliyorum. Bakıcıya bir sertifa aldiiriyorsunuz sigortasını yatiiryorsunuz. Eğitimli bakıcı istihdamı amacli. Çare var ve kimse bilmiyor çok enteresan. Ablam yararlanıyor. Onun arkadaşları da var faydalanan. Yazın Google a. Nasıl nereden basvurulur..

Düşünceniz çok güzel ama arkadaşların dediği gibi malesef ütopik😕
Benzer konuda başımdam geçeni anlatayım size; 2 yıl önce boşanıp annemin yanına yerleştiğimde çalıştığım yerde birileri aracılığıyla bi kızla tanıştım ailesi istememiş amcası bakıyormuş onlarda dövüyormuş aç bırakıyormuş.
Hemen aldım kızı evimize götürdüm boş odamızı ona oda yaptım, bakkala borcum var aç kalınca yazdırdım dedi onu ödedim buna benzer şeyler derken bir öğrendim ki herşey yalan🤦🏻‍♀️ Amcasının eşyalarını çalıp satmalar, madde kullanmak ne ararsan varmış😐 Çok şükür ki kısa sürede öğrendim gerçeği nelerle uğraşmak zorunda kalacaktım kimbilir.

Onun işleri seni hic ilgilendirmez, yemesin. Kimin çocuğu olsa onun ihtiyaçları ön planda olur, annemizden babamizdan böyle gördük.

Siz niye onun lütuf gibi sunmasiyla para aliyorsunuz? mahkeme karariyla aylik su kadar diye belirlesenize.

Ayrica babaniz bu atari gideri yaptiysa kirayi da odesin, burda o tribe babaniz girdiyse simdi öde o zaman deme hakkiniz var.
Ne iyi geldi buraya yazmak insan gerçekten derdini anlatınca rahatlıyor. Hepinize teşekkür ederim. Zaten ben de hazmedemiyorum. Bugün aradı beni. Biraz normal konustu. Sonra bak işte yaptığın bir hata nelere mal oldu. Evlemeden önce parmakla gösteriliyordun. Sen de kişilik karakter olsa yanlış evlilik yapmazsın vs saydı durdu. Kadermis baba yaptım bir yanlış artık önüme bakacağım bir şekilde tutulacağım hayata dedim. Bagirdi çağırdı hepimizi perişan ettin. Bizim başımıza bunları getirdin. Sustum hep. Zoruma giden evliliğin son dönemi ben hala kararsizdim hatta eşimi seviyorum falan diye konu açmıştım. Bana hadiii bir an önce boşan o evliliğe devam edilmez biz arkandayiz seni ayağa kaldıracağız güzel kızım falan diye konuşan adam bir anda değişti. Sürekli bana bitti hayatın evlensen seni çocukla kimse almaz. İşte böyle asgari ücrete çocuğunu buyutursun artık. Aptallık ettin gibi konuşmalar sürekli. Ben zaten boşanma psikolojisini aramadım. Daha yeni bebeğim oldu annelik sevincini yasayamadan boşanma yeni düzen kurmak onlarla uğraştım. Daha kendimi bile toplamadan Allah bir kapı açtı işe başladım. Bir de bu laflar ..

Turkiyedeyim :) 3500 lira maaş da üniversite mezunuyum bolumumle alakalı kurumsal bir isteyim
Hanımefendi turkiyede zaten bakıcı yardımı uygulaması. Ab fonu verdihi için Euro ile. Google de yazın 300 Euro bakcii yardımı çıkar. Çevremde çok var faydalanan.

Daha önce de bu yorumu başka bir postta yaptigimda burasi Türkiye canım filan diye cevap almistim. Kimse haber izlemiyor mu? SGK Avrupa Birliği ortak fonu. Türkiye de memurlar hariç tüm kadınlara veriliyor diye biliyorum. Bakıcıya bir sertifa aldiiriyorsunuz sigortasını yatiiryorsunuz. Eğitimli bakıcı istihdamı amacli. Çare var ve kimse bilmiyor çok enteresan. Ablam yararlanıyor. Onun arkadaşları da var faydalanan. Yazın Google a. Nasıl nereden basvurulur..
Ben şu an sözleşmeli memur gibi görünüyorum. Ben yararlanabilir miyim acaba...

Ben şu an sözleşmeli memur gibi görünüyorum. Ben yararlanabilir miyim acaba...
Devlet memurları yararlanamıyormus diye duydum öğretmen bir arkadaşıma çıkmadı. Bir arastirin. Benim ihtiyacım olmadığı için bizzat arastirmadim.

Hanımefendi turkiyede zaten bakıcı yardımı uygulaması. Ab fonu verdihi için Euro ile. Google de yazın 300 Euro bakcii yardımı çıkar. Çevremde çok var faydalanan.
Hemen araştırıyorum
Düşünceniz çok güzel ama arkadaşların dediği gibi malesef ütopik😕
Benzer konuda başımdam geçeni anlatayım size; 2 yıl önce boşanıp annemin yanına yerleştiğimde çalıştığım yerde birileri aracılığıyla bi kızla tanıştım ailesi istememiş amcası bakıyormuş onlarda dövüyormuş aç bırakıyormuş.
Hemen aldım kızı evimize götürdüm boş odamızı ona oda yaptım, bakkala borcum var aç kalınca yazdırdım dedi onu ödedim buna benzer şeyler derken bir öğrendim ki herşey yalan🤦🏻‍♀️ Amcasının eşyalarını çalıp satmalar, madde kullanmak ne ararsan varmış😐 Çok şükür ki kısa sürede öğrendim gerçeği nelerle uğraşmak zorunda kalacaktım kimbilir.
Allah kurtarmış sizi. Doğru söylüyorsunuz da ne bileyim işte insan cikmaza girince aklina yollar geliyor böyle..

O da doğru gerçi. Ne yapacağımı şaşırdım. Annem en fazla 15 20 gün daha kalırım sonra giderim diyor. Bebeğim daha çok küçük. Ailemle de yaşayamıyorum. Bakıcı maaşları 2000 3000ler.. ne yapacağım ben
Normal ev arkadasi ilanlarina baksaniz? Ev masraflarini bolusseniz? Mahallenizde daha az ucrete caliscak bir kadin mutlaka bulunur.

300 euro mu nerede hangi ülkede konu sahibi türkiye de yaşamıyor mu kafam karıştı yahuu :KK70:

Çocuğunuz için nafaka almalısınız mutlaka bence. Adamın vicdanına bırakmayın, bu sizin hakkınız. İşleri iyi gidince gönlünden kopanı lütfedip veriyor oh ne güzel. Babanızın sözde delikanlılığı yüzünden ilerde mağdur olabilirsiniz. Düzenli bir şekilde versin adam. Böyle babalık mı olur ya? Nafakayı versin çok düşünceliyse fazlasını da verir sonra zaten. İlerde adam vermek istemezse ne olacak çocuğunuzun hakkını alın lütfen. Kolaylıklar diliyorum umarım bir an önce çözersiniz bu işi

eve tanımadığınız kimseyi almayın dertsiz başınıza dert açarsınız tv izlemiyor musunuz gazete okumuyor musunuz melek yüzlü hırsızlar katiller şantajcılar dolaşıyor ortalıkta
Üzülerek bende katılmak durumundayım. Hırsız mı pesınde bırılerı mı var taciz mi psıkolojık sorunları mı var aklıma ıyı senaryolar gelemıyor bu devırdeyken. Hergün neler okuyoruz olmayan yok. Bence ben olsam ne olursa olsun şu maaş ve durumdayken aılemın yanından ayrılamazdım. Ayrıca bebege bakacak bırını tam olarak bulamamısken boyle radıkal bır kararı nasıl alabıldınız. Annenız max 20 gune gıdecekmıs. 20gun sonra ne yapacaksınız? Eskı esınız bebek ıcın nafaka verıyor mu?

Back
X