YARDIMMMM...

Mussa

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2016
30
3
6
Arkadaşlar mrb lütfen bana yardım edin ben 38 günlük lohusayım ve bebeğimi spina bfidadan dolayı aldırmak zorunda kaldık ( allah kimseye yasatmasın. fakat şu anda da eşimi kaybetme korkusu yasıyorum. onu çok seviyorum ki o da beni öyle seviyor. Ona söylemedim ama onu kaybetme korkusu yaşıyorum onu da kaybedicem ölücekmiş gibi hissediyorum. ben çok neşeli eğlenceli bir insanım normalde ama şu an böyle hissediyorum. iki haftadır çok yoğun yaşıyorum. Ne bileyim fotoğraflarını görünce duygulanıyorum ölmüş gibi. Aslında çok sağlıklı çok şükür. ÇOK DUALAR EDİYORUM. Rabbim istemeseydi buraya da yazmazdım diye düşünüyorum. Eşime söylemek istemiyorum üzülmesin diye belli etmemeye çalışıyorum..psikoloğa da gitmek istemiyorum çünkü en yakın sürede gebelik düşünüyoruz Allah nasip ederse inşallah...o ilaçları kullananlar iki yıl falan gebe kalmıyormuş..bu durumda olanlar var mı ya da çevresinde yaşayan varsa yardımcı olun lütfen ne yapacağımı bilemiyorummm (((((

Canım bol bol dua etmekten başka şu anda yapabileceğin bir şey yok. İnşallah hiçbir şey olmaz. Gönlünü ferah tut

Psikolojisi bozuk bir hamile olmaya çalışıyorsunuz farkındamısınız? Tedavi ol arkadaşım toparlan yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışıyorsun senin ruhen ve bedenen toparlanman lazım gelecekteki evlatlarına sağlıklı bir anne gerekiyor her an kocası ölecek diye kaygılanan bir anne değil

Yasadiklarinizin etkisinden oluyor uzun surerse bir psikolojik yardim alin ama evham yapmamaya calisin mantikli dusunun esinizin bir hastaligi varmi?yok yani halihazirda korkma gerekcesi varmi?oda yok e tamam ozaman zaten omur dakikalarimiz bellidir tevekkul.edeceksiniz dua edeceksiniz kendiniz icinde edin kurtulmak icin.bu dusuncelerden onemsemeyin akliniza bunlar gelince vesvese olur bu seferde

çok geçmiş olsun..daha çok yeni büyük bir üzüntü yaşamışsın..o yüzden bu şekilde hissediyorsun..ama kendini iyi hissetmen lazım yeni bir bebek için...

Hamileliği ertelemelisin.zaten en az altı ay rahim kendini yenilemeli.ayrıca spina bifida folik asit eksikliğimden de olabilir veya başka bir nedenden de.önce altta yatan nedeni araştırsın doktorlar.yani ikinci hamileliğin için önce sağlığına kavuşmalısın...ayrıca bu stresle ikinci hamileliğinde de bebeğe zarar verebilirsin.

arkadaşlar hpinizden ALLAH razı olsun zaten hamileliği 6 ay sonra falan düşünüyoruz...kaybettiğim bebeğim için de gerekli tetkikler yapılıyo şu anda. Ama o depresan ilaçlarıyla iki yıl falan yasaklanıyormuş...yani ben acaba içime mi doğuyo diye düşünüyorum.( 6. his) Allah bilir tabiki ama ((

bence bebeği erteleyin
doktora gidin
esinize anlatın oda yardımcı olsun
kafanızı dağıtın insanın doktoru bir yerde kendisi derler düşünmeyin elinizden geldiği kadar
her şey tamam olnca bebek düşünün derim ama sabredin o zamana kadar belki 1 ay olur belki 1 yıl orası sşize kalmış
yoksa bu şartlarda Allah korusun bebek sağlıklı olmayabilir belki yine kaybedebilirsiniz
çünkü sıkıntı stres üzüntü her hastalığın başı bebeğe zaten çok riskli
Allah kolaylık versin..

Cok gecmis olsun
Hamileligi bir sure erteleyin
Psikolojik yardim almanizin yani sira kitap okuyun spor yapin gezin alisveris yapin nacizane onerilerim

Gebeliğin psıkolog ile ılgısı yok. Destek almalısınız kendınızı yıpratıp stres yaparsanız en cok gebeliği bu engeller. Annemı kaybettıgımden bu yana sevdıklerımı kaybetme korkusunu yasıyorum. Bazen aglama nobetlerı oluyor esımı sureklı aryrm yavas kullan aracı gıttın mı vs.. Ama zamanla kendımıde esımıde cok yormuş oldugumu farkettım . İlac kullanmadım fakat psikoloğa gıttım terapilerın cok faydasını gordum . Agır bır travma sızın için cocugunuzun durumu bu acı ile tek basınıza mucadele etmeyın prof. Destek alın

Antidepresan tedavisinin süresiyle alakalı yoksa ilaci 6 ay içip 2 sene beklemek falan yok.
Hamile olduğunu ögrenip hemen bırakanlar da var. Hatta çok gerekli durumlarda hamileyken içen de var.
Bence sen bu psikolojideyken hemen yapma. Mutlaka psikolojik destek al.
Psikolog ilaç vermez psikiyatr gerekli görürse verir.

Herkesin sevdiğini kaybetme korkusu vardır. Senin ki sorun haline gelmiş. Bir de üstüne hamilelik duygusallığını ekleme. Yoksa çok zor geçer doğuma kadar.

Basiniz sagolsun.Allah en kisa zamanda saglikli bi evlat nasip etsin.Psikologlar ilac tedavisi yapamazlar.Psikologa gitmelisiniz.Ayrica esim uzulur diye hissettiklerinizi paylasmamani yanlis.Siz.ortak.bi kayip yazadiniz.Duygularinizi gizlemeyin.Konusun,size destek olup bu dusuncelerinizden kurtulmaniza yardimci.olmasina.izin verin

Çok tşk ederim...yani bendeki durumu eşimle paylaşmalı mıyım sizce? yani bende öyle sürekli arama durumları falan yok ama eşime bakınca bile duygulanıyorum...ölecekmiş gibi kimse sağlam birini içine doğduğu için kaybetmez heralde

Maalesef bu tamamen psikolojik. Ben de babamı ani olarak 2014 haziranda kaybettim. O gün bugündür hastalık hastası oldum. Sürekli kendimde Allah korusun kanser gibi bir hastalık olduğunu ya da sevdiklerimi kaybedeceğim korkusu yaşıyorum. Acaba birinde yeni oluşmaya başlayan kanser var mı gibi saçma düşüncelere kapılıyorum. Daha bir çok şey tabi….
Dua edip, tevekkül etmekten başka çare yok bu konuda.

Arkadaşlar ne olur yardim edin... benim korkumun bi sebebi de şu galiba 6. Hislerimin kuvvetli olması. Ama bu kadar kuvvetli olamaz heralde di mi (((

Hayır tabıkı kaybetmez. Sız bır kayıp yasadınız ve atlAtamadıgınız için bu durumu esınıE karsı kaybetme korkusu olması son derece normal. Kendı ölmenızden korkmuyorsunuz sevdıgınızın hayatı için endişenız var . Esınızle paylasın konuşmak sıze ıyı gelebılır. Sevgı sefkat bu donemde sze en ıyı ilac. Dstek alınn

Ay hubaann Allah senden razı olsun yaaa. Evet tam da dediğin gibi kendimi ya da ailemden hiç birini değil sadece kocam için böyle düşünüyorum ne bileyim kendi başıma halledeyim diyorum ama zorlanıyorum. ..en son buraya üye oldum ne diyecekler diye...kocam öksürse ölecek zannediyorum ((((((((((((((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…