Yardiminiza ihtiyacım var

Cnm ywrm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
1.130
832
53
Arkadaşlar eşimle boşanmaya karar verdik ortak velayet diye bir seçenek mevcutmus yasalarda bunun hakkinda bilgisi olan özellikle avukat arkadaşlardan bilgi bekliyorum bana ne gibi bi artısı veya eksisi olur görüştüğüm bir avukat var 2gun sonra konusmaya gidecegim sizlerden de az cok bilgi alabilirsem ne mutlu bana

Konu hakkında bilgi sahibi değilim ama hakkınızda hayırlısı olsun demek istedim

Öncelikle hakkınızda hayırlısı neyse o olsun, eğer eşinizle anlaşmalı boşanacaksanız, çekişmeli boşanma olmayacaksa ortak velayet protokolünü çok iyi ve üstünde düşünerek hazırlatmanızı tavsiye ederim, avukat arkadaşlar daha iyi bilirler ve okuyunca size yardımcı olacaklardır ama ben size ortak velayete temkinli yaklaşan hukukçuların görüşlerini aktarayım belki bir yardımı olur, ortak velayet henüz tam da altı doldurulmamış, yasal boşlukları olan ve uygulamada kadın ve çocuğa bir takım zorluklar çıkaracağı düşünülen bir velayet, velayetin tek bir ebeveynde olmasından ayrılan noktalar var, mesela çocuğun giderlerinin ortak karşılanması, bu durumda çocuk hem anne hem babadan nafaka alıyor, ayrıca ortak velayet uygulamasının fiilen erkek iznine dönüşmesinden korkulmaktadır, şöyle ki boşanma sonrası kadın kendi veya çocuğuyla ilgili kararları boşandığı eşe sormak ve izin almak zorunda kalacak endişesinde olan hukukçular var.

Yani eğer eşiniz ortak velayeti kendi lehine kullanabilecek biriyse sorunlar yaşayabilirsiniz, ortak velayet gerçekten çocuklarının menfaatini gözetmeyi başaracak, velayeti güç savaşına veya tehdit unsuru haline getirmekten kaçınan anne babalar için iyi bir uygulama, karşılıklı anlaştıktan sonra sıkıntı olmaz lakin taraflardan biri ortak velayeti koz olarak kullanacak yapıdaysa maalesef kadına eksisi, erkeğe artısı olan bir uygulama.

otak velayet eşlerin bir protokol altında berlili saatlerde çocukların görmesidir.bu şekilde çocuklarda ruhsal ve bedensel sağlığını loruma amaçlanıyor.geçtiğimiz günlerde böyle bir dava emsal gösterilerek boşanma gerçekleşşti.size önerim aynı davayı emsal göstererek davayı sonuçlandırabilirisiniz.bu şekilde çocuğunu bu olaylardan etkilenmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…