Yardımınıza ve Fikrinize İhtiyacım Var…

Canım toplumumuzca üç gün oruç tut yeminin kefareti ödenir diye biliniyor ama aslı öyle değildir . Tabi bu güce bağlıdır eğer imkan varsa 10 tane yetimi giydirmesi lazım ya da 10 tane yetimi doyurması ya da bir yetimi 10 gün doyurmaktır
Teşekkür ederim. Elimizden geleni yaparız tabii 🤗

Tabii haklısınız ama benim söylemek istediğim şey, kurban kesmek, fakir doyurmak vs. gibi durumlardı. Ya da kılınan bir namaz da olabilir. Bilemiyorum. Bilen biri varsa veya böyle bir durumu yaşayan biri varsa yardımcı olur diye umuyorum.
Acaba alo fetva hattı var diyanetin orayi arayıp danissanizmi.ben beni rahatsız eden bir konuyu arayıp danismistim içim çok rahatlamıştı

Merhaba herkese. Eşimle sevgili olduğumuz zamanlarda bir konuda bana yalan söylemişti. Doğru olup olmadığını sorduğumda “Çocuğumuz olmasın ki…” tarzında bir yemin etmişti ama yalan söylemişti. Biz şu an iki yıldır evliyiz ve çocuğumuz olmuyor. Uğraşıyoruz. Eşimin de benim de aklımıza hep bu yemin geliyor. Eşim çok pişman. Günlerce namaz kılıp tövbeler etti. Benim size sorum şu; Bu yeminin bir kefareti ya da yapmamız gereken bir şey var mı? Bilginiz varsa yardımcı olun lütfen. Bu yükü atmak istiyoruz.
Yalan yemin ettigi icin 3 gun oruc tutmali diye biliyorum. Niyetini de ona gore edecek

Merhaba herkese. Eşimle sevgili olduğumuz zamanlarda bir konuda bana yalan söylemişti. Doğru olup olmadığını sorduğumda “Çocuğumuz olmasın ki…” tarzında bir yemin etmişti ama yalan söylemişti. Biz şu an iki yıldır evliyiz ve çocuğumuz olmuyor. Uğraşıyoruz. Eşimin de benim de aklımıza hep bu yemin geliyor. Eşim çok pişman. Günlerce namaz kılıp tövbeler etti. Benim size sorum şu; Bu yeminin bir kefareti ya da yapmamız gereken bir şey var mı? Bilginiz varsa yardımcı olun lütfen. Bu yükü atmak istiyoruz.
Yemin kefareti var araştırın ya da diyaneti arayın

Back
X