Annenizin inat etmesi yüzünden neden intihar düşündünüz anlamadım.Arkadaşlar bugun uye oldum hepinize merhaba
Derdime bir çare olursunuz umarım
Annem 71 yaşında kendisi şeker+tansiyon ve diyaliz hastası makinaya bağlanıyor belli günlerde . Yalnız yaşıyor. Lafı fazla uzatmayayım Kendisi hiç bir şekilde bakıcı kadın istemiyor. Ölürsem kendim oleyim kimse yardım etmesin diyor. Biz 3 kardeşiz diğer kardeşlerim hiç bir şeklide ilgilenmiyor ellerini bile sürmüyor. Ne maddi nede manevi yardımda bulunuyorlar.
Anneme bakıcı bulayım dedim. Ben ödeyeceğim parasını takma kafana diyorum. Ancak gel gelelim inatı çok fazla hani derler ya nuh diyor peygamber demiyor.Yanında kalmıyor kalsa bile 3. günü büyük sorunlar oluyor tatsız durumlar çıkıyor ortaya. Bu durum beni üzüyor.
Son çare bakımevi geldi aklıma içim kan ağlasada bakım evi düşünüyorum. İstanbulda bakım evi fiyatı nedir . Nasıl bakıyorlar Avrupa yakası olması daha makbul varmı önereceğiniz yerler varmı bu şekilde bakımevinde akrabası olan. Bana yardımcı olun fikir verin ne yapacağım bilemiyorum. İnanın üzüntüden kafayı yemek üzereyim. İntiharı bile düşündüm ama çocuklarım aklıma geliyor yapamıyorum ikiside kucuk daha.
Sizlere teşekkür ederim bana yol gösterin
Annenizin inat etmesi yüzünden neden intihar düşündünüz anlamadım.
Bakıcıya yanasmayan bakim evine hiç yanasmaz.
Bakıcı tutun bir hafta kadar bakıcı annenize alisana kadar sizde yanında kalın. Sonra bakiciyla kalmaya devam ederler
Bakım evi tavsiye etmiyorum.
Ne kadar iyi olursa olsun, annenizin psikolojisi bozulacaktır.
kaldı ki şu anda da çok iyi bir psikolojide değil kendisi anladığım kadarı ile.
Bakıcı en mantıklısı gibi görünüyor, mümkün mertebe suyuna gidecek bir bakıcı bulabilirseniz en güzeli.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Fakat intihar da nedir yahu?
Çıkmazda kalınca sizde hemen intihar mı ediliyor anlamadım?
Haklısın ne bileyim o anda pisikoloji ile yeter diyor insan. Bakıcı tekrar deneyeceğim sonuç ilşallah olumlu olur ama hiç mi hiç sanmıyorum.
Bakiciyla ilk hafta sizde kalmalı birbirlerinin arasında denge kurup öyle bırakmalısınızÇok konuştum kendisi ile diller döktüm. Ama nafile kendisi zor durumda aklım hep onda yalnız kaldığında ne yapıyor ne ediyor diye. Geçen düşmüş kafası şişmiş sırtı ağrıyor. Çok bunaldım
Bakıcı geldi 2 tane ancak 1 hafta dayanamadılar hareketleri sözleri bitiriyor. Her şey kendi isteği gibi olsun istiyor
aha benim yaşlılığım :)
kimsenin evine sığabileceğimi sanmıyorum o yüzden annenizi anlıyorum..
5 gün fazla yaşayıp rahatsız olacağıma 5 gün önce huzurumla ölürüm..
benim fikrim bakıcı değilde yarım gün temizlik için vs gelen kadınlardan bulmanız yönünde.. annenize ev işlerine yardımcı olacağını söyleyin kendisine bakıcı olacağını değil.. kadına da annenizle ilgili yapılması gereken şeyler varsa tembihleyin.. yarım gün gelsin hem annenizin kendine vakti kalır bunalmaz hemde sizin gözünüz arkada kalmaz..
daha önce dediğim gibi 2 bakıcı geldi biri yatılı biri dediğiniz gibi gündüz geldi. Gelen kişiye sert sözlerle yada hareketiyle cevap veriyor. Örneğin gelen kişi yemeği az tuzlu yapmış, vereceği cevap kızım biraz tuzlu olmuş az tuzsuz yap dese bir şey olmayacak. Ancak dediği laf bune yemek tuz içinde yenmez bu diyip tabağı itikliyor. Temizlik olsa beğenmez. bırak diyorum nasıl olursa olsun temizlik sen gününü yaşa önüne yemek gelsin diyalizde yanında bulunsun gerisini boşver diyorum. Ben gelen kadını kontrol ederim sana nasıl baktığını. Birde eskilerden olanları hiç unutmuyor. her seferinde diyorum eskiden olanlar geri gelmiyor. Artık yaşamana bak boşve rdüşünme benim bir ayağım bu evde olacak zaten seni tamamen yalnız bırakmayacağım diyorum ama gel gelelim anlık tamam diyor 10 dakıka sonra ne oluyorsa her şey değişiyor.
yanıma çağırdım kal diye gelmese bile lafla sözle getirdim ama geldiğinin 3.günü sorunlar başlıyor yemek yemez, ağlar, boynunu büker, başka evde huzurum yok diyor evimde kalacağım diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?