yardımı dokunabilecek hukukla ilgili bayan arkadaşlarımdan fikir istiyorum ?

Başın sağolsun canım.
Çok büyük acılar yaşamışsın gerçekten.
Kolay değil tabi bütün hayatın allak bullak olmuş.
Senin babandan beklentin bir evlat olarak sana daha çok sahip çıkmasıydı sanırım.
Baban kendine yeni bir hayat kurmuş,senin düğün masraflarınla ilgili de sorun yaşıyorsunuz.
Bütün bunlara içerlemen ,üzülmen çok normal ve insani duygular.
Ancak,nasıl bir hak talep edeceksin ki.
Baban kendi gönül rızası ile sana belli bir miktar parayı ayırmamış,bunu düşünmemiş bile.
Şimdi sen hukuki yollara mı başvurmak istiyorsun tam anlayamadım.
Eğer niyetin buysa yapma derim.Zaten çoğu arkadaşın da dediği gibi hak sahibi baban ve o da
tazminatı almış ,yeni hayatını kurarkan harcamış.
Senin o parada hakkın olduğunu varsaysak bile ,bu hakkını hukuk yolu ile almak senin babanla olan ilişkini bir ömür boyu zedeleyecektir.Değmeyeceğini düşünüyorum açıkcası.
Ha baban düşünebilirdi.Kızım bak düğün yapacağız al bu para da senin hakkın.Ne ihtiyacın varsa al diyebilirdi.
Ancak,bunu yapmamış.
Sen de babandan beklentilerini aşağıya çek.belli ki maddi olarak sana çok destek olmayacak.
Kendini üzmenin alemi yok.Sen önüne bak,elinden geldiğince yapılması gerekenleri yapın.
Önemli olan kuracağın hayatta mutluluğu yakalayabilmen.
Unut gitsin tazminatı filan...

amin canım arkadaşım çok teşekkürler
yorumların için de...

işte bu şekilde yorumları çok seviyorum hem kendi fikrini belirtiyorsun hemde bana yardımcı olmaya çalışıyorsun öncelıkle çok tesekkur ederim duyarılılığın içinde...
ben tazmınat acmayı elbette düşünmüyorum sadece böyle bir hakkım varmı merak ediyorum
benim istediğim manevi tazminat aslında
işte insanın aklına zorla kötüyü sokabiliyorlar babam bana destek olsaydı aklımada böyle şeyler gelmezdi
insiyetifine kalmış birşey babamın yapsa yapabilirdi yapmadı ama durum bu evet...
yani benim çevremdeki aile baba kız dayanışmaları böyle değil annesi yoksa hiç değil bir adaletsizlik var buda benim babamda mı onu anlamak için yorumlarınıza sundum çok teşekkurler tekrar

Bence o parayı almayınn, çünkü siz kendii ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsunuz anladığım kadarıyla..
Düğün hazırlıklarınıza olduğu kadar yapın, beraber karı koca ewlenince yaparsınız zaten sonradan...
Şu zamana kadar size destek olmamış, bırakın bundan sonrada çıkmasın..
Yeterki sağlığınız yerinde olsun ki, siz kendiniz yapın muhtaç olmadan kimseye..
Miras olsaydı o hak derdim alın sonuna kadar hakkınız derdimm...
Ama kardeşinizin we annenizin ölümünden sonra o paranın gelmesi we babanızın hayatı değişmesi bana tuhaf geldi..
Tabiki karısını we çocuğunu kaybetti diye üzülmüştür ama, o depremden gelen para ile yeni düzen kurup ewlenmesi
ve sizede destek çıkmaması beni çok üzdü.. o parayla destek çıkmaması beni üzdü demiyorum..
Normalde de çıkmaması beni çok üzdüü

Umarım bundan sonra, sıkıntısız huzurlu bir hayat geçirirsinniz..

Rica ederim canım.
Hakkın olsa da bi anlamı yok.
Almaya kalksan daha büyük üzüntüler yaşayacaksın.
Etrafında gördüğün baba-kız dayanışmaları gibi değilse babanla arandaki ilişki,
bunu zorla düzeltecek değilsin.Baban neyse odur nihayetinde.
Olduğu gibi kabullen ve hatta hiçbirşey bekleme.
Canı sağ olsun yeter de geç.Her anne-her baba bir değildir ne yazık ki.
Muhtemelen şefkat bekliyorsun babandan, göremeyince de aklın karışıyor,hırslanıyorsun.
Bu ancak sana zarar verir bu durumda.kendini yer bitirirsin bir hiç uğruna.
Adalet babanın vicdanına kalmış birşey.Nasıl uygun görüyorsa öyle davranıyor demek ki.

teşekkur ederim canım güzel dileklerin için
ölenleri evler dolusu para geri getiremez elbette babamda onu biliyor
babam tazmınatla evının arabasının zararını karşıladı ölenleri buna eşdeğer tutamayız oda tutmuyordur eminim
can parası değil mal parası demişti zaten
evet hayat kaldıgı gibi devam ediyor erkekler için özellikle
arada ben kaldım böyle kardeşim yaşasaydı yine böyle olmazdı durum birbirimze destek olurduk enazından
ben manevi tazminat istiyorum canım demem şu ki isterdim babam buda kızımın geleceği olsun diye bankaya para ayırsın
olaya tazmınat parası diye bakarsak şuan tazmınatla aldığı evde oturuyoruz mesela
kısacası dava açacak değilim sadece beklentılerımde haksızmıyım diye sizlerle paylaştım

tekrar teşekkür ederim evet hırslandığım doğru benimde bir ailem yuvam vardı diyorum ben eksik kaldım
o kurdu evini dıyorum annemi unuttu dıyorum hırslanıyorum işte
yorumlarını fikirlerini dikkate alacağım ...

Beklentilerinde ewet haklısın canımm..
En azından size diyebilirdi, kızım senin hesabına bu kadar para yatırdım.
Seninde geleceğini düşünüyorum ben diyebilirdi..
Sizde belki almıcaktınız o parayı, kabul etmicektiniz ama en azından babam beni düşünüyor dicektiniz...
Düşüncesiz biri babanız war kusura bakmayın ama...
Birde sizin kendi ayaklarınızın üstünde durmanıza da alışmış, dünya umrunda değilmiş gibi dawranıyor.
Bakalım diğer 2 çocuğuna da öyle yapıcak mı düğün dernek işleri olduğu zaman.. :26:

çünkü babamın tarzını gördüm ve kendi ayaklarımın üzerinde durmam gerekliydi
mesela unutmam yıl 2004 kışlık bot istemiştim alabılırmısın dıye kredi kartını verdi
aldım nasıl desem uygun bir fiyata marka falan değildi mesela bu zamanın 25tlsi gibi kıyameti koparmıştı o kadar para verılırmı daha bunun gıbı olayla işte o gün bugundur ondan asla para istemedm kendim uğraştım ama karnımı doyuruyor ona bişi diyemem evde pişirilen yemekler onun kazancıyla
evet beklentılerımı kırdıgı için böyle hissedıyorum belkıde

Beklentilerinizi de kırdığı için sağlam baba kız ilişkisi asla olmaz ömür boyu aranızda..
Sonuçta siz ilk göz ağrısısınız onun, elebetteki karnınız doyucak we onun yanında yaşayacaksınız..
Okadarını da yapsın bi zahmet..
Ben sizin ewlendiğinizde daha mutlu olacağınıza inanıyorum..
Umarım ewleneceğiniz kişi de merhamet sahibi we sizi ömür boyu sahiplenebilecek biridir..

negüzel dilekler bunlar :)
amin inşallah bende mutluluğu bulacağıma inandıgım için çıktım bu yola
asla evlılıgı kurtulus olarak görmedım mantık ve aşk evlılıgı olacak inşallah

Herşeyden önce baın sağ olsun Allah bir daha yaşatmasın.
Bak canım,senin öyle bir hakkın yok.Hukuki olarak hiç yok.Bir evin içindeki her bireye ayrı ayrı tazminat ödenseydi,işin içinden zaten çıkılmazdı.O zaman evi olmayıpta manevi tazminat alması gereken dünya kadar depremzede var.Ne güzel ki,sonuçta siz tazminat alıp yeni ev sahibi olmuşsunuz ve sen de o evde yaşıyorsun.Yani nihayetinde sen de o tazminattan faydalanmış oldun.Miras olarakta hakkın baki.
Babanın davranışı tazminatla alakalı değil de,karakter meselesi.Bir insanın evladını düşünmesi için tazminat alması gerekmiyor.
Ama birt de onun açısından bak.Hayat arkadaşını evladını kaybetti.Hayattaki en büyük acıdır evlat acısı.Çocuğuyla ortada kaldı.Erkekler acılarını dışa çok vuramazlar.Anneni unuttuğunu da düşünmüyorum ben.O hep içinde bir yerdedir.Kendi pencerenden bakma.Kimsenin iç dünyasını bilemezsin.Evlenmese daha da sıkıntı.Sen de evlenince yalnız kalacaktı.Sonuçta seni büyüttü,şimdi de yuvanı kuruyorsun.Eksik veya fazla,olanıyla yuvanı kurman yuvanda huzurlu olman ve bütün acıları geride bırakman en önemlisi.Böyle şeylere takılma.Nice kötü durumda olanlar,babasından hiç babalık görmeyenler,depremde kimsesiz,sakat kalanlar da var.Bundan sonrası için hayırlar iste rabbimden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…