yardımcı olursanız sevinirim

sakdediğinist: 38928729 .!.:
ve ne hikmetse bekareti savunanlar artık kültürsüz, yobaz, toplumun en alt katmanı olarak değerlendiriliyor... ne kadar yazık... bizler bu hale mi geldik... bekaretin önemsiz olduğunu savunan tartışmalar içerisinde, inancımıza göre bekaret önemli diye savunurken kültürsüz bağnaz diye değerlendiriliyoruz... yanlışı doğru göstermeye çalışmak...
allah hakkımızda hayırlısını versin....
Siz de sa
rica ederim canım, tartışıyoruz sonuçta yanlış anlamalar olabilir... ama benim herzaman burda bangır bangır söylediğim şey, insanların inançlarını kültürsüzlük bağnazlık olarak değerlendirmesin kimse... insan inancına göre yaşar... inancı ne diyorsa onu uygular ve savunur.... böyle savunan insanlara kültürsüz bağnaz sığ kafalı dar görüşlü diyenler varya, onları vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum... kültür inançla ölçülmez....kıyaslanmaz...
Sizn başta dediğiniz şeyle şimdiki dedikleriniz çelişiyor. Yoksa kimse kimseye bağnaz demez. Birisi deseydiki erkek de kadın da yapmamalı kimse bişey demezdi. Ama siz başta aşık olan bi erkek kabul etmez dediniz şimdi dine bağladınız. O zaman size göre çoğu erkek dini bütün. O zaman bu kadar aldatmayı falan kim yapıyor. Resmen önce burda konu açan kıza biri size aşık olursa bırakır dediniz moralini bozdunuz şimdi dine sardınız. Sizin ilk dediğinizi eleştirenlere de dinsiz yok inancı gereği bekarete önem verenleri yobaz görüyo dediniz. Pes

O zaman evlenmis bosanmis kadinlarla evlenen erkeklerin hepsi sevmeden evleniyor ?!!!?

Kendi cevrenize gore konusun hanimefendi. Benim cevremde , sizin bahsettiginiz hasta, garip zihniyette olmayan pekcok erkek var. Kendi fikirlerinizi, cevrenizdeki insanlari tum topluma, kultur seviyelerine genellemeyin.

Her erkek ayni dye bir sey yok, siz seven erkek gormemissiniz. Pazardan karpuz secer gibi es secen, guzel olsun, isi de varsa eyvallah bu olsun iste diyen adamlar dediginiz gibi davranabilir belki ama seven erkek karsisindakine simsiki sarilir, gecmiste sevdigi uzulmus diye oturup uzulur. Allah Allah sevdigim de baskasiyla yatmis gibi igrenc bir dusunce aklina dahi getirmez, basina gelenlerden dolayi sevdigi adina uzulur.
Tecevüz sonucu olsa haklısınız başına bir iş gelip bekaretini bozsa haklısınız gayet isteyerek biriyle beraber olan bir kadın var ortada niye geçmişinde böyle bişey yaşamış diye üzülsünki başka başka şeylerde düşünebilir bence ne alaka yaniii

Kulitta cim, zar kafasindan bakarsak evli/evlilik disi iliski yasamis olmanin farki yok dedim, zira baskasiyla sevismis adin istemem diyorsa erkek, sonucta ikisi de ayni kapiya cikiyor, kadin baskasiyla sevismis iste. Ille de zar diyen biri icin sonuc ayni, zar yok iste .

Bence sevismek tabi ki pisman olunacak bir sey degil, hasa.

2. paragrafta anlatmaya calistigim sey, kiz yaptiginin hata oldugunu dusundugu icin pisman. Bence de hata yapmis, cunku adam kendisini sevmiyor, sonra da bu yuzden kizimiz kendisini degersiz goruyor. Degmeyecek adamlara deger verek hata bence, bu ayri bir hikaye tabi. Burda pismanlik duyulan yer, cinsellik yasamak degil ama 5 para etmeyen birine prim vermek bana gore. Ben olsam pismanlik duyardim, ama bekaret yuzunden degil, neyse. Bu kiz da cinsellik yuzunden degil ama herifin adi, rezil bir herif olmasi yuzunden pisman olmali.

Ama kizimiz altindan kalkamayacagi bir sorumlulugu aldigina pisman. Yaptigi eylemin sorumlulugunu alamayacagini simdi anlamis , bir de ustune herif tehdit ediyor. Insanlar bazen dusunmeden hareket ediyorlar. Kizimiza gore de bekaret onemli belli ki, ama eyleme kalkismadan once iyice dusunup tartmamis, simdi de eylemin sonuclarindan pismanlik duyuyor. Yaptigi eylemlerin sonuclarini tartamayan tek insan bu kiz degil ki, hayatta herkes cuvalliyor. Burda eylem ne olursa olsun , ideal olan tabi ki sonuclarina katlanamyacagin islere girmemek. Benim burda bu kiza anlatmaya calistigim sey, basina gelenleri kendisi de ben de farkli yonlerden hata olarak addetsek de, dunyanin sonu degil. Olan olmus bir kere , benim ona anlatmak istedigim sey, insanin degeri zarindan, bacak arasindan gelem, o yuzden kendini degersiz gorup santaj yapan bir herife gitmesin. Hayatta altindan kalkamayacagi islere girip sonra pismanlik duyan tek insan da o degil, ama ben de bu kadar pismanlik duymasi gereken bir durum olmadigini yazdim ona mesajlarimda.

Gercekten konu sahibesi pismanlik duymayi, kafani bekarete yormayi birak bence. 20 yasindasin daha, hayatta seni ne guzellikler bekliyor ama bu heriften lutfen uzak dur. Sen ona kendini mecbur hissettikce bu herif her seyi yapar vallahi. Kendine asla defolu mal muamelesi yapma, beni de alan cikar mi diye dusunme. Ille de bekaret diyenler cikarsa da tekmeyi koy gec. Adam gibi sevecek, mutlu edecek erkek gelsin; adam olmayacaklar gule gule derim :)

''Evli olarak ve evlilik dışı ilişki yaşamanın farkı yok.'' düşüncenin dışındaki her cümlenin altını kalın çizgilerle çiziyorum.
Sevişmemiş kadın ile bakire kadını da farklı değerlendiriyorum MissCherryBlossom. Sevişerek bekaretini koruyan
kadınlar olduğu gibi, hiç sevişmediği halde başka nedenlerle eşini ilk olduğuna inandıramayan kadınlar var.
Diğer yanda da kızlık zarı tabusu nedeniyle boşanmışlığını cinsel özgürlük anlamında kullanan kadınlar.
Konu fazlasıyla hassas ve tartışmaya çok açık gerçekten. Dürüst ve vicdanlı olmak yolumuzu açar kanaatindeyim.
Senin yazdıklarının üzerine de yazılacak birşey kalmamış zaten.
Ellerine yüreğine sağlık canım. :KK68:

Siz de sa

Sizn başta dediğiniz şeyle şimdiki dedikleriniz çelişiyor. Yoksa kimse kimseye bağnaz demez. Birisi deseydiki erkek de kadın da yapmamalı kimse bişey demezdi. Ama siz başta aşık olan bi erkek kabul etmez dediniz şimdi dine bağladınız. O zaman size göre çoğu erkek dini bütün. O zaman bu kadar aldatmayı falan kim yapıyor. Resmen önce burda konu açan kıza biri size aşık olursa bırakır dediniz moralini bozdunuz şimdi dine sardınız. Sizin ilk dediğinizi eleştirenlere de dinsiz yok inancı gereği bekarete önem verenleri yobaz görüyo dediniz. Pes
benim din konusunu sadece bayanlardan ziyade savunduğumu nerden okudunuz anlamış değlim.. bekaret konusunda ben bayanında erkeğinde aynı kanıyı taşıdığını savunuyorum... benim için hiçbir fark yok... erkek de kız da aynıdır...
erkek yapıp yapıp da bakire kız arıyorsa bende bunu savunuyorum olarak mı algıladınız ... asıl size pes... onca yazının içinden asla kastetmediğim bir kanıya varmışsınız ya başka bir şey demiyorum...
olayı dine dayandırma konusu sonradan açıldı... bekaretin tartışılma tarzı değişti... kimisi kültüre göre, kimisi yanlış olmasına binaen, kimisi de günaha sevaba göre çeşitlendirdi... bende bunların doğrultusunda topluca bir yorum yaptım.. din çerçevesinde... ama siz tam aksi iddianızla bu yorumları bambaşka bir tarafa çekip, içinden cımbızla çekip aldığınız cümlelere göre değerlendirmişsiniz ki zaten benim içinde yorumunuz bir şey ifade etmiyor..sevgiler..

konu ne kadar uzamış yaa

Bu olayı abartıp ta hayatının aşılmaz problemi haline getirme lütfen. Karşındaki insana da seni suistimal etmesine fırsat verme. Tehdit eden adama, seni mutlu etmeyeceğini bildiğin birine nasıl tekrar dönmeyi düşüne bilirisin?. Beni kimse kabul etmez neden ya asıl seni bu sebepten ötürü kabul etmeyecek adamı sen kabul etme. Bence geleceği bukadar düşünüp te hızlı kararlar alma. Herşeyini akışına bırak inşallah bir adam çıkar seni çok sever sen de onu seversin ikiniz de aşarsınız. Geniş dünyada kimselere minnet etme bile bile boyun eyme.

''Evli olarak ve evlilik dışı ilişki yaşamanın farkı yok.'' düşüncenin dışındaki her cümlenin altını kalın çizgilerle çiziyorum.

Bir onceki yorumda soyle bir sey denmisti, hicbir erkek baskasiyla beraber olmus bir kadini kabul etmez, sevemez.

Ben de buna istinaden soyle yazdim, o zaman bosanmis kadinlarla kim evlenen erkeklerin hepsi sevmeden evleniyor ? Madem her sey bekaret, bu bakis acisina gore evlilik gecirmissen de, gecirmemissen de bir onemi yok, cunku sonuc ayni. Bekaret asigi zihniyete gore ikisi de ayni kategori, ikisi kategoriden insanlara da hicbir erkek asik olamaz, o zaman bunca bosanan kadin kimlerle evleniyor demeye getirdim.

Yani o cumlenin bir oncesi de var , o cumle bakire olmayan kadinlara asik olunmaza cevapti.:)

Back
X