- 23 Mayıs 2025
- 14
- 9
- 1
- 35
- Konu Sahibi oylecebiri
-
Söylemediğimi nereden çıkardınız? Bende ki sorun şu. Ben kimseden yardım isteyen talep edebilen biri değilim. Örnek veriyorum ben hasta yatarken yemeğim yoksa (misal) karşımdaki kişinin bunu düşünmesini isterim ama karşı taraftan bunu göremeyince hep kalkıp kendim yapıyorum yine. Ve bu da işine geliyor. Eşime söylediğimde sende yaptır o zaman söyle diyor. Bende özellikle de burada cevap verenlerden sonra böyle yapmaya gayret edicem.Buraya uzun uzun yazacağınıza annesinin hiçbir şekilde yardımının dokunmadığını kendi annenizi çağıracağınızı söyleyin kestirip atın. Hamile halimle bir de onlara hizmet edemem sen yapacaksan çağır deyin.
Evet aynen öyleyim birşey isterken yada yaptırırkrn aşırı zorlanan biriyim. Eğer bana söylenseydi bende gerek yok derdim. Ki böyle olacağını bildiği için bana değil eşime söylemiş. Eşimde her zamanki gibi annesine hayır diyemedi. Ama bundan sonra bu huyumu kırmak istiyorum inşallah başarabilirim.Herhangi birinden bir şey istemek, yaptırmak alışkın olmayan biri için cidden zor kendimden biliyorum, her işimi kendim halletmeye alıştığım için ben de talep edemem bu konuda anlıyorum sizi, ama yardıma diye gelip yardım etmeyip üstüne hizmet bekleyen birine rahatlıkla hayır diyebilirim, hayır gelme demek zorsa sizin için kendinizi aşıp her şeyi isteyerek ve bir kürdan kaldırmayarak yıldırıp kaçırabilirsiniz.
Bir şeyi merak ettim, istanbul da ne kadar mesafede 3 ay kaldı. Eşinize istemediğinizi neler yaşadığınızı rahat edemediğinizi vs söylediğinizde ne diyor? Gıcık bir dırum akşam kadar kalan sizsiniz sonuçta annesiyle kendi değil.Merhaba arkadaşlar. Kaç gündür öyle çok takıyorum ki bu konuyu acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeye başladım ve üyelik açıp size sormak istedim.
Kayınvalidemle ayrı şehirlerdeyiz 10 yıllık evliyim başlarda iyi anlaşırdık. Ama zamanla gördümki ben hep veren tarafım. Hep hizmet eden -kendi evimde, onun evinde-, hep iş beklenen. Maddi olarak zaten asla bir yardımları dokunmadı ne evlenirken ne ev dizerken ne ilk çocuğum olduğunda. Bekleme dikte zaten beklemiyoruz da. Ama manevi olarak çok yardım bekledim ben şahsen ama olmadı. İlk doğumumda annem doğumdan bir ay önce geldi her işimi yaptı doğumdan sonra 20 gün durdu. Ama annemin de sağlık sorunları olduğu için dönmek zorunda kaldı. Sonra kayınvalidem geldi. Ama inanın ben onlara yemek yaptım lohusa halimle, çocuk uyuyunca kayınvalidemde uyudu ben ev topladım iş yaptım. Yine sesimi çıkarmadım saygısızlık yapmak istemedim. Geçen sene geldi 3 ay kaldı bu süre içinde ne ev işi ne yemek hiç birşey yapmadı sadece bi kaç saat çocuğumla ilgilendi. Ben düşük yaptım o gitmeden bir hafta önce sadece o zaman evimi temizleyip yemeğimi yaptı. Ki o kadar durdu durdu en ihtiyacım olan zamanda gitti. Şimdi yine hamileyim. Zorlanmıyorum herşeyin altından kalkabiliyorum. Kalkamazsam zaten kendi annemi çağırırım atlar gelir. Ama kayınvalidem eşime demişki ben geleyim çocuğa bakayım geline bakarım falan. Eşimde bunu bana çok güzel bişeymiş gibi anlatıyor. Annem gelecek yardıma rahat edersin falan diye. Ama istemiyorum biliyorum çünkü yardım etmicek benim iş yükümü çoğaltacak. Üstelik kaç ay kalacak belli değil. Ama eşim anlamıyor. Annesine aşırı düşkün. Ne desem suç oluyor annesiyle ilgili. Ben mi abartıyorum fikir verin lütfen.
işte sizde gözünüzü açın artık ve hiçbişey yapmayınZaten bana annem sana yardıma gelsinmi diye soran olmadı. Yada yardım istermisin geleyim mi diyen. Dediğiniz gibi onlar konuşmuşlar bana haber verdiler. Zaten asıl kızdığım olay da bu sanırsam. Benim iyiliğimi düşünür gibi görünüp aslında olayın çok başka olması
Ağırmış gibi hiçbir şey yapma iş mi yapıyorsun kasığıma ağrı girdi de git yat. Annesi iş mi yapmıyor eşine söyle annene söyler misin diye. Sen söyle deseydi benim annem olsaydı rahat rahat söylerdim rahat etmediğimi sana söylemiştim bir zahmet söyleyi ver deyin. Eşinede iş yükle o zaman anlar anasının iş yapmadığını. Birde eşine rahat rahat bişeyleri anlatamıyorsan neden eşin ki annesine düşkün olabilir ama ortada gerçekler var anneni sürekli savunup beni görmezden geleceksen bir zahmet benim yanımda kim durması gerektiğine ben karar vereyim deyin.Merhaba arkadaşlar. Kaç gündür öyle çok takıyorum ki bu konuyu acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeye başladım ve üyelik açıp size sormak istedim.
Kayınvalidemle ayrı şehirlerdeyiz 10 yıllık evliyim başlarda iyi anlaşırdık. Ama zamanla gördümki ben hep veren tarafım. Hep hizmet eden -kendi evimde, onun evinde-, hep iş beklenen. Maddi olarak zaten asla bir yardımları dokunmadı ne evlenirken ne ev dizerken ne ilk çocuğum olduğunda. Bekleme dikte zaten beklemiyoruz da. Ama manevi olarak çok yardım bekledim ben şahsen ama olmadı. İlk doğumumda annem doğumdan bir ay önce geldi her işimi yaptı doğumdan sonra 20 gün durdu. Ama annemin de sağlık sorunları olduğu için dönmek zorunda kaldı. Sonra kayınvalidem geldi. Ama inanın ben onlara yemek yaptım lohusa halimle, çocuk uyuyunca kayınvalidemde uyudu ben ev topladım iş yaptım. Yine sesimi çıkarmadım saygısızlık yapmak istemedim. Geçen sene geldi 3 ay kaldı bu süre içinde ne ev işi ne yemek hiç birşey yapmadı sadece bi kaç saat çocuğumla ilgilendi. Ben düşük yaptım o gitmeden bir hafta önce sadece o zaman evimi temizleyip yemeğimi yaptı. Ki o kadar durdu durdu en ihtiyacım olan zamanda gitti. Şimdi yine hamileyim. Zorlanmıyorum herşeyin altından kalkabiliyorum. Kalkamazsam zaten kendi annemi çağırırım atlar gelir. Ama kayınvalidem eşime demişki ben geleyim çocuğa bakayım geline bakarım falan. Eşimde bunu bana çok güzel bişeymiş gibi anlatıyor. Annem gelecek yardıma rahat edersin falan diye. Ama istemiyorum biliyorum çünkü yardım etmicek benim iş yükümü çoğaltacak. Üstelik kaç ay kalacak belli değil. Ama eşim anlamıyor. Annesine aşırı düşkün. Ne desem suç oluyor annesiyle ilgili. Ben mi abartıyorum fikir verin lütfen.
İş yapan kayınvalideler de yaranamıyor nasıl olsa ben yapmayıp yaranamayım demiş anlaşılan.Merhaba arkadaşlar. Kaç gündür öyle çok takıyorum ki bu konuyu acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeye başladım ve üyelik açıp size sormak istedim.
Aramızda 4 saatlik bir mesafe var. 3 ay kalmasının başka sebepleri vardı. Apayrı bir mesele o. Eşime söylediğim zaman sende yardım iste söyle yaptır diyor. Ama işte buna alışık olmadığım için o kadar zorlanıyorum ki. Aslında bütün mesele bu olabilir. Ben yardım istemekte, birşey talep etmekte zorlanıyorum. Karşımdaki insandan anlayış bekliyorum öyle olmayıncada ne yapıyosam kendime yapıyorum. Burada konuştuklarımızdan sonra daha iyi anladım bunu. Sorun aslında hizmet beklenmesi değilmiş benim hizmet etmeye gönüllü olmamışBir şeyi merak ettim, istanbul da ne kadar mesafede 3 ay kaldı. Eşinize istemediğinizi neler yaşadığınızı rahat edemediğinizi vs söylediğinizde ne diyor? Gıcık bir dırum akşam kadar kalan sizsiniz sonuçta annesiyle kendi değil.
Valla ara kadını daha önce ne yaptın da şimdi yaparım diyorsun de. Eşin annesini tutuyorsa o da annesine gitsin.Merhaba arkadaşlar. Kaç gündür öyle çok takıyorum ki bu konuyu acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeye başladım ve üyelik açıp size sormak istedim.
Eşimle bunu açıkça konuşabiliyorum. Ki zaten kendisi de görüyor farkında. Onun bana söylediği şu, sende yardım iste, yaptır, söyle. Ama ben yardım isteyemiyorum sorunum bu. Yani eğer yardıma ihtiyacım varsa zaten herşey ortada ben yardım istemeden düşünülmek istiyorum. Bunu halletmem gerek önceeşinle neden açık açık konuşamıyorsun? yani şunu diyebilirsin; sen benim iyiliğimi düşünüyorsun ama annen bana hiç yardımcı olmuyor ben de ayıp olmasın diye ekstra yoruluyorum. anneni üzemeyiz ama bu kadar bana yük olmasını da istemiyorum deyin eşiniz halletsin sorunu. neden hamile halinizle bu kadar dertleniyorsunuz ki bırak eşin düşünsün at topu ona. ayrıca benim kayınvalidem normalde bile bana iş yaptırmaz yani insani olarak der ki sen çalıştın geldin ben yapayım bırak der. insan olan böyle düşünür kusura bakmayın kayınvalideniz bencil bi insan ayrıca yardım bahanesiyle uzun uzadıya kalması da hiç hoş değil evde rahat rahat ayağınızı bile uzatamazsınız o ne öyle. daha biraz önce eşime annenler gelmesin ben çok yorgunum ilgilenemem dedim ve gerçekten çok yorgunum. yani aranızdaki iletişim çok önemli eşim benim ne demek istediğimi anladı kendi iptal etti mesela. eşinle ailesini kötülemeden açık açık düşüncelerini anlatman gerekiyor gerekirkirse kırılması gereken kalpler kırılmalı.
Aslında gelsin. Siz de yatın şunu şunu yap anne deyin yapsın. Her zabah günlük liste verin akşam şunu yapar mıson evi süpürir müsin vs. Kendi kaçar gider zaten muhtemelenZaten bana annem sana yardıma gelsinmi diye soran olmadı. Yada yardım istermisin geleyim mi diyen. Dediğiniz gibi onlar konuşmuşlar bana haber verdiler. Zaten asıl kızdığım olay da bu sanırsam. Benim iyiliğimi düşünür gibi görünüp aslında olayın çok başka olması
Aslında gelsin. Siz de yatın şunu şunu yap anne deyin yapsın. Her zabah günlük liste verin akşam şunu yapar mıson evi süpürir müsin vs. Kendi kaçar gider zaten muhtemelen
Doğumda zaten yeterince söyledim ve yeterince gördü eşim. Bu konuda asla ağzını açıp bana bişey diyemez. Zaten Allah nasip ederse bu doğumda annesini istemediğimi açıkca söyledim sesini çıkarmadı. Bana sadece şu konuda yüklenir sende yardım iste, söyle, yaptır der. Ben söylemeden düşünülmeyi beklerim. Bütün anlaşmazlıkta buradan çıkıyor.Valla ara kadını daha önce ne yaptın da şimdi yaparım diyorsun de. Eşin annesini tutuyorsa o da annesine gitsin.
Buradan çıkarılacak ders sustum sabrettim demek mathah birşey değil. Rahatsız olunca o an demek lazım. Bebeğe bakarım diye gelip yan gelip yattığında deseydiniz hem eşinize hem annenize. Denmeyince sizin dısınızda herkes unutmuş yaşananları. Kocanız da g.ri.zekalı herhalde ona ayrı sinir oldum. Bı b.k dan haberi yok galiba. Bu kadar da evden eşten bihaber olunmaz . Sevinerek gelmiş demiş bir de.
Bence haklısınız. Yeni doğum yapan birinin evine gelen kv az aklı varsa kalkar yemek hazırlar irtalık toplar zaten. İstemenize gerek yoktu yani. İşine gelmiş kadının yatmış. Yine hamilelikte vs olur da gelirse her işi yaptırın. Ha istemiyorsanız da gelemez tabiki.. yüzlerine deyin yanım içinize atmayın. Ne kadar sinsi hastalık varsa hep bu içine atmaktan oluyor. Söyleyin onlar dertlensinDoğumda zaten yeterince söyledim ve yeterince gördü eşim. Bu konuda asla ağzını açıp bana bişey diyemez. Zaten Allah nasip ederse bu doğumda annesini istemediğimi açıkca söyledim sesini çıkarmadı. Bana sadece şu konuda yüklenir sende yardım iste, söyle, yaptır der. Ben söylemeden düşünülmeyi beklerim. Bütün anlaşmazlıkta buradan çıkıyor.
Eşinize karşı sizin sözünüzün, isteğinizin, rahatınızın bi hükmü yok demek ki. Kayınvalideye eğlence olsun diye geliyo sizde mecbur aynı şeyleri yaşayacaksınız. 8 haftalık hamilenin nesine bakacakmış. Millet 37ye kadar çalışıyor.Doğumda zaten yeterince söyledim ve yeterince gördü eşim. Bu konuda asla ağzını açıp bana bişey diyemez. Zaten Allah nasip ederse bu doğumda annesini istemediğimi açıkca söyledim sesini çıkarmadı. Bana sadece şu konuda yüklenir sende yardım iste, söyle, yaptır der. Ben söylemeden düşünülmeyi beklerim. Bütün anlaşmazlıkta buradan çıkıyor.
Yani şöyle ki buraya konuyu açmadan önce kesinlikle gelmesini istemiyordum. Ama şimdi gelsin diyorum gelsinde eski ben olmadığımı görsün. Kararımı net verdim çünkü. Hiç birşey yapmayacağım sadece çocuğumla ilgileneceğim. Yardıma geliyor madem gelsin yardım etsinBence haklısınız. Yeni doğum yapan birinin evine gelen kv az aklı varsa kalkar yemek hazırlar irtalık toplar zaten. İstemenize gerek yoktu yani. İşine gelmiş kadının yatmış. Yine hamilelikte vs olur da gelirse her işi yaptırın. Ha istemiyorsanız da gelemez tabiki.. yüzlerine deyin yanım içinize atmayın. Ne kadar sinsi hastalık varsa hep bu içine atmaktan oluyor. Söyleyin onlar dertlensin
Hanımefendi benim buraya yazdığım bir kaç olaydan bu kadar kesin ve net bir yargılama yapıp benimle bu üslupla konuşamazsınız. Ne yapmamı istersiniz bebeğimi aldırıp eşimden ayrılmamı mı? Bir konu hakkında ne yapacağımı bilemedim fikir almak adına buraya sordum. Ve sağolsunlar 'düşünceli, hamile bir insanla nasıl konuşması gerektiğini bilen, saygılı' insanlar sayesinde fikir sahibi oldum. Bu tür yorumlara ihtiyacım yok teşekkür ederimEşinize karşı sizin sözünüzün, isteğinizin, rahatınızın bi hükmü yok demek ki. Kayınvalideye eğlence olsun diye geliyo sizde mecbur aynı şeyleri yaşayacaksınız. 8 haftalık hamilenin nesine bakacakmış. Millet 37ye kadar çalışıyor.
Eşin daha önce yardım etmediğini bile bile bunu yapıyosa sizi takmıyo demektir, sizde böyle adamları baba yapmaya devam ediyosunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?