Gebeliğe Hazırlık Yardımm 😭Ovulasyon testi ve ilişki sıklığı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Birhamisss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2015
804
806
103
Arkadaşlar merhaba. Bir gebelik ümidim daha bitti ve ovulasyon testi almaya karar verdim. Şimdi şöyle bir kafa karışıklığı yaşıyorum. Ovulasyon testinde en kırmızı çizgiyi gördüğümüz günü değerlendireceğiz fakat ilişki sıklığı nasıl olmalı ? Bazıları aradı ardına üç gün yazmış fakat sperm sayısı ve hızı için ardı ardına yapmak sağlıklı mı ? Birde ovulasyon gününden kaç gün önce ilişkiyi kesmek gerekir?
Ne olur beni bi aydınlatın

Burada yazanlari uygulayacagim ben de bu ay satin aldim. En kirmizi cizgi ve sonraki 3 gunu degerlendircem ama oncesinde de degerlendiririm sanirim. Bunda da olmazsa gelecek ay her gun iliski deneyecegim.

Burada yazanlari uygulayacagim ben de bu ay satin aldim. En kirmizi cizgi ve sonraki 3 gunu degerlendircem ama oncesinde de degerlendiririm sanirim. Bunda da olmazsa gelecek ay her gun iliski deneyecegim.
Her gün ilişki de sperm kalitesi için iyi olmuyo diyorlar. İki günde bir en ideali diye duydum canım ama tabi daha hamile kalamadım hiç tam bilmiyorum

Eğer iki tarafta da problem yoksa günde 1 birliktelik. Eğer problem varsa gün aşırı

Pik gördüğünüz günü ve sonra 2 gün daha değerlendirin. Cinsel perhiz mesela 4-5 gün olsun,,örnek veriyorum 14.gün yumurtlama olacaksa eğer. Adet bitince 1-2 kez ilişki olsun. 9.gün ilişkiyi bırakın. Yumurtlamayı bekleyin

Eğer iki tarafta da problem yoksa günde 1 birliktelik. Eğer spermde problem varsa gün aşırı

Peki ovulasyonu degerlendirdikten sonra bata kadar iliskiye ara vermek gerekir mi? Iliskiye girmek zarar verir mi?

İnstagramda bir Gebenin Günlüğü die bir sayfa var ebru ceylan die bir hanımefendinin sayfası orada çok güzel bilgiler var ben takip ediyorum ve her soruya cevap veriliyor sorularınızın cevabını orda bulabilirsiniz tavsiye ederim.

Bende öyle biliyorum dr şarda gün aşırı ilişki yumurtlama günü be gün öncesi yumurtlama günü ve yumurtlama günü birgün sonrası ilişki demişti bana

Bende öyle biliyorum dr şarda gün aşırı ilişki yumurtlama günü be gün öncesi yumurtlama günü ve yumurtlama günü birgün sonrası ilişki demişti bana
Yani bence pik olduğu gün ilişkiye başlamak daha mantıklı, zaten ertesi gün çatlayacak desek doktorun dediği şeye geliyor

Kısacasıiki güne bir ilişki 1 gün yumurtlama günü öncesi yumurtlama günü ve yumurtlama günü sonrası 3 gün üst üste Bu sefer anlatabildim galiba

Kısacasıiki güne bir ilişki 1 gün yumurtlama günü öncesi yumurtlama günü ve yumurtlama günü sonrası 3 gün üst üste Bu sefer anlatabildim galiba
Anladım teşekkür ederim. Eşim asker olduğu için bu sefer
Benim bunu deneyecek zamanım yok. Eşimle 4 5 ayda bir araya geliyoruz. Aslına bakarsan 2 kez denedik daha 8 aylık evliyiz.

Eğer iki tarafta da problem yoksa günde 1 birliktelik. Eğer problem varsa gün aşırı
9. Gün bırakırsak 5 gün beklemiş olmaz mıyız ? Onun için de sperm kalitesi düşmez mi ?

Aksine daha cok birikir, kaliteli sperm zaten hiziyla daha cabuk yumurtaya ulasir, hamilelikte cinsel perhizin önemli oldugunu dusunuyorum ben
1)Canım iki güne bir ilişki 2)yumurtlama gününden bir gün önce si yumurtlama günü,yumurtlama gününün ertesi günü ilişki sonra yine gün aşırı iki güne bir ilişki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…