- Konu Sahibi ArvenAnnJezebel
-
şimdi kısa bir özet geçiyim size kızlar
17 ağustos depreminde bizim 2 katlı evimiz yıkıldı annemi ve kardeşimi kaybettim
bende enkaz altında kaldım evimizden hiçbir eşya çıkmadı sağlam o derece bir yıkımdı
yanımızda 5 katlı bir bina vardı ve bina ruhsatsız yapılmış ve 2 kat belediyenin izin verdiğinden fazla çıkılmış yani belediye 3 kat izin vermiş müteahitler 5 kat çıkmış yasal değil ve bizim evimizin yıkılma nedenide o apartman bu belgelendi
depremden bir sene sonra babam tazminat davası açtı
uzun yıllar uğraştı ve bina sahiplerinin haksızlığı kanıtlandı bunu tazminata dönüştürdüler babam yüklü miktarda para aldı bundan 7 sene önce...
şimdi sorun a gelelim
ben evimi annemi, kardeşimi, çocukluğumu,piskolojimi kaybettim o evde
babamın benim için para ayırması gerekmez miydi?
Benim o tazminatta hakkım var mı?
şunu da belirteyim üniversiteyi açıktan okuyorum kendi çabalarımla ve benim için babam bu zamana kadar büyük para harcamadı ben çalıştım uzun süreler kendi paramı kendim kazandım ne okuttu nede başka birşey
şimdi düğün hazırlıkları yapıyorum babam herşey den kısıyor o gerek yok bu gerek yok beni çok üzüyor sinirli para harcamamak için düğünü bile ertelemek istiyor
o parayı ne mi yaptı arsa aldı dubleks ev aldı yazlık aldı ha birde evlendi 2 çocuk sahibi oldu bunun gibi şeyler
şimdi sorum benim hak talep etmeye hakkım varmı?
Sizden fikir ve yardım istiyorum kızlarrr
17 ağustos depreminde bizim 2 katlı evimiz yıkıldı annemi ve kardeşimi kaybettim
bende enkaz altında kaldım evimizden hiçbir eşya çıkmadı sağlam o derece bir yıkımdı
yanımızda 5 katlı bir bina vardı ve bina ruhsatsız yapılmış ve 2 kat belediyenin izin verdiğinden fazla çıkılmış yani belediye 3 kat izin vermiş müteahitler 5 kat çıkmış yasal değil ve bizim evimizin yıkılma nedenide o apartman bu belgelendi
uzun yıllar uğraştı ve bina sahiplerinin haksızlığı kanıtlandı bunu tazminata dönüştürdüler babam yüklü miktarda para aldı bundan 7 sene önce...
şimdi sorun a gelelim
benim o tazminatta hakkım var mı?
şunu da belirteyim üniversiteyi açıktan okuyorum kendi çabalarımla ve benim için babam bu zamana kadar büyük para harcamadı ben çalıştım uzun süreler kendi paramı kendim kazandım ne okuttu nede başka birşey
şimdi düğün hazırlıkları yapıyorum babam herşey den kısıyor o gerek yok bu gerek yok beni çok üzüyor sinirli para harcamamak için düğünü bile ertelemek istiyor
o parayı ne mi yaptı arsa aldı dubleks ev aldı yazlık aldı ha birde evlendi 2 çocuk sahibi oldu bunun gibi şeyler
sizden fikir ve yardım istiyorum kızlarrr
Bu söyleyeceğimi yanlış anlamayın ne olur ama ben olsam o kanlı paradan asla ama asla istemezdim. Siz zaten kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi kendine yetebilen bir genc kızımızsınız.
Annem gitmiş, kardeşim gitmiş ne yapayım ben o parayı.
benim acıma saygı gösterin lütfen annemi ve kardeşimi katmayın bile bana can gitmiş malı napayım diye cümlelerle yermeyin99 depremini bende yaşadım şükürler olsun can-mal kaybımız yok evimiz yıkılmadı can kaybımız olmadı eşyaların içine tüküreyim giden canların yanında onun lafı bile olmaz
yıkılan evler için kalıcı konutlar yapıldı ve mağdur insanlar hak sahibi oldu
giden yitirilen canlar için tazminat gibi birşey söz konusu olmadı olamazda bence kader
bu felaket allahtan geldi ve milyonlarca deprem şehitlerimiz var allah hepsinin mekanlarını cennet etsin
17 ağustos depreminde hepimiz hayallerimizi kaybettik geceler korkulu rüyalarımız oldu
psikolojimiz alt üst oldu yaşadıklarımız kolay şeyler değildi canımızı yitirmesekte sağlığımızı yitirdik
esas konuya gelicek olursak
yıkılan ev babanızındı ki hak sahibi olarak açmış davasını kazanmış almış
siz hak sahibimisiniz hayır o tazminatta sizin hakkınız yok sizmi kazandınız evi yaptınız babanız çalışmış yapmış evini zamanında
şöyle kendi fikrim
babanız öldükten sonra onun malı mülkü zaten geride kalan mirasçılarına devredilecek
yani demem o ki adamın malı sağlığında ister satar yer isterse malına mal katar
o öldükten sonrada hak sahipleri mal bölüşümü yapar ölüm hak miras helal
babanız baba olarak bugün size yardımcı olmak zorunda mı evet ama yapmıyosada boğazına yapışamazsınki arkadaşım o başka bir konu
amin saolBaşınız sagolsun
Ancak sadece miras olarak kalınca alabilirsiniz. ..
amin saol
miras derdinde de değilim ki derdim benm için bankaya bir miktar atsaydı evlenip evini kurmadan önce buda benim kızımın gelecek garantisi olsun diye benim alındıgım bu
şimdi sorun a gelelim
benim burda vurgulamak istediğim ben varlık içinde yokluk çekiyorum anlıyormusunuz burda en magdur benim babam kaldığı yerden devam ediyor çokta güzel ediyor ailesini kurdu ben hep geride eksiz ezik kaldım bunun pskolojisini yıllardır yaşadıklarımı anlatmam imkansız şimdi düğünüm olup evimi kurucam allahın izniyle ama buna bile izin vermiyor ağız tadıyla herşeyden kısıtlıyor buda hakmı şimdi?
merhaba canım..
bende 99 depreminde gölcükteydim.. çok sevdiklerim öldü.. cenazesini gördüğüm çok insan oldu..
hani konuyu görünce üzüldüm..
üzüldüm çünkü "keşke baban olan olaylar sonucunda sana sımsıkı sarılsaydı. bir kızım var herşey ona feda olsun" diye düşünseydi..
bu senin babalık görevi..
babandan şikayetçi olabilirsin.. bana düğün için yardımcı olmadı beni okutmadı vs vs diye birşeyler sıralayabilirsin..
ama EV parasında BENİMDE hakkım var demen bana doğru gelmedi..
ev onun evi..baba olarak sana da bir şeyler vermesi doğru olurdu.. ama babanın sana para verseydi de bunun amacı" kardeşlerini anneni kaybettiğin için olmamalı"..
hakkında hayırlısı evliliğinizdede mutluluklar dilerim..
bende 25 yaşındayım babamdan 5 kuruş almışlıgım yoktur. istesem de vermez zaten.. kendi ayaklarım üzerinde durmak için çabaladım...
üzülmedim burada tam duygularımızı akdettiremiyoruz yada söylemek istediklerimiziDedim ya ne deseniz haklısınız. Sizi üzmek istemem ama annesi olmayanın babası olmaz derler ya.. Bazı babalar, düşüncesiz rahat...
Teknik olarak babanız vefat etmeden bu parayı alamazsınız. Yani sadece miras yoluyla mümkün bu.
Babanız neden evlenmenizi istemiyor?
allah göstermesin birdaha o günleri canım... teşekkur ederım fıkırlerın içinÖncelikle başınız sağolsun umarım bir daha o günleri görmeyiz ama dün akşam bizde sallandıkavizeler,çicekler zangır zangır sallandı çok şükür çabuk bitti babanız konusunda haklısınız sizi dışlamaması gerekti çünkü siz onun evladısınız.
Almış oldugu parada yasal olarak bir hak talep edemezsiniz çünkü babanız hayatta.Rabbim uzun ömürler versin ama babanıza birşeyler olursa o zaman almış oldugu mallardan mirasçı olursunuz diğer kardeşleriniz ve üvey annenizle beraber sizde mirasçı olursunuz.
canım güzel bir soru sormuşsun mahkeme sürerken bana da pskolojim bozulduğuna ilaç kullandığıma dair imza attırmıştıbabanız sadece maddi tazminat ım aldı? yoksa manevi tazminat da aldı mı?
sizin adınıza da manevi tazminat talebinde bulunulabilirdi ama tabi ki o zaman yapılabilirdi bu, şuan yapabileceğiniz birşey yok malesef
o zamanlar yaşınız küçük olduğu için babanız hem kendi adına hem de sizin adınıza ayrı ayrı manevi tazminat talebinde bulunabilirdi
maddi tazminat olarak da talep hakkı sadece babanıza ait
biraz da babanın o parayla yeniden evlenip çocuk sahibi olmasına içerliyorsun değil mi? o paranın içinde kaybettiğim insanların hakkı var diye düşünüyorsun. seni anlıyorum ben. derdinin para olmadığını görebiliyorum.
baban da hayatına devam etmek zorundaydı böyle düşün. Allah rahmet eylesin.
benim acıma saygı gösterin lütfen annemi ve kardeşimi katmayın bile bana can gitmiş malı napayım diye cümlelerle yermeyin
herkes kendi yaşadığını bilir benim pskolojim darmadağın oldu gidenler gidiyorda kalanlarla yaşanmıyor
babamla çok zor günler geçirdim bazen aklıma geliyor benim içinde bir miktar bu kızımın olsun ilerde hayatını kuracak diye ayırabilirdi ? Ben bunun alınganlığındayım hadi ayırmadı şimdi düğünüm için herşeyi dört dörtlük yapabilirdi imkanı var oysaki
arkadaşlarım anlatıyor benim babam işte kendi maaşı krediye dönüştürdüde düğünümü yaptı herşeyimi aldı diye ben içerliyorum
ben üveymiyim diyorum
yanımızda 5 katlı bir bina vardı ve bina ruhsatsız yapılmış ve 2 kat belediyenin izin verdiğinden fazla çıkılmış yani
şimdi sorun a gelelim
AYRICA yanlış anlaşılmalar olmasın annemin kardeşimin boşluğunu hiçbir ev,apartman villa dolduramaz.onları bu işe karıştırmayalım
onların acısı içimde ben sadece konu anlaşılsın diye söyledim
dikkat çekerim şu konuda ben evden miras yada pay istemiyorum benim istediğim bir miktar benim için geleceğim için ayırabilirdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?