Yardımcı olmayan kayınvalidenin yatılı gelmek istemesi

oylecebiri

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2025
14
9
1
35
Merhaba arkadaşlar. Kaç gündür öyle çok takıyorum ki bu konuyu acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeye başladım ve üyelik açıp size sormak istedim.
Kayınvalidemle ayrı şehirlerdeyiz 10 yıllık evliyim başlarda iyi anlaşırdık. Ama zamanla gördümki ben hep veren tarafım. Hep hizmet eden -kendi evimde, onun evinde-, hep iş beklenen. Maddi olarak zaten asla bir yardımları dokunmadı ne evlenirken ne ev dizerken ne ilk çocuğum olduğunda. Bekleme dikte zaten beklemiyoruz da. Ama manevi olarak çok yardım bekledim ben şahsen ama olmadı. İlk doğumumda annem doğumdan bir ay önce geldi her işimi yaptı doğumdan sonra 20 gün durdu. Ama annemin de sağlık sorunları olduğu için dönmek zorunda kaldı. Sonra kayınvalidem geldi. Ama inanın ben onlara yemek yaptım lohusa halimle, çocuk uyuyunca kayınvalidemde uyudu ben ev topladım iş yaptım. Yine sesimi çıkarmadım saygısızlık yapmak istemedim. Geçen sene geldi 3 ay kaldı bu süre içinde ne ev işi ne yemek hiç birşey yapmadı sadece bi kaç saat çocuğumla ilgilendi. Ben düşük yaptım o gitmeden bir hafta önce sadece o zaman evimi temizleyip yemeğimi yaptı. Ki o kadar durdu durdu en ihtiyacım olan zamanda gitti. Şimdi yine hamileyim. Zorlanmıyorum herşeyin altından kalkabiliyorum. Kalkamazsam zaten kendi annemi çağırırım atlar gelir. Ama kayınvalidem eşime demişki ben geleyim çocuğa bakayım geline bakarım falan. Eşimde bunu bana çok güzel bişeymiş gibi anlatıyor. Annem gelecek yardıma rahat edersin falan diye. Ama istemiyorum biliyorum çünkü yardım etmicek benim iş yükümü çoğaltacak. Üstelik kaç ay kalacak belli değil. Ama eşim anlamıyor. Annesine aşırı düşkün. Ne desem suç oluyor annesiyle ilgili. Ben mi abartıyorum fikir verin lütfen.

Eşiniz sizi anlamıyorsa o zaman gerçekten yardım ettirin kayınvalidenize. Uzanın,hamileliğim zor diye kalkmayın. Çocuktan başka işlerle ilgilenmeyin, yemek bile yapmayın. İşi çok görürse kendisi kaçar zaten.

Ben annelerin temizlik yapmasina cok karsiyim beklenmesine de karsiyim. Yemek konusunda destek olmali birlikte yapar birlikte yersiniz. Ama ne kendi anneniz ne kv gelip is yapmamali, ya o evde yasayanlar yapmali yada ucretli halledilmeli. - inanin su am kvalideme sizden daha sinirliyimdir ama ben boyle dusunuyorum ev isinde yardim beklemem esimle hallederim yada yaptiririm.

Benim kv evimde 1 bardak bile kaldirmamis insandir o yuzden hayretle okudum valla
Anne midem bulaniyor mutfaga giremiyorum bi zahmet yemekleri sen hallediver diyin
Bence bir evde yemekler hallediliyorsa geri kalan hersey halledilir

Bu zamana kadar hizmet etmiş olmanız büyük bir hata. Daha 40’ ı çıkmamışken çocuğunuzun , kayınvalidenize hizmet etmeniz , kendi çocuğunuzdan çalmak demektir.
Gelirse kayınvalideniz , sırtım ağrıyor, belin ağrıyor diye yatın. Siz yetişemeyin işlere, kayınvalide de yapmazsa kocanıza söyleyin yapması için. Unutmayın, siz gereksiz yere yoruldukça aslında karnınızda ki çocuğa zarar veriyorsunuz, yatın dinlenin , iş buyurun kayınvalidenize , zaten 1 haftaya kalmaz kaçar.

Bende normalde beklemem. Ama eğer yardım ederim diye geliyorsa beklerim. Yardımdan kastı başka ne olabilir ki ev işi ya da yemek dışında. Ben zaten kendi işimi halledebiliyorum hiç kimseye güvenerek çocuk doğurmadım yada hamile kalmadım. Ama bir insan sana yardım etmeye geldim diyip hizmet bekliyosa her konuda o zaman işler değişiyor malesef

Baktınız o bir işin ucundan tutmuyor, bir iki gün siz de tutmayın. Zaten üçüncü gün ya gider ya da iş yapar. Akşam eşiniz gelince yemek siparişi verirken o zaman dersiniz benim halim yoktu uzandım hep diye. Sizde hata, madem eşinizin huyu böyle kadının davranışlarını eşinizin gözüne sokturmanız lazım.

Ama tam kadının zor zamanında gelip yüküne yük katacaklarsa gelmesinler.

Ben de bizzat aynılarını yaşadım. Benim evim tatil için bi oteldi sanki. Gelip en az 1 ay kalırdı. Hala öyle gerçi ama artık yüz vermiyorum. Telefonda özledim seni diyor oğluma ama gel demiyorum avcunu yalasın. Bi halta yaradığı yok.
Sizin de yapacağınız iki şey var;
Ya geldiğinde iş isteyeceksiniz utanmayıp da. Bulaşık süpürge vs ben yapamıyorum diyeceksiniz ya da uzun süre kalmaması için şu tarihte şuraya gidecem deyip de az kalmasını sağlayacaksınız başka çare yok.

Bu arada şunları da belirteyim. Eşim askeri personel ve çoğu zaman evde olmuyor. Evde olduğu zamanlarda tabiki yardımcı oluyor. Çocuğumda kreşe gidiyor ama tatile girecek okulu. Eşim bana annesinin geleceğini söylediğinde ben yardıma ihtiyacım yok benim halledebiliyorum herşeyi dedim. Ama eşim burada olmadığım zamanlarda aklım kalmasın okulda bitcek çocuk hep evde olacak seni yorar dedi. Yani eşim yardımcı değil gibi bir mesele yok

Esin evdeki islerle ilgilenmesi zaten yardim degil, görevi. Kayinvalideden büyük sorun esinizin anlayissiz olmasi. Onlar kendi aralarinda coktan kvdenin gelecegini karatlastirmistir

Eşine karşı sözünün bir değeri yoksa kvden iş talep edeceksin yada sessiz kalıp işleri yapmaya devam edeceksin başka çare yok şuan için. Doğumun yakın mı? Kvde bana teklif etti geleyim diye istemiyorum bebek olunca gelirsiniz önceden gelmenin bi manası yok dedim. Eşime de annen böyle böyle dedi bende bebek doğunca gelirsiniz dedim diye bildirdim tamam sen nasıl istersen dedi konu kapandı. Ki benim eşimde gayette annesine değer verir annesinin tek sözünü ikiletmez çok sever ama benimle ilgili konuları bana bırakır. Olması gereken bu aslında.

Hemen hemen ayni durumdayiz ben sizden bir tik daha kotu:) ben yapamadim ama belki siz yaparsiniz o geldiginde dinlenmeye gecin supurulmuyorsa supurulmesin yemek bekleyin. madem bakmaya geldi baksin ozaman.

Esin evdeki islerle ilgilenmesi zaten yardim degil, görevi. Kayinvalideden büyük sorun esinizin anlayissiz olmasi. Onlar kendi aralarinda coktan kvdenin gelecegini karatlastirmistir
Zaten bana annem sana yardıma gelsinmi diye soran olmadı. Yada yardım istermisin geleyim mi diyen. Dediğiniz gibi onlar konuşmuşlar bana haber verdiler. Zaten asıl kızdığım olay da bu sanırsam. Benim iyiliğimi düşünür gibi görünüp aslında olayın çok başka olması

Hayır doğumuma daha çok var yeni hamileyim 8 haftalık henüz. Doğum için zaten ben annemi istiyorum bunu eşimle konuştuk peşinen. İlk doğumumda olanlardan sonra açıkça söylemiştim bunu

Buraya uzun uzun yazacağınıza annesinin hiçbir şekilde yardımının dokunmadığını kendi annenizi çağıracağınızı söyleyin kestirip atın. Hamile halimle bir de onlara hizmet edemem sen yapacaksan çağır deyin.

Hemen hemen ayni durumdayiz ben sizden bir tik daha kotu:) ben yapamadim ama belki siz yaparsiniz o geldiginde dinlenmeye gecin supurulmuyorsa supurulmesin yemek bekleyin. madem bakmaya geldi baksin ozaman.
Öyle yapmayı düşünüyorum. Bu sefer taviz vermek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…