Yardımcımın gönderdiği mesaj

Ben olsam bende rahatsiz olurum. Konu sahibi sizi haklı buluyorum.
Meslek ya da iş farketmez herkes alinteriyle para kazanıyor. Herkes adaletli olmalı diye düşünüyorum. Sizin adaletinizden emin oldum ikramliklara kadar önce düşünüyorsunuz. Ama çalışan kişinin adaleti biraz düşündürücü.
Ama şu da var gerçekten 4 - 4 lük insan var mıdır ki dünyada

Iyide bakicinin gorevi size laf tasimak degil ki. Yani niye ispiyonculuk yapsin. Laf yetistirsin.

Bu da bakicinin gorev tanimi degil ayrica. Bakici koltuklari kaldirip temizlikcinin islerini kontrol etmek zorunda degil ki.

Neyse kolay gelsin. Iyi aksamlar.
İyi de ben çocukları da alıp çıktım evden. Bakıcım evde bebeğin ütüsünü yapıp çıkacaktı. Bu arada çıktığımda saat bir ve normalde bakıcım saat 5’te çıkıyor. Temizlikçinin işi bitince şöyle bir göz atıp çıkarsın dedim. En azından temizlikçinin erken çıktığını söylemeliydi. Her hafta kaçta çıktığını biliyordu neticede. Önceki bakıcım temizlikçiyle asla gereksiz diyaloğa girmez. Onu lafa tutmaz. Çıkış saatini söylerdi. Evime hergün girip çıkan birisinden beklediğim buydu açıkçası. Temizlikçi her gün başka bir eve girip çıkıyor ama onun her gün geldiği ev aynı. Bağ kurmasını beklerdim.
Size de iyi akşamlar.

iyi de kadın ne yazmış
mesaj silinmiş göremedik
böyle bi konuda da mesajı niye silersiniz anlamadım

Ekran görüntüsü olarak eklemis sonra silmis o resmi galiba?
Cünkü konu iceriginde yok. Birisi en basta alinti yapmis, gözükmüyor.
Bende yazilanlari merak ettim, baska türlü yorum imkansiz zaten.

Ahh ahh malesef bizim burda da tam gün diye geliyolar. 10 da gelip 5 te çıkıyolar. Yemek çay kahve bi de saat başı sigara molası.
Ne zaman iş yapacaklar😅

iyi de kadın ne yazmış
mesaj silinmiş göremedik
böyle bi konuda da mesajı niye silersiniz anlamadım
Bir arkadaş kadının ismi ve fotosu görünüyor, doğru değil yaptığınız deyince sildim. Fotoyu ve ismi karalayıp yeniden yüklemeye çalışayım.

Temizlikçinin erken çıktığını söylemeliydi. Her hafta temizlik esnasında o da evde oluyor. Yemekten sonra temizlikçi için kahve hazırlayıp ikram ettiğimi biliyor. Ben çıktıktan 2 saat sonra çıkacak olan temizlikçi için yeniden kahve yapıp karşılıklı oturup içmesini manasız buldum. Zaten yaz dönemi için anlaşmıştık ve kendi bakıcımızla devam edecektik ama eşimle acaba iki bakıcı ile mi devam etsek diye düşünürken bu olay oldu.

Bu düşünce çok yanlış. Bakıcı size ispiyonculuk yapmak zorunda değil ihale niye ona kaldı anlamadım. Bir kahve daha içti diye niye kadını şikayet etsin size...Konunuza gelince ben olsam evet başka birini arardım temizlige hoş bir üslup olmamış beğenmezsen sen bilirsin demis

Bu düşünce çok yanlış. Bakıcı size ispiyonculuk yapmak zorunda değil ihale niye ona kaldı anlamadım. Bir kahve daha içti diye niye kadını şikayet etsin size...Konunuza gelince ben olsam evet başka birini arardım temizlige hoş bir üslup olmamış beğenmezsen sen bilirsin demis

Size katiliyorum tam tersi bakici 'x hanim su saatte cikti' diyerek laf yetistirseydi cok itici ve etik olmayan bir durum olurdu. Ev sahibi degil, isveren hic degil, bakici kim oluyor ki ayni evdeki diger bir calisanin arkasindan laf yetistirsin, ispiyonculuk yapsin? Karakteri duzgun bir kadinmis ama boyle durumlarda ihale her zaman boyle kisilere kalir zaten.

Arkadaşlar dün temizlik günüydü. Bakıcım ve temizlikçimi evde yalnız bırakarak evden ayrıldın ve gece döndüm. Sabah baktığımda koltuk altlarının temizlenmemiş olduğunu, dolap üstlerinin de alınmadığını gördüm. Fotoğrafları çekip ona mesaj attığımda bana hiç ılımlı bir cevap vermedi.
Bu arada haftada bir temizlikçi geliyor. Diğer günler her gün ev süpürüp silindiği için ev pek kirli olmuyor açıkçası. İş biriken diye sadece pazar günü evi süpürmüyorum. Bu nedenle sabah 8:30’da gelip 3 gibi çıkıyor. Kızımın ev tozlarına alerjisi olduğu için benim için en önemli yerler dolap üstü yatak altı gibi yerler buna rağmen istediklerimi dikkate almamış. Ne yapmalıyım sizce?

ekleme:
Arkadaşlar mesaja eklememişim. Kadın düzgün bir insan ve güvenilir. Ben 3 çocuklu bir anneyim ve maalesef detaylı temizliğe ayıracak enerjim ve vaktim olmuyor. Ve burası yazlık bir ilçe yani tatil yöresi. Yardımcı kadın bulmak imkansıza yakın. Bu nedenle ne yapayım diye sordum.
kadına ilk kez böyle birşey söylüyorsanız fazla agresif söylemiş.. ama bunun öncesi varsa yani sürekli bir uyarı ikaz halindeyseniz kadın darlanmış olabilir gibi de geldi..
bi de hem çocuk bak hem temizlik yap ikisi aynı kişi için bazen yük olabiliyor. çocukların yaşı ufaksa özellikle, aralarında bebek varsa temizliğe fırsat kalmıyor olabilir

Ahh ahh malesef bizim burda da tam gün diye geliyolar. 10 da gelip 5 te çıkıyolar. Yemek çay kahve bi de saat başı sigara molası.
Ne zaman iş yapacaklar😅
Ben işte tuvalete bile zar zor gidip geliyorum mola nedir onu bile.unuttum millet 5-6 saatliğine geliyor zaten, yarisi cay kahve ile geçiyor!

Ben anlamadım neden kusura bakmayın atlamışım demek varken,ben böyleyim işine gelmiyorsa bırakalım minvalinde yazmış ki.
Tabi ki koltuk altı supürülüp,silinir yani ben bile kendi evimde kocaman L koltuğun altıni süpüruyorum /siliyorum. Eve temizliğe biri geliyorsa oda yapmalı.
Cam silinmez belki her hafta ama bu yapılmasi gereken birşeydir.
Yerinizde olsam başkasını bulurdum. Sizin kibarca sormanıza cevabı bu olmamalıydı.

Bence sizin o kişiyle yolları ayirma vaktiniz gelmiş bi toz alip koltuk alti silmeyi bile gereksiz gören biriyle devam.etmeyin hem zaten kendisi de demis. Sizinle calismak istemediği icin bence savsakliyor kovsa diye bakiyor olabilir.

Ama
Size katiliyorum tam tersi bakici 'x hanim su saatte cikti' diyerek laf yetistirseydi cok itici ve etik olmayan bir durum olurdu. Ev sahibi degil, isveren hic degil, bakici kim oluyor ki ayni evdeki diger bir calisanin arkasindan laf yetistirsin, ispiyonculuk yapsin? Karakteri duzgun bir kadinmis ama boyle durumlarda ihale her zaman boyle kisilere kalir zaten.
Ama bakıcının çıkışı da temizlikçinşn saatine bağlıydı. Normalde saat 5’te çıkıyor. Başka işler de isteyebilirdim (çocuğun yemeği, sütlacı vs) ama erken çıksın evinde çocukları ile vakit geçirsin dedim. Temizlikçi ile birlikte 3’te çıkacakken 2’de çıkmışlar. En azından kendi çıkış saatini söylemeliydi.

Temizlikçi bir kahve daha içmiyor. İkisi birden karşılıklı birer kahve daha içiyorlar. Ve bulaşıkları da lavabonun içinde bırakıp çıkıyorlar. Yoksa nasıl anlayabilirim ki?

İğrenç üslubuna devam etmen hiç şaşırtmadı “Bunlar şunlar biz yüce olanlar sen de bu işi mi yapıyorsun” Bu 2 mesajını şikayet edin banlansın ve üslubunu düzeltmeden gelemesin buraya:olamaz:

sabah sabah bir gülme geldi bana

banlanmış oğlak kızı

ayy pes valla bi de bulaşık bırakmışlar. Ben ikisini de hemen bırakırdım.

deme öyle canım benım yoksa senide şikayet ederler ,

hepsi temizlikçi bakıcı destekçileri oldular ,

bu yazımda beni şikayet edenlere gelsin
ben kaç senedir yanımda çalışan var ne yaşadıgımı ben bilirim kimseyede hesap vermek zorunda değilim

Temizlikçi bir kahve daha içmiyor. İkisi birden karşılıklı birer kahve daha içiyorlar. Ve bulaşıkları da lavabonun içinde bırakıp çıkıyorlar. Yoksa nasıl anlayabilirim ki?

Sonuç olarak bakıcı ile yollar ayrıldı

Peki temizlik içiin gelen bayan onunla devam mi

bu yardımcı bakıcı milletine uyuz oluyorum yumuşak yüzlü olunca tepemize çıkıyorlar siz oraya bu şekilde kibar tarzda değil de azarlar tarzda yazsaydınız özür dilerdi kesin. Şımartmayın yol verin gitsin sanki babalarının hayrına iş yapıyorlar. bir de şunu anladım bir bakıcı ya da yardımcının ömrü 6 aydor 6 aydan sonra zıvanadan çıkıyorlar.

Back
X