• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardıma muhtaç bayan

Üzülerek bende katılmak durumundayım. Hırsız mı pesınde bırılerı mı var taciz mi psıkolojık sorunları mı var aklıma ıyı senaryolar gelemıyor bu devırdeyken. Hergün neler okuyoruz olmayan yok. Bence ben olsam ne olursa olsun şu maaş ve durumdayken aılemın yanından ayrılamazdım. Ayrıca bebege bakacak bırını tam olarak bulamamısken boyle radıkal bır kararı nasıl alabıldınız. Annenız max 20 gune gıdecekmıs. 20gun sonra ne yapacaksınız? Eskı esınız bebek ıcın nafaka verıyor mu?
eve birini alacağına şartlarını zorlasın bence.Ben o durumda olsam bebeğim için hiç çekinmez utanmaz bütün sosyal yardım dernekleri belediyeler tv programları ünlüler velhasıl herkesten destek isterdim kreş bakıcı için birinden biri dönüş yapar belli mi olur.mesela haluk leventin derneği ünlü bir türkücünün kirasını ve borcunu bile ödemişti geçtiğimiz aylarda .konu sahibine neden yardım etmesin

Üzülerek bende katılmak durumundayım. Hırsız mı pesınde bırılerı mı var taciz mi psıkolojık sorunları mı var aklıma ıyı senaryolar gelemıyor bu devırdeyken. Hergün neler okuyoruz olmayan yok. Bence ben olsam ne olursa olsun şu maaş ve durumdayken aılemın yanından ayrılamazdım. Ayrıca bebege bakacak bırını tam olarak bulamamısken boyle radıkal bır kararı nasıl alabıldınız. Annenız max 20 gune gıdecekmıs. 20gun sonra ne yapacaksınız? Eskı esınız bebek ıcın nafaka verıyor mu?
İşte hiçbir şey planlanan gibi olmadı :( doluya koysam almıyor boşa koysam dolmuyor. Ne ailemin yanına görebiliyorum, ne işi bırakabiliyorum, ne annemi yanımda kalmaya ikna edebiliyorum.. 3500 lira ile kıra elektrik su ev masrafı bakıcı geçim üst baş mama bebek bezi bebk kıyafeti aklınıza hayata dair ne geliyorsa karşılamam lazım. Allah asgeri ücretle ev gecindirenlere yardım etsin. İşte şu an tek sorunum bakıcı. Piyasa öyle uçmuş ki durumu anlattım birkaç bakıcıya burunları havada bir şekilde yatılı bakicilara 3000 3500 veriyorlar siz hayır kurumlarına gidin diye resmen dalga geçer gibi konuştular.

eve birini alacağına şartlarını zorlasın bence.Ben o durumda olsam bebeğim için hiç çekinmez utanmaz bütün sosyal yardım dernekleri belediyeler tv programları ünlüler velhasıl herkesten destek isterdim kreş bakıcı için birinden biri dönüş yapar belli mi olur.mesela haluk leventin derneği ünlü bir türkücünün kirasını ve borcunu bile ödemişti geçtiğimiz aylarda .konu sahibine neden yardım etmesin
Ben hıcbır sey yapamıyorsam aılemın yanından ayrılamazdım. Cok rısklı su zamanda. Hayır 20gün bile cok kısa bır zaman. Bugun bır bakıcı bıle bulmus olsa bebek ona alısacak o bebege alısacak en onemlısı ben guvenebılecek mıyım. Saksı degıl kı bu komsuya emanet edıp cıkasın evden. Bılemıyorum..

İşte hiçbir şey planlanan gibi olmadı :KK43: doluya koysam almıyor boşa koysam dolmuyor. Ne ailemin yanına görebiliyorum, ne işi bırakabiliyorum, ne annemi yanımda kalmaya ikna edebiliyorum.. 3500 lira ile kıra elektrik su ev masrafı bakıcı geçim üst baş mama bebek bezi bebk kıyafeti aklınıza hayata dair ne geliyorsa karşılamam lazım. Allah asgeri ücretle ev gecindirenlere yardım etsin. İşte şu an tek sorunum bakıcı. Piyasa öyle uçmuş ki durumu anlattım birkaç bakıcıya burunları havada bir şekilde yatılı bakicilara 3000 3500 veriyorlar siz hayır kurumlarına gidin diye resmen dalga geçer gibi konuştular.
yukarda yazdıklarımı dikkate alın ama cidden kimler kimler faydalanıyor bir bilseniz .O türkücü kadın çocuklarını kolejde okutan eski eşi de çok ünlü olan yaşlı hasta da olmayan bir kadın .ona 60 kusür bin yardım yapıldı size neden yapılmasınn

İşte hiçbir şey planlanan gibi olmadı :KK43: doluya koysam almıyor boşa koysam dolmuyor. Ne ailemin yanına görebiliyorum, ne işi bırakabiliyorum, ne annemi yanımda kalmaya ikna edebiliyorum.. 3500 lira ile kıra elektrik su ev masrafı bakıcı geçim üst baş mama bebek bezi bebk kıyafeti aklınıza hayata dair ne geliyorsa karşılamam lazım. Allah asgeri ücretle ev gecindirenlere yardım etsin. İşte şu an tek sorunum bakıcı. Piyasa öyle uçmuş ki durumu anlattım birkaç bakıcıya burunları havada bir şekilde yatılı bakicilara 3000 3500 veriyorlar siz hayır kurumlarına gidin diye resmen dalga geçer gibi konuştular.
Ya sız haklısınız elbette sız nasıl ısınızı yapıp para kazanıyorsanız onlarda aynı sekılde emegının karsılıgını almak ıstıyorlar. Bakıcı konusunda bende cok cektım ama buldum gonlume gore bırını. Ama su sartlarda bu maasla gercekten ısınız cok ama cok zor. Icınızı sıkmam da ıstemem. Ama keske eve cıkmadan once bunları öngörebılseydınız ne bıleyım en azından ev tutmadan bır sure daha aılenızle kalırdınız. Bır de baska sehır dıyorsunuz. Bu kadar kısa bır surede böyle köklü bır kararı ben alamazdım bebegım varken

Ben de bosandim boyle birsey yapmazdim. Tanimadigim birini evime almaya cesaret edemezdim. Tut ki psikolojik problemleri var ve cocuguna kotu davransa evden gondermesi sorun olur ya da ola ki anlasamadiniz o eve giren birine hadi gule gule demek o kadar kolay olmayabilir. Kres daha guvenli. Sifir yaş kresleri var calisan anneler icin. Anneniz bakamaz mi?

yukarda yazdıklarımı dikkate alın ama cidden kimler kimler faydalanıyor bir bilseniz .O türkücü kadın çocuklarını kolejde okutan eski eşi de çok ünlü olan yaşlı hasta da olmayan bir kadın .ona 60 kusür bin yardım yapıldı size neden yapılmasınn
Nasıl bir yol izleyeceğim

Ya sız haklısınız elbette sız nasıl ısınızı yapıp para kazanıyorsanız onlarda aynı sekılde emegının karsılıgını almak ıstıyorlar. Bakıcı konusunda bende cok cektım ama buldum gonlume gore bırını. Ama su sartlarda bu maasla gercekten ısınız cok ama cok zor. Icınızı sıkmam da ıstemem. Ama keske eve cıkmadan once bunları öngörebılseydınız ne bıleyım en azından ev tutmadan bır sure daha aılenızle kalırdınız. Bır de baska sehır dıyorsunuz. Bu kadar kısa bır surede böyle köklü bır kararı ben alamazdım bebegım varken
Almak istemedim ama almak zorunda kaldım maalesef

Nasıl bir yol izleyeceğim
tv programlarının whatsap telefonları var oralara yazın haluk leventin ahbap derneğine de netten araştırın ulaşımı vardır kolayca.belediyelerin whatsap ya da halkla ilişkiler teli vardır netten bulursunuz herşeyi.cimere bimere bile yazabilirsiniz belli mi olur dönüş olabilir

Düşünce cok iyilik içeriyor ama maalesef dünya o kadar iyi bir yer değil. İnsanlar çiğ süt emmiş 5 lira için adam öldürülen bir devirdeyiz. Organ mafyası diye birsey hala var.. Sizinle buradan irtibata gecmek isteyen evinize kadın yollamak isteyen bir organ mafyası üyesi olabilir yada bu talebinizi duyan biri gelip size birini buldugunu soyleyebilir. Sapıgı var katili var organ mafyası var var da var.. Hiç tanımadıgınız birine ev açmak canınla kumar oynamaktır bence

Hanımlar merhaba. Fikrinize ihtiyacım var. Bildiğiniz üzere ben eşimden ayrıldım. Önceki hikayemi okuyanlar bilir. Bana boşan arkandayiz diyen ailem şu an her şey çok masraf , nasıl olacak bir yol bul diye baskı yapmaya başladılar. Sorun o da değil. Çok şükür işe başladım bir ev kiraladım kendime. Ancak şu an küçük bir bebeğim var. Bakıcı paraları almış başını gitmiş. Aldığım maaş 3500 TL. Ancak kira elektrik su bebeğe yetiyor. Aklıma şöyle bir şey geldi ama saçma mi değil mi size danisiyorum. Kadın sığınma evleri , mor çatı ya da evsizler yurdu gibi kurumlardan töreden beladan kaçanlar değil de kimsesi ve gidecek yeri olmayan bir bayana ulaşma şansım olsa , hem bana can yoldaşı olsa hem sıcak bir evi olsa , hem kızıma abla olsa sizce mantıklı mı. ? Ben hastane kıyafet masraflarını zaten karşılarım. Aylık 500 600 ne işe harçlık da veririm. Hem ben de tek yaşıyorum artık evde bana arkadaş gerek abla olsa diyorum. Yani daha aklımda tam oturtamadim ama fikir verirseniz sevinirim.
Ailen yari yolda bırakmış simdi bir baskasina hele ki oyle durumda birine nasil güveneceksin?Bence yapma gerekirse git ailenle yaşa ama evine birini alma bebeğini emanet etme.Hangi sehirdesin uygun yollu bir seyer yapilir belki.Git kreslerle görüş elindeki imkani anlat belki kontenjanlari vardir yardimci olurlar.

Eski esinizle konusun bakici ucretini odemeyi kabul ederse bir bakici tutun.

Eski eşimle bir sorunum yok. Her şey rayına oturdu. Zaten başka şehirde iş bulup ev tuttum. Maalesef ailemle yaşama gibi bir durumum yok bazı sebeplerden dolayı. Sagolsunlar bu ayki kira yerleşme etme vs hepsini karşıladılar. Ama artık kendim sürdüreceğim maddi olarak hayatımı.
Allah yardımcınız oksun çok güzel işler başarmışsınız bundan sonraki hayatınız hep güzel olsu inşallah kreşe verin bence kime güveneceksiniz ağır sorumluluk olur bnce bide konu komşu olsa hiç yokmuvetrafda

Boşanmıssiniz ama o çocuğun bir babası var öyle değil mi,hiç düşünmüyor mu bu sizin düşündüklerinizi dertlenmiyor mu?Az da olsa nafaka aliyorsunuzdur iyi bir bakıcı bulup tanıdık referans vs vasıtasıyla öyle emanet edin çocuğunuzu mor çatıdaki insan zaten hayattan bezmiş kaçmış oraya sığınmış bebekle nasıl ilgilensin.Sakin kimseye güvenmeyin zamanın çivisi çıkalı çok oldu akla hayale gelmeyen şeyleri duyuyoruz malesef siz hadi bir şekilde yolunuzu bulursunuz ama çocuğu yaptıysa baba da sahip çıkmalı sizi bu kadar aciz bırakmamalı zorla da olsa alın çocuğunuzun hakkını.

Boşanmanızın üzerinden 1 yıl geçmedi ise tekrar çocuk için nafaka talebinde bulunabilirsiniz diye biliyorum yasalar değişmedi ise

Diğer konuya gelirsek arkadaşlar çok haklı
Yeni taşındınız biraz çevre edinince illaki bakacak biri bulursunuz
Olmadı bakıcının evinde bakılır çocuk

Kuzenim karşı komşusuna bırakıyor ikizlerini
Ayda 500 TL gibi komik bir rakama çocuklara bakıyor hafta içi her gün
Sizde böyle birini bulabilirsiniz ama bu dediğiniz gibi bir ay süre içerisinde olmaz
Zaman gerekiyor

Sitem etmiyorum. Gerçekten ellerinden geleni yaptılar ama bu kadar kısa sürede arkamdan cekileceklerini bilmiyordum. Annem en az 1 2 sene yanında kalırım bakıcı derdin olmaz sonrası Allah kerim diyordu. Şimdi 1 ay oldu gidecegim kalamam diyor. Babam aynı şekilde 1 2 sene kirani veririm diyordu o da değişti bir anda krediler var işin içinden çıkamıyorum vs artık veremem diyor. Bir anda değişti fikirler.
Peki beraber yasasaniz olmaz mi?

Çocuğunuz var mantıklı hareket edin , anlıyorum çaresiz kalmışsınız ama çözüm bu olmamali

Back
X