- 23 Mayıs 2025
- 14
- 9
- 1
- 35
- Konu Sahibi oylecebiri
-
Bu zamana kadar hizmet etmiş olmanız büyük bir hata. Daha 40’ ı çıkmamışken çocuğunuzun , kayınvalidenize hizmet etmeniz , kendi çocuğunuzdan çalmak demektir.Merhaba arkadaşlar. Kaç gündür öyle çok takıyorum ki bu konuyu acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeye başladım ve üyelik açıp size sormak istedim.
Kayınvalidemle ayrı şehirlerdeyiz 10 yıllık evliyim başlarda iyi anlaşırdık. Ama zamanla gördümki ben hep veren tarafım. Hep hizmet eden -kendi evimde, onun evinde-, hep iş beklenen. Maddi olarak zaten asla bir yardımları dokunmadı ne evlenirken ne ev dizerken ne ilk çocuğum olduğunda. Bekleme dikte zaten beklemiyoruz da. Ama manevi olarak çok yardım bekledim ben şahsen ama olmadı. İlk doğumumda annem doğumdan bir ay önce geldi her işimi yaptı doğumdan sonra 20 gün durdu. Ama annemin de sağlık sorunları olduğu için dönmek zorunda kaldı. Sonra kayınvalidem geldi. Ama inanın ben onlara yemek yaptım lohusa halimle, çocuk uyuyunca kayınvalidemde uyudu ben ev topladım iş yaptım. Yine sesimi çıkarmadım saygısızlık yapmak istemedim. Geçen sene geldi 3 ay kaldı bu süre içinde ne ev işi ne yemek hiç birşey yapmadı sadece bi kaç saat çocuğumla ilgilendi. Ben düşük yaptım o gitmeden bir hafta önce sadece o zaman evimi temizleyip yemeğimi yaptı. Ki o kadar durdu durdu en ihtiyacım olan zamanda gitti. Şimdi yine hamileyim. Zorlanmıyorum herşeyin altından kalkabiliyorum. Kalkamazsam zaten kendi annemi çağırırım atlar gelir. Ama kayınvalidem eşime demişki ben geleyim çocuğa bakayım geline bakarım falan. Eşimde bunu bana çok güzel bişeymiş gibi anlatıyor. Annem gelecek yardıma rahat edersin falan diye. Ama istemiyorum biliyorum çünkü yardım etmicek benim iş yükümü çoğaltacak. Üstelik kaç ay kalacak belli değil. Ama eşim anlamıyor. Annesine aşırı düşkün. Ne desem suç oluyor annesiyle ilgili. Ben mi abartıyorum fikir verin lütfen.
Bende normalde beklemem. Ama eğer yardım ederim diye geliyorsa beklerim. Yardımdan kastı başka ne olabilir ki ev işi ya da yemek dışında. Ben zaten kendi işimi halledebiliyorum hiç kimseye güvenerek çocuk doğurmadım yada hamile kalmadım. Ama bir insan sana yardım etmeye geldim diyip hizmet bekliyosa her konuda o zaman işler değişiyor malesefBen annelerin temizlik yapmasina cok karsiyim beklenmesine de karsiyim. Yemek konusunda destek olmali birlikte yapar birlikte yersiniz. Ama ne kendi anneniz ne kv gelip is yapmamali, ya o evde yasayanlar yapmali yada ucretli halledilmeli. - inanin su am kvalideme sizden daha sinirliyimdir ama ben boyle dusunuyorum ev isinde yardim beklemem esimle hallederim yada yaptiririm.
Ama tam kadının zor zamanında gelip yüküne yük katacaklarsa gelmesinler.Ben annelerin temizlik yapmasina cok karsiyim beklenmesine de karsiyim. Yemek konusunda destek olmali birlikte yapar birlikte yersiniz. Ama ne kendi anneniz ne kv gelip is yapmamali, ya o evde yasayanlar yapmali yada ucretli halledilmeli. - inanin su am kvalideme sizden daha sinirliyimdir ama ben boyle dusunuyorum ev isinde yardim beklemem esimle hallederim yada yaptiririm.
Ben de bizzat aynılarını yaşadım. Benim evim tatil için bi oteldi sanki. Gelip en az 1 ay kalırdı. Hala öyle gerçi ama artık yüz vermiyorum. Telefonda özledim seni diyor oğluma ama gel demiyorum avcunu yalasın. Bi halta yaradığı yok.Merhaba arkadaşlar. Kaç gündür öyle çok takıyorum ki bu konuyu acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeye başladım ve üyelik açıp size sormak istedim.
Kayınvalidemle ayrı şehirlerdeyiz 10 yıllık evliyim başlarda iyi anlaşırdık. Ama zamanla gördümki ben hep veren tarafım. Hep hizmet eden -kendi evimde, onun evinde-, hep iş beklenen. Maddi olarak zaten asla bir yardımları dokunmadı ne evlenirken ne ev dizerken ne ilk çocuğum olduğunda. Bekleme dikte zaten beklemiyoruz da. Ama manevi olarak çok yardım bekledim ben şahsen ama olmadı. İlk doğumumda annem doğumdan bir ay önce geldi her işimi yaptı doğumdan sonra 20 gün durdu. Ama annemin de sağlık sorunları olduğu için dönmek zorunda kaldı. Sonra kayınvalidem geldi. Ama inanın ben onlara yemek yaptım lohusa halimle, çocuk uyuyunca kayınvalidemde uyudu ben ev topladım iş yaptım. Yine sesimi çıkarmadım saygısızlık yapmak istemedim. Geçen sene geldi 3 ay kaldı bu süre içinde ne ev işi ne yemek hiç birşey yapmadı sadece bi kaç saat çocuğumla ilgilendi. Ben düşük yaptım o gitmeden bir hafta önce sadece o zaman evimi temizleyip yemeğimi yaptı. Ki o kadar durdu durdu en ihtiyacım olan zamanda gitti. Şimdi yine hamileyim. Zorlanmıyorum herşeyin altından kalkabiliyorum. Kalkamazsam zaten kendi annemi çağırırım atlar gelir. Ama kayınvalidem eşime demişki ben geleyim çocuğa bakayım geline bakarım falan. Eşimde bunu bana çok güzel bişeymiş gibi anlatıyor. Annem gelecek yardıma rahat edersin falan diye. Ama istemiyorum biliyorum çünkü yardım etmicek benim iş yükümü çoğaltacak. Üstelik kaç ay kalacak belli değil. Ama eşim anlamıyor. Annesine aşırı düşkün. Ne desem suç oluyor annesiyle ilgili. Ben mi abartıyorum fikir verin lütfen.
Ama tam kadının zor zamanında gelip yüküne yük katacaklarsa gelmesinler.
Bu arada şunları da belirteyim. Eşim askeri personel ve çoğu zaman evde olmuyor. Evde olduğu zamanlarda tabiki yardımcı oluyor. Çocuğumda kreşe gidiyor ama tatile girecek okulu. Eşim bana annesinin geleceğini söylediğinde ben yardıma ihtiyacım yok benim halledebiliyorum herşeyi dedim. Ama eşim burada olmadığım zamanlarda aklım kalmasın okulda bitcek çocuk hep evde olacak seni yorar dedi. Yani eşim yardımcı değil gibi bir mesele yok
Zaten bana annem sana yardıma gelsinmi diye soran olmadı. Yada yardım istermisin geleyim mi diyen. Dediğiniz gibi onlar konuşmuşlar bana haber verdiler. Zaten asıl kızdığım olay da bu sanırsam. Benim iyiliğimi düşünür gibi görünüp aslında olayın çok başka olmasıEsin evdeki islerle ilgilenmesi zaten yardim degil, görevi. Kayinvalideden büyük sorun esinizin anlayissiz olmasi. Onlar kendi aralarinda coktan kvdenin gelecegini karatlastirmistir
Hayır doğumuma daha çok var yeni hamileyim 8 haftalık henüz. Doğum için zaten ben annemi istiyorum bunu eşimle konuştuk peşinen. İlk doğumumda olanlardan sonra açıkça söylemiştim bunuEşine karşı sözünün bir değeri yoksa kvden iş talep edeceksin yada sessiz kalıp işleri yapmaya devam edeceksin başka çare yok şuan için. Doğumun yakın mı? Kvde bana teklif etti geleyim diye istemiyorum bebek olunca gelirsiniz önceden gelmenin bi manası yok dedim. Eşime de annen böyle böyle dedi bende bebek doğunca gelirsiniz dedim diye bildirdim tamam sen nasıl istersen dedi konu kapandı. Ki benim eşimde gayette annesine değer verir annesinin tek sözünü ikiletmez çok sever ama benimle ilgili konuları bana bırakır. Olması gereken bu aslında.
Merhaba arkadaşlar. Kaç gündür öyle çok takıyorum ki bu konuyu acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeye başladım ve üyelik açıp size sormak istedim.
Öyle yapmayı düşünüyorum. Bu sefer taviz vermek istemiyorum.Hemen hemen ayni durumdayiz ben sizden bir tik daha kotu:) ben yapamadim ama belki siz yaparsiniz o geldiginde dinlenmeye gecin supurulmuyorsa supurulmesin yemek bekleyin. madem bakmaya geldi baksin ozaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?