İnşallahBir fikrim yok maalesef. Ama insallah en yakin zamanda hayirli haberler alirsiniz. Allahtan umut kesilmez
Tabii. Şu an tedavi görüyoruz zaten. Ben sadece dinî açıdan da bu durumun bir kefareti varsa eğer vicdanen rahatlamak isterim.Doktora gittiniz mi ?
Tıbbi bir görüş aldınız mı ?
Tabii. Şu an tedavi görüyoruz zaten. Ben sadece dinî açıdan da bu durumun bir kefareti varsa eğer vicdanen rahatlamak isterim.
Tabii haklısınız ama benim söylemek istediğim şey, kurban kesmek, fakir doyurmak vs. gibi durumlardı. Ya da kılınan bir namaz da olabilir. Bilemiyorum. Bilen biri varsa veya böyle bir durumu yaşayan biri varsa yardımcı olur diye umuyorum.Dini konular forumda yasak. Bunun cevabini en iyi hocalar verin. Ama dikkat edin. Para karsiligi birseylerin sözünü verenler de oluyor. Öylelerinden uzak durub
Anladım. Yasak olduğunu bilmiyordum. Teşekkür ederim.Diyanete sorun, mutlaka kefareti vardır.
Dini konu yasak, kapanır birazdan.
Çocuğumuz olmasin ki bir yemin türü değil.Tabii. Şu an tedavi görüyoruz zaten. Ben sadece dinî açıdan da bu durumun bir kefareti varsa eğer vicdanen rahatlamak isterim.
İslam Fikhinda "yeminler bahsi" altinda bir bölüm var.Tabii haklısınız ama benim söylemek istediğim şey, kurban kesmek, fakir doyurmak vs. gibi durumlardı. Ya da kılınan bir namaz da olabilir. Bilemiyorum. Bilen biri varsa veya böyle bir durumu yaşayan biri varsa yardımcı olur diye umuyorum.
Verdiğiniz bilgiler ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Benim bu yasaktan haberim yoktu fakat yasak olma sebebini sizin de belirttiğiniz gibi iyi anladım. Tekrar teşekkür ederimÇocuğumuz olmasin ki bir yemin türü değil.
Yani olmamış çocuğun başı üzerine yemin edilemeyeceği gibi başkasının başı üzerine yemin etmek yahut yol vermek de caiz değildir.
Benim bildiğim :Bu söz ogretinin ahlakına aykiri ancak tövbe ve istiğfar etmesi kabul görebilecek türden.
Yemin olsaydı,Allah'ın adıyla soylenilseydi yaptırımı farklı olabilirdi ancak dediğiniz benim bildiğim kadarıyla talihsizlik.
Kocanız kalben utaniyorsa,bu sözü tekrar etmiyorsa tövbe yoluna da girmişse,bekliyeceksiniz.
Ancak bu benim bildiğim.Bu yüzden dini konu acmiyoruz.Cunku din dediğiniz yorum,derya deniz.
Teşekkür ederimİslam Fikhinda "yeminler bahsi" altinda bir bölüm var.
En dogru ve aydinlatici bilgiyi işin uzmanindan alirsiniz,
Bunun icinde Size en yakin müftülüge gitmelisiniz
Bunu da duymuştum. Teşekkür ederimYalan yere yemin edince 3 gün üst üste oruç tutmak gerekiyor diye biliyorum
Tamamen saçma bir konuydu. Benden önce eski kız arkadaşıyla yaşadığı bir durum hakkında bir soru sormuştum ve o an kıvırmak için yalan söyledi. Tabii sonradan itiraf etti. Konu inanılmaz saçma bir konu.Hangi konuda yalan söyledi?
Kesinlikle çok ama çok dikkat etmek lazım. Amin inşallahHayatta şunu anladım ki ağzımızdan çıkana dikkat etmek lazım.Allah hayırlısını nasip etsin
Canım toplumumuzca üç gün oruç tut yeminin kefareti ödenir diye biliniyor ama aslı öyle değildir . Tabi bu güce bağlıdır eğer imkan varsa 10 tane yetimi giydirmesi lazım ya da 10 tane yetimi doyurması ya da bir yetimi 10 gün doyurmaktırMerhaba herkese. Eşimle sevgili olduğumuz zamanlarda bir konuda bana yalan söylemişti. Doğru olup olmadığını sorduğumda “Çocuğumuz olmasın ki…” tarzında bir yemin etmişti ama yalan söylemişti. Biz şu an iki yıldır evliyiz ve çocuğumuz olmuyor. Uğraşıyoruz. Eşimin de benim de aklımıza hep bu yemin geliyor. Eşim çok pişman. Günlerce namaz kılıp tövbeler etti. Benim size sorum şu; Bu yeminin bir kefareti ya da yapmamız gereken bir şey var mı? Bilginiz varsa yardımcı olun lütfen. Bu yükü atmak istiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?