• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardımcı olursanız sevinirim

ben öldün bittin gibi bir şey söylemedim... sadece kendini kandırma dedim... gerçekten seven insan bekarete bakmaz cümlelerine hemen kapılma demek istiyorum... çünkü garantisi olmayan birşeyin tesellisi de acı verir...
istisnalar elbette olur, biri çıkar sever önemsemez zar mar, o ayrı bir şey... ama istisnalara göre hayatını yönlendirmesinin yanlış olduğunun altını çizerek tekrar söylüyorum... bu kızın en mantıklı yapacağı şey, bundan sonraki sevdiği insana olanı biteni gizlemeden anlatması.... o insan da kabullenir severmiş evlenirmiş, umarım öyle olur...
lakin kesin öyle olur diye bunun da pembe hayallerini kurmaması gerekir.. garantisi yok çünkü...

Bilmiyorum yazdigim ornekleri okudunuz mu ama, kultur seviyesi yuksek , ortalama ustu sosyo-ekonomik siniftan erkekler ilkel zihniyetli degiller, yani insanlarin bekarete onem vermemesi istisna degil. Kultur duzeyine bagli.

Bakin, zardan bagimsiz olarak sevgiyi aski bulmanin bir garantisi yok zaten. Bu konu kader, kismet; zar bu konuda bir degisken olarak yer almiyor.

Ben yazdigim her seyin %100 arkasindayim. Sevmedigi , mutlu olmadigi birine mecbur hayat gecirmek kendi kendini mahvetmek demek. Kendisini sevmeyen biriyle zaten mutlu olamaz. Seven, adam gibi deger veren adam zaten zirvaya takili kalmaz. Deger verecek , sevecek adam gelsin; sevmeyenler zaten mutlu edemiyor ki. Seven de zaten zara , bekarete bilmem neye bakmiyor.

Öncelikle bundan önce açtığım konuda verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim arkadaşlar. Danışmak istediğim bi konu var daha önce bekaretimi kaybettiğim erkek arkadaşıma geri dönmeli miyim o bıraktı beni ama eper dönersem mutsuz olacağımı biliyorum.karşıma çıkacak kişiye durumu da anlatıcam kabul etmez diye düşnmeden edemiyorum. Ya eskiyi seçip bi ömür mutsuz olucam ya da beni anlayacak birini bulucam ki bulabilir miyim bilmiyorum erkekler için çok önemli bi konu çünü.sizce hangisi mantıklı?

geri dönme tabii ki, senin istemeyeni sen ne yapacaksın. bu kadar dar kafalı insanlarla hayatını geçirmeyecek olman da senin için bir şans. bir kaza sonucu da bekaretini kaybedebilirdin. ya da zarın esnek olabilirdi o zaman ne olacaktı, istediğin kadar yap yap sonra da bakire gibi evlen ohhh mis nasılsa herşey iki damla kana bakıyor :KK45: bırak Allah aşkına böyle saçma düşünceleri. bundan sonra yoluna bak. hakkında hayırlısı olsun

geri dönme tabii ki, senin istemeyeni sen ne yapacaksın. bu kadar dar kafalı insanlarla hayatını geçirmeyecek olman da senin için bir şans. bir kaza sonucu da bekaretini kaybedebilirdin. ya da zarın esnek olabilirdi o zaman ne olacaktı, istediğin kadar yap yap sonra da bakire gibi evlen ohhh mis nasılsa herşey iki damla kana bakıyor :KK45: bırak Allah aşkına böyle saçma düşünceleri. bundan sonra yoluna bak. hakkında hayırlısı olsun
Amin sağolasın

Bilmiyorum yazdigim ornekleri okudunuz mu ama, kultur seviyesi yuksek , ortalama ustu sosyo-ekonomik siniftan erkekler ilkel zihniyetli degiller, yani insanlarin bekarete onem vermemesi istisna degil. Kultur duzeyine bagli.

Bakin, zardan bagimsiz olarak sevgiyi aski bulmanin bir garantisi yok zaten. Bu konu kader, kismet; zar bu konuda bir degisken olarak yer almiyor.

Ben yazdigim her seyin %100 arkasindayim. Sevmedigi , mutlu olmadigi birine mecbur hayat gecirmek kendi kendini mahvetmek demek. Kendisini sevmeyen biriyle zaten mutlu olamaz. Seven, adam gibi deger veren adam zaten zirvaya takili kalmaz. Deger verecek , sevecek adam gelsin; sevmeyenler zaten mutlu edemiyor ki. Seven de zaten zara , bekarete bilmem neye bakmiyor.

kültür seviyesi ile inançlar ve gelenekler bir değil... nice kültürlü insanlar var, nice statüsü zirvede insanlar var ama bekarete körü körüne itina eden.... biz burda aslında muamma olan birşeyi tartışıyoruz...
bu kız zaten ilişki yaşadığı kişiye dönmemeli.. zira onu bırakmış, tehdit vs etmiş... sırf bekaret için onunla evlensin diye bir şey söylemedim ben... bizzat belirttim başka biriyle illa ki evlenir, ama bu durumunu izah etsin baştan... sevmeye devam edermi yoksa bırakırmı bu sadece bir olasılık ve bizde hiç işimiz yok gibi bu olasılığın yüzdesini hesaplıyoruz... neyse ben gerçekten sıkıldım bu bekaretten zardan vajinadan... inşallah pişmanlığı gerçektir ve yeni hatalar yapmaz diyorum başka da bir şey demiyorum...

ben karşı tarafı eleştirmiyorum... zaten mesele eleştirme boyutunu çoktan geçmiş, olmuş bitmiş.. niye yaptın neden niçin sorusu sorulmaz artık... benim kastım bu değl siz anlamadınız beni... evet tabiki öyle evlilikler olabilir... ama bunun garantisi varmış gibi kıza o şekilde tavsiye vermek bana yanlış ve garip geliyor... nerden bilebiliriz... ya olmazsa?? ya öyle biri çıkmazsa karşısına? biraz gerçekçi olalım... olabilir ihtimaliyle çok da fazla yönlendirmemek lazım....

Ben zaten eleştiri yaptığınıza dair bir şey yazmadım.Sadece anlamaya çalışın dedim.Garantisi var veya yok bundan bahsetmiyorum.Ama siz hiçbir erkek sizinle olmaz diyerek kesin bir hükümde bulundunuz.Peki bunu nereden bilebiliriz? Sonuç olarak karşısına çıkan kişi iki ihtimale de sahip olabilir.

[QUE="belinay 222, post: 38927262, member: 634202"]Gerçektenseven insan daha çok önem verir bekarete bence gerçekten seven insan sevdiği kızın başkasıyla birlikte olmasın8 kabul edemez[/QUOTE]
Ne kadar saçmalamışsınız. Allah akıl fikir izan versin. Gerçekten kızları sadece bi zar parçasına indirgeyen kadınları hiç anlamadım anlayamayacağım. Benim 70 küsür yaşındaki babannem de bile sizdeki zihniyet yok

Ben zaten eleştiri yaptığınıza dair bir şey yazmadım.Sadece anlamaya çalışın dedim.Garantisi var veya yok bundan bahsetmiyorum.Ama siz hiçbir erkek sizinle olmaz diyerek kesin bir hükümde bulundunuz.Peki bunu nereden bilebiliriz? Sonuç olarak karşısına çıkan kişi iki ihtimale de sahip olabilir.
ben erkek çıkmaz diye iddiada bulunmadım dikkatli okuyun... ben ilerde hayatına giren bir erkeğin bekaret konusunu öğrendikten sonra hiç önemsemeyecek olmasına körü körüne inanmayın dedim...

Zara bakip sevecek olan sevmesin zaten, bunun adina sevmek denmiyor.

Sizin derdiniz zar degil mi, baskasiyla sevismis kadini hicbir erkek kabul etmez yazmamis miydiniz ? Evli kadinlar %100 garanti baskasiyla sevismis oluyor, o bazda soyledim. Bu durumda belediyeden onayli sevismekle , onaysiz sevismenin hicbir farki yok, sonuc ayni, kadin baskasiyla sevistigini biliyorsun iste.

Kiz hata yapmis, pisman. Burda savunacak veya savunmayacak bir sey yok ki, hata iste. Asil garip olan sen degersizlestin, kimse seni almaz gibi zirvaliklar yazmak.

Cevremde gormesem soylemem herhalde, universitedeki sevgilileriyle iliski yasayip baskalariyla evlenen kiz arkadaslarim var. Hicbiri de yalan soylemedi, soylemek zounda hissetmedi. Bir tanesi cok kotu bir ayrilik yasadi, o kadar mukemmel biriyle evlendi ki.....Bu evlendigi adamla dostca baslamislar, sohbet ederken kiz ne kadar kotu terk edildigini anlatmis, adam da oturup onunla oturup aglamis. Sevgi diye ben buna diyorum, adam sevdiginin caninin yanmis olma dusuncesine bile katlanamamis.

Zardan bagimsiz olarak insanin karsisina sevecegi birinin cikacagi garantisi yok tabi. Guzel, bakimli, egitimli, kulturlu ve zarli arkadasimin karsisina isindigi biri cikmadi. Kader neyse insan onu yasiyor, alnimiza yazilmistan ote koy yok. kaderi de siz yazmadiginiza gore, senin karsina kimse cikmaz vs vs seklindeki zirvalari yazmayi birakin isterseniz. Zaten uzgun bir insana , sen de oldun bittin mahvoldun yazmayi birakin Allah askina.

1. ve 2. paragraftaki düşünceleriniz arasında çelişki yok mu MissCherryBlossom?
İlk ifadelerinde resmi ilişki ile gayrı resmi ilişki arasında fark yok demişsin.
İkinci paragrafta ''Kız hata yapmış pişman.'' diyorsun.
Belediyeden onaylı ilişki hata olamayacağına göre iki yaşanmışlık arasındaki fark kıyaslamaya uygun değildir.

İnsanların yaşam tarzlarına, önceliklerine ve hayata nerden baktıklarına göre evleneceği insanla ilgili
kriterleri değişir. Kimi çevrelere göre öldüm, bittim, mahfoldum olarak düşünülen bir durum, başka bir çevrede
tercih nedeni olabilir.

E="sakeena, post: 38927323, member: 350975"]aynen katılıyorum.... gerçekten seven erkek kendi bile dokunmaya kıyamazken, başkasıyla birlikte olmuş bir kızı anında bıakır...[/QUOTE]
Allah size de akıl fikir versin. Sevgiyi aşkı indirgediğiniz şeye bak. Çok yazık. Merak ediyorum böyle yazanlar eğer evliyse bakir erkek mi bulmuş. Değilse de öyle mi bulacak. Hiç sanmıyorum böyle düşünenler sadece kadınlar için düşünüyor. Kalıbımı basarım

aynen katılıyorum.... gerçekten seven erkek kendi bile dokunmaya kıyamazken, başkasıyla birlikte olmuş bir kızı anında bıakır...
Böyle demişsiniz.Yani kesinlik var anında bırakır diyerek.
ben erkek çıkmaz diye iddiada bulunmadım dikkatli okuyun... ben ilerde hayatına giren bir erkeğin bekaret konusunu öğrendikten sonra hiç önemsemeyecek olmasına körü körüne inanmayın dedim...

Tam olarak birbirimizi anlayamadık ama :)

geri döndüğünde daha geç olabilir sonuçta ikinciye ve üçüncüye evlenen bir çok insan var bunu sorun etmyen biri çıkar karşına bence bir çok tanıdığım oldu çocuk bekar kızın ikinci evliliği :) sadece evleneceğin kişiyle paylaşırsın sadece o bilir bir ömrü o adamla geçirmek zorunda kalmaktansa çok daha iyi evlendikten sonra pişman olursan işler çok daha farklı olur boşanma vs

[QUE="belinay 222, post: 38927262, member: 634202"]Gerçektenseven insan daha çok önem verir bekarete bence gerçekten seven insan sevdiği kızın başkasıyla birlikte olmasın8 kabul edemez
Ne kadar saçmalamışsınız. Allah akıl fikir izan versin. Gerçekten kızları sadece bi zar parçasına indirgeyen kadınları hiç anlamadım anlayamayacağım. Benim 70 küsür yaşındaki babannem de bile sizdeki zihniyet yok[/QUOTE]

Size katiliyorum, gercekten benimde 70 kusur yasindaki babaannem bile boyle dusunmuyor

Birde boyle konular acilmasin diyen uyeleride anlamiyorum, buda bir dert bir sorun, evet sonunu dusunememis cahillik etmis belki ama hepimiz hatalar yapabiliriz, hepimizin pismanliklari vardir.. yapici yorumlar yapin, yada yorum yazmayin bukadar basit

sanırım anlayamadık... hitabet sanattır demişler :) bizde o sanatı yazıya dökemiyoruz anlaşılan , çünkü konu hassas...

Evet.Ortak payda da buluşamadık:) ama şu konuda hemfikiriz sanırım karşısına çıkacak iki seçenek var ve hangisinin çıkacağı belli değil.

Ne kadar saçmalamışsınız. Allah akıl fikir izan versin. Gerçekten kızları sadece bi zar parçasına indirgeyen kadınları hiç anlamadım anlayamayacağım. Benim 70 küsür yaşındaki babannem de bile sizdeki zihniyet yok

Size katiliyorum, gercekten benimde 70 kusur yasindaki babaannem bile boyle dusunmuyor

Birde boyle konular acilmasin diyen uyeleride anlamiyorum, buda bir dert bir sorun, evet sonunu dusunememis cahillik etmis belki ama hepimiz hatalar yapabiliriz, hepimizin pismanliklari vardir.. yapici yorumlar yapin, yada yorum yazmayin bukadar basit[/QUOTE]
Allah razı olsun

1. ve 2. paragraftaki düşünceleriniz arasında çelişki yok mu MissCherryBlossom?
İlk ifadelerinde resmi ilişki ile gayrı resmi ilişki arasında fark yok demişsin.
İkinci paragrafta ''Kız hata yapmış pişman.'' diyorsun.
Belediyeden onaylı ilişki hata olamayacağına göre iki yaşanmışlık arasındaki fark kıyaslamaya uygun değildir.

.

Kulitta cim, zar kafasindan bakarsak evli/evlilik disi iliski yasamis olmanin farki yok dedim, zira baskasiyla sevismis adin istemem diyorsa erkek, sonucta ikisi de ayni kapiya cikiyor, kadin baskasiyla sevismis iste. Ille de zar diyen biri icin sonuc ayni, zar yok iste .

Bence sevismek tabi ki pisman olunacak bir sey degil, hasa.

2. paragrafta anlatmaya calistigim sey, kiz yaptiginin hata oldugunu dusundugu icin pisman. Bence de hata yapmis, cunku adam kendisini sevmiyor, sonra da bu yuzden kizimiz kendisini degersiz goruyor. Degmeyecek adamlara deger verek hata bence, bu ayri bir hikaye tabi. Burda pismanlik duyulan yer, cinsellik yasamak degil ama 5 para etmeyen birine prim vermek bana gore. Ben olsam pismanlik duyardim, ama bekaret yuzunden degil, neyse. Bu kiz da cinsellik yuzunden degil ama herifin adi, rezil bir herif olmasi yuzunden pisman olmali.

Ama kizimiz altindan kalkamayacagi bir sorumlulugu aldigina pisman. Yaptigi eylemin sorumlulugunu alamayacagini simdi anlamis , bir de ustune herif tehdit ediyor. Insanlar bazen dusunmeden hareket ediyorlar. Kizimiza gore de bekaret onemli belli ki, ama eyleme kalkismadan once iyice dusunup tartmamis, simdi de eylemin sonuclarindan pismanlik duyuyor. Yaptigi eylemlerin sonuclarini tartamayan tek insan bu kiz degil ki, hayatta herkes cuvalliyor. Burda eylem ne olursa olsun , ideal olan tabi ki sonuclarina katlanamyacagin islere girmemek. Benim burda bu kiza anlatmaya calistigim sey, basina gelenleri kendisi de ben de farkli yonlerden hata olarak addetsek de, dunyanin sonu degil. Olan olmus bir kere , benim ona anlatmak istedigim sey, insanin degeri zarindan, bacak arasindan gelem, o yuzden kendini degersiz gorup santaj yapan bir herife gitmesin. Hayatta altindan kalkamayacagi islere girip sonra pismanlik duyan tek insan da o degil, ama ben de bu kadar pismanlik duymasi gereken bir durum olmadigini yazdim ona mesajlarimda.

Gercekten konu sahibesi pismanlik duymayi, kafani bekarete yormayi birak bence. 20 yasindasin daha, hayatta seni ne guzellikler bekliyor ama bu heriften lutfen uzak dur. Sen ona kendini mecbur hissettikce bu herif her seyi yapar vallahi. Kendine asla defolu mal muamelesi yapma, beni de alan cikar mi diye dusunme. Ille de bekaret diyenler cikarsa da tekmeyi koy gec. Adam gibi sevecek, mutlu edecek erkek gelsin; adam olmayacaklar gule gule derim :)

Son düzenleme:
Evet.Ortak payda da buluşamadık:) ama şu konuda hemfikiriz sanırım karşısına çıkacak iki seçenek var ve hangisinin çıkacağı belli değil.
illa ki çıkacak... ama ya o sizin savunduğunuz gibi çok sevdiği için bekarete önem vermeyen bir erkek olacak, yada benim savunduğum gibi baştan seviyorum deyip bekaret olayını öğrenince bırakan erkek olacak :)
ben demiştim demek istemiyorum şimdi :) umarım sizinki olur...

illa ki çıkacak... ama ya o sizin savunduğunuz gibi çok sevdiği için bekarete önem vermeyen bir erkek olacak, yada benim savunduğum gibi baştan seviyorum deyip bekaret olayını öğrenince bırakan erkek olacak :)
ben demiştim demek istemiyorum şimdi :) umarım sizinki olur...

Şimdi oldu anlaştık:) Onu da artık konu sahibi yaşayarak deneyimleyecek.

Back
X