Yardm etmeniz lzm:(

Nedir bu yahu? nikahlar evlilikler, ilişkiler oyuncak oldu? Yaşın kaç senin, bu yaşta nikah düşüneceğine oturda geleceğini nasıl kurtaracağını düşün, ayrıca Türkçeyi de harcamayın hayatınız gibi, biraz ciddi bakın şu hayata nikahmış ne söylememizi bekliyorsun aman ne güzel bir fikir dememizi mi??

canım ben seni anlıyorum 19 yaşındayım

ama inan ki ilk mantıklı gelebiliyor belki banada sevdiğim dese yapardım.

ama bırakmak isteyen bırakır

sonuçta resmi nikah bile mahkemede bitiyor

imam nikahının da bitiş şekli vardır sanırım.

yani ilelebet bağlı kalıcak diye şartlandırma kendini

seni seven zaten

ne olsada kopamaz senden nikahım var bırakamam demesini düşündüğünü anlıyorum

ama sonuçta hadi ordan o nikah geçersiz dese gene aynı olay olucak

ayrıca yazı yazma tarzın gerçekten yabancı bir dil gibi okudum.

Hemde o kadar kolay bitiyor ki
Adam defol defol defol diyor (boşol boşol boşol)
Ama sen boşayamıyorsun hiçbi hakkın yok
Ortada kalıveriyorsun
Ailenden gizli olduğu için onlarda sana sırtını dönerse

madem fikrimizi sordun, bence sakin yapma,
o seni seviyosa zaten bekler, ve sonrada adam gibi saygiyla efendi bi sekilde gelir ailenden istetir !

Hemde o kadar kolay bitiyor ki
Adam defol defol defol diyor (boşol boşol boşol)
Ama sen boşayamıyorsun hiçbi hakkın yok
Ortada kalıveriyorsun
Ailenden gizli olduğu için onlarda sana sırtını dönerse

evet yani
aşkın gücü nikahın gücünü geçer diyorum yani geçmeli:kedi:
yani bitme şekili var sonuçta
ölümsüz bi bağ sağlasa sağlasa sevgi sağlar
önceden böyle düşünmüyordum bende nikah nikah
ama sevdiğim sağolsun bu konuda fikrimi değiştirdim.. ...

Ben senin meseleni geçtim de,yeni neslin neden Türkçemizi kullanırken bu kadar ekonomik olduğunu dert edindim.Sanırım kendince MSN dili ya da kuşdili gibi birşey kullanmışsın.Kusura bakma içimden sadece bunu yazmak geldi,sinir oldum.lmaz:

kesinlikle hayır derim kesinlikle... önemli olan birbirinize verilen sözünüzdür. eğer iyiyse evlenmek istiyorsan bekle sabret evlen. ama resmiden önce dini nikah niyee? el ele dolaşmak öpmek falan günaha girmeyelim diye mi? peki insanoğlu hiiç belli olmaz okul bitti değişti artık tanıdığın sevdiğin insan değil ayrılmak istiyorsun artık evlenmek istemiyorsun . bilirsin dini nikahtan boşanmak için onun sana 3kez boşol demesi lazım. düşin ki ayrıldın ve demiyor bırakmıyor napacaksın?
kesinlikle yapma....

yawww pardon amaaaa… konu sahibi nerdeee?????
konu sahibi piiiiiiirrrrrrrrr

ayrica... kadin bosanamaz diye söyleyen arkadaslar.... olamaz islamiyette kadinin bosanma hakinin olmadigi. Öyle olsa hic bir kadin bosanmaz... yanlis bilgilendirmeyelim lütfen.

Sizin icin arastirdim:

İslâm’a Göre Boşanma Sebepleri

İslâm’da boşama, prensip olarak kocanın tek yanlı irâdesiyle ve mahkeme kararına gerek olmaksızın meydâna gelir. Koca, bizzat boşayabileceği gibi, bir vekil aracılığı ile de boşayabilir. Ya da karısına boşama yetkisi (tefvîz) verebilir. Diğer yandan bazı boşanma sebepleri ortaya çıkınca, kadının da mahkemeye baş vurarak evliliğe son verdirmesi mümkündür. Bu boşanma sebepleri altı maddede toplanabilir:

1. Hastalık veya özür: Evlilik akdi sırasında mevcûd olan veya evlilik sırasında meydana gelen bazı özür veya hastalıklar yüzünden kadının boşanmak hakkı vardır. Bunlar, akıl hastalığı, cüzzam ve zührevî hastalıklar gibi birlikte yaşama hâlinde zararı kaçınılmaz olan hastalıklardır.

2. Kocanın Nafakayı Sağlamaması: Kadının yeme-içme, giyim ve barınma masrafları kocasına âiddir. Koca varlıklı olduğu halde, eşiyle ilgilenmez ve onu açlık ve sefâlet içinde bırakırsa; kadının önce kocasından nafaka almaya çalışması, bu mümkün olmazsa, boşanmak için çâre araması hakkı olur. Koca fakir ise, kadınının onu yalnız bırakması, hattâ bu sebeple ondan ayrılmaya kalkışması, vefâsızlık olur.

3. Kocanın Evi Terketmesi: Kocanın evi terketmesi ve bu yüzden, sıkıntı ve fitneye düşmek tehlikesi karşısında kadının mahkeme aracılığıyla evliliğe son vermesi söz konusudur. Erkeğin hayat ve ölümüne dâir haber almaktan ümid kesildiği târihten îtibâren dört sene beklenir, bu zaman zarfında haber alınmadığı ve kadın boşanmakta ısrâr ettiği takdirde hâkim, ayrılığa hükmeder.

4. Kocanın Hapsedilmesi: Mâlikîler dışında çoğunluk müctehidlere göre, kocanın hapsedilmesi veya tutuklanması, yahut düşmana esir düşmesi bir boşanma sebebi değildir. Çünkü bu konuda âyet ve hadîs yoktur.

5. Şiddetli Geçimsizlik ve Kötü Muâmele: Eşlerin birbirlerinin şeref ve haysiyetlerine yönelik ithamları sonucunda çıkan soğuk tartışmalara şiddetli geçimsizlik denir.

Kötü muâmele ise, kocanın, eşini söz veya fiil ile rahatsız etmesidir. Sövmek, dövmek ve Allâh’ın haram kıldıklarını yapmaya zorlamak gibi davranışlar, kötü muâmeleler arasında sayılabilir.

Geçimsizlik her iki taraftan kaynaklanabilir. Mağdur olan eş, hâkime baş vurarak hakem yoluyla arabulma veya boşanma isteğinde bulunabilir.

6. Zinâ: Zinâ da evliliği sona erdirme sebebidir. Ağır ve yüz kızartıcı bir suçtur.

Boşanma, âileyi dejenere olmaktan koruyan bir tedbirdir. Aslında boşanma, çiftler için bir anlamda selâmet ve rahmettir. Boşanmayı yasaklamak, evlenmenin azalmasına sebep olabilir. Zîrâ, ihtiyaç halinde boşanamıyacağını bilen kimse, evlenmeye yanaşmaz. Gireceği bir kapının ebediyyen üzerine kapanacağını bilen insan, o kapıdan girmek istemez. Evlenenlerin azalması da, fuhşun artmasına ve âilelerin çözülmesine sebep olur. Bütün bu zararlar, neticede kadına dokunur.

İlk olarak ;
Yazış şekliniz yanlıştan öte eksik, anlaşılır tek bir şey yok....

Sizi bilgilendirmek isterim :

Kimseye haber vermediğiniz zaman dini nikahında bir hükmü olmadığını diyanete sorup öğrendim. Siz de maille sorup öğrenebilirsiniz.

Yani kendinizi de kandırmayın derim ben hükmü olmayan bir şeyle...

Alın temsili bir yüzük takın sembolik olarak parmağınıza .....

Son düzenleme:
bizim burda kızın biri ailesinden gizli nikah kıydı

sonra oğlan denen densiz boşadı bunu

bir gün sonra yeniden barıştılar

bir iki hafta sonra yine küstüler yine oğlan boşadı

oyuncak oldu arada..

dini istismar etmek diyorum ben buna bşka bişey demiyorum...

pardon yukardaki cümlemde "Öyle olsa hicbir Kadin evlenmez" diye yazacaktim

sakın kardeşim böyle bir girişimde bulunma.dini nikahın bağlayıcı yanı yok demişler ama allah katındaki gerçek nikah dini nikahtır.ve bu nikahı yaptığınızda allah nazarında eşin olcak arkadaşın.seni boşamak istemese boşanamıycak ve dolayısıylada başka biri ile evlenmmeye kalktığında dini nikahını kıydıramıycaksın.bunun verdiği rahatlıkla belki sen istiyceksin bişeyleri yaşamayı o istemese bile ki bi erkek ne kadar sabredebilirki bi bayan karşısında...çok dikkatli ve mantıklı hareket et derim sizi bağlayacağınıza inandığın nikah deil aranızdaki saygı sevgi ve güven bağı olmalı bence.

Hey Allahim sen aklima mukaet ol yaw noluyo yangindan malmi kaciriyosunuz kardesim yasin kac? Senin ya hem imam nikahi kiydirmakta nedemek oyuncskmi mu bee adamin asabini bizuyosunuz gelsin adam gibi istesin seni takin bir nisan yuzugu oturun asagi beee bizde dini nikah degil imam nihaki var bazi arkadaslar yok demisler herkesin kendi bilecegi iş imam nikahi kim yapar kim yapmaz kimseyi alakadar etmez sacma sapan arastirmadan aciklama yapmayin imam nikahi yilardir varda simdi niye yok oldu gerci evet siz dini nikah yok dediniz dogru muslumanlarin imam nikahi hiristiyanlarin dini nikah birde bu nikah mesheplere gore degisiyor hanefi meshebindensen arkadas sahitler yeterli gecerli olmasi icin birde artik imam nikahini alet etmeyin

anlamak için bayagı çaba sarfettikten sonra çözebildim yazını

çok saçma bi düşünce bence biraz ağır oldu ama saçmalığın daniskası

yani aranızda dini nikah var diye sevgilin kapıyı vurup gidemez mi sanıyosun

zaten kimse bilmicekse dini nikahın ne anlamı var

nikah biz beraberiz diye bi tür ilan sonuçta

kendin pişir kendin ye, sizinkisi

başka işler için yapmıyorum demişsin ama, herkesden gizli yapılan bi dini nikah, bişeyler yaptığınız taktirde seni neden korucak anlamadım, sadece kendinden herhalde

evliliğin yaşla alaksı yoktur, yada olgunluğun, 35 yaşında olsanda şuan aynı şeyi söylicektim, bence sen çocuksun ve herhangi bir nikaha bulaşmamalısın

yanlış mı asnladım nikahlanmaya mı karar verdiniz??

henüz öğrencisin bu arada öyle mi
ne acelen var okulun bitsin ailen razı olsun
hem akıllı ol hem günaha girme
okul bitsin önce resmi kıyarsınmız sonra dini...
allahım daha neler görecegizzz

yazını okumak için çaba sarfetmek gerek.

neden nikah.aynı evde kalmıyoruz falan yazmışsın süs olsun diye nikahmı yapılır.
bağlılık için nikah gerekmez.aranızdaki sevgi güçlüyse gerek yok.
evlilik için acele etme.

müge anlınında dediği gibi ,her kapalı kapı arkasında bir nikah kıyılıyor..gerçektende haklı imiş..annenin babanın haberi yoksa ,o nikah geçerli olurmu sence? olmadığını bilmiyorsun sanırım..ayrıca herkese duyurmanız lazım yoksa yine geçersiz olur...siz saklayacaksınız sanırsam...dini nikah dışında herşey olur bu işten

böyle saçma şeymi olur..gerçektende oyuncak yapmışlar..insanlar pek dini nikahı ciddiye almıyor..ben bunu görüyorum..nasıl olsa yazılı bişi yok ,kanun önünde bişi kanıtlanamaz deniliyor...
şimdi oğlan boşadı bunu ,kız başkası ile evlenemeden nasıl nikah kıyıyorda sonra yine boşuyor..saçmalığa bakkk...adam kızınca kafasına boşayacak ,evlenecek...büyük günah
imamlarda kıymasınlar..hani resmi nikah olmadan dini nikah kıyılamazdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…