Yardm etmeniz lzm:(

sen hep dogru seyler mı yapıyorsun

Sanırım bu laf bana geldi:))
En azından Sevgilime daha fazla anlam ifade etmek için onunla dini nikah kıymayı düşünmüyorum güzelim:)
Benimde bir sevgilim var 3 seneden beri maşallah..
Ama herşeyin bi yeri ve zamanı var sence de öyle değil mi?
Ayrıca çok şükür bugüne kadar ne ailemi utandırcak nede kendim utanıcak birşey yapmadım.. doğru şeyler yaptığıma inanıyorum yani..

:) aklım karısık zaten bn yarın evlenıcem demedım kı ole konuştuk . bilmiyorum vazgecebılırım de. bnm mantgma yatmyo kalbm ıstıo saf saf

sanada kzmadım bu arada bi an sinirlendim kafam karısık ya ozur dılerm=( yoksa tb dogru ol mutlu ol allh uzmesn

sanada kzmadım bu arada bi an sinirlendim kafam karısık ya ozur dılerm=( yoksa tb dogru ol mutlu ol allh uzmesn

Önemli değil:))
Baya karışık olduğu belli.. ne istediğini pek bilmiyosun şuan gibi:)
İyice düşün.. sonra karar ver.. sonra uygula pişman olma yerimseniben

evet oyle yapıcam=) cunku bı yandan tamam diyorum bı yandan da olmaz dıorum . nyse tesekkr ederm ilgilendgn ıcn

canim dini nikah hic birsey ifade etmiyor...yani sadece rahatlik acisindan boyle bir sey yapmayin...cok mantiksizca bir haraket...cok yanlis...sakin haaaaa...eger ayni evde yasamicaksaniz yani cinsel bir birlikteliginiz olmayacaksa neden dini nikah yapma geregi duyuyorsunuz???????????????? kesinlikle bu acidan yapmak istediginizi dusunuyorum...boyle bi hataya dusme tatlim...lmaz:

Türkçemizi düzgün yazmaya özen göstersek iyi olur.Dini nikah resmi nikahtan önce kıyılmaması gereken, kanunen yasak olan ve hiçbir geçerliliği olmayan, kadınlarımızın maalesef kendilerini kandırdıkları bir durumdur.Dini nikah yapmanız bağlılığınızı arttırmaz...

Evli olma fikri bazılarımıza cazip geliyor hoşumuza gidiyor ama
Resmi nikahtan önce dini nikah yapmakta yaptırmakta suç
Yani siz bunu yaptığınız zaman o imam da sizde suçlu oluyorsunuz
Ayrıca sandığın gibi hiçbi bağlayıcılığı yok
Bende evliyim ama sadece resmi nikahla dini nikah yaptırmadık
Ama birbirimize deliler gibi bağlıyız,
Bağlılık aşkla sevgiyle olur imamla değil

Üstelik ailemden gizli diyorsun
Bi ortaya çıkarsa ne kadar üzüleceklerini düşündün mü
Madem birbirinizi seviyorsunuz evlenmek istiyorsunuz saklayacak bişeyiniz yok demektir
Biraz sabredin ve herşeyi usüuüne göre yapın inan sonra çok pişman olursun

madem dini nikah gibi birseyi onemsiyorsun o zaman onun sartlarini ve gereklerini de bilmen gerekir.
ama bana kalirsa babanin evinden alninin akiyla cikmak istiyorsan hic boyle birseye girisme.
baban kiz evlendiriyorum diye sevinirken sen icinden aslinda ben yillar evvel evlendim mi diceksin?
ileride mutsuz olmamak icin yapma derim..
gecerliligi konusunda bisi diyemiyorum her kafadan farkli ses cikiyor bu konuda.

İnsanların olgunlaşması zaman alır bazılarının fikirleri 25inde bazılarınki 20sinde bazılarınınkide 30da oturur..
Sen bu konuda kararsız olduğunu söylüyosun..
Mantığının hayır kalbinin evet dediğini söylüyosun..
Daha çok gençsin fikirlerin değişiklik gösterebilir..
İleride askından ölürüm dediğin birini bir kalemde silebilr gün gelir başkasına aşık olabilrsin..
Evlilik çok büyük sorumluluktur..
Büyüklerimizden duyduğumz evlenmeden aynı yatağa baş koymadan bi adamın ne oldğunu tam anlamıyla öğrenemezsin..
O yüzden bu canından çok sewdiğin çok iyi tanıdığını düşündüğün biri bile olsa bu kadar emin konuşma derim..
Sonra sütten ağzım yandı yoğrdu üfleyerek yiyorum diyip hiç bi erkeğe güwenmeye bilrsin..
Hatalar tabikide insanlar içindir..
Fakat göz göre göre yanlışa sürüklenmek akıl karı değildir..
Burda bizden yardım istemişsin fikirlerimizi sormuşsun..
Bizde sölüyorus senin verdiğin izinle fikirlerimizi..
Hepimizin hayatnda mutlaka keşkeleri vardır..
Ama hepimizinki aynı acıyı vermemiştir..
Sende hayatındaki keşkelerin en büyüğünü yaşama bence..
Herşeyi zamanında doya doya güzellikleriyle adabına usulune göre yaşa..
Hepimiz gün gelip Allah'ın izniyle dünya evine girices..
Ama hepimizin istediğide sewdiklerimizle birlkte o mutlu anı yaşamak..
Uzun bi yorum oldu ama fikirlerimi açık ve doğru yoldan ifade etmeye çalıştım..
Umarım böyle bi yanlışa düşmezsin..
Hayatında hep mutlu olman dileğiyle..

Ben kesinlikle hata yaparsın diyorum.Kapıyı çarpmamak içinmiş çok saçma bunun dini nikahla ne ilgisi var.Hem anne bananın izni olmadan o nikah kabul olur mu ki!! aklını başına topla yaşın çok küçük.ilerde anlıcaksın.

Burda bi konu vardı bi kız sen yaşlarda
Senin gibi ailesinden gizli imam nikahı denilen şeyi yapmış
Sonra ilişkileri bozulmuş ama herif kızı rahat bırakmıyor
Ailesine söylemekle intihar etmekle yada aklına ne gelirse onunla tehdit ediyordu
Ve kız çaresiz perişandı
Ailesinede anlatamıyordu
Bigün o çaresizliği yaşamak istemiyorsan ailenden gizli iş yapma derim
Yarın bigün baban seni gururla evlendirirken alnımın akıyla kızımı gelin ettim derken
Sen onun yüzüne bakabilecekmisin

hayırrrrrrrrrr kesinlikle böyle bişeyi yapma sakıınnn bak burdada kimse tavsip etmiyo edilecek bişi değil canım burda en doğru karar senin okulunu bitirip gerçekten evliliğe hazır olduğunda onunla düzgün bi yuıva kurmak insanlra o kadar sorun yaşıyo evliliğinde neden hemen boşanamıyo resmi nikahlı oldukları için imam nikahı artık o kadarda önemli değil onun için bişi ifade etmediğini düşünüyosan bölede bişi farketmicek eğerr niyeti gerçeketen ciddiyse zaten kapıyı çarpıp çıkmaz bekler seven insan sevdiğini bekler böle yaparsan aileni üzersin hem kendinde üzülürsün onun niyeti gerçekten sadece daha yakın olmakmı bağlılığınızı dahada arttırmakmı lütfen bu kadar saf olma seviyosun tamam ama gözlerinide aç nasıl olsa karımsın istediğimi yaparım hesabında olucak o yüzden böle bi hataya sakın düşme olduki ilerde anlaşamadınız yanlış bişi oldu bunun garantisi yok bu kadar güvenme kimseye o yüzden burdaki ablalarını dinle sakın yapma sakın hemde daha gençsin önünde uzun bi yol var ilk önce okulun işin sonrada eşin oldumu tatlım herşey zamanında olunca güzel inş doğru kararlar alarak ilerler ve mutlu olursun canım

ileride imam nikahlı eşinle yollarını ayırdığında

yeniden başkasına aşık olup evlenme kararı aldığınızda

imam nikahlı eşin seni ya boşamazsa inadına?

hayatına nasıl devam edersin??

yapma derim canım yapma lmaz:

dini nikahı toplum bilmediği müddetçe geçersizdir..

önceden resmi evrak filan olmadığı için imamlar kıyarmış nikahı..amaç: topluma biz evleniyoruz demekmiş..

yani toplum bilmedikten sonra: dini nikahlıyız, birbirimizin helaliyiz demeyin.. anlamı yok çünkü..

hicbir hoca yeni cikan kanuna göre devlet nikahi olmadan imam nikahi yapmiyor....bosuna yorulmayin ...

Diyanet: İslam'da dini nikah yok

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, İslam dininde ''dini nikahın'' olmadığını belirterek, ''Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kıyılan resmi nikah, İslam dininin de geçerli saydığı nikahtır'' dedi.

Prof. Dr. Yeprem, ''dini nikahın'', kilisede, rahip ve papazlar tarafından kıyılması mecburi olan Hristiyan nikahı için kullanılan bir terim olduğunu söyledi.

İslam'da bu anlamda bir ''dini nikah'' olmadığını ifade eden Yeprem, ''Her işte olduğu gibi nikahta da Allah'a dua ederek hayır talep etmek, Müslümanların iyi davranışlarındandır. Bu yapılmadığı takdirde resmi nikahın geçerliliği de ortadan kalkmaz'' dedi.

Dini nikahın, Hristiyanlıkta geçerli olduğunu vurgulayan Yeprem, şunları kaydetti:

''Dini nikahın kıyılması için nikahı kıyan din adamının Allah adına hüküm veren biri olması, nikahın kıyıldığı yerin kutsal yer olması ve yapılan işin de dini işlem olması lazım. Dini nikah için bu üç unsurun olması gerekir ki, bu da Katoliklerde olan bir nikahtır. Kilise kutsal sayılan yerdir, papaz, Allah adına konuşan din adamıdır, nikah da ebediyen bozulmayacak olan dini bir işlemdir. İslam'da, Allah adına söz söyleyen bir din adamı ve kutsal bir mekan yoktur. Namaz kılınan her yere mescit, cami denir ve başka amaçlarla da kullanılabilir. Buraların, kilise gibi kutsiyeti yoktur. Medeni Kanunun hükümlerine göre kıyılan resmi nikah geçerlidir. İslam dininde bu anlamda dini nikah yoktur.''

Osmanlı İmparatorluğu döneminde mahalle imamları tarafından kıyılan nikahların bugün belediyelerce kıyılan nikahtan farklı olmadığını vurgulayan Yeprem, ''Mahalle imamlarının, devletin itibar ettiği kayıtları tutan, evlilik cüzdanını veren, mahkemelerin kayıtlarını tutan niteliği vardı, bugünkü belediyelerin evlendirme daireleri gibiydi. Bu işlemleri o zaman mahalli imamlar yürütüyordu'' diye konuştu.

11 10 2006 tarihli Sabah gazetesinin yalancısıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…